Пълен, подробен репортаж от фестивала "Sofia Rocks 2011" на 8 юли

9 юли 2011, 11:03 ч. 1736 / 16 127
пред./следв.
Фестивалът "Sofia Rocks 2011", организиран от "Balkan Entertainment Company", бе предшестван от редица перипетии, които, за щастие, не попречиха за успешното му провеждане. През пролетта събитието бе обявено за Националния хиподрум в Банкя, където трябваше да се проведе и "Sonipshere Bulgaria 2011". В последствие последното събитие бе отменено, а "Sofia Rocks" преместен на стадион "Българска армия" в центъра на София. Броени дни преди 8 юли се появи нов проблем - спортният министър Свилен Нейков направи изявление, че фестивалът се провежда "незаконно", тъй като ФК "ЦСКА" не е подновил арендата си върху съоръжението и то в момента е държавна собственост. По повода шефът на "BEC" Петър Петров даде ексклузивно интервю за "Metal Katehizis", в което обеща, че "Sofia Rocks 2011" ще се случи. Така и стана, а до края на вечерта за рок шоуто в Борисовата градина се събраха над 17-18 000 души.

   В горещия следобед на 8 юли стадион "Българска армия" в столицата бавно се изпълваше с хора, които почти веднага след влизането си на залятото от ослепително слънце съоръжение се скупчваха под малкото сенки или около пунктовете за продажба на бира. Началото на събитието поставиха SHEKY AND THE BLOODRAIN, след което започваше основната част на фестивала. В пет часа от небето все още се сипе жар, но с желязна точност (нещо почти непознато за концертния живот в страната ни) започна изпълнението на графика и на сцената се появиха SLADE. Не особено добре позната у нас, тази иначе популярна група със завидна следа в историята на музиката, показа какво е да обичаш това, което правиш, и да го правиш добре.

   Трудно е за един фестивален сет четиримата от Улвърхамптън да изсвирят дори само най-най-доброто от творчеството си - това все пак е признатата за най-успешна британска банда на 70-те (въз основа продажбата на сингли). За над 40 минути чухме десет хита, започвайки с "Take Me Back 'ome" - да, това е печатна грешка и то нарочна - запазена марка на групата е погрешното изписване на заглавията на песните им, също както щурите костюми, здравият им глем рок, неподправеното добро настроение. Дребничкият Dave Hill - основател на групата заедно с барабаниста Don Powell - прави всякакви маймунджилъци и подскоци и прилича на същински палав леприкон. Двамата с John Berry поддържат непрекъснат контакт с публиката, подхвърлят реплики, закачат се, задържат ти вниманието и после те атакуват с някоя класика като "Everyday", на която успяха да разпеят публиката, "Run Runaway" или "Get Down and Get With It" (правилно е изписано, защото е кавър).

   Въпреки ранния час и прежурящото слънце SLADE бяха приети повече от радушно, а те самите се постараха доста да повдигнат настроението и летвата на фестивала. След миниатюрна пауза дойде и бисът - "онази песен, дето всички я знаят" и "Cum on Feel the Noize", която също се оказва, че всички я знаят, пък е толкова прилепчива, че не можеш да спреш да си я тананикаш. Бандата се оттегля под звуците на прословутата мелодия от "Mission Impossible" и можем само да се радваме, че иначе невъзможната мисия такава група да концертира у нас стана възможна благодарение на "Sofia Rocks".

   Сетлист:
1.Take Me Back 'ome
2. Far Far Away
3. Everyday
4. Look Wot You Dun
5. Coz I Luv You
6. Run Runaway
7. Mama Weer All Crazee Now
8. Get Down and Get With It (Little Richard cover)
Бис:
9. My Oh My
10. Cum on Feel the Noize




   Около 18:15 ч., под палещите лъчи на залязващото слънце, Biff Byford и неговата сговорна "саксонска" дружина вече заливаха феновете с тежките звуци на класическия си британски метъл. Сцената беше живописно украсена с обложката на сингъла "Hammer of the Gods" и мотиви от последния студиен албум на SAXON - "Call to Arms". Именно "Hammer of the Gods" се оказа откриващото парче за шоуто на групата и зададе основните параметри за участието им: чист и ясен звук; фокусирано изпълнение и липса на излишно разкатаване. Като резултат публиката на стадион "Българска Армия" чу 13 парчета от NWOBHM-класиците и китарно соло на Doug Scarratt. Пълният сетлист ще намерите по-долу и заради това няма да се занимаваме с по етапно изброяване на парчетата, а ще се съсредоточим върху най-интересните моменти. SAXON стояха леко статично на сцената като изключим басиста Nibbs Carter, който беше способен да компенсира четиримата си колеги, че и да му остане енергиен резерв. Въпреки това, Biff Byford (скоро, на страниците на KATEHIZIS.COM ще можете да прочетете интервю с него, взето непосредствено преди концерта) си остава лицето на SAXON и поддържаше прекия контакт между фенове и музиканти, а в някои паузи разказваше любопитни подробности около песента, която предстои да бъде изпълнена. Интересен се оказа фактът, че парчето "And the Bands Played On" (от албума "Denim and Leather") е написана по повод първото голямо фестивално участие на SAXON - "Monsters of Rock", 1980 г. По отношение на изпълнените композиции изненади, спрямо предходните концерти на групата, липсваха. Британците в момента промотират новия си албум и в жежката юлска вечер на 8 юни поднесоха на българската аудитория цели четири песни от него. Това едва ли беше най-правилното решение защото за разликата от предходните SLADE и последващите MIKE & THE MECHANICS на SAXON им липсва масово известен хит. Заради това и повечето от хората, които не бяха запознати отблизо с групата, а и фенове, за които новия албум е все още пресен, останаха леко апатични към иначе чудесни изпълнения на актуалните "Call to Arms" и "Back in '79". Иначе извън тази нова партида на "пресни" парчета почти всичко останало беше материал от златния период на SAXON - началото на '80. Там реакцията на феновете (особено на "Crusader", "Denim and Leather" и "Princess of the Night") беше значително по-бурна и тук-там Biff се възползваше да разпее аудиторията. След 60 минути на активно коване на стомана, кръстоносни походи и дисектиране на основните ценности на метъл братството, SAXON забиха "Wheels of Steel" от класическия си едноименен албум и приключиха четвъртото си гостуване на българска земя, за да дадат път на следващите участници за вечерта.
01. Hammer of the Gods
02. Heavy Metal Thunder
03. Never Surrender
04. Chasing the Bullet
05. Motorcycle Man
06. Back in '79
07. Atila The Hun
08. Call to Arms
09. And the Bands Played On
10. Crusader
11. Denim and Leather
12. Princess of the Night
---. Doug Scarratt guitar solo
13. Wheels of Steel


Точно в 19:45 ч., след задължителната половинчасова пауза, използвана за пренареждане на апаратурата и удачно озвучена с прогресивни ритми, на сцената стъпиха най-спорните участници на "Sofia Rocks" - MIKE & THE MECHANICS. Формацията на Mike Rutherford, познат предимно като един от основните стълбове на легендарните GENESIS, вече три десетилетия набива крак в мейнстрийм редиците на мелодичния R&B поп-рок. И на пръв поглед е нужна особено развинтена фантазия, за да си я представиш като част от метъл празненство, ухаещо на бира и тестостерон. За всеобща радост, опасенията на скептиците се изпариха още по време на откриващата "Beggar on a Beach of Gold". На двамата нови фронтмена им беше достатъчно просто да отворят гърлата си, за да спечелят чуждата публика на своя страна. И макар в напълно обновен състав, MTV героите започнаха да забиват убедително хит след хит, категорично заявявайки, че различността не те прави задължително аутсайдер.

   По време на "Get Up" Mike Rutherford прегърна старата си любов - бас китарата, а дипломатично облеклият фланелка на Blind Guardian Tim Howar показа завидна вокална стабилност. Старата R&B кримка Andrew Roachford не му отстъпваше в това отношение и украси някой от високите тонове на "Another Cup of Coffee" с такава фина орнаментика, каквато сме чували само по соул и джаз концерти. При представянето на "Try to Save Me" - хит от новия албум на групата, основната роля отново изпълни чернокожият вокален магьосник, съчетавайки я с почти непрекъснато свирене на пиано. Малкото действителни фенове на Механиците сред публиката бяха наясно, че вечерта няма да мине без да прозвучи парче на GENESIS. Така че посрещнаха бурно изпълненията на два големи хита от Phil Collins ерата - "Follow You Follow Me" и "I Can`t Dance". Възбудената от стегнатите рифове на Rutherford и Drennan публика видимо се раздвижи, а наоколо дори се мяркаха въодушевени и внезапно спомнили си младостта хора, които имитираха насечения роботизиран танц на голямото трио. В паузата между двете GENESIS отметки заредената с дилей китара не пропусна да очертае контурите на мъдрото послание "The Living Years". Хоровият й припев изпълни пространството над многобройната публика, докато гласовете на Roachford и Howar го използваха като трамплин, за да пребродят всяка всевъзможна вокална хармония. Форматът "двама вокалисти" - рок и соул глас, очевидно продължава да работи успешно за MIKE & THE MECHANICS, дори и в отсъствието на оригиналните гласове - Paul Carrack и покойния Paul Young.

   Акустичната китара отново влезе в употреба по време на звънката "Over My Shoulder", която беше анонсирана като "най-излъчваната песен по българския радио ефир". В средата на "All I Need Is a Miracle" Rutherford за пръв път изсвири отчетливо класическо соло, а Howar не пропусна да демонстрира дежурната вокална игра с публиката. Импровизираният бис започна с фънки химна "Cuddly Toy", записан в оригинал от ROACHFORD - родната група на чернокожия фронтмен и завърши с мажорния AOR марш "Word of Mouth". По време на който градусът на настроението достигна връхната си точка. Голяма част от публиката, която първоначално гледаше джази музикантите с недоумение, въодушевено танцуваше и искрено се забавляваше, с което доказа на скептиците, че е голяма не само на ръст, но и на акъл. В 20,45 ч. третият GENESIS член, свирил на родна земя (след Steve Hackett през 2010 г. и Peter Gabriel през 2004 г.) напусна сцената на "Sofia Rocks". Той и групата му получиха заслужени аплодисменти, защото се справиха с една нелека задача - успяха да пришият кадифена кръпка върху тежкото рокерско манто, покриващо плещите на фестивала.

   Пълен сетлист от участието на MIKE & THE MECHANICS на "Sofia Rocks".
01. Beggar on a Beach of Gold
02. Get Up
03. Another Cup Of Coffee
04. Try To Save Me
05. Follow You Follow Me (Genesis cover)
06. The Living Years
07. I Can`t Dance (Genesis cover)
08. Over My Shoulder
09. All I Need Is a Miracle
10. Cuddly Toy (Roachford cover)
11. Word of Mouth



   Часът е 21:15. От колоните звучи "My Generation" на THE WHO. В края й чуваме познатият ни пронизителен крясък "Are You Ready?!" и на сцената се появява David Coverdale! Любимецът на българската рок публика гостува за пети път у нас (до момента той е изнесъл три концерта в София и един в Каварна), а по всичко личи, че WHITESNAKE май никога няма да омръзнат на родните фенове. Очаквано начало: Coverdale върти стойката на микрофона по начина, по който сме свикнали да го виждаме, морето от хора пред него подлудява, а групата започва представянето си с песен от албума "Good to Be Bad", излязъл през 2008 г. - "Best Years". Легендарният фронтмен знае как да "подпали" зрителите и веднага след края на сравнително новото парче, поднася на феновете на хард-рока три вечни WHITESNAKE-класики. "Give Me All Your Love" е изпята с помощта на повечето от присъстващите на стадиона (особено на припевите) - да, Coverdale пести на моменти гласа си, но въпреки това трябва да отбележим, че той е в сравнително добра форма. Особено ако го сравняваме с голяма част от онези рок изпълнители, които са му набори. Първите акорди на "Love Ain’t No Stranger" вдигат още повече градуса на настроението, а Doug Aldrich се включва с добро китарно соло в средата на песента. За пети път чухме и въпроса, който Coverdale никога не забравя да ни зададе - "Is This Love?" Парчето едва ли е сред любимите композиции на почитателите на по-твърдата музика, но пък за онези, които винаги са били по-романтично настроени, тази песен е мехлем за душата.

   Не трябва да забравяме, че концертът на WHITESNAKE в София бе част от турнето, на което групата промотира последния си студиен албум "Forevermore", излязъл в началото на тази година. David Coverdale и компания представиха пред българската публика три композиции от него, започвайки със "Steal Your Heart Away" - поредното силно изпълнение на Doug Aldrich, който в последните години се превърна в неразделна част от групата. Трудно можем да си представим днес звученето на WHITESNAKE без него, особено що се отнася до живите изпълнения, а какво разказа той за последните дни на Ronnie James Dio, ще можете скоро да научите от интервюто, което даде специално за вас. Сърцераздирателните балади пък са нещото, без което не може нито един албум на Coverdale - той ги умее тези работи. Така е и в този случай - прозвуча нежната "Forevermore", в края на която видяхме и атрактивен китарен дуел между Reb Beach и Doug Aldrich. Няма как да не споменем, че това донякъде излишно стържене по китарите "изяде" време поне колкото за още една песен. Искаме или не обаче, то присъства в сетлиста на всеки концерт на WHITESNAKE. Последната нова песен за вечерта беше избраната за сингъл на албума "Love Will Set You Free". След нея Brian Tichy представи пет минутно соло на барабани, което бе и поредното доказателство за това, че Coverdale винаги се е обграждал с кадърни музиканти.

   От тук до края на изпълнението на WHITESNAKE, което продължи около час и 20 минути, беше време само за хитове. Чухме (за жалост само) един куплет от "Slide it In", който преля в любимата на всички "Fool for Your Lovin’". Тук вече почти нямаше човек на стадиона, който да не приглася на Coverdale, а в първите строфи на "Here I Go Again" той почти не се и чуваше. Финалът дойде с разтърсващата "Still of the Night", вдигнала на крака цялата публика, която след края на песента бурно аплодираше любимците си. Край, но не съвсем, защото David Coverdale не пропусна да изпълни и композиция от творчеството си с DEEP PURPLE - акапелното изпълнение на вечната "Soldier of Fortune" сложи точка на петото, отново успешно гостуване на WHITESNAKE у нас, а музикантите се разделиха с българските си фенове под звуците на "We Wish You Well". Довиждане, David - до следващия път!
- Intro: My Generation (THE WHO)
1. Best Years
2. Give Me All Your Love
3. Love Ain't No Stranger
4. Is This Love
5. Steal Your Heart Away
6. Forevermore
7. Guitar Duel
8. Love Will Set You Free
9. Drum Solo
10. Slide it in (part) / Fool for Your Lovin'
11. Here I Go Again
12. Still of the Night
13. Soldier of Fortune (DEEP PURPLE)
- Outro: We Wish You Well



   Сбогуването с David Coverdale и WHITESNAKE даде началото на трескавата и сякаш безкрайно дълго проточила се подготовка на сцената за гвоздея на вечерта. Гвоздей от неръждаема британска стомана, забит в плътта на хеви метъла толкова здраво, че сякаш се е сраснал с нея. Не би и могло да бъде другояче след повече от 50 милиона продадени албума и метални евъргрийни, които всеки - дори и Слави Трифонов - е слушал и дори пял поне веднъж в живота си - факт, чието нагледно (и наушно) доказателство предстоеше да се изсипе върху главите ни през следващите два часа и 15 минути...

   Около 23:20 ч. огромното черно платнище с надпис "Epitaph" бе "сринато" със земята, разкривайки внушителната сцена и възправилите се на нея "метални богове" - господата Robert John Arthur Halford, Glenn Raymond Tipton, Ian Frank Hill, Scott Travis и Richard Ian Faulkner. На фона на зловещ, студен индустриален пейзаж, затоплян от бликащи огньове и казващ всичко надпис: "Добре дошли в дома на британската стомана", петимата подложиха на директен обстрел събраното множество с "Rapid Fire" и "Metal Gods" от "British Steel" (1980), който се оказа и най-сериозно застъпеният албум на JUDAS PRIEST във вечерта на 8 юли 2011 г. - с цели четири песни. Трудно би могло да бъде отделено повече внимание на което и да било от изданията на квинтета, тъй като очевидно целта бе да бъде почетено абсолютно всяко едно от тях (като изключим увековечените с Timothy Owens "Jugulator" и "Demolition") - все пак, ставахме свидетели на концерт от последното, прощално голямо световно турне на едни от най-значимите метъл икони в глобален аспект, а какъв по-удачен начин за сбогуване би имало от поднасянето на една прекрасно подбрана ретроспекция с разходка из всички албуми на PRIEST?

   Въпросната разходка продължи, понасяйки ни по магистралата с "Heading Out to the Highway" от "Point of Entry" (1981), за да бъдем въздигнати от железния феникс на "Judas Rising" от "Angel of Retribution" (2005) до греховните пламъци на "Sin After Sin" (1977), представен от "Starbreaker". Последва и първият по-сериозен хит на квинтета - "Victim of Changes" от "Sad Wings of Destiny" (1976), в чиято кулминация присъединилият се буквално преди броени седмици към групата Richie Faulkner блесна не само с раздвиженото си сценично присъствие, но с чудесно соло на китара. Веднага след това бяхме върнати в зората на една кариера с "Never Satisfied", изпълнена под "взора" на отдавна превърналата се в класическа обложка с капачката с надпис "Rocka Rolla" (1974), за да стигнем до първата по-спокойна глътка въздух в сета на PRIEST - красивата балада на Joan Baez от 1975 г. "Diamonds & Rust", обкована в метална обшивка две години по-късно за "Sin After Sin".

   За тежкотоварния валяк "Prophecy" от актуалния "Nostradamus" (2008) мистър Halford излезе на сцената, пременен като безмилостен пророк, чиито сребристи одежди бяха бързо захвърлени и отново заменени от знаковите кожено-метални доспехи за абсолютната връхна точка в концерта (поне според автора на настоящите редове), дошла точно в средата на шоуто с изпълнението на "Night Crawler" от "Painkiller" (1990) и "Turbo Lover" от противоречивия според някои "Turbo" (1986). Извечната "Beyond the Realms of Death" от "Stained Class" (1978) бе може би най-разумният избор за успокояване на опасно нажежилата се обстановка, но не за дълго. Последва ново завихряне на страстите с "The Sentinel" от "Defenders of the Faith" (1984)... и ново полузатишие със среднотемповия кървав блясък на "Blood Red Skies" от "Ram It Down" (1988), за да се стигне до втората преработка в сета на JUDAS PRIEST - "The Green Manalishi" на FLEETWOOD MAC, включена навремето в убийствения "Killing Machine" (1978).

   Не особено неочаквано, за десерт бе оставена "Breaking the Law", при това в... инструментален вариант! Да, напълно инструментален, поне от страна на самата група, тъй като Роб не изпя нито една строфа от текста, а остави тази крайно приятна задача на преливащата от възторг публика. След кратко соло на барабани, възвестило добре познатото начало на едноименната канонада от "Painkiller", дойде и времето за бомбастичния бис - в случая с неизменната двойка "The Hellion" и "Electric Eye" плюс последвалата задължителното разпяване на публиката "You've Got Another Thing Comin'" от "Screaming for Vengeance" (1982), между които бе вмъкнат друг знаков елемент от концертите на PRIEST, а именно появата на Rob с гръм и трясък на сцената, яхнал мощен мотор и възвестяващ началото на "Hell Bent for Leather"...

   И точно, когато същият онзи автор на настоящите редове си мислеше, че въпреки внушителния двучасов сет би могъл да "понесе" и още нещичко от "Defenders...", примерно "Freewheel Burning" и "Some Heads Are Gonna Roll", или вледеняващата "A Touch of Evil" от "Painkiller" и, естествено, още някой и друг къс "Британска стомана" под формата на "United" или "Living After Midnight", петимата музиканти не напуснаха завинаги сцената на "Армията" под възторжения рев на публиката, а се върнаха за втори бис! И то не с какво да е, а именно със споменатия току-що рок брилянт "Living After Midnight"! Като че ли не бихме могли и да мечтаем за по-въздействащо и паметно сбогуване с JUDAS PRIEST... Или все пак бе само довиждане?

   Сетлист на JUDAS PRIEST:
01. Rapid Fire
02. Metal Gods
03. Heading Out to the Highway
04. Judas Rising
05. Starbreaker
06. Victim of Changes
07. Never Satisfied
08. Diamonds & Rust
09. Dawn of Creation / Prophecy
10. Night Crawler
11. Turbo Lover
12. Beyond the Realms of Death
13. The Sentinel
14. Blood Red Skies
15. The Green Manalishi (With the Two-Pronged Crown)
16. Breaking the Law
17. Painkiller
---
18. The Hellion / Electric Eye
19. Hell Bent for Leather
20. You've Got Another Thing Comin'
---
21. Living After Midnight



Nousha, Whiplash, Violator, Ози, Envy


   * Снимки на SLADE и MIKE & THE MECHANICS
   * Снимки на SAXON
   * Снимки на WHITESNAKE
   * Снимки на JUDAS PRIEST


Коментари   (127)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Xerxes 23.04.2015 10:26:06 отговори + 0 0
Концертът беше размазващ! Още се сещам за него, до най-малката подробност! Едно преживяване, което винаги ще помня! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Janae 27.07.2011 22:08:53 отговори + 0 0
This is way more helpful than anything else I've lokoed at. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.07.2011 21:03:04 отговори + 0 0
Страшно як концерт,с безумно слаба организация.Дано за догодина БЕК си вземат поука! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.07.2011 21:11:59 отговори + 0 0
yapo - Сложи запетайка пред Минчо, Анонимен, защото иначе е граматическа грешка - айде ся намери за кво да се захапеш - да не сме на изпит бре Минчо?,, кво като е граматическа грешка
"разцепване" (както го наричаш) - 1995
"Killing ground" - 2001
Противоречиш си Минчо.
Както и да е брат ..запетая... SAXON си забиха яко отвсякъде
а всички ние трябва да се радваме а не да критикуваме
може да се иска още но и това си е супер не ми пука кой организира концерта но съм благодарен че го е направил.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Рок фенка 13.07.2011 16:05:41 отговори + 0 0
КОНЦЕРТЪТ БЕШЕ МНОГО ЯК! Който го е страх от мечки- да не ходи в гората! ДО СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 13.07.2011 10:47:31 отговори + 0 0
Сложи запетайка пред Минчо, Анонимен, защото иначе е граматическа грешка! Грешки в природата достатъчно, не ги прави повече.
За Саксън, имах предвид разформироването на основния състав, съответно цялата процедура беше гарнирана със съдебни дела, като финал се появиха Оливър/Доусън Саксън - загубилите спора.
За мен лично ненадминати остават албумите на Саксън от първата половина на 80-те години: 'Wheels of steel', 'Strong arm of the law'... А след 'Crusader' всичко е повторение на предишното, изгуби се креативността, някак бездушно ми се струва. Донякъде бих отличил две тави: 'Solid ball of rock' и 'Killing ground'. Подчертавам, че изразявам лично мнение...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.07.2011 21:46:06 отговори + 0 0
yapo---След разцепването им, така и не направиха нищо впечатляващо.---- за кво говорим? кога е тва разцепване бре юначе и кое не велико ? последните им албуми са първо качество british metal братче или ти не си слушал инъф.
Айде стига глупости бе Минчо...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal 12.07.2011 20:39:11 отговори + 0 0
Funi-добър комент; Milena - или не е била на концерта... да не говорим за чужбина.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

yapo 12.07.2011 20:36:41 отговори + 0 0
Вкусовете различни, мненията още по-ралични...
Но не мога да се съглася с бликащата позитивност относно Whitesnake. Ковърдейл беше трагичен! Присъствал съм на няколко концерта на Змията, с годините /и в годините/ все по-слаби и по-слаби стават, но на Армията се разстроих душевно под звуците на жалките вокали, които дори не ми напомняха на славно минало. Лав хънтъра беше провал!
Джудас е променливо велика банда, но както самият Метал Год сподели с нас: "радваме се, че сме част от рок наследството". Куфял съм на техен концерт с Т. Оуенс в една миниатюрна зала /вид дискотека/, така наречената Акваланг, в един от моловете в Мадрид, нямаше повече от 1500 души, максимум 2000 да бяха, макар че се съмнявам. Концертът беше невероятен. Този също ми хареса, най-вече откъм сет лист, иначе имаше още какво да се желае. Вече писах за липсата на ЕКРАНИ!!!
Но тук искам да споделя, че горе-долу по същото време, с няколко месеца разлика, се израдвах и на Саксън, пак в Мадрид, пак в подобна зала /зала Макумба/, публиката беше със същото количество. Групата свири с желание. Изявата на Армията беше готина, въпреки новите песни. Саксън не успяха да стигнат върховете на Дждудас Прийст и Мейдън, но през 80-те бяха сериозно почитана банда. След разцепването им, така и не направиха нищо впечатляващо. Всъщност Слейд, Джудас и Саксън е супер комбинация, и точно в този ред, но уви, трябваше да има и други....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Милен 12.07.2011 19:47:15 отговори + 0 0
Milena - 2011-07-12 08:51:23
Много слаб концерт с ужасна организация и скъпи билети, вече само на концерти навън!
Абре Милено моме убава що така мари?
Коя група беше слаба?
70 лефа Миленке - 70 делено на Judas Saxon Whitesnake e равно на 23.333 лефа бре Миленке въй че скапотия мари майкоу.
Организацията си беше тъпа наистина - излишна банда Майк и майковци, липса на кинефи и на бира па и на кифтета - много късен час за Judas и т.н. ... НО Я само си представи моме Милено, че можеше да няма такъв концерт??? бал съм ти и кифтета и кинефи па и Майк па и Майкъл Джексън бих изслушал само подире да видя и чуя Priest и Saxon на един stage разбиийш ли ма Миленке.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


F-OFF 12.07.2011 18:05:35 отговори + 0 0
Milena - 2011-07-12 08:51:23
Много слаб концерт с ужасна организация и скъпи билети, вече само на концерти навън!

Oтносно организацията - ок!
Относно останалото : ЩО ЗА ГЛУПОСТИ ???!!!!??
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.07.2011 17:13:07 отговори + 0 0
Funi ,ти явно си бил на някакъв друг концерт! "Слаби сола" , "Малоумни сола" , интересно ще ми е да те видя какви ТИ ще ги изсвириш! Може би си поредния "Велик китарист" ! Много ги разбираш! ЕВАЛАРКА БРАТ МИ!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Funi 12.07.2011 17:01:00 отговори + 0 0
Да кажа и аз две приказки.

Sheky & The Bloodrain - Шеки, имаш глас, момче, ама бъди себе си и спри да имитираш я Ози, я някой друг. И тоя вариант с 10-тките имена на бандата ти по формулата "Sheky & The Blood..." е малоумен. Музиката ви е някаква компилация от познати композиции и банди, а знам че можете много повече

Slade - Великолепни! Страхотен купон! Прекалено малко време им беше дадено обаче. Показаха как банда на възраст 40+ години могат да смачкат публиката за има-няма 45-50 минути. Изненадата на вечерта лично за мен. Фен съм на Слейд, но не очаквах да са толкова живи и авторитетни.

Saxon - Разочарованието на вечерта. Адски статични, адски слаби сола. Прекалено много нови песни. Биф е от типа фронтмени, които вдъхват авторитет у публиката, но дали концертът по светло или чист мързел беше причината за разочароващото им и малко бездушно изпълнение. Биф пееше почти равно навсякъде.

Mike & The Mechanics - Още едно велико изпълнение. Гениалният Майк и групата младежи с него успяха да се раздадат докрай и да бъдат перфектни в звученето си. Липсва в България концерт на подобна по-лека по-мелодична рок банда. Страхотно сработени вокалисти, които се допълваха отлично. Браво!

Whitesnake - Каквото и да прави Ковърдейл и компания пред нашата публика винаги ще е любимец номер едно. Гласът му отдавна го няма, вече 4 човека пеят беквокали, но българският фен не си е променил мнението за Снейк. Много надъхано, много енергично, много емоционално. Единственото лошо нещо в свирнята на Снейк бяха малоумните сола на иначе страхотните китаристи. Абсолютна безидейност в солата. Да послушат малко стария Снейк с Мууди и Марсден.

Judas Priest - Машини, богове, легенди. От моментните роботизирани "замръзвания" на Халфорд струеше авторитет. Роб е институция. Той успяваше да завладее публиката само с един жест.

Организация - Малоумна! Малко на брой входове, още по-малко изходи, ненормално малък брой тоалетни, липса на достатъчен брой капанчета за бира и вода на стадиона. Единственото добро нещо на организацията беше стриктно спазвания график през цялата вечер.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Conan 12.07.2011 15:56:27 отговори + 0 0
Най-хубавият концерт който съм гледал,Джудас ни заляха с разтопена британска стомана,поизморена беше публиката накрая,нямаше начин,все пак всички останаха доволни!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.07.2011 14:27:30 отговори + 0 0
ПРОСТО НЕВЕРОЯТЕН КОНЦЕРТ - НЕВЕРОЯТНО НИВО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ И НЕВЕРОЯТНИ КАСИ!!! Звукът беше просто феноменален! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Сандо 12.07.2011 14:06:21 отговори + 0 0
Концертът беше супер. Джудас Прийст бяха велики и на невероятно ниво. Нямам думи! Ходил съм на много концерти, но мисля че този на Джудас, заедно с техния през 2004 г., са най-добрите, които съм гледал. Разбира се това е субективно мнение. От моята позиция в А сектор звукът беше кристален. За съжаление част от феновете около мен стояха седнали и само гледаха. Вярно - умора и жега, но все пак това е ДЖУДАС. Аз съм на 39 години и не спрях да куфея. Седнах малко само на по-бавните парчета: Beyond the Realms of Death и Diamonds and Rust. Приятели споделиха, че не били доволни от сетлиста, но и това е също доста субективно. За мен сетлистът си беше ОК. ВЕЛИКО изпълнение на Джудас! Мисля, че и Снейк се справиха много добре - приятно бях изненадан. Слейд бяха веселяци, а по времето на Механиците се редих на огромна опашка за бира, докато гладно гледах съседната огромна опашка за хотдог. Даже не пускаха да се излезе навън за храна - кофти! Е, предпочетох бира. Саксън, макар и по-статични, свириха супер, но не можах да чуя част от изпълнението им, защото около нас се бяха заформили няколко групички от спорещи и каращи се за местата си хора. Това от организационна гледна точка беше голяма тъпня и развали кефа на много хора. Разпоредителите само свиваха рамене, а когато поискахме да говорим с представител на организаторите ни казаха да се оплакваме в понеделник. ГолЕма простотия! И върхът беше, че нямаше МОНИТОРИ!!!!!!! Бил съм на къде-къде по-малки концерти и е имало видеостени. Халфорд е изключително харизматичен като сценично поведение, но това не можеше да се види от трибуните. Може би и това е една от причините някои хора да позаспят по трибуните. Все пак освен да чуем, сме отишли и да видим любимите си групи. БЕК натрупаха доста негативи тази година, после да не се чудят защо хората не ходят по концерти. И накрая отново: JUDAS PRIEST бяха ВЕЛИКИ! Супер изпълнение! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ц 12.07.2011 13:22:25 отговори + 0 0
Как пък никой не обели и една думичка за българската група, участваща на фестивала!!! Дори самият автор на статията ги е пренебрегнал, обърнал им внимание само в едно изречение...
За мен всички групи, без изключение бяха ЖЕСТОКИ! )) Радвам се, че бях част от всичко това!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 12.07.2011 13:01:43 отговори + 0 0
1987 - 2011-07-12 11:32:29
Най-добрите - WHITESNAKE.
==========
надявам се, че си жена...щото за мъж ми е странно да го казва за група, която пее само за любов - имаше мъже дето подскачаха и се радваха на уайтснейк като ченижчки - жалка картинка - уж корави хевъ метъл коплета...па ква стана тя...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.07.2011 12:33:21 отговори + 0 0
Кой каквото ще да си говори, за мен концерта си беше размазмащ! JUDAS доизкъртиха изкъртения стадион! Имаше малко недостатъци, но няма перфектен концерт , който да се хареса на всички! Винаги ще си има критики от РАЗБИРАЧИ! В България всеки разбира от всичко и всеки втори е шефче!
Ако сте истински фенове ще се кефите ,че виждате любимите си изпълнители на живо, а не да плюете наляво и надясно!
Просто се забавлявайте , стига с тези претенции, аз съм сигурен , че почти всеки е тонрежисьор, особено жените!!!
Saxon и Whitesnake направиха шоу, а Judas ни довършиха с пълното си раздаване и убийствен саунд!

Хайде наздраве на всички!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

1987 12.07.2011 11:32:29 отговори + 0 0
Най-добрите - WHITESNAKE. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


аа 12.07.2011 11:29:17 отговори + 0 0
@змей - да де именно. Така концерт не се прави. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

В 12.07.2011 10:43:36 отговори + 0 0
Аз пък съм недоволен от части точно от звученето на Майк и механиците. Може би в по-голямата част от стадиона да е било добре, но точно пред тон-колоните баса беше толкова оглушаващо силен, че не можеше да се седи. На някои песни беше даже нещо като фон, който продължаваше през цялата песен и очевидно беше записан. Просто не се издържаше, имаше хора, на които им прилоша. Част от същият неприятен ефект се наблюдаваше и при Judas, което накара доста хора, да се поотдалечат от фронтстейджа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

змей 12.07.2011 09:55:06 отговори + 0 0
ник - 2011-07-11 18:54:15
Групите дадоха всичко от себе си? А публиката?

Е, приятел, какво очакваш от публиката?! 10 часа на тази жега как се издържа да скачаш, викаш и пляскаш с ръце?!...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.07.2011 09:01:54 отговори + 0 0
как слаб концерт?!
беше рок събитието на годината в България..
Саундът си беше на ниво, групите спазваха сроковете, супер беше всичко и всяка една група..
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Milena 12.07.2011 08:51:23 отговори + 0 0
Много слаб концерт с ужасна организация и скъпи билети, вече само на концерти навън! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.07.2011 18:54:26 отговори + 0 0
Метъл Катехизис засрамете се ! За едната акредитация ли ги пишете тея лъжи ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ник 11.07.2011 18:54:15 отговори + 0 0
Групите дадоха всичко от себе си? А публиката? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.07.2011 16:51:29 отговори + 0 0
Фен, може би си права, което е добре
За мен основен недостатък беше липсата на екрани, бях си купил по-скъп билет, билет за 40 годишен, какъвто съм, тоест билетът ми беше за трибуните, да поседна малко, да отпочина, обаче за съжаление не си носех бинокъл...ЕКРАНИ трябваше да има!
И за още едно съжаление...Майк и механиците се представиха най-добре. Чист вокал, прекрасен звук, след куфеенето ми на Саксън /въпреки новите им безхитови парчета/, тази група я бях предвидил за почивка, изслушах ги с удоволствие. Настина извадиха перфектен звук, дори две момчета до мен коментираха, че свирят на плейбек ))
Разочарован съм от Уайтснек, понабръчканият секс символ Ковърдейл е и вече с понабръчкан глас, доста пограчи. Разбираемо е, на възраст е, но определено не ми допада позьорщината му.
Някъде прочетох, че Халфорд бил единственият гей пял на Армията...Все ми се ще Халфорд да е активен, активен гей, да перка, а не да го перкат! По.добре би ми паснал като синхрон между имидж, музика и гей секс наклонност. Всъщност няма значение! Сет листът беше супер, концертът ми допадна, със сигурност се дължи и на това, че нямах непознато парче, отдавам го и на лична емоционалност....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RazoR 11.07.2011 16:20:44 отговори + 0 0
Браво за ревю-то на концерта. Това е най-добрата статия, която съм чел за София Рокс

Бях там, и така както авторът е написал, така си и беше :-)))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-OFF 11.07.2011 15:51:33 отговори + 0 0
Анонимен - 2011-07-11 15:11:12
аз имах билет ама го подарих.ко да им слушам на тия заспалите песни. стари градски песни. това ако е хеви че и метъл пхахах. не е ли то да има темпо и яко жица не ми го хвали


С това можеш спокойно да кандидатстваш за най-тъп и безсмислен коментар...и гаранция ще обереш призовите места....не само първото ами направо първите три са твои! Честито !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.07.2011 15:11:12 отговори + 0 0
аз имах билет ама го подарих.ко да им слушам на тия заспалите песни. стари градски песни. това ако е хеви че и метъл пхахах. не е ли то да има темпо и яко жица не ми го хвали Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

someone 11.07.2011 13:35:58 отговори + 0 0
Искам паaaaaaaaaaк ;((((((((((((((( Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haini 11.07.2011 12:05:34 отговори + 0 0
Добър, но тъжен концерт. Аз мисля, че няма да видим повече Judas у нас - дори и да направят някакво малко турне, сигурно ще ни подмине. Пък и вече им е време да понамалят темпото. Големите музиканти знаят кога е момента за това. Аз лично пуснах няколко сълзи на Victim of changes - защото парчето е страхотно, защото значи много за мен и моите приятели и защото вероятно го чувам за последно наживо...Колкото до другите групи - Saxon бяха, са, и ще бъдат велика група със страхотни парчета, a на останалите групи не съм фен и затова няма да ги коментирам. С две думи Халфорд и компания ни оставят в ръцете на Amon Amarth, Melechesh, Watain, Nile и други подобни. Нека пребъде волята им! :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

cnupmucm 11.07.2011 10:44:07 отговори + 0 0
ЖУДАС, БУБЕ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal 11.07.2011 10:06:47 отговори + 0 0
И Ковърдейл - перфектен... В общи линии той обра овациите на публиката - ама тук много си го тачим ... и той нас Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Metal 11.07.2011 10:04:01 отговори + 0 0
Размазващ концерт!!!! В ТОП 5 от концертите в БГ ever=
Всички групи си бяха екстра. Публиката в БГ малко почва да куца, ама здраве да е...
А сета на JUDAS - перфектен..
Приятната изненада - СЛЕЙД
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.07.2011 09:22:44 отговори + 0 0
Групите дадоха всичко от себе си за да стане готин купон, но просто при толкова дълга вечер и адски топъл следобед умората и бирата си казват думата.

Нямаше слабо изпълнение за вечерта и съм доволен от това, което видях и преживях с едни от любимите ми групи!

Обаче толкова ужасен звук (специално за Judas) не бях чувал от отдавна, но майче съм се разглезил от концертите на запад. Тоя барабан, който те отвява и същевременно от него да не се чува китара е не съм си дал парите за това. Тия на пулта и от организаторите са за разстрел, че за група като Judas трябваше да има два пъти повече говорители за да докарат същата сила на звука, но да не криви както ставаше когато Rob запее във високите октави.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blago Piqniq 11.07.2011 02:25:43 отговори + 0 0
Бях във фен пит-а публиката бяхме много зле. Адски дървени и сковани, но след 10 часа рок трудно може да е по друг начин. Едвам си стоях на краката.
Концертът беше уникален. Judas = БОГОВЕ
Другия път П.П. да земе да сложи поне една стена, щото тия хора по трибуните и назад нищо не са видяли
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.07.2011 01:21:48 отговори + 0 0
"Не особено неочаквано, за десерт бе оставена "Breaking the Law", при това в... инструментален вариант! Да, напълно инструментален, поне от страна на самата група, тъй като Роб не изпя нито една строфа от текста, а остави тази крайно приятна задача на преливащата от възторг публика."

Katehizis, наистина ли бяхте на този концерт? Защото, честно казано, публиката въобще не се чуваше, а аз така и не станах свидетел на този "преливащ възторг", за който говорите...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Aнита 11.07.2011 00:53:25 отговори + 0 0
Всичко беше супер. Аз се размазах от кеф. Между другото доста хора около мен се чудеха защо М&M участват на феста, но още на втората песен си танцуваха доволно, а на I can`t dance просто откачиха.
За мен да видя Джудас беше една сбъдната мечта. Уникални, жестоки и разбиващи-това са Джудас!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.07.2011 00:18:24 отговори + 0 0
Джудас - богове !!!!!!! Всички групи си показаха професионализма. Майк и дъ Механикс не бяха зле, но е тотална глупост,че в крайна сметка са се вписали. По време на изпълнението повече от половината публика се беше изнесла или просто не беше влязла още, а публиката във фен пита не беше кой знае колко въодушевена.
Съгласявам се с коментарът на някой по-надолу. Това ми е последен концерт на БЕК ! Няма такава калпава организация на фестивал. То просто с думи не може да се опише ...как може да изкарат Джудас Прийст в 23.00. То това беше някво безумие и то само, за да наблъскат една никому ненужна група по средата на цялата одисея. От това, което видях, всички, дори заклетите фенове, направо се изнасилваха да се кефят на любимата си група. И все пак концертът за мен беше незабравим, Роб Халфорд си беше железен !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 10.07.2011 22:24:35 отговори + 0 0
Мога само да кажа, че който не беше на стадиона може да си отхапе задника от яд. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BeerMe 10.07.2011 22:14:43 отговори + 0 0
На всички мрънкачи мога да им кажа: Следващият път си стойте вкъщи!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван Пандъков 10.07.2011 22:04:33 отговори + 0 0
Леле, на всички мрънкачи мога да кажа само да си гледат работата. Аз съм супер доволен и въпреки, че не слушам Mike & the mechanics, те си имат своите хитове в по-лекия жанр и между другото си ми бяха точно на място след двата часа скачане с Slade и Saxon - заредих се с достатъчно сили за хедлайнерите. С една дума ... отидох да се размажа и го направих през цялото време и нищо не можеше да ми развали вечерта. Въобще за мен концерта беше мегаяк и тъй като не можах да присъствам на първия ден на Сонито миналата година, за мен това беше един от двата ми най-яки концерти наред с AC/DC.
На Judas тотално изтрещях, а преди това Whitesnake направиха перфектен за мен концерт ... а и аз съм изключително доволен от продължителните сола ... музика за моите уши ...
В този ден групите ми напомниха, че истинската музика е все още жива ... който не го е усетил е "беден" човек.


(rock) forever
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

llll 10.07.2011 21:10:38 отговори + 0 0
вси4ко мина добре , само едно ме дразни Майк и механиците ,4е свиреха след САКСЪН!!!? !?! тва си е 4иста подигравка според мене , саксонците са в пъти по- добри от тея смешници ... тея трябваше да са 1 група според мене ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 10.07.2011 19:53:43 отговори + 0 0
Много гот беше мнооого
Judas са машини
много подтискащо звучи last world tour
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

В.Б. 10.07.2011 18:48:23 отговори + 0 0
Още от вчера се каня и аз да кажа нещичко. особено за Майк и дъ механикс, наистина не беше много правилно да им се скандира "не сме на гей парад" и всичко останало, но може би щеше да е една идея по-добре, ако те бяха първата група. с по-леко звучене щяха да подготвят хората за това, което ще се случи в края на вечерта. признавам, че на последните две песни и на мен ми се щеше вече да слушам Ковърдейл и компания. а по отношение на гласа на Дейвид, истинско чудо си е че още се справя така добре. пък за оттеглянето, едва ли ще го стори скоро или поне той ще пее, докато хората се тълпят да го слушат и пълнят стадионите. (да кажем, че поне още 5 години ще го има това нещо). като цяло сега повече ми харесаха Уайтснейк отколкото през 2008, нямаше дъжд,а това с бъзика за уайтснейк фърничъра направо ме уби :Д . Останах МЕГА доволна (освен от това, че си спестиха една-две песни). и накрая за Джудас - вече имам още една сбъдната мечта . жалко, че вече не ни държаха краката и бяхме малко уморени и не успяхме да покажем пълен капацитет. но пък бандата показа такъв, уникално шоу. а за организацията вече се каза, каквото трябва. аз ще кажа какво не ми хареса на мен - това, че с моя позната обикаляхме да питаме от къде точно да влезем, защото на единия вход едва ли не не ни казаха, че било само за бекстейдж :О (въпреки, че отстрени си пишеше, че това е нашият вход :Д) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2011 18:27:53 отговори + 0 0
*хеви И ДЕТ метъл-образно казано ;ххх айде да не ми се заяждате и за това, ок?...;ххх Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2011 18:25:33 отговори + 0 0
Не мога да разбера как може да съществуват толкова тесногръди хора с така гладки мозъчета, че да почнат да бучат на група да излиза...Най-малкото от уважение към труда на Майк н дъ механикс трябваше да останете там и да ръкопляскате, ...пък като не ви харесват толкова много, излезте от кюпа с културните и широкоскроени хора и седнете някъде на сянка, че май много ви са се сварили мозъците, щом подвиквате и расистки шеги... Хората дошли да правят музика...какво като е по-лека? пак беше красиво. вместо да се изяваваш как слушаш само хеви и дет метъл, земи да се заслушаш и в нещо различно и отвори ума си. просто за да не изглеждаш като пълен глупак и кретен ;ххх
или поне уважавай чуждия труд....|(((
колкото до уайтснейк и тоя фейл със знамето, дето дори не съм го видяла :Д...ми нз дали е истина, обаче важат същото нещо. ми не знаеш как се държи знамето-поинтересувай се...недей да го търкаш в гъза си :Д омг :Д ;ххх айде да се уважаваме взаимно, а?:Дд
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

МЕ 10.07.2011 16:09:51 отговори + 0 0
Абе, махни ги кретенчетата!
те винаги ще си останат имено такива- тъпоумни, умствено изостанали, недоразвити кретенчета!

И пак- ДЖУДАС ЗАВИНАГИ!!!!!1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


F-OFF 10.07.2011 14:18:50 отговори + 0 0
Анонимен - 2011-07-10 13:41:22
Накуфяхте ли се за 15642345-ти път на една и съща група,пещерни хора?
Да, ДА ! Накуфяйме се, и винаги бихме го направили пак !А теб да те питам КАКВА ТИ Е ПРОБЛЕМАЦИЯТА и какво я свързва с изминалото събитие ?????
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ха-ха 10.07.2011 14:15:26 отговори + 0 0
"Пещерни хора"??? Тези, които наричаш "пещерни хора" са единствената причина тази държава да съществува още - защото бачкат и създават едно нещо, наречено БВП, но за него не пеят Slipnkot, а се учи на едно място, което се казва "училище"...
Ако не са същите тия "пещерни хора",които да си купуват билети за концерти, познай кога ще има концертна дейност в България...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the hellion 10.07.2011 14:14:00 отговори + 0 0
Анонимен - 2011-07-10 13:41:22

Млади ми кибер-зародиш, ако се гордееш с това, което си написал, напиши си и името! Щом още се кефим на тези групи, значи май нямат многобройни достойни заместници.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2011 13:52:42 отговори + 0 0
Абсолютно. Бих се накуфяла още толкова пъти на същата група, защото ИМА ЗАЩО!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2011 13:41:22 отговори + 0 0
Накуфяхте ли се за 15642345-ти път на една и съща група,пещерни хора? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Фен 10.07.2011 11:12:08 отговори + 0 0
@ уаро: Извинявам се, че трябва да вляза в ролята на "какво е искал да каже авторът", но според мен изречението "Това едва ли беше най-правилното решение защото за разликата от предходните SLADE и последващите MIKE & THE MECHANICS на SAXON им липсва масово известен хит." трябва да се чете във връзка с предходното: "Британците в момента промотират новия си албум и в жежката юлска вечер на 8 юни поднесоха на българската аудитория цели четири песни от него.", тоест, че в НОВИЯ албум няма масово известен хит, а не че по принцип SAXON нямат известен хит. Поне аз така си го разтълкувах на втори прочит, защото на първи и на мен така ми прозвуча... Може и да греша, но аз поне НИКОГА не съм слушала SAXON, а знам четири-пет от песните им и си ги припявах, което значи, че някога някъде са се слушали яко, за да ми останат в главата ;-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

yapo 10.07.2011 09:55:43 отговори + 0 0
Момчета и момичета, списувачи тук и автори на материала, явно сте млади,а и зелени по отношение на 80-те...изумяват ме твърденията ви, че Саксън нямат хитовост и е по-непозната група! Когато Crusader, Princess of the night и Wheels of steel се слушаха на всеки ъгъл, вие сте били още в топките на вашите родители явно! Саксън е една от големите групи на 80-те, наистина от големите!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 10.07.2011 09:38:59 отговори + 0 0
концертът беше страхотен, по отношение на организацията ще кажа следното - аз не съм отишл на стадиона да пия бири и да люча кебапчета - и броя на кеговете и работата на туборг и девин едва ли е заисела от БЕК - чвекаът им е казал кой е стадиона, колко палатки може да има и оттам нататък те си имат мениджъри да решават как да се справят. Но и каквото и да се направи, едва ли може да се задоволят 15 000 фена, освен ако няма 2000 крана за бира. Аз на едното място чаках за бира 20 мин, и понеже нямаше вода отидоха от другата страна и там имаше 5-6 крана за бира с по един човек на опашка т.е. никакво чакане.

Относно кенефите - да, беше тъпо това дето входовете мирешаха гадно, но както каза в едно предно интервю - не може да напълниш терена само с кенефи и роб халфорд като се изправи на сцената да вижда стройни сини редички...тъпо е.

На 2-ри юли бяха в Гелсенкирхен на Голямата четворка, аз не пиках, но един приятел отиде да пикае и чака 30 минути - от 8 кенефа в редичка, 6 не са работели...защо - никой не ти обяснява...а това е Германия...

Просто тук в БГ хората стнахаме освен специалисти невероятни по футбол и политика, но и по организиране на концерти и фестивали...като чета коментарите, едвали не е е супер лесна работа да се организира събитие за 15-20 000 човека и то да протече изключително гладко и крайно сетивно задоволяващо всеки един приссътвал...

Ми разберете, че да си на стадион с 15 000 други говеда не е като да си си у вас на дивана с хладилника и толаетната на 3-4 метра от теб.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bongo 10.07.2011 09:05:17 отговори + 0 0
Звукът на Джудас беше ПЕРФЕКТЕН. Изпълнението им Уникално. Бях на трибуните и нямам никакви забележки. Бил съм на доста концерти и само на три нямам забележки към звука на този, на АС/DC и на Металика в Пловдив. Но определено изпълнението на Джудас е номер едно. Минус е че нямаше стена. Присъствах и На АЕРО Рок Старс в Стара Загора там имаше стена много свестни и неизвестни групи за масовия фен. Имаше и видео стена, голяма сцена и перефектна организация. Към БЕКС (селските бекове)идете и вижте как се организира концерт.
За съжаление и на 2та концерта имаше малко публика.
Май рокаджийте са измрели.....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Вили 10.07.2011 07:46:24 отговори + 0 0
И аз съм съгласна - всичко много хубаво, но нямаше видео стена, което е абсурдно! Във фен зоната бепе кофти така, камо ли назад... Върховна глупост от страна на организаторите. Много се изложиха тази година. 2 фестивала отпаднаха, можеха да направят този както трябва. Миналата година беше много добре, наистина, но сега... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 10.07.2011 07:11:58 отговори + 0 0
забравихте да кажете че откриха представлението на judas с BLACK SABBATH Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 23:24:28 отговори + 0 0
Надявам се някой да е снимал Роб със знамето и да качите голяма галерия снимки Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Ripper 9.07.2011 22:31:48 отговори + 0 0
Първо - Mike and mechanics нямаха никакво място на този концерт, или трябваше да ги сложат вместо Slade... Група, която звучи в ефира на радио Nrj, да звучи на това място... А и все пак не ми беше ясно за какво им бяха двата кийборда...

Второ - Richie Faulkner се оказа много приятна изненада. Китарата му звучеше доста добре.

Трето - Стига сте се заяждали за глупости... Кой какво си бил избърсал със знамето... И да, съгласен съм с mdenchev - съмнявам се Първанов и преводач да им обясняват на летището кое как трябва да се държи...

Четвърто - стига сте се заяждали с Роб за глупости..
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фенка 9.07.2011 22:13:33 отговори + 0 1
Аз отидох, за да чуя White Snake. Бях на концерта им през 2003 на стадион Академик, където си изпълниха хитовете при кристален звук и невероятно пеене на Ковърдейл. Снощи останах разочарована, а на Soldier of Fortune ми стана мъчно. Една легенда трябва да знае кога да се оттегли.
За Judas всички думи са излишни. К Л А С А !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 9.07.2011 21:44:29 отговори + 0 0
Не е първия, който обръща българското знаме на обратно. Преди няколко месеца на друг концерт, пак някой го направи. Не мисля, че са длъжни да знаят как точно се държи знамето на една държава. Може би затова ходят толкова в Япония - там не могат да сбъркат със знамето Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Монти Бърнс 9.07.2011 21:33:31 отговори + 0 0
От всичко най-мразим две неща: хомофобията и педалите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dio fan 9.07.2011 21:06:32 отговори + 0 0
Не се карайте, момчета и се кефете- в крайна сметка концертите са за това. А тва за чичо Ковърдейл аз не го видях, макар че бях отпред- наистина ли така е станало??? Моите забележки за концерта са само за единствения кенеф във фен зоната. А Майк&Гейтаникс (хаха) ги възприех като почивка в която леко да поизтрезнея, да отида до WC и малко да отморя, че жегата си казва думата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Г 9.07.2011 21:02:03 отговори + 0 0
Ако беше безплатен концерта, нямаше да се оплакваме, но УВИ всички ние платихме същата сума за SONISPHERE миналата година. Въпреки, че Judas и Whitesnake бяха на ниво, двата концерта не могат да се сравняват. Освен лошото озвучение и липсата на екрани, не смятам да коментирам Mike & The Gaytanics...всъщност точно това ще направя. Чувствах се, все едно съм в Disneyland, а не на метъл концерт. И не знам кой ги е приел топло при положение, че цялата публика спеше и се дразнеше на "псевдо-топлината", която вокалиста се опитваше да пробутва. И в момента в който "чернокожият магьосник" излезна на сцената се чуваха неща от типа "НА САПУН"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

panteroid 9.07.2011 20:55:16 отговори + 0 0
само едно искам да знам Ковърдейл защо ни обърна на обратно знамето и защо си три интимните зони с него?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Метал 9.07.2011 20:19:47 отговори + 0 0
Страхотен концерт, на който аз присъствах и за което ще съм щастлив до края на живота си !Подробностите в момента са излишни , защото това , което усетих като въздействие от музиката на Снейк и Джудас и транса в който бях изпаднал и съм все още е най- важното !
Дано го пуснат в Интернет , та да си пускам още стотици пъти и да се връщам многократно в тези моменти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 9.07.2011 19:55:48 отговори + 0 0

Night Crawler & Blood Red Skies - Unreal!
Невероятен звук и неверотно шоу
който не беше там ще съжалява завинаги!

JP - The Best Ever & Forever!





Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 19:43:10 отговори + 0 0
охрана пак беше съставена главно от идиоти Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Martin 9.07.2011 19:33:51 отговори + 0 0
Наистина звука беше зле и горе на седалките миришеше на пикоч, но определено не беше гъчкавица. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 19:11:48 отговори + 0 0
Охраната отдалеч: "Имате ли нещо в чантата" Аз: "да..неща" "мерси, минавайте"

Някой ден някой ще направи голямо мазало и ще се сетят това дали е добро или лошо.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ESP 9.07.2011 18:59:16 отговори + 0 0
Мн як концерт стана! Всички тия дет мрънкат за различни глупости..пичове тва е концерт, ние отиваме да видим на живо всички тия легенди, а не да се оплакваме, че звукът не бил хубав, че миришело на пикоч, че било гъчканица.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 9.07.2011 18:59:00 отговори + 0 0
Велики Judas Priest ! То надали и някой се е съмнявал в това. Страхотен концерт, лично в моя топ 3... като на първо място отново са те със София 2004

А организатора може да ходи най-спокойно да се е.е в гъза. Тотална липса на адекватна организация (това естествено няма да се напише в репортажа, нали все пак тукашните "герои" са партньори на БЕК...). Една лелка налива бири на 4 редици опашка... Никакъв екран на сцената, за която също могат да се напишат доста негативни неща, да не говорим, че този "стадион" дори след "ремонта" си остава тоталната дупка - морално остаряла, сякаш останала като паметник на едно отминало време. И това е стадиона на един от най-титулуваните ни футболни клубове... (друго на ръка, че е страшно малък).
Страхотен концерт, пак повтарям, но си личеше, че г-н Петров се опитва да мине колкото се може по икономично и да прилапа колкото се може повече мангизки. Не знам какво му пречеше да бъде изряден към общината миналата година или да си изчисти боклука, който предполагам е поел ангажимент да стори. Нищо не пречеше и с тази посещаемост да се проведат и двата планувани фестивала на националния стадион, а не да се търси "по-удачният вариант" на г-н Петров в Национален хиподрум Банкя.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

shadowking 9.07.2011 18:48:33 отговори + 0 0
Моите впечатления като цяло са много добри.Разбира се, че най-много ме интересуваха Джудас,защото са ми любима група още от 1978 г.
Не ме интересуват места, кенефи,сандвичи,бири и други дреболии. Все имам усещането, че янкои хора май идват по зали и стадиони преди всичко да пият бира...Ходя да се кефя на музиката, да зърна любимците си, да куфея де бурно,де тихичко.
Слейд си ги знам като глемави свежари и са си останали такива.Създадоха перфектно настроение в иначе жежкия следобяд.
Саксонците също свириха добре. Предният ден бях слушал новият им албум и ми хареса. Май три парчета от него изпраскаха. На мен не ми се видяха вяли, но всичко е субективно.
Майк и механиците са си просто висока класа. Аз съм от първото поколение металисти, но никога не съм бил кон с капаци и винаги съм слушал и другата хубава музика. Е, такава хубава музика чухме и от Майк и компания. хит след хит.По пистата по едно време бе цяла редица от фенове, които изпълняваха онази знаменита стъпка. Уникално бе да ги гледаш.Само овации от моя страна за това музикално разпускане.
Слънцето се скри,жегата си отиде и дойде времето на Снейк.Бешемного по-добре , отколкото в онзи злощастен концерт с Деф Лепард, дето чакахме, валя ни и всичко се сговни.Да чакаме от Ковърдейл да пее както преди 30 г. е нереално, но според мен той се постара. Имаше насторение и публиката.Браян Тичи го гледам втори път у нас. Беше с Форинър и тогава ме изкефи със барабанното си соло, но сега беше още по-велик.За времето , с което разполагаха Снейк си свършиха работата. Звукът също бе на ниво!
За Джудас вече бях доста уморен, а мисля, че и повечето от публиката.Още с първите звуци започна металната вакханалия.Размазване,брутално, неудържимо,проникващо отвсякъде.Звукът бе един от най-добрите на концерти унас, а съм ходил на повечето от тях. Халфорд цепеше тъмнината, лазерите се отразяваха великолепно в дърветата отсреща на сцената,изобщо металургията от висша класа.Заместникът на К.К. наистина се справяше отлично.Бях толкова погълнат, че нямах сили да крещя, попивах всеки момент, защото знаех, че друг такъв няма да имам на живо. Особено се изкефих на Blood Red Skies и The Green Manalishi (With the Two-Pronged Crown).Публиката бе уморена, вечебе на стадиона 8 ч., от това идваше усещането за вялост, но все си мисля, че всички оценяваха великолепието на момента.И някак си когато дойде края хората избухнаха за да попоем всички Living After Midnight преди да се отправим към входовете и да осъзнаем, че всички, които бяхме на БА на 8 -9 юли 2011 г. сме присъствали на нещо, което ще помними дълго.
Мога да кажа, че очаквам един хубав блу-рей и двд от Джудас, защото това турне трябва да остане за историята на метъла, в която тази група написа едни от златните страници!Поклон!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the hellion 9.07.2011 18:44:24 отговори + 0 0
Мони, определено не сме били на един и същи концерт! Говоря за възприятие и отношение към музиката. Около мен бяхме само доволни и забавляващи се метъл фенове. Да познаваш слабо музиката на някого не означава да го отричаш. Пляскането от съчувствие и виковете "довиждане" са тъжни факти. Ами така и така сте дали пари, дошли и т.н. - да си бяхте отворили безпристрастно ушите и умовете да чуете нещо различно - има хубава музика и извън метъла Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:)) 9.07.2011 18:15:47 отговори + 0 0
Мони ако си от тия дето скандират довиждане значи можеш да тръгваш. Невероятно неуважение първо към себе си и второ към музикантите които са на светлинни години от усещането ти за музика и въобще каквито и да е възприятия. Да се присъединиш с едно провикване към банда изкуфели пияници които не разбират и никога не са разбирали текстовете на любимите си групи значи само по себе си без да ти давам определения. Те някои на Слейд се подиграваха... възможно е и ти да си било от тия създания.

Последно за хората на които не им пука за организацията и въобще околния свят - докато има такива доволни идиоти ще има едни други такива които няма да се спрат пред нищо за да си спестят парите, труда и желанието да направят нещо добро и професионално, защото да наемеш 200 човека стюарди, да покриеш тревата на свинския стадион и да платиш хонорара на няколко легендарни банди не те прави професионалист. Само по физиономиите на тия хора може да познаеш че работата им е като циганин пред медни кабели, а какво остава като видиш и реалните им действия. Мир и путкопоклонничество вам
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мони 9.07.2011 18:03:43 отговори + 0 0
Абе, the hellion, ти на същия концерт ли беше, на който бях и аз?
"Mike & The Mechanics - страшна веселба, тези хора спечелиха сърцата на нови фенове... че привърженици на по-тежката музика ги оцениха по достойнство и ги приеха топло. "
Ако наричаш веселба, това че някои хора не си направиха труда да станат от пода, а други се прозявахме на решетките... а за "топлото приемане" - половинета фронт-оф-стейдж им пееше "Довиждане", а другата половина учтиво си мълчахме и пляскахме от съчувствие...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Мони 9.07.2011 17:54:10 отговори + 0 0
Феста беше страхотен! Е, имаше някои проблеми с организацията(входовете, проверките, бирата, кенефите), но пък да не е лесно да направиш нещо толкова огромно, без да получиш сърдечен удар! Но имаше накои адски тъпо направени неща:
1. Mike & The Mechanics - бяха абсолютно ненужни! Пък и да ги сложат след Saxon! На Saxon стана голям купон и имаше хора, които за тях бяха дошли, докато за Mike - пове аз не видях... А и ако съдим по пеенето "Довиждане!" май никой не го грееха...
2. Чия "гениялна" идея беше да пускат инфразвук! Решетката на фронт-оф-стейджа вибрираше и на много хора им стана лошо, а мен ме заболя корема! Това ми е десетия концерт вече, но такова нещо не бях видяла! Вярно е, че инфразвука може да допринася в определени количества за еуфорията, но да го пуснат за цал час без прекъсване, само защото Това че Майк и компания не могат за повдигнат настроението! Да усилят баса - разбирам, но това беше мощен нискочестотен звук, какъвто никой инструмент не може да произведе, и който нямаше нищо общо с бас-китарата и басовия барабан! Не съм вчерашна и ми минават такива долни, евтини трикове, които да изкарат не малко фенове от строя!
Добре, че Judas, Whitesnake и Saxon се представиха на ниво без такива левашки изпълнения! Но те са си богове! m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чуденка 9.07.2011 17:49:25 отговори + 0 0
Бях там! И ми хареса. Естествено, имах предпочитания към някои от групите, имаше и една, която въобще не харесвам, но това не е важно - всеки си има предпочитания. Кофти бяха само 4 неща от моя гледна точка: 1. Публиката беше много тиха, да не кажа, че около мен нито на Снейка, нито на Джудас някой реагира - все едно бяха на партийно събрание - седят и мълчат... странно ми беше. Ще кажете - били са хора на години - не е тъй - просто имам чувството ,че не знаеха защо са концерта
2. Времето ми е виновно, че докато слънцето не се скри, ми беше много горещо, но просто бях от тази страна на стадиона, където печеше до началото на Майк и Ко
3. Не зная от кого зависи това, но - не може на 4 места да има павилиони за напитки, а само на едно място - 3 каси за храна. Засичах вчера - на средно голяма опашка изкарах цифром и словом час и 15 мин. - да, духовната храна е много важна, но в крайна сметка общо 10 часа изкарах в стадиона и колкото и да мога и да не ям, все пак за да се пея и подскачам на парчетата, които ме кефят, ми трябва и храница
4. Но не и последно по важност - МОНИТОРИ, уважаеми, МОНИТОРИ - фотоапарат с 10х оптика и бинокъл пред обектива ми помагаха да видя хората на сцената.

Колкото до изпълнителите - харесаха ми. Ковърдейл леко фалшивееше на моменти, но беше поносимо, совен накрая на Солджъра - разочарова ме. Колкото до Джудас - размазах се от кеф през цялото време, макар че Роб леко изфалшиви Пейнкилъра - издържАх го стоически

Благодаря, че преживях подобен концерт и видях и чух толкова готини групи на едно място!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the hellion 9.07.2011 17:37:23 отговори + 0 0
Хора, снощи беше размазващо як концерт! Забавлявах се на абсолютно всички групи, даже смятам, че включването на "Мишо и техниците" беше страшно сполучлива идея - просто гледайки колко хора се радвахме на музиката им. Аз видях нещата така:
1. Дедковците от Slade бяха адски готини и ги наричам така с огромно уважение - да си вдигнеш задника през цяла Европа и да заформиш такъв купон, след като връстниците им обикновено не излизат от вкъщи - постижение е! Браво!
2. Saxon бяха най-вяли от всички, но също се справиха добре - една стара и затова вече смазана, макар и не толкова мощна машина.
3. Mike & The Mechanics - страшна веселба, тези хора спечели сърцата на нови фенове. Излязоха и правиха музика без предубеждения къде са и пред каква аудитория свирят. И се радвам, че привърженици на по-тежката музика ги оцениха по достойнство и ги приеха топло.
4. Whitesnake - неусетни час и половина! Без изненади, освен зверският им барабанист, с харизматичен и вече не същия глас певец, който прави шоу дори без да пее. Явно най-добрите им дни са назад и ако искат да оставят легендата жива, трябва да мислят кога да спрат.
5. Judas Priest - съсипващи, зареждащи, велики! Метълът още има своите богове и не виждам кой ще ги смени скоро! От всичко личеше отдаденост на каузата на метъла, макар да са на по почти 60 (Типтън е дори на 63!) - Халфорд е отслабнал и извади от гърлото си звуци, които ми изглеждаха нереални. Да, почиваше си на някои песни, да, китарите бяха настроени по-ниско и всичко звучеше по-басово, за да пасне на сегашния глас на Роб, но по дяволите това беше невероятно добро представяне. Новото момче на китарата е страхотно - хем прилича на К.К. на външен вид и по някои жестове, хем си има негови изпълнения и си личи, че му идва отвътре, естествен е. Браво на Ричи!

Организацията на концерта беше, като тегля чертата, по-скоро добра. И все пак - вонящи тоалетни на входа към зоната пред сцената, липса на екрани (???) - аз бях близо до сцената и ми беше супер, но отзад не знам какво виждаха хората, на практика липса на храна - не може да очакваш някой да стои затворен в стадиона около 10 часа и да не му осигуриш нормален достъп (4 палатки на едно място са отбиване на номера), накрая и бирата свърши. А защо излизането беше организирано така, че всички се изнесоха отдавна, а най-малката зона - пред сцената, още се точехме едва-едва, не знам - но беше недомислие!

И като обобщение - велико и незабравимо преживяване!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dugs 9.07.2011 17:30:25 отговори + 0 0
JUDAS надминаха очакванията ми, но тия MIKE & THE MECHANICS кой ни ги натресе, вобще не им беше мястото там Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Р. 9.07.2011 16:57:39 отговори + 0 0
Абе прочетохме, го на Сашето изказването, но всички от охраната бяха големи пичове, и всеки път когато някой поискаше вода даваха веднага.Това, че бутилките не са стигали назад е нормално.Все пак не говорим за 100 или 200 човека, а за хиляди.Също така, мисля, че никой, ама абсолютно никой не е виновен за жегата и слънцето.Не мога да отрека обаче, че това с тоалетните беше подигравка с народа.По 3 тоалетни на цял сектор е малко смешничко, но го преживяхме! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Алекс 9.07.2011 16:56:32 отговори + 0 0
Направо ни размазаха :Х:Х Всичко беше върховно като изключим подигравката на EVENTIM със седящите места.. Имало дублирани места и хората платили 80 лева кибичеха прави отпред за 50 лева.. Няма да се оправи тази шибана държава! Много съм разочарована от EVENTIM. Четири пъти ни местиха,а охраната само вдигаше рамене и казваше "няма какво да направим". Развалиха ми цялото удоволствие от Saxon.. Но когато на сцената се появиха Уайтснейк сякаш всичко си дойде на мястото.. Дейвид както винаги бликаше сексапил, а качиха ли се Джудъс лошите емоции се изпариха. Шоуто беше върха, макар да можеха да направят сцената малко по-висока. И все пак IT WAS LEGENDARY!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 16:50:27 отговори + 0 0
Sashke, на таз маймуница няма кой да те чете, колкото и да се напъваш да пишеш Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Р. 9.07.2011 16:49:38 отговори + 0 0
Смея да кажа, че като изключим организацията с пускането на стадиона, всичко си беше перфектно!Бях на точно на оградата, на моменти наистина имаше леки проблеми със звука, но като цяло беше размазащо!Всичките групи бяха невероятни, страхотни сетове, страхотно присъствие на сцената, страхотно настроение!Майк ън дъ механикс спечелиха един нов фен в мое лице!Бях много негативно настроен относно тях, но след сета им останах поразен от лекотата, с която двамата вокали изпяваха всички тонове.Концерта беше велик, влиза в личният ми е ТОП 3 ! Мрънкачи винаги е имало, ще има и за напред, но щом това ги прави щасливи - ОКЕЙ! Аз се забавлявах много! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 16:48:27 отговори + 0 0
на първата снимка пичът отдясно изглежда като с маска ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 16:32:45 отговори + 0 0
Na men ne mi haresa!Poredstven koncert i kofti organiacia!Nai dobr ibiaha MIke & the Mechanics Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 9.07.2011 16:27:46 отговори + 0 0
е да вокалите отпред се не чуваха добре ама важното, че концерта беше супер Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 15:39:37 отговори + 0 0
съвсем нормално е като си най- отпред на метри от колоните, да ти струва размит звука
по- отзад се чуваше всичко добре
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 9.07.2011 15:31:54 отговори + 0 0
Добре че знам текстовете иначе на Роб му чух 10-15 стиха.... За сметка на това още ми кънти главата от бруталния звук Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Woodstock 9.07.2011 15:29:34 отговори + 0 0
Цялото шоу беше уникално, особено на Джудас не вярвах на очите си, че това се случва на 5 метра от мен, но искам да попитам дали само отпред в центъра вокалите някак се размиваха от колоните, както и солата, и не се чуваха особено ясно? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

pesho 9.07.2011 15:28:49 отговори + 0 0
концерта беше убийствен Джудас бяха жестоки Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


:)) 9.07.2011 15:26:11 отговори + 0 0
А следващия път да пуснат билети на 400м от сцената по 100лв за да знаят хората че са си платили за да си представят какво се случва някъде си отпред. 1 екран да няма на такава голяма площ... как да си доволен да му се майката от е такива спестявания. Тия шефчета дето правят концертите на разбраха ли че негативната енергия наистина им се отразява и те няма да почнат да печелят докато карат хората да се чувстват прецакани...
И тоя шеф там разправя че четял коментарите по сайтовете... еми да чете тогава... на мене лично колкото и голямо удоволствие да изпитвам докато слушам любимата музика не мога да преживея отвратителните недомислени се едно нарочно създадени неудобства.

Нека съм гаден хейтър както и другите "мрънкачи" ама иначе как да стане?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CR 9.07.2011 15:24:16 отговори + 0 0
Още един паметен концерт, който си подреждам в специалната емоционално-музикална броеница на сбъднати мечти!
Благодаря за точния репортаж-преживах всичко отново, четейки написаното като от един човек!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

waterjess 9.07.2011 15:23:40 отговори + 0 0
По отношение на организацията:
1. 4 бири се купуват за времето от първата до последната песен на Майк и Механиците. Ако някой се чуди, защо 4 бири, отговорът е прост: защото по това време свършиха картоните за бирата. Да гледам, как половината хора около мен пишат смс-и и звънят на познати за да донесат някой картон за бира - ако бях организатор, щях да се гръмна.
2. По същото време да няма минерална вода и да мъкнат в найлонови пликове по 10-15 шишета вода, която сигурно я купуват от близките капанчета - няма да повтарям репликата за гръмналия се организатор.
3. Тоалетните за този стадион трябваше да са поне 2-3 пъти повече. Няма да потретвам.
4. Хот-дозите си бяха отделна приказка, която ставаше все по-интересна със стъмването.
5. По отношение на проверката на охраната: бил съм и на много по-внимателни проверки и на много по-малки концерти.

Пак ще кажа, че при положение, че чадърите на Девин бяха повече от тези на Туборг, на стадиона да няма вода за пиене още ранния следобяд, си е направо подигравка с хората. В тази жега и при толкова много хора да донасяш по 50 бутилки вода на около 30 минути - много добре ще си помисля, дали си купя билет за следващия концерт или да седя на спокойствие в гората и да си пия, каквото ми душа поиска, че даже и с капачка ще си затворя бутилката после ;-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Влади 9.07.2011 15:22:30 отговори + 0 0
Лелее баси мрънкалника е този под мен!!!За мен важното беше изживяването с две велики групи,невероятен звук,рядко срещан толквоа добър за България и невероятно шоу от Джудас.Пък дали миришело на пикоч на влизане или излизане ми е абсолютно се тая!!!Никога няма да забравя този концерт!!! Judas Forever!!! m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bek 9.07.2011 15:16:34 отговори + 0 0
BEK СА ТЪПИ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


:)) 9.07.2011 15:16:32 отговори + 0 0
Имаше един прасешки фен фашист който явно беше тръгнал да търси дучето с грозен червен парцал, който не спираше да го развява. Даже група дебелаци се снимаха с олигофрена... смеХ... Туборг да им е ясно че освен персонала който бяха наели и му разказаха играта от влачене също така разказаха и играта на нас от чакане. на 18 000 от които сигурно 10 000 мъже те сложили общо 20 кранчета за бира и донесли в най големата жега 2 стека вода...

Лошото е че на по тиха публика и 5те групи не са излизали... театрална атмосфера... пляскат и некои тук таме свирне... ясно че беше пълно с набори на изпълнителите ама... и последно от моето лично и само мое си недоволство е че преди Judas слушахме повече ACDC от Whitesnake...
Другото беше на едно нормално ниво и голяма част си искараха много добре... Механиците много музикални и мелодични но не бяха на място.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dominici 9.07.2011 15:07:03 отговори + 0 0
Организацията беше далеч от добра!

1. За пореден път проверката от охраната е повърхностна до никаква. Вътре влизаха хора с професионални апарати, а такива бяха забранени. В раницата си можех да внеса нож, граната и дори части от автомат. Но пък махаха капачките на шишетата с вода ..

2. На входа в стадиона бяха сложили тоалетните и на излизане и на влизане смърдеше на пикоч! Знам, че това не е театър, но все пак, елементарно е!

3. Сетиха се да пръснат вода по публиката едва когато захладня, но между 4 и 7 часа грам водичка не достигна до мен, а аз бях доста напред. Бива ли в един от най-горещите дни да оставите хората да умрат от жега? При все, че минерална вода Девин имаше палатки да продава, някак си е тъпо!

4. Стадион НЕ СТАВА за фестивал. 5 групи свириха 8 часа и половина. Когато излязоха Judas Priest част от публиката беше прекалено изморена. Не разбирам защо беше това ламтене да идват още групи, когато само Whitesnake + Judas Priest щяха да напълнят 95% от дошлите вчера хора. Концерта можеше да почне в 8 и да свърши в 12.

5. Излизането от стадиона ставаше през общ изход за front of stage и нормалните билети. Защо? Не можеше ли fan зоната да излиза от един, а нормалните от друг, а не да се гъчкаме на един тесен и както казах по-рано миризлив изход?

Поздравления за труда и усилията, които са хвърлили BEC, но продължават да правят едни и същи глупости. Глупости, които лесно могат да се поправят, ако има човек, който да се грижи за тях.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 14:51:38 отговори + 0 0
А един монитор дали не можеха да сложат за да могат и тези, които са по-отзад да виждат???? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 14:24:15 отговори + 0 0
Анонимен - 2011-07-09 13:21:51
Това е първия път, в който се събират толкова много хора на Кочин Парк

Верно на Азис бехте повече на Гейарената.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 14:07:14 отговори + 0 0
страхотна "организация"?!
ДРЪЖКИ


Джудас завинаги!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


tq 9.07.2011 13:54:38 отговори + 0 0
Велики!!! Невероятни бяха Judas снощи, железни, много, много се изкефих, малко ми се губят думите, че сега се прибирам и ми е трудно да мисля, но все пак исках да споделя емоцията.
Страхотна организация от страна на Болкан! Благодаря!!!
Незабравимо шоу!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jurisprudent 9.07.2011 13:54:16 отговори + 0 0
florimel - 2011-07-09 13:10:29
На MIKE & THE MECHANICS успях да се промъкна доста напред и почти до края на WHITESNAKE останах там, но ми направи неприятно впечатление некултурното държане на група млади фенове, които непрекъснато хвърляха обиди към MIKE & THE MECHANICS и по-специално чернокожия им вокал. Окей, не ви харесва музиката, стойте си кротко и си пийте бирата или пушете, ако чак толкова ви дразни си излезте... Дано да са по-скоро изключение, иначе ми е мъчно, че расте такова поколение.
Иначе - чудесен концерт, силни изпълнения от всички групи, идеален звук, точност в графика... Реално няма от какво да се оплача.

А - от доста време чакам да разбера дали това се е случило, бях 100% сигурен, че по тая линия ще има изцепки
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пешо 9.07.2011 13:48:41 отговори + 0 0
Не съм кой знае какъв фен на никоя групите, но всички изпълнения адски ми харесаха, а абсолютно изчистения от всякакви примеси метъл на Judas беше размазващ. Дори Mike не беше толкова ненамясто колкото си мислех, даже ми дойде добре като лека "почивка".

Впечатлен съм и от факта, че всичко вървеше по график, което може би ми се случва за пръв път при концерт на повече от 2 групи.

Ако и някой беше поизмил седалките на "Армията" за да не съм целия в нещо средно между кал и цимент щеше да е перфектно.

Така че, невероятен концерт и тъп организатор. Последния ми концерт на БЕК, вече само навън. Твърде много ми се събра от тях.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 13:34:34 отговори + 0 0
е, на бяха 17-18 хиляди, хайде стига с преувеличенията
14-15 бяха, което пак е доста добре, за времената
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 13:30:04 отговори + 0 0
AAAAAAAAAAAA БЕШЕЕ ВЕЛИКООО!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


me 9.07.2011 13:27:36 отговори + 0 0
Халфорд беше повече от съвършен,НЕВЕРОЯТЕН не мога да повярвам колко великолепни бяха вокалите му!А писъците...Нямам думи, братче! Абсолютно великолепие!
МЕАЛНИЯ БОГ!!!
ОСТАНАЛИТЕ- ПЕРФЕКТНИ! А нима може да се очаква нещо друго?
Звук- идеален, визуално щоу- внушително и т.н, и т. н.
ДЖУДАС ЗАВИНАГИ!!!!
ВЕЛИЧИЕ! НЕДОСЕГАЕМО! БЕЗ АНАЛОГ!
Но публика- УМРЯЛА, поне на места!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 13:21:51 отговори + 0 0
Това е първия път, в който се събират толкова много хора на Кочин Парк Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

florimel 9.07.2011 13:10:29 отговори + 0 0
На MIKE & THE MECHANICS успях да се промъкна доста напред и почти до края на WHITESNAKE останах там, но ми направи неприятно впечатление некултурното държане на група млади фенове, които непрекъснато хвърляха обиди към MIKE & THE MECHANICS и по-специално чернокожия им вокал. Окей, не ви харесва музиката, стойте си кротко и си пийте бирата или пушете, ако чак толкова ви дразни си излезте... Дано да са по-скоро изключение, иначе ми е мъчно, че расте такова поколение.
Иначе - чудесен концерт, силни изпълнения от всички групи, идеален звук, точност в графика... Реално няма от какво да се оплача.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

VORTEX 9.07.2011 12:52:50 отговори + 0 0
Велик концерт !
Всичко мина перфектно !

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ilia 9.07.2011 12:38:27 отговори + 0 0
винаги ще има и недоволни от звук, организация и т.н, но факта е, че снощи беше един от най-стойностните концерти, правени у нас... наздраве! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 9.07.2011 12:37:41 отговори + 0 0
Страхотeн концерт! Много ми липсваха обаче екраните, без които вече не се сещам откога насам не съм виждал концерт. Лично аз най много се изкефих на Whitesnake и Judas, (фен съм и на 2те групи, но шоуто на Judas oпределено размаза!) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 9.07.2011 12:36:07 отговори + 0 0
Репортажът отговаря е 1:1 и на моите впечатления; уникално преживяване!!! И комплименти към публиката, че оцени и посрещна подобаващо кристалният звук на Mike & The Mechanichs и професионализма, с който изпълниха парчетата си.
За Whitesnake и Judas каквото и да се каже, факт е - ГИГАНТИ са!!! По различен начин, но са много, МНОГО ГОЛЕМИ!!!
Щастлива съм, че бях там. Заредих се с положителна енергия за месеци напред.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Shredded_Human 9.07.2011 12:26:26 отговори + 0 0
Тотално размазване-просто нямам думи!Всички групи бяха супер-имахме невероятен шанс да видим толкова много легенди на една сцена,в един ден!Наистина е огромна радост,че се случи това събитие,и че имах възможност(и късмет) да присъствам на него!Дълбок поклон пред страхотните музиканти!m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dd 9.07.2011 12:17:09 отговори + 0 0
judas - masterpiece concert Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 12:08:57 отговори + 0 0
До DeVille - това не беше кавър на War Pigs, а самият оригинал, пуснат на запис Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


the hellion 9.07.2011 12:01:49 отговори + 0 0
Без глас, без врат, без думи - Judas още са на върха! Повече коментари - като ми отмине еуфорията! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Manika 9.07.2011 11:58:34 отговори + 0 0
Много точен материал.За тези които не бяха-могат само да съжаляват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2011 11:56:38 отговори + 0 0
Вокала на Майк & Механикс е с тениска на Блайнд Гардиън Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DeVille 9.07.2011 11:56:37 отговори + 0 0
Само един доста важен детайл от представянето на Judas - уникалният кавър на War Pigs, при още спуснатата завеса, с който реално започна сетът им. Изключително оригинално решение, заслужава си да се спомене. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

lady 9.07.2011 11:46:49 отговори + 0 0
Страхотен концерт. В пъти по-добър от първият Judas! Доволна! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


wrathchild 9.07.2011 11:31:18 отговори + 0 0
Страхотен материал, изчетох го на един дъх! Все едно бях там и съжалих, че не бях! Поздравления! По повод написаното за SAXON и по-конкретно следното "...им липсва масово известен хит...", ако "747" не е хит, здраве му кажи, тъпото, е че не го свирят Най-неприятното на тези концерти, е че групите и да искат не могат да изсвирят всичките си хитове, но пък какво, ще чакаме да дойдат пак, нали! Още веднъж ПОЗДРАВЛЕНИЯ за великолепния материал! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Юлето 9.07.2011 11:19:15 отговори + 0 0
Еха... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".