Най-пълната биография на Bob Dylan вече и на български език

23 сеп 2013, 15:06 ч. 512 / 19 2
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

   Музикант, който променя самата същност на популярната музика, поет, предложен за номинация за Нобелова награда, „говорителят на своето поколение“, който не се страхува да казва сериозни неща в среда, която никога не е била възприемана особено сериозно, културна икона, станала част от кодовете на съвремието ни – Боб Дилън е всичко това и още много. Цитиран от Папата и награждаван от президенти, творчеството му е толкова различно като тематика и толкова богато като образност, че му придава статута на философ, мъдрец, пророк…

   Боб Дилън се движи по магистралата на живота си самотен и горд, непредвидим и гениален. И го прави с такова умение, остроумие и плам, че вдъхновява и други да тръгнат по същия път, а милиони да чуят най-съкровените си мисли и чувства, изразени в песните му. Дилън е едно от най-известните имена в Западния свят и въпреки това големи части от живота му си остават обвити в тайнственост. Цялата история, базирана на документирани факти и свидетелства от първа ръка на стотици творци, близки приятели и роднини се появява за пръв път на страниците на „По магистралата на живота“, за да разкрие мъжа зад легендата, вдъхновението зад песните, самотата зад славата. Хауард Саунс умело въвежда читателя в историята на личния живот на Дилън, без да изпуска от фокуса си най-важното – неговата музика.

   Книгата е преведена в редица страни и според общото мнение е стандарт в писането на музикални биографии и забележителна хроника за живота на един забележителен творец.

   „Боб Дилън по магистралата на живота“
   Хауард Саунс
   Превод: Насо Русков, 432 стр.
   ISBN 978-954-8338-19-6
   цена 23 лв.
bob dylan book

още за:

Bob DylanMahaloto


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


O.O 23.09.2013 17:19:33 отговори + 0 0
ЧЕЛА СЪМ Я НА АНГЛИЙСКИ И Я ПРЕПОРЪЧВАМ ЗА ВСИЧКИ МЕЛОМАНИ, КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ДА ИЗЛЕЗЕ НА БЪЛГАРСКИ.. КАКТО И АВТОБИОГРАФИЯТА, ПИСАНА ОТ САМИЯ БОБ ДИЛЪН! НЯМА ДРУГ ТАКЪВ МУЗИКАНТ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 50 ГОДИНИ... ПОКЛОН И ДАНО ПРОДЪЛЖАВА ОЩЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ С АЛБУМИТЕ И ТУРНЕТАТА!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadHamish 23.09.2013 16:06:55 отговори + 0 0
Браво, Мони, браво, Панчев! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".