Phil Anselmo иска фен да махне расистки флаг на концерта на PANTERA в София

27 май 2023, 19:51 ч. 3510 / 11 2
пред./следв.

   Преди по-малко от 24 часа легендарните PANTERA започнаха европейското си турне с концерт в София. Още преди обиколката да стартира се оказа, че расисткият скандал от 2016 г. с Phil Anselmo продължава да хвърля сянка върху личността му. Участията на PANTERA на фестивалите "Rock im Park" и "Rock am Ring" в Германия, както и това във Виена, бяха отменени заради обвиненията в расизъм към певеца в миналото.

   Преди седем години свидетелства на присъствалите на събитието сочеха, че Anselmo е отправил нацистки поздрав с ръка и е изрекъл думите White Power (Бяла сила). Девизът е много характерен за расистки настроените кръгове в САЩ. Снощи, 26 май, човек от публиката е вдигнал знаме с надпис White Power, а според Blabbermouth.net и с включен символ на Конфедеративния флаг. Това предизвка реакцията на певеца:

София, трябва да кажа следното - невероятна публика. И още нещо - има един човек тук, който държи този символ и се опитва да развали шибаното шоу. Отричам се от него, отричам се от шибания флаг. Съжалявам. Нелепо е, човече. Дръжте политиката настрана от нещата. Това е скучно.


   По-долу може да видите и фен видео точно от този момент. То е публикувано в "YouTube" от Vasko и започва преди изпълнението на последната песен от сетлиста - емблематичната "Cowboys from Hell", когато е гореописаната случка.

   Конфедеративният флаг на Южните щати в САЩ е широко разпространен символ в презокенската държава, но не е забранен там. Самите PANTERA до 2015 г. продават различен мърчандайз с изобразен Конфедеративен флаг. Групата е от Арлингтън, Тексас и често се свързва с южняшката култура и традиции в Щатите. Но световната известност и големите турнета не могат да бъдат компрометирани от политическите и други лични пристрастия на музикантите. Вече няма съмнение и че самият Phil Anselmo ясно разбира това и се опитва да се разграничи от лошата си слава.

 

phil anselmo with pantera live in sofia



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


*** 27.05.2023 22:01:22 отговори + 12 17
Изигра го добре вчера, иначе продължава с расистките прояви. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vampiria 27.05.2023 19:58:02 отговори + 8 31
Комунягите няма да унищожат метъла политиката трябва да бъде забранена изцялостно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".