Официално е - SMOKIE в София на 17 октомври

1 юли 2014, 11:19 ч. 686 / 18 8
пред./следв.

   Преди броени минути промоутърите "Live & Loud" създадоха събитие в социалната мрежа "Фейсбук", с което потвърждават концерта на SMOKIE в София на 17 октомври. Ето и приложената информация за шоуто:

Световно известната британска поп група Смоуки с хитовете си от върховете на таблиците като ”Living Next Door to Alice”, ”Lay Back in the Arms of Someone”, ”If You Think You Know How to Love Me” и много други и постоянните си турнета във Великобритания и Европа и в момента продължава да е една от най-популярните групи в света.

Ако погледнете в Книгата на Гинес за хит сингли, може да ви бъде простено мнението, че успешната история на Смоуки е феномен от 70-те. В крайна сметка, 11 от 14-те им британски хитове се появяват в това съдбовно за музиката десетилетие. И все пак внушителният им успех продължава да процъфтява по света, включително в Скандинавия, Южна Африка, Германия и дори в Китай. Смоуки е група, която е разпродавала турната и получавала платинени албуми по време на четири десетилетия – 70-те, 80-те, 90-те и в наши дни.

История
Смоуки се събират докато още са в училище – в Йоркшър, в края на 60-те. След като преминават през различни имена и стилове, те подписват договор със супер горещия по онова време лейбъл на Мики Моуст – “RAK”, и си пробиват път в класациите. Песни като ”If You Think You Know How To Love Me”, ”Don’t Play Your Rock’n’Roll To Me”, ”It’s Your Life” и ”Oh, Carol” (всяка от които попада в топ 10) превземат радиостанциите и дават на Смоуки билета, с който да обикалят света.

Стилът им е комбинация от песни, изпълнени със запомнящи се мелодии и характерни, макар и неприкрито повлияни от американския софт-рок хармонии, като тайната е в комбинацията от гласове – дрезгавият, пропит с емоция водещ глас, подплатен от мелодичните хармонии, създава уникално усещане за сладост и горчивина.

След като достигат продажби от над 30 милиона по целия свят, Смоуки издават ”Wild Horses”, албум от 1997-а годна, записан в Нашвил, чието продуциране струва на групата 250 000 паунда. Така се настаняват трайно в програмите на кънтри радиата в САЩ, докато сборните албуми с хитове не престават да се продават добре. Тази тенденция продължава и с албумите ”Uncovered” и ”Uncovered Too” – и двата жънат огромен успех в Скандинавия и достигат до топ 5 в Дания, Финландия, Норвегия и Швеция, като достигат двойно платинен статус.

През 2003-та година Смоуки издават най-пълната си колекция от хитове. Озаглавена ”The Box Set”, колекцията съдържа 10 компакт диска, покриващи десетилетията от 70-те до днес и получава Златни и Платинени награди навсякъде в Скандинавия.

Групата прекара 2004-та година предимно в студиото, пишейки и записвайки своя албум ”On the Wire”. Този албум, написан предимно от самите Смоуки, достигна първите места в класациите и доказа, че Смоуки все още са във върхова форма. Групата издаде концертно DVD, а последният албум ”Take A Minute” присъства в класациите из цяла Европа. Смоуки, както винаги, не спират и за глътка въздух.

Групата пристига по покана на Live & Loud, концертът е на 17 октомври 2014 г. в зала 1 на НДК от 19.30 ч.
Първите 300 билета са с 10 % отстъпка от редовната цена за съответното място. Билетите се продават на Билетен център НДК и онлайн в системата на Eventim.bg [поръчай]

 

 

още за:

Smokie


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


EntombeD 3.07.2014 21:39:49 отговори + 0 0
на една нова година ги гледах на Батенберг , а сега искат 100лв.....луди ли сте бре Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кавъроки 2.07.2014 08:32:01 отговори + 0 0
Да ама са без Крис Норман Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

f-0ff 2.07.2014 00:53:43 отговори + 0 0
Satan - 2014-07-01 21:21:11
Кой?

Дали не е коИ ?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satan 1.07.2014 21:21:11 отговори + 0 0
Кой? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Уфф 1.07.2014 16:35:56 отговори + 0 0
Много скъпо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Младеж 1.07.2014 14:05:25 отговори + 0 0
На тия цени луди ли сте бре
Ако се съберете повече от 500 човека ще направя предно салто
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бани 1.07.2014 11:49:01 отговори + 0 0
Има линк - цъкни и ще видиш. Или е много трудно? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кроко 1.07.2014 11:46:39 отговори + 0 0
И каква е цената на билетите или пак ще си играем? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".