Община Каварна е готова да смени промоутъра на рок феста, за да го има

21 яну 2016, 17:38 ч. 2370 / 8 25
пред./следв.

Утре – 22 януари, изтича срокът, който кметът на Каварна Нина Ставрева е дала на промоутърската фирма "Bulgarian Live Music" да даде отговор относно подготовката на тазгодишното издание на рок фестивала в морския град.

Това стана ясно на пресконференция, която дадоха във Варна кметът на Каварна Нина Ставрева и началникът на отдел „Култура” Стоян Койнов.

Целта на пресконференция бе да се опровергаят твърденията, че рокът в Каварна ще умре, че рок фестивал в Каварна няма да има, а Общината иска да изгони рок обществото.

„Рок фестивал в Каварна ще има. Заявявам го категорично и той ще бъде на нивото, което очакват феновете”, заяви Нина Ставрева. Тя подчерта, че нито за миг не е стоял въпросът за това рок традициите в Каварна да не продължат. „Онова, което е постигнато до момента, ще остане факт. За него говорим с уважение и надграждаме”, заяви кметът.

От началото на декември тя е изпратила три писма до компанията-промоутър на рок фестивала „Bulgarian Live Music” с искане за среща. Имало е и многократно уговаряни срещи, които от фирмата отменяли в последния момент. На писмата все още няма получен отговор. „Силно се надявам, че това поведение на фирмата не е продиктувано от местни незадоволени политически интереси”, заяви Нина Ставрева.

Тя обяви, че ако в дадения срок не получи отговор, Общината ще се обърне към друг промоутър. Вече има водени разговори с такива, включително и от чужбина.

Стана ясно, че през годините Общината не е запазила марката на фестивала. Вместо това, името „Kavarna Rock Fest” е защитено от една от промоутърските фирми. Друга прави опити да регистрира сходно име. Общината предвижда, след провеждане на феста това лято, да регистрира своя марка.

Кметът оповести, че през годините Общината не е имала разходи относно ангажирането на изпълнителите и ангажимент при разпределението на приходите от билетите. От местния бюджет са правени разходи само за тока за стадиона, както и за поддръжката на хигиената, свързани с това събитие. Приходите, които са влизали в общинската хазна, са били от тротоарно право за поставянето на обекти около стадиона. През годините те са варирали между 2 и 4 хиляди лева. Разликата между приходите и разходите обаче е била между 2 и 12 хиляди лева загуба за Общината.

Кметът увери, че, ако се смени организаторът на рок фестивала, феновете, които са си закупили билети „на зелено” за обявените дати от „Bulgarian Live Music”, ще бъдат компенсирани, за да не останат излъгани.

За празника на Каварна – 6 май, отново ще има безплатен рок концерт. Преговаря се с рок групи и за концерта на Джулай морнинг на Камен бряг. Над 30 събития ще включва културният календар на Общината за тази година.

Източник: dobrich.topnovini.bg

 

nina-stavreva

 



Коментари   (25)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Читател 22.01.2016 11:56:05 отговори + 1 1
Ще има рок-концерт на Ансамбъла на Червената армия...

Стига ви...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 22.01.2016 01:15:54 отговори + 6 8
Айде стига с тоя проклет Жулай Морнинг Каварна, Кметове, Комунисти и Кметъли с Фестове! Обърнахте го на латино сериал. ГолЕмо важно- нямало да има фест в Каварна. Е, и? Традиция било- каква традиция, много знае българан, какво е това традиция. ГолЕмото фестивално място- село Каварна. Имало е концерти там- свършило е. Бил е един кмет- сега е друг. Ония Кмет бил супер- сегашния боклук. Много ви разбират главите. Пълно е с такива като Вас в Бг. За това и сме на това положение. Поне изчакайте да видите какво ще направи жената, пък после коментирайте. Обаче, дай му на българан да плаче- той винаги плаче за всичко и никога не е виновен за нищо, но винаги е Истински прав и Разбиращ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 22.01.2016 08:52:56 + 6 1
Да. Добре казано. От мен само да допълня:
Едно е ясно - концерти ще има. Само не се знае къде точно. Със сигурност поне в София
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ingeborg 21.01.2016 22:46:33 отговори + 6 2
Нещастничка! Аз лично я чух да казва пред репортер на Нова телевизия, че и без посрещане, юлското слънце все така ще продължава да изгрява и да го има... Представяте ли си?!! Глътнах си граматиката, като я чух, а сега казва, че July morning ще има, при положение, че събитието се мести в Тутракан и тя го знае. Интересно с кого се преговаря, или може би тя ще се пробва пред микрофона... току-виж слънцето не изгряло! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 22.01.2016 00:08:11 + 3 1
Ансамбъл "Бизоне" за какво са?
Не, сериозно, явно сега подготвят почвата да изкарат промоутърите виновни, когато всичко се оплеска. Дано не стане така. `щото без рок фестивал няма да останем, най-много да е другаде. Само дето една традиция, която изкара десет години, да бъде зачеркната по този начин... Грозно, някакси.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Каварненец 21.01.2016 22:03:17 отговори + 6 7
Ако сега има избори в Каварна Цонко няма шанс за повече от 10%. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal 23.01.2016 01:09:54 + 1 0
Е това точно не разбирам - защо бре хора? Защото му завиждат за нещо, защото е организирал рок-фест, който им е много шумен или за нещо друго, което ние не знаем? Отстрани погледнато заради него имаше толкова позитиви за Каварна или хората там не желаят да стават известен град? Не разбирам - честно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Каварненец 2 23.01.2016 09:51:56 + 5 0
Ще обясня защо - Защото тази статия коментират хора, които обичат рока, но нито веднъж за тези 15 години не са си домъкнали задника до Каварна. Хора, които имат мнение, заради обвивката, заради рекламата, но не и заради обективни факти и доказателства. Истината е, че Цонко Цонев направи немалко. Аз самият съм бил на 90% от ВСИЧКИ концерти, тъй като половината ми рода е от Каварна, знам как стоят на практика нещата. Ползата за Каварна от проведените концерти е следната: Градът наистина излезе от анонимност, но това не доведе никакви туристи в града! Хората все така предпочитат да спят в Албена, Балчик и др. околности. А както знаете повечето рок фенове си носят палатки. Печеливши, макар за 2-3 дни бяха и хората предлагащи нощувки за по 10-20лв., но съгласете се годишна надбавка от 50-60лв. някак не звучи сериозно (все пак го отчитам като плюс), както и магазините, които продадоха огромно количество бира (надявам се). За да се стигне до тези концерти и сбъдването на куп мечти на един кмет (успя да се снима и да получи някой друг подарък от най-големите в рока), бяха продадени адски много общински земи на БЕЗЦЕНИЦА! А колко пари се прибраха под масата, не е нужно да обяснявам, но това форумните хора не ги засяга, още повече тези, които нито веднъж не дойдоха в Каварна, но се подписват тук с особено мнение...е приятели, знайте едно нищо не е само черно и само бяло...мислете и ще намерите истината, тъй де, ако искате
FOR THOSE ABOUT TO ROCK I SOLUTE YOU!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 24.01.2016 00:30:32 + 2 0
Каварненец 2, за да има туристи в града, трябва да има предпоставки за това - а, извън концертите, в Каварна такива няма. И за това не е виновен Цонко Цонев. Не е негова вината, че плажът е блато. Не е негова и вината, че кръчмите затварят още по светло лятото, баш около концертите. Дали в Албена и Балчик е така? Дали и там туристът е лишен от възможността да отиде на заведение вечер?
Честно, имам чувството, че самите каварненци не знаят какво да правят с хилядите хора, които ходят в градчето по концертите...

И хайде да не са 50-60 лева. Доста повече са, знам го. Казах си случая - 120 лева за една вечер. Сложи и за другите две още поне по толкова и какво излиза?

А Нина Ставрева определено стъпва накриво до момента - и не само заради отмяната на концертите, а и заради откровените лъжи и прикриването на истината, което е доста очевидно. Първо, какви са тия ултиматуми за краен срок за отговор? И миналата, и по-миналата година групите бяха обявени между средата и края на февруари. Защо да очаква месец по-рано каквото и да било?
Второ, като говори за приходите за общината, взима ли предвид повишеното потребление по време на концертите? Или това, че около фестивала свободна стая няма в никой хотел, не се брои?
Трето, може ли да не адресира изобщо изявлението на Цонко, че Джулаят ще е в Тутракан? Кой лъже сега? Тя или той?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Каварненец 2 27.01.2016 10:51:10 + 0 1
До Феникс на грил. Първо - цените от 50-60лв. се средни и съм ги взел от над 15 мои познати даващи нощувки за по 20-25лв. на вечер, (НЕ ПОВЕЧЕ), ако ти си давал над 120, значи не си търсил, а си се подвел по първото предложение. В Каварна има точно 2-3 читави хотела, смятате ли че капацитетът име за 1000 места, (колкото уж бяха споменатите отменени резервации за НГ). Миналата година знаете ли колко хора имаше на площада на НГ??? Веднага отговарям - между 150-200 човека!!! Второ - имаш ли някаква идея колко туристи имаше в Каварна в периода 1989 - 2000г. (за преди това няма да споменавам, за да не бъда наречен комунист), едва ли, защото сигурно не си и чувал за това "село", както вече го наричате. Плажът беше поддържан и за известен период от време беше дори платен, така, че не ми говори за неща, за които определено не си запознат (нищо лично). Трето - цялата история с отмяната на концертите идва от ЦОНКО ЦОНЕВ!!! За да се стигне до това напрежение,, чрез платените ни медии, идеята е след мен и потоп или с други думи, като не съм аз никой не може и няма да е!!! Не се оставяйте да ви подвеждат с гръмки фрази и слова. Гореспоменатите промоутъри са близки до Цонко и сега извиват ръцете на общината, за да се манипулира общественото мнение. Знаеш ли какъв процент от всеки проведен концерт влизаШЕ в джоба на Цонко, ще ти кажа около 30% отиваха под масата, сметките си направете сами!
И накрая ще се съглася с теб за едно нещо - Нина Ставрева, наистина стъпва на тънък лед, защото ежечасно този лед е умилено изтъняван, за да се получават диалози като нашия, да се настройват хората и т.н. И още нещо - Каварненската болница е в отчайващо състояние и знам, че спестените средства от новогодишния концерт наистина са отишли в тази посока, тъй като голяма част от общинския съвет на общината са мои познати, но пък и нека си го кажем - кой средностатистически рокаджия, живеещ извън Каварна (какъвто вече съм и аз) му ПУКА за Каварненската болница, нали?!?
Черпя те бира за добрия тон и спортсменския диалог Феникс!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 28.01.2016 14:39:12 + 1 0
За някои неща откровено и очевидно лъжеш. Не знам защо, не ме и интересува особено, ако трябва да съм честен. Единственото, което знам, е, че това те дискредитира напълно.
Другото, което знам, е, че с тези лъжи поставяш мислещи хора в позицията да защитават Цонко Цонев, въпреки че нямат практически нищо общо с него и единственото, което им е донесъл, са общо няколко хубави дни за десетина години.
С други думи, Цонко Цонев няма никаква вина за отмяната на концертите досега. Видяхме интервютата, чухме думите на Ставрева. Или ще се опиташ да отречеш това? Видяхме я как откровено лъже за състоянието на общината.
Що се отнася до 120-те лева... Не се прави, че не си прочел какво написах, моля те. Не съм идиот, че да дам толкова за една нощувка на място, където няма изправна баня. Четири човека бяхме и ако имахме избор, определено нямаше да дадем такива пари.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Каварненец 2 28.01.2016 16:03:16 + 1 0
Връщам си думите за теб, човек, чието мнение се гради само и единствено на интервюта и медии, в никакъв случай не представлява интерес за мен. Ти си поредния слепец в земята на слепците. Мисли каквото смяташ за редно, а моите "очевидни" (така и не се аргументира от кое е очевидно) лъжи ги остави на трезвомислещите хора, приятелю.
Хайде със здраве!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 28.01.2016 16:44:57 + 1 1
Благодаря, че доказа правотата ми, между другото. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 28.01.2016 17:16:00 + 1 1
Благодаря, че доказа правотата ми, между другото. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

makeyourownbones 21.01.2016 20:55:43 отговори + 4 1
Не вярвам, нещата бавно вървят към разпад. Ще поживеем и ще видим. Едно е да говориш, друго е да го направиш... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Мразя Нина Ставрева 21.01.2016 20:21:35 отговори + 7 4
Просто приемете,че нещата бавно си заминават хората реваха за комунизъм и си го получиха.Цонко никога няма да бъде кмет на Каварна отново и никога няма да има Каварна рок фест...жалко за първи път си купих билети за феста. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Каварненец 21.01.2016 20:05:33 отговори + 5 8
Колко е успешен Цонко:

"Равнището на доходите на населението на град Каварна като цяло е значително по-ниско от средното за страната, а доходите на ромското население на свой ред са доста по-ниски от тези на българското население. На равнище домакинства годишният общ нетен доход на българското население в Каварна за 2014 година е 7 334 лева, а този на ромското население е 5 449 лева в сравнение с 11 666 лева средно за страната според Проучването на бюджета на домакинствата."

Из "Социално-икономически ефекти от публичните инвестиции за приобщаване на ромите в Каварна" - доклад на ЦИД (Център за изследване на демокрацията)
http://www.csd.bg/artShowbg.php?id=17541
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 21.01.2016 20:48:56 + 10 4
Две неща.
Първо, какво общо има това с конкретната новина или с концертите като цяло?

Второ, не се ли замисляте, че Каварна е едно забутано село, в което няма нищо, освен концертите от време на време? Нямате плаж. Нямате забележителности. Нямате условия за почивка. Нямате и, доколкото съм видял, кой знае какво стопанство. (Може и да греша.) Какви доходи тогава? Защо не направиш сравнение не със средните доходи за страната, а със средните доходи за забутаните села, които се правят на градове? (Не знам какъв ще е резултатът, честно.)
---
Не знам. Не отричам вероятността Цонко Цонев да е ужасен кмет. Само дето от това, което аз съм видял, неговата работа вкара стотици хиляди, ако не и милиони левове директно в джобовете на каварненци. Или поне се създаде предпоставката за това. Доколко каварненци се възползваха е друг въпрос... Магазини - затворени или незаредени. Заведения - не и след 22:00, нищо, че концертите свършват доста след това. Стаи - изправна баня ли??? (Впрочем, бабката, дето за една вечер взе от мен и компанията ми сто и двайсет лева миналата година, дали ги е отчела пред съответните органи като приход, за да им плати данъците? Като ще си говорим за изследвания на семейните доходи, де... А парите, които е взела със сигурност от други хора за другите вечери? `щото касова бележка не ни даде.)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wishmaster 21.01.2016 23:28:03 + 10 1
Каварненец, това лято един таксиджия, возейки ни от автогарата до плажа, сподели следното- преди Цонев да ви стане кмет градът ви е бил като Шабла. Имали сте неасфалтирани улици, рушащи се болница, кметство, училище, да не говорим за газификация на града. Миналото лято бях и до Шабла- брат, в магазина си купувам минерална вода и вафла, давам 20 лв. и нямат да ми върнат- това и в родопските села не ми се е случвало- нямат оборот! Ако в Каварна няма концерти, ставате като Шабла (чест и уважение към тях)- малко туристи, малко приходи и т.н. Не знам с какво си вадите хляба там, ама туризмът ви май е основен поминък. С какво ще привлечете туристи? Секс туризъм? Алкохолен туризъм? Или като в Слънчев бряг- само дърти немци или млади пияни англичани (и това е нещо, по-добре е отколкото да не идва никой)?
Пичове, няма как да ви се вдигнат доходите, ако не предприемете вие самите нещо и не бачкате. Цонко, макар и за 3 дена ви докарваше 6-7 хиляди туристи, тая новата дано не затрие направеното до момента.. Алелуя и със здраве!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 21.01.2016 19:48:24 отговори + 6 5
Още не са си признали, че ще оплескат работата и вече се оправдават и търсят проблема в другите... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трифон 21.01.2016 19:01:55 отговори + 13 3
Обикновено рок феновете са над средното интелектуално равнище, което би изключило коментари от типа на горе написаните!
Предполага се също, че човек създал нещо през годините, би работил и съдействал за запазването му, освен ако политическото му падение не го е подтикнало към обикновено злоба и желание за разруха.
Разликата е една крачка, нали?!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

da, ama... 21.01.2016 19:45:02 + 8 3
Така е, ама тук става дума за т. нар. рок фенове в България. Тук нивото им е като на... 'айде да не споменавам на кои... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dc cooper 21.01.2016 19:00:39 отговори + 10 6
Баси ква тъпа мутра!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


плейхот 21.01.2016 17:49:34 отговори + 13 7
цонко да направи един алтернативен фест на техния и да видим къде ще бъдат феновете Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 21.01.2016 17:41:47 отговори + 20 7
Откак са я избрали тази комунистическа пача с гудесто лице, слушам само за надграждане. Но пък виждам само разграждане. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".