Нина Ставрева: "Kavarna Rock Fest" е един и той може да е само на стадион "Калиакра"

30 яну 2016, 04:33 ч. 2638 / 5 32
пред./следв.

Община Каварна днес [28 януари] стартира разговори с нов организатор на "Каварна рок фест" и съвсем скоро ще обяви промоутъра и групите, които ще гостуват на фестивала. Това заяви за Topnovini.bg кметът на Общината Нина Ставрева по повод разпространеното по-рано днес от промоутърската фирма "Бългериън лайф мюзик" писмо до медиите, в която заявиха, че се търси нова локация за феста.

"Ние съвсем коректно изчакахме датата 28-и, която бяхме посочили като срок, в който очаквахме "Бългериън лайф мюзик". За съжаление, научихме за тяхното решение чрез медиите. Дори не си направиха труда да ни напишат официално писмо, да ни се обадят или да влязат по някакъв начин в контакт с нас. Така или иначе, те са си взели решение. Ние сме категорични, че 'Каварна рок фест" ще има", каза Нина Ставрева.

Тя подчерта, че "Каварна рок фест" е един и той не може да се случва на нито една друга локация, освен на стадион "Калиакра".

"Обещали сме на феновете фестивал на ниво и няма да ги разочароваме. Заявихме вече, че онези, които са си закупили билети "на зелено",ще бъдат обезщетени от нас. Те са си купили билети за фестивала в Каварна, въпреки че, фирмата-промоутър ги продава "на зелено", без да каже на феновете на какво ще се насладят. Не е ясно кой ще пее. Така че, ние ще компенсираме закупилите билети”, заяви кметът.

По повод твърденията на "Бългериън лайф мюзик" в изпратеното до медиите съобщение, че Общината им е поставяла ултиматуми, Нина Ставрева подчерта, че писмата се пазят и от тях е видно, че Община Каварна неколкократно се е обърнала към фирмата-промоутър с думата "моля". "Били сме изключително любезни и датите, които сме посочили, не сме ги посочили, за да поставяме ултиматуми, а да са влезем в контакт с тях възможно най-бързо. Защото организацията на този фестивал е свързана с време, а то тече много бързо. В никакъв случай не е ултиматум. Напротив, тяхното писмо беше пълно с ултиматуми относно участието на г-н Цонев в органзацията. Организатор на фест – такава длъжност Община Каварна няма и не предвижда да има. Ние може и да нямаме богатия опит на г-н Цонев, но ни е ясно, че тези събития се организират от доста промоутърски фирми. Но, много държим на това всички организационни дейности да се извършват по правила – ясни и за Община Каварна, и за промоутърите, и в полза на феновете. Договорните отношения, които ще имаме с новия промоутър със сигурнсост ще бъдат направени така, че да защитават интересите на Община Каварна и на каварненци", заяви още Нина Ставрева.

Коректно изчаквахме да ни отговорят, за да сме коректни към тях, каквито те, за съжаление, не бяха към нас, заяви кметът. Тя допълни, че днес, след като в медиите излезе писмото на "Бъргериън лайф мюзик", от Общината са осъществили контакт с нова фирма. Увери, че съвсем скоро ще бъдат обявени промоутърът и групите, които ще гостуват на фестивала в Каварна.

Източник: dobrich.topnovini.bg


nina-stavreva

 



Коментари   (32)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Гюро 3.02.2016 13:19:19 отговори + 1 1
Искам да снимам децата с Екстра Нина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефанов 1.02.2016 11:03:25 отговори + 7 2
Както всяка по-сериозна новина, и тази се превърна набързо в сапунена опера. Не съм аз виновен, а оня; тука няма да има фест, ама няма и там да го има; тоя е комунист, а другия бандит. Явно, че хората не харесват добрите стари скучни, но полезно-информативни новини, трябва сензация да има някаква, интрига. И солидно количество омраза.
А сериозните фенове искат само едно - да има някъде такова събитие, независимо дали ще е Kavarna Rock Fest, Samokov Potato Rock, Plovdiv Maina Metal, или каквото там се сетите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

птеродактил с ориз 1.02.2016 15:19:40 + 2 0
Plovdiv Maina Metal трябва да стане реалност! Такова име не е за изпускане Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 1.02.2016 09:40:52 отговори + 3 0
Няма кво да се философства и да се плюнкчим. Ще изчакаме и ще видим, може да бъдем приятно изненадани, може и да не бъдем. К'вото е тва е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 1.02.2016 03:29:15 отговори + 2 3
Много Феникси станаха тук- единия на Грил, другият на Тиган...
Както и да е- До Феникса на Грил:
Ти и Богослов и Експерт го даваш.
Направо- феноменално!
Обичам такива смелчаци като теб.
Само дето...98 % от останалите в Бг са като теб -все смели сърца и знаячи!- та, поради тази причина сме на такова дередже.
Съветвам те, след Богословството и Експертството, да вземеш и да станеш един Адвокат- направо ще размажеш Корупцията и престъпността за една нощ...
Но, това само при положение, че като се позавъртиш около кокала и близнеш ведъж-дваж не ти се услади...
Ай, сполай ти!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 1.02.2016 13:07:35 + 3 0
Значи, да отговориш на въпрос с куп лични нападки е, най-малкото, невъзпитано. Недей така. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Каварненец 2 1.02.2016 14:25:15 + 1 2
Феята на смъртта, ти отговори на всички въпроси и то подобаващо (каквото повикало такова се обадило). Аз повече не възнамерявам да си губя времето с поредния български хейтър, който плюе и философства "на зелено".
Сполай ти и от мен фениксе!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 1.02.2016 15:27:14 + 2 2
Argumentum ad hominem.
Когато човек прибягва до нещо подобно, единственото, което постига, е да покаже пред всички, че аргументи няма.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на тиган 1.02.2016 00:03:39 отговори + 1 1
"Обещали сме на феновете фестивал на ниво и няма да ги разочароваме. Заявихме вече, че онези, които са си закупили билети "на зелено",ще бъдат обезщетени от нас. " къде прочете че ще връщат пари ... обещетението може да е под формата на безплатен билет за новото събитие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Феникс на грил 1.02.2016 13:02:50 + 1 0
И това в един момент довежда до ситуацията един билет да важи за две различни събития на два различни промоутъра. Хипотетично. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

запознат 30.01.2016 20:06:08 отговори + 14 2
Рок-фест ще има, първата вечер хедлайнър ще бъде Йосиф Кобзон, а втората вечер Рок-амсамбълът на Червената армия.
Стига сте мрънкали...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

f-off 31.01.2016 05:16:36 + 8 0
Да, и ще се казва "Каварненски ален мак"! Венсеремос!
http://vbox7.com/play:34e74077f1&pos=vr
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 30.01.2016 12:14:10 отговори + 19 2
Въобще не ги знам и хич не ги гледам кои са организаторите. Аз гледам групата-местото-цената и ако ми отърва отивам, ако не - не. Кой го организира и как става това си е техен проблем и хич не ме интересува. Сега аз един път да си взема билети на зелено и тя каква стана. Да не стане така, че с тези билети да избираме на кой от двата фестивала да отидем. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Никой 30.01.2016 11:27:36 отговори + 15 1
Както вече се спомена, от наличието на два фестивала само може да се спечели, така че нека се напънат и двете страни, пък да остане по-добрия... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 30.01.2016 12:41:29 + 2 3
Както всеки си е приготвил 20лв годишен бюджет за концерти и 500 за певецета в парка не знам как от два можело само да се спечели. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

2016 Varna 30.01.2016 11:05:34 отговори + 16 3
Ако Лауд организират в Каварна то Цонковия фест фалира, винаги са зле подбрани неговите групета. Да живее пазарната икономика, ще видим и ще избираме накрая!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Омраз 30.01.2016 10:48:08 отговори + 19 10
Тия селяни така и не успяха да влязат в час - мъчно им е за комунизма и това е.
Още първата година, дето Саксън беха на площада, за да си резервираме хотел, излъгахме, че сме немски журналисти, дето правят репортаж за хотелите по българското Черноморие, иначе немаше шанс. Като пристигнаме, видеха, че не сме, ама вече беше късно...
После, след 9 нема една работещи кръчма или магазин, не можем да си тръгнем от хотела, щото „такситата не работят в неделя“, та некъв с ланци се обади на негов човек и секви такива безумия...
...нещата така и не се оправиха - ти отиваш да му даваш пари, оня те гледа лошо, щото си с мешка - ми, смешка, жалка смешка

Нека си живеят спокойно, да се гордеят с циментовия си „плаж“, да викат „бекапе“ и бъдат щастливи!

...ааа - и да преименуват феста на КАВАРНА МАК.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


pe6kars 30.01.2016 09:56:25 отговори + 9 8
Няма смисъл да се натиска, госпожата. При цялото изгубено доверие (от рок феновете конкретно), се съмнявам в посещаемостта, на нещо което тя организира. Жалко, че такъв фестивал (май) замира по такъв начин. Аз оставам с мега яки спомени от там! m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хетфиелд 30.01.2016 09:50:33 отговори + 11 14
Ха-ха типично изказване на тъп заблуден комунист! Градът ви за съжаление ще изгуби и единствената си лятна привелкателност. Но, за това са си виновни самите жители. Все пак свободно са гласували за тази жена. Хак да им е сега.
С кеф ще чакам фестивала да се премести по-близичко до София. Рокаджиите няма много да тъжим за това място!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 30.01.2016 11:14:29 + 16 7
Само Комунисти, Агенти на ДС и Ченгета са ви в прокисналите от гадната бира мозъци промити...Само с такива неща си оправдавате бездействието и безотговорието! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Каварненец 2 30.01.2016 12:50:39 + 15 2
Имам чувството, че от статията има повече разочаровани хора...та къде сега ще се лее злобата и простотията. Нали не искаме да видим по-далеч от носа си. Колкото до избирателите, знаете ли с кои гласове Цонко ставаше кмет, някой някъде спомена името на "ромския кмет" (както го наричат) Мартин Башев, ама това пак е съвсем друга тема...
Ако се случи Каварна рок тази година, то това ще е ВЪПРЕКИ Цонко, имайте го предвид. А ако пък не се случи, изненадани както чета няма да има, никой не губи, нали?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 30.01.2016 16:20:56 + 5 3
Каварненец 2, я и теб да те питам, как община Каварна ще изпълни обещанието да обезщети хората, купили билети на зелено, при положение, че парите, по собствените думи на Ставрева, са отишли не в общината, а в частния промоутър? Защо кметицата дава обещания, които не може и няма как да изпълни? Защо лъже? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Каварненец 2 31.01.2016 11:19:26 + 6 2
Феникс, хайде сега аз да те питам нещо да видим как ще отговориш - задавам ти следния казус:
Сключен е договор с промоутър за 3 години напред (примерно), разчитайки че ще си вечно ти на власт. В един момент обаче сметките се объркват, а ти си пускал билетите на зелено (билетите бяха пуснати още преди изборите). Виждаш накъде вървят нещата и всячески се опитваш да прецакаш събитието, само и само за да компрометираш новите на власт. Айде кажи ми сега каква е отговорността на кметицата в случая? Нейното обещание беше, че рок фестивал ще ИМА, обещания за конкретен промоутърт аз не съм чел?!? Аз лично съм убеден, че парите ще бъдат върнати или ще бъдат заменени с други за друго събитие на друго място от същия промоутър. Както виждам никой не драпа да ходи на Каварна, така че за всички ще е добре дошло, не виждам защо се заяждате всички. Ако обаче пропадне феста в Каварна, аз ще съм от първите, които ще признаят грешката в преценката си, бъди сигурен!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 31.01.2016 12:51:22 + 2 4
Не ми отговаряш на въпроса.
Нека перифразирам.
С какво право кметицата обещава пари, които НЯМА?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Каварненец 2 31.01.2016 14:25:57 + 2 2
Фениск, отговарям ти конкретно. За да посочи промоутъра дати и място за провеждане на фестивал, нали се сещаш, че има подписан договор с Община Каварна? А нали се сещаш, че при неизпълнение на договор има неустойки, не ме карай аз да ти ги обяснявам тези неща и да се занимаваме с детинщини. А както най-вероятно се сещаш не са продадени 100 000 билета "на зелено" за да не може каквато и да е уговорената неустойка да покрие загубите от продадените най-вероятно 500 билета "на зелено"!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 31.01.2016 15:33:02 + 3 3
Ох, Боже, ти, който не съществуваш...

Отново, Каварненец 2, не отговаряш на въпроса ми. Да го почетвъртя?
Недей да си смучеш неустойки от разните отверстия на тялото. Не знаеш кой на кого какво дължи, пък и неустойките едва ли ще стигнат да покрият необходимия разход. По думите на Ставрева, когато фестивал има, приходът за общината от него е максимум четири хиляди лева. Няма начин неустойката, ако изобщо я има, да е по-висока от това. От друга страна, ако не си идиот, би трябвало да ти е ясно, че Ставрева и администрацията й се отнесоха изключително некоректно с промоутъра.
Ако не си идиот, освен това, би трябвало да ти е ясно, че задължението да се компенсират закупилите билети хора при отмяна или драстична промяна на събитието е на промоутъра, а не на осигурилия мястото. Представи си следната ситуация - "Бългериън Лайф Мюзик" организират, примерно, "Краводер Рок Фест" и пускат съобщението: "Закупените досега билети за "Каварна Рок Фест" ще важат без презаверка за новия фестивал, а който поиска, ще си получи обратно платените пари." Какво правим тогава? Осъзнаваш ли какви абсурди ми пишеш?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kpd 30.01.2016 09:44:00 отговори + 13 4
Е така всичко си идва по местата. Общини,организатори,фестивали - всичко си е бизнес. Дано да има два фестивала ! " KAVARNA ROCK " на Bulgarian Live Music и г-н Цонев - някъде в централна България и както си беше през 2010 и 2011 "KAVARNA ROCK FEST" на Loudconcerts и община Каварна - на стадион "Калиакра".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 30.01.2016 08:34:10 отговори + 21 1
Може тази кметица да осира всичко или поне да се опитва, но не може да се отрече и заслугата и на Цонко. Този човек не спря да се хапе с нея (не че няма защо) и да подлива вода. Не можеше ли тази година просто да преглътнат простотиите и да го направят за последно като хората, пък вече другата година да си изкарат кирливите ризи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 30.01.2016 08:23:03 отговори + 21 12
А, българина плю, плю та се олигави от слюнка и храчки срещу жената. Сега нещо да кажете, или пак по българската система ще намерите друго за което да се захванете, че не ви харесва. Сега сигурно, няма да се хареса на Бг Метъла ,че ще е на стадиона. Или, ще е нещо друго. Важното е да се плюе. Българан е най- добър в омразата. И, ако от омразата можеше да се произвежда електричество, България щеше да е световен енергиен център. Казах ви- изчакайте да видите какво ще направи жената, пък после се изказвайте! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Han Solo 30.01.2016 12:34:23 + 3 6
То е ясно какво ще направи.Ще направи Каварна фолк фест с хедлайнер Азис и съпорт Фики. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Be6o 30.01.2016 14:49:45 + 3 1
Е хайде да изчакаме, че да видим с бюджет 200 000 лв. за целият "културен сезон", какво ще направи леличката ... Какви спонсори ще омае и кой промоутър ще си набута главата със скъпи и качествени групи. А да. Сетих се ! Ще има фестивал с "не много скъпи , но качествени групи", предимно от БГ, че ако може и от по-близо - Варна, Добрич, Мамая, Букурещ... Супер ! Мерси !


Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 30.01.2016 15:09:56 + 5 3
Я, феичке, ми кажи как точно община Каварна ще върне парите за билети на зелено, които, по собствените думи на Ставрева, са отишли в промоутъра? С какво право дават такива обещания, при положение, че очевидно не могат и няма как да ги изпълнят? С други думи, защо лъжат така тъпо? (И защо се намират хора да им се връзват?) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".