Уведомление относно билетите за отменения концерт на SMOKIE в Бургас

19 апр 2018, 08:41 ч. 1750 / 6 3
пред./следв.

   През миналия месец ви съобщихме, че при отмяната на концерта на SMOKIE в Бургас през февруари и предоставяне възможността на феновете да посетят шоуто във Варна или да получат обратно парите за билетите си, са възникнали неуредици и на някои хора не са възстановени съответните суми.

   Организатор на концертите е агенция "EventsJar", а "ценните хартийки" се разпространяваха в мрежта на "TicketPro". С днешна дата от промоутърската фирма разпространи следното съобщение:

 

На 19.03.2018 г. беше изпратена нотариална покана от EventsJar до "Тикетпро България" ЕООД, представлявано от управителя Пламен Георгиев Марков, за доброволно уреждане на отношенията по повод изплащане на сумите относно отменения концерт на SMOKIE в Бургас.

С горепосочената Нотариална покана, "Тикетпро България" ЕООД, представлявано от управителя Пламен Георгиев Марков, бе поканено на 02.04.2018 г. да се яви в кантората на Нотариус за подписване на споразумение относно изплащане от "Тикетпро България" ЕООД на дължимите суми, с цел финализиране на отношенията и посочване на срок за изплащане на сумите.

На посочената в Нотариалната покана дата, не се яви представител на "Тикетпро България" ЕООД, за което бе съставен Констативен протокол от 02.04.2018 г.

С оглед горното и нежеланието на "Тикетпро България" ЕООД за уреждане на взаимоотношенията доброволно и в дух на добра воля, за EventsJar предстои единствено възможността да търси правата си по съдебен ред, вкл. и чрез сезиране на прокуратурата на Република България.

Поради горното, следва да имате предвид, че EventsJar, като организатори на концерта, правно и юридически не носят отговорност за връщането на парите за тези билети.

Те нямат преки правни и финансови отношения с хората, закупили билети за концертите. Хората, закупили билети, притежават доказателствен материал под формата на касова бележка, на която пише името на фирмата разпространител, а именно "Тикетпро България" ЕООД. С тази бележка всеки, закупил билет, има правото да си върне парите от Тикетпро.

Отговорността за продажбата на билети и връщането на парите от тях е изцяло и единствено на "Тикетпро България" ЕООД. Те са прекият разпространител на билетите и парите от продадените билети отиват първо при тях.

След като Пламен Марков не пожела да изплати дължимите суми към EventsJar, т.е. парите от билетите са все още в сметките на "Тикетпро България" ЕООД, то те поемат изцяло отговорността да върнат тези пари на хората, закупили билети за концерта на Smokie в Бургас.

Единственото желание на организаторите от EventsJar е да съдействат за това на всички хора и затова се опитаха до този момент чрез опити за споразумяване с "Тикетпро България" ЕООД да изплатят тези пари на хората, но поради нежелание от страна на "Тикетпро България" ЕООД, се налага EventsJar да заведат дело срещу длъжника.

От страна на организаторите бе проявен огромен толеранс, като те организираха безплатен транспорт от Бургас до Варна, както и огромен сектор с ВИП места пред сцената за концерта на Smokie във Варна, за да могат всички от Бургас да го гледат.

Некоректното отношение от страна на "Тикетпро България" ЕООД, както и оронването на престижа на фирмата организатор, ще бъде обект на обсъждане оттук нататък в съда. Официалните и оторизирани органи на реда ще решат този казус.

Всеки, който иска да получи парите си за закупените билети за концерта в Бургас, може да се обърне към "Тикетпро България" ЕООД , тъй като до постановяване на решението от съда и съответно връщането на сумите от "Тикетпро България" ЕООД на организаторите, организаторите не носят отговорност за връщането на сумите на хората, закупили билетите.

гр. София, 2018 г.

 

smokie



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


burgas 22.04.2018 00:09:58 отговори + 1 0
@stanislav Аз не давам парите на организатора, а на посредника за билетите Тикетпро, който е длъжен да ми ги върне. А как ще ги вземе от организатора, това вече си е негов проблем! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

burgas 19.04.2018 14:55:30 отговори + 2 2
Големи мизерници са Тикетпро. Гоних ги няколко месеца да ми върнат парите от проваления фест в Бургас и най-накрая успях. Сега се правят на ударени пак за бургаско събитие... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stanislav 21.04.2018 17:33:23 + 1 2
На ... все някой им е виновен. Вие проверихте ли кой е организатор, какво е организирал и как са минали събитията му? Проверихте ли страницата му? Контактите? Аман... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".