Нова дата за концерта на Don Airey в Пловдив - 9 септември

29 авг 2023, 15:20 ч. 1198 / 8 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Концертът на Don Airey в Пловдив се мести на 9 септември. Музикантите станаха жертва на отменените полети и хаоса на летище Лондон

Планираният за днес, 29 август, концерта на Дон Еъри (DEEP PURPLE) в Пловдив се мести на нова дата, заради отменените полети от Лондон и безпрецедентния срив на авиационните системите във Великобритания. Легендарният клавирист и част от музикантите от групата му трябваше вчера да кацнат у нас, но бяха блокирани на лондонското летище, уточняват организаторите от Star Productions. Насрочена е нова дата за рок събитието – на 9 септември, отново в Летния театър на хълма „Бунарджика" в Пловдив.

Промяната се наложи в последния възможен момент, заради хаоса по летищата в Обединеното кралство. По-рано вчера в Пловдив вече бяха трима от състава на Don Airey Allstars Band – привлеченият като втори вокал швед Стефан Бергрен, китаристът Кайтнер Зи Дока и австрийският барабанист Бернхард Велц. Останалите от групата обаче, включително и самият Дон Еъри, подобно на хиляди други пасажери, се оказаха с отменен полет.

През цялата нощ и до последно тази сутрин са правени опити за алтернативни варианти за пътуване на музикантите до България. „Логистичният кошмар", както го нарекоха британските медии, обаче блокира всички опции, разказаха от Star Productions.

Решението, намерено в разговори с Дон Еъри и екипа му, е определяне на нова дата за концерта. Той ще се състои на 9 септември, отново в Летния театър в Пловдив с начален час 20:00.

Закупените вече билети важат и за новата дата, продължава и допълнителна продажба на останали малко свободни места, уточниха организаторите. Ако някой няма възможност да бъде част от публиката на Don Airey Allstars Night на 9 септември, може да заяви връщане на платената сума за билет чрез Eventim до 5 септември, включително, допълниха още те.

От промоутърската агенция поднасят извинения на публиката, заради променената дата на концерта и разчитат на разбиране от страна на хората, заради случилата се извънредна ситуация. Припомняме, че вчера вечерта Британската служба за контрол на въздушното движение съобщи за безпрецедентни технически проблеми, засягащи контрола на въздушния трафик в Обединеното кралство. Това предизвика тотален хаос на летище Лондон, ограничени бяха близо 6000 полета, а стотици – отменени. Включително и полетите Лондон-София. Самият Дон Еъри и останалата част от групата прекараха часове, блокирани на летището, минаха през качвания на самолет и последващо сваляне, заради отменения полет, загуба на багаж сред всеобщия хаос.

Легендарният клавирист използва повода да отправи поредна покана към българските фенове с обещание за запомняща се рок вечер с големите хитове на WHITESNAKE, RAINBOW, DEEP PURPLE, JUDAS PRIEST, Gary Moore, Ozzy Ozborne.

Датата е 9 септември 2023, мястото – остава без промяна: Пловдив, Летен театър Бунарджика.

Билети в мрежата на Eventim и Grabo.

 

don airey



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Стронций84 29.08.2023 18:10:22 отговори + 8 1
Събота е по-добре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".