За феновете и за завета на Братята - Каубоите от Ада PANTERA започнаха европейското си турне в София

27 май 2023, 10:04 ч. 5119 / 18 57
пред./следв.

   През далечната вече 2003 г. групата, която втвърди звученето на тежката музика до нива, които преди това едва ли някой е могъл да си представи, че е възможно да бъдат достигнати, за огромно съжаление на милионите си фенове по целия свят се разпадна. Вътрешните конфликти между членовете на PANTERA бяха достигнали до точка, от която връщане назад нямаше. Година по-късно се случи немислимото. Един от основателите на групата и, смело можем да кажем, един от най-добрите метъл китаристи за всички времена, Darrell Lance Abbott, по-известен като Dimebag Darrell, беше убит на сцената, докато свиреше с новата си група DAMAGEPLAN. През 2018-а година трагична участ застигна и брат му Vinnie Paul (барабанист и в PANTERA, и в DAMAGEPLAN), когато той почина от остра коронарна болест на 54-годишна възраст. Двете събития окончателно сложиха край на надеждите на феновете, че могат отново някога да видят любимата си група на сцена. Близо две десетилетия след официалния край на PANTERA обаче, другите двама членове на бандата - Phil Anselmo (вокали) и Rex Brown (бас), изненадващо за всички решиха да възобновят концертната дейност под името, донесло им световна слава, като за заместници на Dimebag Darrell и Vinnie Paul бяха поканени китаристът Zakk Wylde (Ozzy Osbourne, BLACK LABEL SOCIETY) и барабанистът Charlie Benante (ANTHRAX, S.O.D.). И Zakk, и Charlie са достатъчно известни музиканти и със сигурност нямат нужда от специално представяне, а за първа дата от европейското си турне, което ще има 20 концерта в 16 държави, нововъзродената PANTERA избра София.

   Факт е, че немалка част от феновете на групата не могат да възприемат сегашния ѝ състав да носи името PANTERA. Също така обаче е факт, че над 10 000 зрители изпълниха зала "Арена София" за да чуят на живо най-накрая онези песни, които през 90-те години на миналия век направиха от американския квартет една от водещите световни метъл банди. Честта да открият концерта, който бе организиран от "Fest Team", се падна на турската метъл група от Анкара BLACK TOOTH, която започна изпълнението си около 19:00 ч. Тя е сравнително непозната у нас, но това не попречи на музикантите да се раздадат на сцената. В отредените им около 30 минути BLACK TOOTH представиха няколко авторски композиции, характеризиращи се с тежък китарен звук, здрава ритъм секция и мощни вокали. От изпетите песни добро впечатление направиха "Pain in Strain" и "Destroy", а цялостното представяне на BLACK TOOTH бе възнаградено с аплодисменти от все още рехавата публика. Вокалистът Tuna Vural не пропусна да сподели и един важен факт от семейната си история - че единият му дядо е от България, което прави страната ни близка за него не само географски.

black tooth live in sofia

 

   Точно в 20:00 ч. увеличаващото се множество пред сцената посрещна момчетата от ODD CREW. Родната банда вече има зад гърба си четвърт век история, цели шест студийни албума, както и солидна фен база в България. Логично и реакцията на публиката беше далеч по-възторжена, отколкото по време на изпълнението на комшиите от Турция. ODD CREW започнаха сета си с "Morning Lights" от последния им засега студиен албум "Dark Matters - part I". Групата не разочарова и демонстрира защо e едно от водещите имена в тежкия жанр у нас. Когато са на сцената Васко, Мартин, Боян и Васил определено се чувстват като в свои води. С много хъс, енергия и непрекъснат контакт със зрителите ODD CREW изпълниха осем свои композиции и не оставиха съмнение, че в България трудно би се намерила по-подходяща банда за откриването на концерта на PANTERA. Вокалистът Васко Райков често влизаше в "диалози" с публиката, а в средата на сета им Боян "Бонзи" Георгиев се отличи с доста продължително соло на барабани. С "Pyre" музикантите си взеха довиждане с публиката, а в следващия около половин час сцената беше подготвена за основната група на вечерта.

odd crew live pantera support

 

   Как започна концертът на PANTERA? Точно така, както трябва да започне концерт на тази група: кратко интро, архивни видеокадри с фокус върху братята Abbott, завесата пред сцената пада и "A New Level" със свръхтежкото си звучене мощно разтърси "Арена София". Едва осъзнали какво се случва, феновете бяха връхлетяни и от "Mouth for War". Втората част на песента, онази с бързия риф и смазващите бас и барабани, направиха живота пред сцената почти невъзможен. Двете песни са от отдавна превърналия се в еталон за качествен метъл и най-продаван албум на PANTERA "Vulgar Display of Power" от 1992 г. За радост на всички тази вечер чухме цели шест композиции от него. Едва ли ще се намери човек, който би се оплакал от подбора на песните, които групата ни представи - сетлистът беше почти изцяло ориентиран към албумите от 90-те години на миналия век (с едно единствено изключение), считани от критика и фенове за най-добрите записи на американците. Месомелачката "Strength Beyond Strength" и малко по-бавните като темпо, но за сметка на това доста тежки като звучене "Becoming" и "I'm Broken" (и трите от излезлия през 1994-а "Far Beyond Driven") раздвижиха сериозно правостоящата част от публиката и със сигурност ще са причина днес много хора да изпитват болка във вратовете си. Ефектна пиротехника съпътстваше някои от песните, а Phil Anselmo не пестеше сили, постоянно разпяваше публиката и я подканяше да взима дейно участие във всяка една песен. Вокалистът беше в доста добра форма, особено като се има предвид дългогодишната му злоупотреба с всякакъв вид забранени субстанции. В кариерата му имаше моменти, в които нещата не изглеждаха никак, ама никак добре. Да се надяваме, че тези времена са окончателно зад гърба му, а за доброто му представяне снощи вероятно спомогна и факта, че нашият концерт беше първи от турнето и у музикантите все още няма натрупана умора.

   Ако някой от присъстващите в този момент си е помислил, че PANTERA все пак ще намалят темпото и олекотят изпълнението си поне за малко, колкото за глътка въздух, жестоко се бе излъгал - "Suicide Note Pt. II" и "5 Minutes Alone" успешно продължиха метъл вакханалията и чупенето на вратове. В един от бисерите на вечерта пък се превърна "This Love" - залата крещя с пълно гърло заедно с Phil "You keep this love! Love! Love!", а на "Fucking Hostile" ситуацията вече бе почти неудържима. Част от "Cemetery Gates" прозвуча на запис, който се сля с прекрасно изпълнената от PANTERA "Planet Caravan" (кавър по BLACK SABBATH), като през това време на екрана в дъното на сцената видяхме и видеокадри с Dimebag Darrell и Vinnie Paul. Този своеобразен трибют към двамата братя бе аплодиран от цялата зала. Излишно е да споменаваме, че новопривлечените към групата Zakk и Charlie се представиха на очакваното високо ниво. Освен изключителни музиканти, те бяха и големи приятели с Dimebag и Vinnie, така че изборът им за техни заместници съвсем не е случаен. От тук до края на концерта беше време само за класики. Няколко хиляди гърла се драха неистово: "Re-spect, walk, what did you say?! Re-spect, walk, are you talkin' to me?". Да, чухме и онова величествено "Walk on home, boy!", с което завършва "Walk", а "Domination" бе представена само с финалния си риф, който сякаш е създаден за смилане на мозъци (в интерес на истината повечето рифове на PANTERA притежават това благодатно свойство). Песента преля в "Hollow", а точката на този метъл празник, в който се насладихме и на фантастично осветление, както и тематични мултимедии, които се излъчваха на трите видео стени, логично бе сложена от "Cowboys From Hell", от едноименния албум, излязъл през 1990 г.

   Не е било писано българската публика да види на живо златния състав на PANTERA, но и това, на което станахме свидетели снощи в зала "Арена София", не бе никак малко и ни върна във времената, когато Dimebag, Vinnie, Phil и Rex зададоха посоката, в която тежката музика тогава пое. Zakk Wylde и Charlie Benante се постараха максимално да ни доближат до онези моменти и трябва да признаем, че им се получи. PANTERA завинаги ще останат в историята на музиката като легендарна метъл банда, добила световната си популярност през 90-те години на миналия век, а ето какво изпълни групата в настоящия си състав на 26 май 2023-а в София:


Сетлист на PANTERA:

- Intro 1: Regular People (Conceit)
- Intro 2: In Heaven (Lady in the Radiator Song) (David Lynch & Alan R. Splet song)
01. А New Level (Vulgar Display of Power '92)
02. Mоuth for War (Vulgar Display of Power '92)
03. Strength Beyond Strength (Far Beyond Driven '94)
04. Becoming (with Throes outro) (Far Beyond Driven '94)
05. I'm Broken (Demons outro) (Far Beyond Driven '94)
06. Suicide Note Pt. II (The Great Southern Trendkill '96)
07. 5 Minutes Alone (Far Beyond Driven '94)
08. This Love (Vulgar Display of Power '92)
09. Yesterday Don't Mean Shit (Reinventing the Steel '00)
10. Fucking Hostile (Vulgar Display of Power '92)
--- Cemetery Gates (part, song played from tape) (Cowboys from Hell '90)
11. Planet Caravan (BLACK SABBATH cover)
12. Walk (Vulgar Display of Power '92)
13. Domination (Cowboys from Hell '90) / Hollow (Vulgar Display of Power '92)
14. Cowboys From Hеll (Cowboys from Hell '90)


Сетлист на ODD CREW:

01. Morning Lights
02. Mark These Words
03. A Bottle of Friends
04. Fallen Down
--- Drum solo
05. Stuck
06. Two Steps to Hell
07. I Ain't Losing Myself
08. Pyre

 


Текст: Ози
Снимки: Иво Канин

 

   Десетки снимки от концерта на PANTERA със съпорт ODD CREW и BLACK TOOTH може да разгледате в нашите галерии.

 

pantera live - zakk wylde

pantera live - charlie benante

pantera live - rex brown

pantera live - phil anselmo



Коментари   (57)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Бичи Рлекмор 31.05.2023 02:59:56 отговори + 6 1
Страхотно изпълнение на групата! Дано направят още едно турне поне, още много хитове имат да свирят, а подминаха - By demons be driven, Use my third arm, Slaughtered, Primal Concrete sledge, Revolution is my name, Death rattle, The great Southern trendkill,Floods, целите Domination и Hollow, както и Cemetery gates. Предпочитам да си я бяха свирили като хората вместо кавъра на Сабат, но както и д е, взех си перце, дивях в погото и видях Анселмо и Уайлд на 5 метра от мен, всичко друго е бял кахър!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Викинг Тексасец 30.05.2023 09:21:46 отговори + 12 14
Относно звука в тази зала винаги е зле. Иначе половин пантерите се раздадоха на макс. Сега по същество относно тези радетели на мултикулти шитните, които за жалост се пръкнаха и в милата ни родина. От както има тексаски рок и метал знамето на конфедерацията (юга) винаги се е асоцирало и ще се асоциира с южняшкият груув и стонът метал. Безброй са групите които ползват тази символика от цял свят без да влагат нещо расистко (за жендарите виж фото от концерта на турските момчета, единият е с флаг на конфедерацията вързан на главата). Сега малко иронично, но съм сериозен. Айде като пристигнат шведските викинги да ,,забраните,, всички флагове с нордическа насоченост, че то си е направо хитлерофашизма по тия викингски концерти Хахахаха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Джендър викинг 30.05.2023 12:58:41 + 8 8
Батьо, става въпрос white power flag, а не просто конфедеративен. Те също са доста проблематични (за Америка), но поне по тях се обозначават местните селяндури и хилбилита. А сега сериозно, трябва да малко да се чете и да се вниква в контекста. Стига вече с изтърканите опорки за "мултикулти", "джендъри", "сорос" и прочее right wing глупости, които не значат нищо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 30.05.2023 14:31:19 + 10 8
От както има тексаски рок и метал знамето на конфедерацията (юга) винаги се е асоцирало и ще се асоциира с южняшкият груув и стонът метал.
---
Вервай си...

Бтв, конфедеративният флаг Е проблем, доколкото е буквален символ на американската назадничавост, американската селяндурщина и американския расизъм, обаче, доколкото разбирам, в случая не става дума за конфедеративен флаг, а за друго нещо - срещу което и самият Анселмо е трябвало да се изкаже.

А за "мултикулти" и "джендъри" в България говорят руски подлоги като кака ти Корни Ниновна и Коцето Краткочленков Копейкин. Ама давай, вкарай се в един кюп с тях сега.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бичи Рлекмор 31.05.2023 02:53:59 + 5 9
Братя, Американската гражданска война НЕ се е водила заради робството, а заради високи данъци, както и факта, че британските продукти са подбивали пазара на стоките от юга. Робството е отменено от Линкълн като пропаганден ход, за да има повече "афроамериканци" които да предадат юга и да се присъединят към редиците на севера, следователно твърдението че флагът на конфедерацията е расистки е невежо и незапознато с истинската история на света!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бичи Рлекмор 31.05.2023 03:02:13 + 4 6
Впрочем в интернет, ако проверите, ще намерите не една или две снимки на чернокожи, развяващи на публични места същото проблематично конфедеративно знаме! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 31.05.2023 14:43:26 + 8 2
Има и жени, на които им харесва да ги бият. Това не знам дали трябва да оначава нещо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ssurefla 30.05.2023 00:07:16 отговори + 1 1
Що рече?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CoreyT 29.05.2023 11:47:49 отговори + 7 1
Абсолютно великански концерт! Още една сбъдната мечта...Но според мен имаше неща, които можеше да са по-добре - звука при нас беше почти добре/би трябвало да е смазващ/,
абсолютно никакъв смисъл от фронт ъф стейджа/можеше просто средна цена на билетите и който където иска да застане и да се кефи/. Не може през една врата да влезе половината публика, да си купиш бира, да си купиш фланелка...Тази зала и всички подобни арени във всеки европейски град са много функционални, отваряш един вход за най-скъпите билети, охраната не знае къде се намира и как да ти помогне беше при нас ситуацията. Знам, че не е лесно да се организира такъв концерт, АМА дано един път хората, които все пак го правят помислете малко!!! Нали сте ходили в навън и сте виждали как се прави?!?!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Midian 29.05.2023 10:39:36 отговори + 5 3
Ти се благодари, че не са те положили, както щеше да се случи ако живеехме в нормална държава. Глупостта не заслужава друго, а и не работа от друго. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Alferuss 28.05.2023 21:44:53 отговори + 7 30
Не мога да разбера какъв е проблема с нацистките знаци! Снощи на Grind over Sofia едни момченца от Словакия тънкообидни така ми се обидиха, че съм направил Sieg Heil спряха да свирят и си тръгнаха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чичо ти 28.05.2023 23:46:57 + 23 5
Какъвто е и проблемът с всяка една човеконенавистна идеология - нямат място в съвременния свят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 29.05.2023 02:21:03 + 24 5
Проблемът е, че всеки, който ги прави неиронично, е вмирисан боклук. Без изключение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BoM 28.05.2023 13:13:20 отговори + 5 0
Беше Велико! Въпреки ************! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

оппааа 28.05.2023 10:25:06 отговори + 9 0
Як концерт ,за жалост не в златния състав .Но нямаше как -всеки знае причината ! И все пак голяма ярост и сила имаше в изпълненията .От доста хора ,които бяха пред сцената ,разбрах
че звук добре не чували ,аз бях в ложите ,там звукът направо беше невероятен ,мощен ,силен ,качествен! Тоест имаше го .ПантерА доказаха ,че са машини!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 28.05.2023 09:08:55 отговори + 5 5
Хубав концерт.
Лоша организация.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Aporiser 28.05.2023 00:34:55 отговори + 4 31
Ами да то с такава патърдия на всеки нормален човек му идва да се гръмна.Само хеви и пауър. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


funeral frog 28.05.2023 01:34:41 + 14 0
Ми, то туй хеви, ве, чиче Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Aporiser 27.05.2023 21:15:52 отговори + 5 52
Това не е музика,а извращения за ушите.Трябва да си мазохист,за да слушаш Това нещо Абсолютно агресивна какафония. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

....................... 27.05.2023 21:37:51 + 20 2
Гръмни се. С най-добри пожелания Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тулуп 30.05.2023 11:56:54 + 0 0
Или си някакъв чичак, който не е чул нещо по-хард от Deep Purple или си някакво свръх чувствително чиче. Тоя стил не е за чувствителни душички, като теб. Не ми се мисли, ако чуеш Devourment каква ще ти е реакцията Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пичо 27.05.2023 19:20:08 отговори + 5 24
Абе имало ле е стригани кратуни и наци тълпи ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дъртия 28.05.2023 05:17:14 + 8 5
Не, но имаше тъпи селяци южняци със съответните флагове. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

До Дъртия 28.05.2023 06:38:02 + 5 2
Южняци от Кърджали или Гоце Делчев? По им отива знаме с полумесец на такива южняци. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 28.05.2023 09:09:47 + 5 2
Да имаше пълно беше с такива Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ами 27.05.2023 18:58:33 отговори + 23 0
Минаха около 30 години, откакто ги слушам и още не мога да повярвам, че ги гледах на живо или поне това, което е останало от тях плюс невероятните заместници, на които се кефих на концертите с Ozzy и Anthrax. Беше феноменално изживяване! Огромно благодаря на организаторите, че успяха да ги докарат и то за първа дата на европейското им турне, когато кипяха от енергия! Дълбок поклон пред музикантите, които се раздадоха на макс, а Фил дори ни махна, докато слизаше по стълбичката! Звукът горе вляво от сцена беше смазващ! Това е, беше велико! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bisotipa 27.05.2023 17:42:26 отговори + 7 4
Дядо му каза, че е от България, този трябва да води преговорите за ЕС на Турция Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 27.05.2023 17:04:49 отговори + 5 2
Абе флаг ръка - това не е важно.
Я кажете вокала на турците дали каза, че дядо му е българин или баба му. Тука първо бяха написали баба ама после го смениха с дядо.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


bisotipa 27.05.2023 17:01:54 отговори + 5 0
На знамето пишеше white power, черно знаме
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Film 27.05.2023 14:46:33 отговори + 7 0
Никой нищо не казва за флага, който Фил заповяда да бъде свален, аз не видях какъв беше но предполагам свастики нещо?! Човека даже disavow-на знамето никой нищо не казва Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Midian 27.05.2023 16:39:22 + 2 0
Мисля, че не беше флаг, а вдигната ръка... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Любо 27.05.2023 16:41:01 + 2 0
Аз зарадо лошия звук не разбрах какво каза, само нещо "флаг". Някой може ли да сподели какво е казал, който е разбрал? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Midian 27.05.2023 16:43:27 + 3 0
А, знаме било, сега видях другите коментари. Все се намира някой дебил. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дъртия 29.05.2023 06:34:18 + 2 0
Горе на балконите, един от изходите В, на две места провесваха флагове на конфедерацията. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 29.05.2023 09:12:57 + 2 0
Фил едва ли е Наблюдател и да види знаменца чак горе на трибуните. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Panzergrenadier 29.05.2023 16:07:06 + 2 0
Анселмо си има стари проблеми със заигравки с White power, намерете и прочетете. През януари 2023 г. реформираната Pantera отпадна от германските фестивали Rock am Ring и Rock im Park поради миналото поведение на Анселмо. Концертът на Pantera в Австрия, насрочен за 31 май 2023 г., също беше отменен след протест заради предишните забележки на певеца.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

rage 27.05.2023 14:38:42 отговори + 17 0
Една мечта се сбъдна , концерта беше страхотен, отпред в погото беше брутално. Единственото нещо което развали нещата бяха 3-4 кретена със знаме White PowDer , на което Фил реагира веднага и им каза: Take that stupid shit down it's fucking ridiculous.
Със свито сърце очаквах Зак да не се впусне в ненужните си сола, но беше много стабилен и нон стоп гледаше Фил, кога ще даде тон за следващата песен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крацер 27.05.2023 13:33:07 отговори + 10 11
за мен Зак не се вписва добре в звученето на Пантера Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крацер 27.05.2023 13:32:18 отговори + 17 2
8 лв бирата 330мл, ***** Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Panzergrenadier 27.05.2023 13:28:02 отговори + 11 9
Безсмислено е да се пускат подобни мега-банди от ранга на Pantera да свирят в зали с такива акустически характеристики. Плащаме си за шоу и за звук, разбира се, но получаваме само шоуто. А тонрежисьорът на пулта вероятно си е взел тлъстия хонорар след звуковата боза, която създаде... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 27.05.2023 15:29:35 + 13 3
Да, от широкия спектър зали с капацитет 10-15 хиляди души, с които разполагаме, избраха най-тъпата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

влади 29.05.2023 17:25:12 + 2 0
Асикс Арена, Универсиада и Христо Ботев са още по-малки и с по-лоша акустика. Озвучителите на Septicflesh/Hypocrisy бяха истински герои и успяха да постигнат нормален звук в кънтилник Христо Ботев, в Арена Армеец това би трябвало да е доста по-лесно. Спомням си как на Amorphis преди години звукът беше на високо ниво на терена. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Келт 27.05.2023 12:39:57 отговори + 8 32
Ако не ползваха името Pantera,можеше да се пусна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 27.05.2023 15:28:37 + 23 1
Ако ти бяха искали разрешение как да се кръстят, можеше и да има тежест мнението ти Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боб с надница 27.05.2023 12:35:45 отговори + 14 6
За мен, като фен на групата по-скоро покрай Metallica, отколкото обратното, бих казал, че концерта беше ОК. Нещо не успях да се изкефя на макс ... звука на терен до пулта беше много слабичък и трудно се различаваха песните. Но е било и по-зле. Най-много издразни, че при 10000 фена имаше 2 щанда за бира и то по 8 лева едната. Не се ли научиха, че на метъл концерти се пие бира и трябва да има 10-ина щанда. Губиш времето излишно на тия опашки - 30 минути по време на Odd Crew. А реално можех и още 2-3 да вкарам, но още време да се губи ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

funeral frog 27.05.2023 12:32:50 отговори + 3 11
Как беше, джан-джун имаше ли хора? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Любо 27.05.2023 11:56:56 отговори + 23 2
При все, че не съм голям фен на Пантера - голяма смазвация беше!! Велико, и може би една от най-добрите публики на концерти, на които съм бил (пък на доста съм бил) - евала, машини! Всички куфяха и се драха и викаха като за последно, респект! И откъм организация нямам сериозни забележки, НО - знам, че звукът е много разтегливо понятие и зависи къде си, как си, и т.н., и при някои хора е било добре, разбирам, но не може на терена на 3 метра от пулта на озвучителя (който уж настройва нещата според това как ги чува от това му място) да е толкова ужасна, гадна МАЗНЯ и КЪНТИЛНИК. Че залата ни е зле акустично, зле е, ама съм бил и на немалко концерти там, в които въпреки това звукът е бил почти перфектен, а в други случаи поносим. Снощи обаче, от началото на Black Tooth (тогава го отдавах кътененто на празната зала) до края на Pantera (когато залата се пръскаше по шевовете) положението беше перманентно трагично. На по-лош звук мисля, че не съм бил никога. Дано по другите райони в залата е било по-добре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


destroy_and_sick 27.05.2023 11:41:35 отговори + 7 27
Колко клиширани постове! "Машина", "откъснаха ни главите", "нямам думи",... Така ли коментирате съдбоносния концерт на живота Ви? Вложете сърце и душа, а не дървеняшко слово.
Да, приятен концерт беше.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 27.05.2023 12:07:19 + 20 4
Ти за носител на Букър ли се имаш. Твоите постове пък са като на бот хейтър. За много яки ли ги имаш? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Черна котка 27.05.2023 11:38:08 отговори + 13 4
Odd crew бяха супер, а Пантера направо изкъртиха всичко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sixxx 27.05.2023 11:30:10 отговори + 6 19
Никога не съм бил фен на Пантера, та за това може би тяхното изпълнение ми беше скучно, на моменти. Звукът на Одд Крю беше в пъти по-добре. Иначе стана шоу, погото беше както си трябва, евала на замесените! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 27.05.2023 11:19:04 отговори + 16 1
Все още нямам думи
По късно ако мога ще кажа нещо
Сега само
АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

duff 27.05.2023 11:13:27 отговори + 18 3
Всичко живо (младо, старо) - отпред, отзад, на трибуните, куфееше на макс. Кеф!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


sulfric 27.05.2023 10:52:17 отговори + 18 1
Първият ми метъл концерт в тази зала и то какъв!

Лудница беше, дано дойдат пак!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 27.05.2023 10:47:55 отговори + 34 1
Невероятно шоу! По-убийствен концерт от снощния, не съм гледал скоро. Анселмо пя като дзвер, а Зак беше пълнокръвен заместител на Даймбег. С Рекс и Чарли Бенанте бяха размазваща лайв машина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чочо 27.05.2023 10:39:08 отговори + 38 1
Жесток концерт! Ама ЖЕСТОК!!! Всичко ме боли! Вратлето ми просто го няма в момента, днес ходя като робокоп. Уникални бяха и четиримата, не съм си и мечтал, че ще мога да чуя любимите си песни наживо. Фил е изрод, Зак не е от тази планета, Чарли е машина, а Рекс може да ти откъсне главата с баса си. Перфектен подбор на песни (е, аз бих добавил още 2-3, ама кой ме пита) и страхотно раздаване на сцената. Беше велико! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".