"N-JOY" и "Z-Rock" стартират нова рубрика, посветена на българската история

1 фев 2017, 16:24 ч. 786 / 8 6
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Паметта, богатството и любовта към българската история– това са само част от темите, които бяха споменати при представянето на новата рубрика в ефира на радиата N-JOY и Z-Rock, под надслова „Знаем и помним“. Обединени около инициативата да съхраним българското и да популяризираме историческото ни наследство, N-JOY и Z-Rock дават началото на съвместна инициатива със сдружение „Българска история“.

Всеки понеделник, сряда и петък слушателите ще имат възможност да следят рубриката, посветена на значими събития, исторически личности и любопитни открития, свързани с България. „Защото историята ни не се изчерпва с Левски, Ботев и Раковски. Тя е навсякъде около нас!“, споделиха на живо в сутрешното шоу на Инспектор N-JOY Иван Кънчев и Марио Мишев от „Българска история“. За първи път в ефира на национални музикални медии слушателите ще могат да проследят ключови моменти от българската история.

„Българска история“ гостуваха и в ефира на Z-Rock в шоуто на Буги Барабата, където разкриха и замисъла на рубриката „Знаем и помним“, а именно да разпалва интереса към историята и родното. Съвместната инициатива цели да покаже човешката страна на историята и това, че тя може да допринесе и в нашето ежедневие“. Борбата на „Българска история“ срещу манипулирането на историята и изкривяването на истината, също бе част от темите на интервюто, достъпно тук.

В ефира на радиата N-JOY и Z-Rock ще можете да спечелите календари и едно „оръжие, използвано за градивни цели“, както нашите приятели от „Българска история“ назоваха новия брой на своето списание “Българска история“. Специалното издание, посветено на „Васил Левски. Разказ за безсмъртие“ можете да закупите в търговската мрежа.

Повече за Българска история и съвместна инициатива на N-JOY и Z-Rock можете да намерите на www.zrock.bg , www.njoy.bg и www.bulgarianhistory.org

 



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


CG Fan 2.02.2017 08:40:26 отговори + 1 0
Помни Ньой! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 2.02.2017 08:47:45 + 1 0
И Ялта! И Ялта! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Верно ли 2.02.2017 04:15:59 отговори + 1 3
Американски радиа ще ни учат на история и всички са във възторг?!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 1.02.2017 21:08:08 отговори + 1 0
Браво, прекрасна идея! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 1.02.2017 19:59:34 отговори + 1 0
Някой няма ли да се развика, че това няма общо с музиката и какво прави тук? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ура 1.02.2017 16:48:27 отговори + 6 0
Супер! Дано има успех и интерес, най-вече сред по-малките, че нихилизма и чуждопоклонничеството, които са много модерни напоследък, ще ни затрият. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".