Отново съдят Nergal за накърняване на религиозни чувства

8 фев 2021, 15:35 ч. 1230 / 6 30
пред./следв.

   Изглежда, че проблемите на фронтмена на екстремните метъли BEHEMOTH Adam "Nergal" Darski с полската съдебна система нямат край. Въпреки че всички дела срещу него за обиди на религиозна основа, поругаване на националните символи и др. подобни завършваха с оправдателни присъди, сагата на музиканта в съда продължава.

   Сега той ще бъде изправен пред обвинения за накърняване на религиозните чувства на четирима души. Делото е влязло в съда на 1 февруари. Твърди се, че през 2019 г. чрез публикация в Интернет публично е обидил чувствата на християните, поругавайки образа на Дева Мария. Nergal е пуснал снимка, на която е стъпил върху портрет на Божията майка, заявявайки че фотографията е кадър от снимачна площадка. Но това е било достатъчно за няколко полски религиозни организации и техни представители да се почувстват засегнати.

   Коментарът на музиканта е, че в Полша за пореден път се демонстрира средновековно мислене, за което той говори и в позицията си след забраната на абортитеNergal е убеден, че отново ще спечели делото и сочи за пример Ирландия, която е известна като бастион на Католицизма, но дори и там наскоро са премахнати от конституцията текстове относно религиозните обиди.

 

още за:

Nergal


Коментари   (30)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Panzergrenadier 9.02.2021 11:57:07 отговори + 10 6
Нергал и християнството са като скачени съдове. Той просто експлоатира религиозната и окултна тематика, но я интерпретира по свой начин, по скандално-еретически. Сатана е разбунтувал се герой, а Бог - лош тиранин. И определено търси реакцията на религиозните християнски фундаменталисти. Ако те не реагират на неговите действия, значи той някъде греши... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 9.02.2021 10:25:27 отговори + 24 4
Религиозните фанатици са безнадеждно изостанали в интелектуалното си развитие същества. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 9.02.2021 15:45:02 + 13 6
Не само фанатиците, а изобщо всеки религиозен човек е безнадеждно изостанал в интелектуалното си развитие.
Изобщо, религиозността е едно от най-ярките практически проявления на човешката глупост.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 8.02.2021 19:46:43 отговори + 11 11
Да не вземе само някой, не който трябва, да се почувства засегнат, че да се насъберат и количество засегнати, та току-виж му изтрили дискографията от лейбъла - напоследък е модерно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 8.02.2021 20:00:49 + 8 1
Той е толкова богат вече (не толкова заради музиката, колкото заради собствения му бизнес, макар че доходите му от музиката определено са му помогнали да започне), че общо взето ще му накривят шапката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 8.02.2021 20:46:00 + 14 16
Не видях да са се събрали количество засегнати когато лейбъла на Iced Earth и Demons & Wizards ги махна от каталога си. Видях премерено и разумно бизнес решение да не се дава трибуна на един изперкал чичак, който извършва нападения над правителствени сгради. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Deep Zone 9.02.2021 12:04:02 + 11 8
То и Варг е изперкал чичка, но музиката му си е велика, така че не виждам защо трябва да триеш музика на който и да е изпълнител, независимо дали е Варг, Мерилин Менсън или лидера на Iced Earth. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 9.02.2021 14:02:21 + 10 14
Да съм казал, че на Шейфър или Менсън музиката не е велика и за това са ги махнали? Наистина ли не разбирате или само се правите?
Тези махания се наричат РАЗГРАНИЧАВАНЕ. - Ние сме уважавана музикална компания и не искаме да имаме нищо общо с луди престъпници. Все едно колко велика им е музиката.
И за това на Бурзум албумите не ги издават мейджър лейбъли.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Металист 8.02.2021 18:17:22 отговори + 12 1
Има талибани, има и християн-талибани Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockPro 8.02.2021 18:16:46 отговори + 24 4
В 21 век да вярваш на глупости, легенди и митове, написани от невежи прапраидиоти е за психиатрия ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Пешо 8.02.2021 20:15:58 + 3 27
Ако не бяха тия”легенди и митове” ,както ги наричаш ти,сега щеше да пишеш на турски.Точно тия”митове”,са ни съхранили като народ 500 гдодини. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockPro 8.02.2021 20:26:35 + 12 6
Никакво значение няма на какъв език съм щял да пиша, и къде съм щял да живея. За какви народи ми пишеш бе пич? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 8.02.2021 20:48:33 + 16 6
Пешо, ти история учил ли си? Какви са 3-те най-големи и важни борби през Възраждането? 1. За освобождение; 2. За автокефална църква; 3. За светско образование.
Я кажи сега помниш ли и какво значи това 3-тото?

Да не говорим, че ако не бяхме си държали точно на тези митове и легенди, а бяхме приели едни други - почти същите и бяхме станали католици, съвсем нямаше да сме 5 века под Турско робство...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 9.02.2021 01:52:12 + 20 0
Пешо, на теб случайно да ти е известно, че мюсюлманите вярват в горе-долу същите легенди и митове и Джизъс е един от техните пророци? Това е истината, понеже. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Шушана 8.02.2021 18:02:54 отговори + 10 26
Ауу, колко еджии! Да се бъзикаш с християнството... малко като тъпите феминистки, които реват в Европа за какво ли не, ама и дума не обелват за обрязването в Африка или за това, че в ОАЕ, жената е малко над кокошката, но там ще бъдат размазани като хлебарки. Удобна и чистичка розова каузичка на цивилизовано и безопасно място, истински мъченик, какъв героизъм да пускаш скандалнички рисунчици от Епъл-а си пред камината! И сега, клетникът, ще го мъмрят, тцтц. Сигурно е много впечатлително за бунтарчетата в началните училища... или за тея, които не са се развили особено след тая възраст, които май са бая. Да ходи в "no-go" зоните и да крещи, че Аллах е голямата версия на прасенцето Пепа, та тогава да видим, ама нали... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 9.02.2021 00:49:39 + 18 3
Само дето, Шуши, в момента реват християните, в случай че не забелязваш.

И много ясно, че европейските феминистки ще се интересуват най-вече от положението в Европа. На теб случайно да ти пука за обрязването в Африка? Или го споменаваш единствено когато трябва да оплюеш някого, на когото му пука за човешките права там, където живее?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Шушана 9.02.2021 10:42:01 + 7 15
Пф, християните ще мрънкат, недоволстват и дотам. Беззъба и нефелна религия, с която е толкова лесно да се гавриш. Затова е и лесна жертва на такива аграрни провокации... леле, ще нарисувам пи*ка до устата на Исус! Все едно да дразниш вързано куче. За негово щастие поляците са малко по-откачени, така че ще се влачи по съдилища, ще внася смут у бабите и ще излезне като мъченик за надъханите метълье. Позицията на Нергал си е съвсем наред, начинът му на изразяване обаче е на ниво нервозен пубер. Всеки може да се гаври със загубеняка на класа, но никой не пипа нацепената батка, защото знае какво ще последва. Същото е и в тоя случай. Удобно и безопасно е да си анти-религиозен, да си феминистка и какво ли не в уреден и бял континент. В същото време 90% от тия приемат с отворени обятия индивиди, за които жената, е малко над кокошката. И мълчаха като гъ*зове за изнасилванията в Кьолн, за педофилските скандали и какво ли не. Защото мишена са им лесните и толерантни хора, а не дивите аборигени от изток или тия по високите етажи. Там не гъкват. Женското обрязване съвсем скоро ще стане и техен проблем и, ако най-вресливите и безполезни феминацита кажат нещо по въпроса, ще призная грешката си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 9.02.2021 11:11:39 + 10 6
Сравняваш тотално различни неща. Сравняваш криминални престъпление с това законодателството ти да е пропито от религиозни догми и правила и така нататък. С други думи - говориш пълни глупости.
И Нергал се подиграва с това, което е в родината му. Не са го накарали да носи чалма, да спазва Шериата и прочие дивотии, които са на дневен ред в ислямските държави.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 9.02.2021 11:52:28 + 13 4
Шуши, верно ли написа, че плюенето на религията е удобно и безопасно под новина за човек, който ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ е подведен под съдебна отговорност за плюене на религията?
На Нергал удобно и безопасно ли му е? Хайде стига глупости.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Шушана 9.02.2021 22:22:49 + 4 11
Да, наистина го написах... ще му създадат малко главоболия, мъмрене и нищо повече. Много добра реклама всъщност - ще се вдигне шум около него, ще има леки неприятности, но ще изглежда далеч по-многострадално, защото "оо, тъпите християни мачкат свободата на себеизразяване бля-бля" и в очите на много хора ще е точно така, както го виждат масово тук под новината - едва ли не герой и борец за свобода. Напипал е на хляба мекото, не го изкарвайте жертва и как ще ходи на доживотна каторга, защото ще го "съдят за пореден път". Бълха го ухапала. Специално тези му действия са половинчати и смехотворни, но добре съобразени с вниманието, което ще му се обърне и как той отново ще е гласът на свободата, видиш ли... нелепици. Много лесно се впечатлявате от такива треторазрядни провокации и не мога да разбера защо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 10.02.2021 00:40:23 + 9 4
Шуши, Нергал вероятно ще влезе в затвора, ако го осъдят за това. В Полша по някаква причина накърняването на чувствата на християнизираните снежинки е престъпление - което щеше да ти е ясно, ако беше чела предишните статии в сайта по тази тема.
А дори и Нергал наистина да цели просто да си прави реклама, това по никакъв начин не отменя и не намалява простотията на тамошните закони, които тъпчат свободата на себеизразяването в името на религията.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 10.02.2021 11:50:25 + 7 2
Шушана написа
"Много лесно се впечатлявате от такива треторазрядни провокации и не мога да разбера защо."

Абе, Шушанче - я се виж ди два дни какви фермани с глупости изписа. Ти си много по-впечатлена от нас
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 8.02.2021 17:14:23 отговори + 16 3
Хахаха!
Бог няма ли да го накаже, та се налага хората да го съдят? И техният Христос не казваше ли нещо за "Не съдете, за да не бъдете съдени"?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Херетик 8.02.2021 17:57:23 + 16 1
Може би дори Бог не обича майка си Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Svensson 8.02.2021 16:40:49 отговори + 11 3
Света си изкривя яко, доста и напоследък...въпроса е докога и докъде? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Опърпан 8.02.2021 17:09:04 + 2 5
Както го е казал, през по-миналия век, чичката с внушителната брада - докато количеството вземе, че се изсипе в качество. Разбира се, ние от тука така, пак ще сме най-отподире... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 8.02.2021 21:31:28 + 5 3
Кой чичка с внушителна брада? Дарвин ли? Щото през по-миналия век бая хора са с внушителни бради. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Опърпан 8.02.2021 22:00:53 + 3 2
Дарвин е с еволюцията, моят човек е оня с революцията... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 9.02.2021 07:43:37 + 3 1
Карл Маркс? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Опърпан 9.02.2021 16:33:41 + 3 1
Да Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".