Спор за името на "Z-Rock", радиото се разцепи на две

1 сеп 2017, 10:52 ч. 4015 / 6 17
пред./следв.

   В края на миналия месец се получи странна ситуация с "Рок радиото на България" - "Z-Rock". Медията буквално се разцепи на две, като всяка от страните претендира за името и автентичността на марката.

   От една страна е "Оберон Радио Макс", собственик на радиата "FM+", "Fresh!", "Star FM" и "Melody". "Оберон" съобщиха, че присъединяват "Z-Rock" към своята група. Заедно с водещи като Буги Барабата, Елена Розберг и Краси Москов. Появи се и нов сайт на радиото на адрес zrockradio.bg. Дотук всичко изглежда като една медия да сменя собствеността си.

   Парадоксалното е, че на старите адреси обаче продължава паралелното съществуване на "Z-Rock" в досегашния му вид със същото лого и със сайт zrock.bg. И двата сайта се обновяват текущо с новини, като "старото" радио засега пуска само музика, без водещи. На ефирните честоти въври "новото" радио. То стартира и нова страница в социалната мрежа "Фейсбук". По всичко изглежда и че именно то ще отпразнува рождения си ден с фронтмена на GODSMACK Sully Erna по-късно този месец.

   Но се оказва, че "bTV Radio Group" не са се отказали от марката и продължават да настоявата за нейната собственост. Ето официалната позиция на "bTV" / "Радиокомпания Си.Джей", предадена от slusham.com:

През последния месец върху "Радиокомпания Си.Джей" ООД по повод трансмисията на радио "Z-Rock" бе упражнен натиск, с какъвто през последните повече от 20 години компанията не се е сблъсквала. Това довежда до нелепата ситуация, в която от днес радиослушателите и онлайн юзърите в България имат достъп до две радио станции с името "Z-Rock", а от днес сайтът на рок радиото на България също е дублиран.

"Радиокомпания Си.Джей" ООД категорично се разграничава от подхода и действията, които Фондация "Радио Нова Европа" и "Радио Оберон Макс" предприеха в последния един месец, които доведоха до невъзможност да доставяме програма "Z-Rock" до всички наши слушатели.

Верни на принципите си за развитие на медийни платформи и най-вече водени от желанието си да запазят облика, характера и значимостта на едно от най-успешните и обичани радиа в България – "Z-Rock", мениджмънтът и екипът на "Радиокомпания Си.Джей" ООД прави всичко възможно в най-кратки срокове да предложат отново на своите слушатели качествени предавания и музикална програма, подкрепена с любими гласове на рок музиката като водещи.

"В най-скоро време ще обявим новата програмна стратегия на радио "Z-Rock", като искаме да уверим всички фенове на радиото, че мениджмънтът и екипът на компанията сме изцяло водени от желанието си да отговорим на техните високи очаквания. Вярваме, че въпреки неприятната ситуация в момента, която, за съжаление, ощетява на първо място слушателската аудитория, ще успеем в най-кратки срокове да разнообразим, обогатим и обновим съдържанието на радио "Z-Rock", споделиха от "Радиокомпания Си.Джей" ООД.

"Радиокомпания Си.Джей" ООД е единственият притежател на словната марка "Z-Rock", регистрирана в клас стоки и услуги 38 – телекомуникации, съгласно приложимото българско законодателство. Правото да използва марката "Z-Rock" за разпространение на радио програма, както и регистрацията на домейна www.zrock.bg принадлежaт единствено на "Радиокомпания Си.Джей" ООД, което включва всички радио честоти, за които компанията притежава правно основание да продължи да излъчва, както и всички останали медийни платформи, на които програмата е достъпна, включително www.zrock.bg и www.voyo.bg.

 



Коментари   (17)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Феята на Смъртта. 9.09.2017 21:21:53 отговори + 1 1
Невероятен и много точен пост на $$$$ !!!! Абсолютно съм съгласен с мнението му и го подкрепям. Сега, изказвам лично мнение- ЗиРок, е твърде напудрено и посредствено радио, в което има също твърде спорни и посредснвени водещи. " Рок музиката" там, също е твърде претенциозно и посредствено подбрана, естествено насочена към "рок хитовете" от деня или водеща директно към Нафталините от миналото, тоест- "Класиките". Аз в това "рок радио" не съм чул да се пуска нещо извън утвърдените "стандарти". Предаването " Часът на различният избор" е твърде не-рок и съвсем не на място. И за финал- във форума на ЗиРок се вихри абсолютна скука, свързана с едни и същи хора "водещи личности" във всяка една тема. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

$$$$ 2.09.2017 13:57:32 отговори + 8 1
Пет пари не давам кой ще прибира $ от тия *********. Тука спора е за пари, а последното нещо, което ги интересува е хубавата музика. Това "рок" радио е рок точно толкова, колкото може да бъде едно корпоративно радио, движено от алчни костюмари. През деня плейлиститата му не се различава особено от тази на MTV SHITS, като целта му е да облъчва и промива мозъците и на без това оглушелите му слушатели. Този Москов не знам дали налага нагло на своя глава античовешкия си вкус към музиката, или му казват какво да пуска - все тая, резултатът мирише. Певецът на Ахат пуска всеки път точно пет едни и същи групи, с което всячески се стреми да покаже своя "широк" музикален вкус и тества прага на търпимост към скука и досада у слушателя, който явно е доста висок. Пускаш радиото и първото, което чуваш в предаването му е Ахат или Shitalgin - каква оригиналност и липса на автореклама и самовлюбеност, а? А тази Розберг е абсолютен опортюнист, претенциозна и арогантна. Единство Буги е симпатяга и не изглежда да се взима много на сериозно. Съвсем закономерно и предаването му е най-добро, но естествено е набутано в нощните часове, когато редовия слушател на радиото е минал на ракия, салата, ЛАЙНЕР или MTV SHITS. Наглите собсвеници на радиото са толкова тъпи, че и името му от една буква не можаха да измислят сами, та трябваше да го крадат от едноименното американско. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен...Но Красив! 2.09.2017 13:22:13 отговори + 4 0
Колко българско ... :/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 2.09.2017 12:44:25 отговори + 3 2
Това са някакви номера, както и когато Замунда се разцепи на две. За да се печели от реклама от вече две радиа и два сайта. И си измислят някакви причини. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хахах 1.09.2017 18:44:17 отговори + 2 0
А пък новия сайт на второто радио е Уърдпрес тема, която се казва We Rock

http://xvelopers.com/html/demo/werock-wp-demo/demo.html
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Бобо 1.09.2017 16:06:34 отговори + 6 4
Краси Москов ми е доста спорен за водещ в рок-радио./заради него следобед не слушах въпросната 1/2 - станция/ Ако другият "ZROCK" пуска повече рок и не си позволява забежките на Москов, то аз се присъединявам към тях. Иначе Бугата и Елена са ми ок, но Москов е тоталка, а кладенчовата вода лесно можеш да я о---аш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чочко 1.09.2017 16:19:35 + 9 4
Аз пък си се кефя най-много точно на Москов. Най-алтернативен и разнообразен ми е. Изобщо, водещите в радиото са разделени стилово по най-добрия начин: Буги си набляга основно на олд скул нещата и на блуса, Розберг е по класическия хард рок, а Москов пуска деветдесетарско, алтернативно и най-новите групи. А най-хубавото е, че тримата не са се окопали само в "своите" си неща, а пускат и чат-пат нещо различно. Кефят и тримата и ги слушам с удоволствие Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Оберон 1.09.2017 13:10:53 отговори + 3 7
Беше хубаво да предоставите и другата гледна точка, а не само тази на бТВ. Статията в Капитал е далеч по коректна: http://www.capital.bg/biznes/media_i_reklama/2017/08/31/3034141_rok_dramata_na_btv/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зиги 1.09.2017 14:40:37 + 8 0
Другата гледна точка за момента няма официално изявление, какво точно да представят? Представят това, за което имат информация. Сигурен съм, че когато има официално изявление от другата страна, то ще бъде публикувано. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яхо 1.09.2017 11:52:27 отговори + 14 2
Слушам си Буги и.ми дреме на ...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Божо 1.09.2017 14:14:04 + 13 1
... на бугоскопа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ZZ-rock 1.09.2017 11:15:06 отговори + 6 3
Това е все едно някой да живее в къщата ти 20 години и да мисли че вече е негова! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зиги 1.09.2017 11:04:28 отговори + 19 6
Едно радио е там, където са неговите водещи. От тази гледна точка за мен няма питания кое е "старо" и кое "ново" радио. Не си представям ЗиРок без Москов, Розберг и Бугилатора. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


............... 1.09.2017 11:14:51 + 10 3
А пък името на една медия е там, където е неговия собственик. Ако утре всички журналисти от 24 часа напуснат и си направят нов вестник - той ще е с ново име. Такива случаи мисля е имало. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зиги 1.09.2017 11:37:51 + 7 4
Аз за името не говоря. Говоря за нещо съвсем друго. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............... 1.09.2017 12:07:46 + 5 5
Добре. Но нещото съвсем друго за което говориш си е нещо съвсем друго
Аз говоря за радио като медия. То се определя от името си, а не от няколко водещи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Божо 1.09.2017 14:41:21 + 3 4
Май ще се окаже, че и собствеността върху името не е на btv. Тук доста подробно е разказано:
http://www.capital.bg/biznes/media_i_reklama/2017/08/31/3034141_rok_dramata_na_btv/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".