METALLICA са дарили 1,5 млн. евро на лятното си турне в Европа през 2019 г.

2 сеп 2019, 13:21 ч. 2772 / 5 16
пред./следв.

   Както вероятно знаете, преди концертите от турнето на METALLICA в Европа това лято "Worldwired 2019" групата правеше благотворително дарение във всеки от градовете, в които свири.

   На 14 август квартетът дари 250 000 евро за строяща се детска онкология в северната ни съседка Румъния. Подобни жестове имаше на всеки от 25-те концерта.

   Тази дейност на METALLICA е свързана с фондацията на бандата "All Within My Hands". И след като обиколката на Стария континент приключи, може да се калкулира общата сума, която групата е дарила. Тя възлиза на 1,5 млн. евро или 1,65 млн. американски долара.

   В други новини, у нас тази година нямаше "опит" за организирането на "благотворителен концерт" през настоящия септември на националния стадион "Васил Левски" с поне галактически мащаб :(

 



Коментари   (16)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Max 2.09.2019 20:40:41 отговори + 12 3
Да ни дарят един безплатен концерт, че иначе едва ли ще ги видиме у нас отново. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ДА! 3.09.2019 07:59:13 + 1 0
Няма начин. Да дарят няколко процента от приходите си може. Да се откажат от цял хонорар около 1-2 млн евро - не може. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 3.09.2019 09:51:09 + 2 1
Към Мах: Браво, човеко!!! Това е един от най-готините коментари, които съм чел . Наистина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rebelot 2.09.2019 17:32:57 отговори + 6 10
От мен да запомните едно - когато една въшка се насмуче излиза на челото. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Andi 2.09.2019 14:03:08 отговори + 23 7
Чест и почитания за БОГОВЕТЕ ! Металика отдавна е иснтитуция, нещо повече от група ! Турнето в Европа беше феноменално, спиращи дъха изпълнения ! Каквото и да се каже за тези момчета е малко ! Господ здраве да им дава , да ни радват още много десетилетия ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 2.09.2019 14:25:29 + 17 3
Абсолютно съм съгласен. Колкото и да ги плюят, Металика си остават една от най-великите групи... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мда 2.09.2019 14:29:36 + 11 17
Бивши величия обаче. Сега разчитащи на стари лаври и ПР акции като това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 2.09.2019 14:35:09 + 14 7
С риск да изразя едно доста непопулярно мнение ( и да си навлека гнева на "истинските" фенове на групата) за мен "Load" и "ReLoad" са доста качествени албуми (това го споменавам към всички фенове, които постоянно казват, че след класическата си 80-сетарска "четворка" от албуми групата не е направила нищо стойностно). А пък за така хуления и оплюван "Lulu" съм на още по- крайното мнение, че в всъщност един доста интересен, мрачен и прекрасен в своята странност албум. Така, че не мисля, че са бивши величия ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мда 2.09.2019 14:42:07 + 9 9
За теб може и Глен Клоуз да е първа красавица.
А я кажи колко песни от Load, ReLoad и Lulu свирят на концерти?
И я опитай да си представиш какъв ще е ефекта ако обявят турне на което свирят целия Master Of Puppets и турне на което свирят целия Load?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 2.09.2019 15:02:13 + 9 4
Е, това че залагат на класическите си песни, не означава автоматично, че "Load" например е слаб албум. Просто такъв сет-лист са решили от бандата, такъв са направили ( и много други банди свирят по-известни неща, без това да омаловажава по- новите им). А аз с най-голямо удоволствие бих ги гледал както ако изсвирят целия "Master...", така и целия "ReLoad" например...
П.П. Тц, Глен Клоуз не е моя тип ... Виж, Моника Белучи е вече съвсем друга "бира" , тя е жената с главно "Ж" (споменавам го това за да не кажеш, че нямам вкус )...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мда 2.09.2019 15:30:31 + 4 7
Това означава. Минаха повече от 20 години и на концерти е минимално застъпен. Както и ReLoad, както и St. Anger. Ако щеш и Death Magnetic.
Означава, че феновете не искат да слушат песни от тях. Означава, че масово не се харесват. Пък за някои нека са хубави. Така както за някои и Глен Клоуз е хубава.

Пък за примера с Моника - той нищо не променя.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 2.09.2019 18:14:18 + 5 2
Мастъре, честно казано, не се сещам за нито една друга група, която да слушам и която с такова постоянство да разчита на концерт почти изцяло на музиката от първата четвърт от съществуването си. Даже Manowar сега, дето според много хора от "Kings of Metal" насам свестен албум не са вадили (което, разбира се, е невярно, но това е тема на отделен разговор), представиха почти цялата си дискография на концерта в София.

Уважавам Metallica доста, а и евала за дарението като цяло, обаче това не ми харесва.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 2.09.2019 18:47:55 + 2 0
Да, разбирам. Прав си наистина, че Металика основно разчитат ( и съответно изпълняват) песни от най-известните си албуми. Не им адвокатствам, обаче мисля, че в техни интервюта съм чел, че самите музиканти искат да разнообразят репертоара си, обаче заради (евентуалното негодувание и дори "бойкот") от страна на феновете не го правят и залагат на песните, които публиката желае и иска да чуе. Не знам,това може и да е кофти оправдание от тяхна страна (все пак такива известни и успели музиканти не би трябвало да се боят от всякакви реакции срещу тях) и все пак има логика. Болшинството от феновете не желаят да дадат шанс на по- непопулярните парчета и групата ще не ще се съобразява с това (както и нееднократно са казвали, че искат и се опитват да развиват своята музика, обаче дай-хард феновете трудно приемат промяната и затова постоянно очакват групата да свири както е свирила през 80те). Пак казвам, не ги оправдавам или изкарвам някакви "мъченици" (аз откривам красотата на музиката им както в "And Justice For All..." така и във вече споменатия, низвергнат "Lulu" )... Явно такива са правилата на бизнеса и всяка група трябва да се съобразява с тях- а именно, да свири това, което хората очакват от нея.

П.П, Само последен пример (че много дълъг стана тоя коментар ). Огромен фен съм на Пинк Флойд (това ми е любимата група). Та, когато те създадоха двата си албума от пост-Уотърсовия период ("А Mоmentary Lapse of Rеason" и "The Division Bell") и въпреки, че и двата албума са прекрасни на последвалите турнета изпълняваха пак основно материал от "The Dark Side..." и "The Wall" ... Няма негодувание от феновете обаче. Не знам защо хората толкова се вторачват в Металика и когато те изпълняват 80 процента класически сет-лист им търсят кусур...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

НЕ! 2.09.2019 20:00:16 + 1 2
Айде, разбирачи
https://www.setlist.fm/stats/metallica-3bd680c8.html
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ДА! 2.09.2019 20:33:55 + 2 0
Айде. Ама какво? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 2.09.2019 20:53:48 + 3 0
И аз много не схванах. Линка доказва това, което и ние коментирахме- че Металика изпълняват основно песни от първите си албуми и че тези песни са най-харесвани от публиката и имат най-висок рейтинг. Това обаче не променя например моето мнение за по-късните им албуми ... Сещам се сега, докато коментираме, за още един пример. Как преди години Металика отказваха за много кратък период да свирят на живо познайте какво ? "Seek and destroy". Правеха го именно с идеята, че умишлено искат да дадат шанс и на други свои песни, в крайна сметка обаче заради недоволството на феновете "клекнаха" и пак почнаха да го изпълняват. Не ме разбирайте погрешно- и на мен "Seek and Destroy" ми е една от любимите песни (както всъщност и целият "Kill 'Em All"- това беше първия техен албум, който си купих, още в гимназията ) просто я има и тази гледна точка, че невинаги групата (без значение Металика или някоя друга банда) изпълнява това, което и се иска... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".