LOT LORIEN честваха 10-годишнина във Варненската опера

22 дек 2008, 11:25 ч. 342 / 4 2
пред./следв.
10 години са и много, и малко. Малко са, ако ги сравним с групи, чиято история се пише от 3 и повече десетилетия, но са много за нашата родна действителност. А тази година една от най-интересните български групи празнува своята 10-годишнина - LOT LORIEN. Юбилеят бе отбелязан с два концерта: един в София на 11 декември и един на вчерашния ден - 21 декември - във Варна, и то на такова прекрасно място като Варненската опера.
   Още в самото начало вокалистката Бора Петкова, сподели пред събралите се около 600 човека, че се надява "да се получи един наистина топъл и свойски концерт". Така и стана. Около 19:15 ч. в дъното на сцената, където се прожектираха мултимедийни кадри, публиката видя моменти от първите концерти на LOT LORIEN през 1998 г., а с "Българи глава вдигнаха" започна и сетът на формацията. За час и четиридесет и пет минути групата, подкрепена от музикантите Драгни Драгнев (гайда, кавал) и Снажен Ковачев (вокали), премина през всички свои албуми, изсвири както най-популярните си песни, така и доста позабравени, а и някои парчета от предстоящия албум. Етно-джаз музиката им звучеше кристално, но и достатъчно интимно сред стените на Операта, за да може всеки да почувства, че присъства на едно специално събитие. Кирил Георгиев (китари), Златомир Вълчев (барабани), Галина Койчева (цигулка), Петър Павлов (бас), човекът зад кадър Александър Кинов (звукоинженер и клавирист) и, естествено, невероятно експресивната вокалистка Бора Петкова се постараха да благодарят на всички хора, които по някакъв начин са спомогнали за развитието на LOT LORIEN през годините. На тях бяха посветени отделни моменти от сета, а "Старият град" и "Пробуждане" както винаги бяха за родния град на музикантите - Варна.
   В края, след неспирните аплодисменти, музикантите излязоха за още едно изпълнение и засвириха "Мари Марийко", която прозвуча за втори път по време на вечерта, но публиката нямаше нищо против да се понесе отново по нейните неравноделни ритми.
   Ние можем само да си пожелаем LOT LORIEN да продължават да ни радват със своята музика, защото както казва Тома Спространов от БНР (цитиран на официалния сайт на формацията): "От музикална гледна точка няма група като тях в България".

   Ето и сетлист от събитието:
01. Българи глава вдигнали
02. Скалата
03. Мила моя майно льо
04. Мари Марийко
05. Бела Дена
06. Старият град
07. Дивата лоза
08. Еничар
09. Стоян си конче изведе
10. Пробуждане
11. Към теб
12. Началото
13. Балада за изгубеното
14. Очакване
15. Капитан Петко Войвода
(Представяне на групата)
16. Бял равнец
17. Ясен месец
-------------------------------
18. Мари Марийко





още за:

Lot Lorien


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Infernity 23.12.2008 19:43:03 отговори + 0 0
Жалко, че съм ги пропуснала, страхотни са...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

просто фен 22.12.2008 20:16:56 отговори + 0 0
Концертът беше невероятен! Най-добрият от тези, които аз съм гледал на групата! А те са доста, защото първият ми беше през 2000 г.
Групата се е развила страшно много, а потенциалът й е огромен! Напълно споделям мнението на Спространов и считам, че тя няма еквивалент в България! Голямо БЛАГОДАРЯ на Киро, Злато, Сашо и компания че ги има!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".