Phil Anselmo пред WeRock.bg: "Реюниън на PANTERA? Никога не казвай "никога"

23 фев 2014, 20:12 ч. 2181 / 13 14
пред./следв.
Малко повече от месец преди концерта на "Metal Allstars", който се организира от "Loud Concerts" и ще се състои на 23 март в зала "Арена Армеец" (поръчай билет онлайн), от WeRock.bg се свързахме с Phil Anselmo - бивш вокалист на метъл титаните PANTERA и настоящ на DOWN (както и на още много и различни странични проекти), за да си поприказваме с него за неща, свързани с бурната му музикална кариера. Какво го е накарало да се присъедини към турнето на "Metal Allstars" и кои песни смята да изпълни на българска сцена? Ще има ли реюниън на Pantera с китарист Zakk Wylde и като какъв ще запомни трагично загиналия Dimebag Darrell? Докъде стигна работата по автобиографията на Anselmo, има ли нещо в живота си, за което да съжалява и да иска да промени и откъде идва агресията в музиката и текстовете му? Всичко това ще разберете от интервюто, което Phil даде на Ози от WeRock.bg специално за вас.


anselmo

Здравей, Phil! Как си? Къде те намираме?
Здравей! Благодаря, добре съм. В момента съм в Луизиана. А в понеделник (17 февруари, бел. ред.) заминавам за Австралия, където с DOWN ще имаме турне.

В края на март ще дойдеш и в България за концерта на "Metal Allstars". Кое те накара да участваш в този проект?
Мениджърите на това начинание ме помолиха да стана част от него. Когато разглеждах списъка с останалите участници, видях имената на хора, за които спокойно мога да кажа, че са мои братя. Личности, които уважавам безкрайно. Веднага си казах, че това представлява голям интерес за мен и искам да участвам в турнето. Хареса ми също така и подборът на местата, които ще посетим. България например - честно казано, не съм имал шанса да пея често в страната ви по време на музикалната си кариера. Така че очаквам с нетърпение да дойда при вас.

Феновете тук се интересуват много от това кои песни точно ще изпееш. Би ли споделил с нас парчетата, които си подбрал?
Хм... Феновете ще трябва да почакат и да разберат на място. Мнението ми е, че всяко отделно шоу трябва да е уникално само по себе си. Трябва да е непредвидимо до голяма степен. Затова ще запазя песните в тайна, но ще ти кажа, че в никакъв случай няма да останете разочаровани.

А кои ще бъдат китаристите, които ще свирят, докато ти си на сцената? Zakk Wylde ще бъде ли един от тях?
Да, той със сигурност ще бъде на сцената с мен. В интерес на истината, все още не съм съвсем сигурен точно как ще протече цялото това нещо. Но със сигурност в плановете е аз и Zakk да направим един джем заедно. С Max Cavalera също трябва да изпълним няколко парчета. Накрая всичките ще бъдем заедно на сцената за общо изпълнение. Нещата обаче все още се обсъждат и напасват.

Като заговорихме за Zakk Wylde, в някои медии се появи информация, че е възможен реюниън на PANTERA, като за китарист ще вземете именно него. Вярно ли е това? Наистина ли е възможно някой ден да се случи нещо подобно?
Zakk и аз знаем за тези слухове. Искам да съм честен с теб - в момента не мога да коментирам нищо по този въпрос. А и в действителност, няма какво да се коментира. Сега, докато с теб седим и си говорим, това нещо не отговаря на истината. Не е вярно. Когато обсъждаме подобни теми, трябва всички ние - ти, аз, феновете и всеки, който е директно свързан с един подобен реюниън, да кажем: "Никога не казвай никога". Това е всичко, което мога да кажа по този въпрос в настоящия момент.

Как си обясняваш факта, че феновете продължават да слушат и да се интересуват от албуми като "Cowboys from Hell" и "Vulgar Display of Power", които са записани преди повече от 20 години?
Това не е нещо, което трябва точно аз да коментирам и обсъждам. Казвал съм го преди, ще го повторя и сега с цялото си сърце - феновете на PANTERA са най-великите метъл фенове в света. Чувствам се горд, че хората израснаха с нашата музика и продължават да я слушат и обичат. Когато се сещам за тези неща, разбирам колко много ми липсва Dimebag. Мисля си, че ако той беше сега тук с нас, PANTERA със сигурност щеше да съществува и щяхме да бъдем на поредното турне. И дори щяхме да записваме нови албуми. Така че, когато се връщам назад във времената, в които бях част от PANTERA, чувствата ми са смесени. Имам страхотни спомени и преживявания от онзи период и голям респект към нашите фенове. Както сам каза, 20 години са минали от тогава и все още има почитатели на нашата музика. При това, говорим за млади хора. Което означава едно единствено нещо - има страхотни родители, които са направили децата си фенове на PANTERA. Това са родителите на 90-те. Голямо уважение имам към тях и им благодаря.


Спомена, че Dimebag Darrell ти липсва. Можеш ли да ми кажеш като какъв ще го запомниш? Що за човек и музикант беше той в твоите очи?
Dimebag беше един от най-великите китаристи на света. Със сигурност е най-великият, с който аз съм записвал. Страхотен музикант! А като човек той беше лидер. Със силна психика и съзнание. И доста луд. В готиния смисъл на думата. Ако се върна назад към първите години на PANTERA, в спомените ми нахлува следната картина: возим се с някакъв тур бус към поредния град, в който трябва да свирим. По средата на нищото сме и всеки от нас се е умълчал. В този момент Dimebag ще даде някоя от своите откачени идеи и точно след две минути скуката и досадата напълно ще са изчезнали. Изкарвахме си великолепно и основна "вина" затова имаше той. Умееше да забавлява хората по страхотен начин. И това важи както за моментите, в които беше на сцената, така и когато беше извън нея. Много го обичам. И много ми липсва.

down

Доколкото знам, ти пишеш своята автобиография. Докъде стигна работата ти по нея? Кога можем да очакваме книгата да се появи в книжарниците?
Проблемът с автобиографията ми е, че съм постоянно зает с много други неща. Току що завърших новото EP на DOWN. Това се случи тази седмица. С тях, както и с THE ILLEGALS, съм постоянно на турне. Тази година се появи и проектът "Metal Allstars". Графикът ми е абсолютно запълнен и непрекъснато съм зает с нещо. Наистина не мога да дам точен отговор кога книгата ще бъде завършена. Когато чуеш по медиите, че я издават, значи най-накрая съм приключил работата по нея.

А трудно ли е да пишеш книга за живота си?
Доста! И причината е, че не го правя за пари или за слава. Пиша от душата и сърцето си. Има неща, които е трудно да опишеш или обясниш. Трябва непрестанно да правиш анализи на самия себе си, а това не е никак лесна работа, повярвай ми.

Има ли нещо в живота ти или в музикалната ти кариера, за което да съжаляваш? И което, ако имаше възможност, би променил?
Знаеш ли, приемам живота като един голям тест. Тест, по време на който трябва да научиш много уроци. Няма такова нещо като перфектен човек. Като човешки същества ние всички правим грешки и сме щастливи тогава, когато успеем да се поучим от тях. Не съм сигурен, че има много неща, за които да съжалявам в живота си, но ако има едно, то е, че PANTERA стигна до момент, в който вместо да става въпрос за група, ставаше въпрос за бизнес. А този бизнес дойде от нашата кръв и болка. От изпотрошените ни кости, ако мога да се изразя по този начин. В момента, в който нещата опряха до бизнес, ние се отдалечихме един от друг. Променихме начина си на живот. Най-голямата грешка, която може да направи някоя група, е вътре в нея хората да спрат да си говорят. Да спрат да комуникират помежду си. Точно това се случи с PANTERA. Ето за това нещо със сигурност съжалявам. Днес знам, че хората трябва да разговарят помежду си. Дори и когато темата на разговор е неприятна за тях. Но ако има комуникация, то винаги може да се намери решение на проблема и да се продължи напред. Вярвам, че ако Dimebag беше с нас днес, отново щяхме да бъдем група. Отново щяхме да бъдем едно цяло. Случаят, за съжаление, не е такъв. Именно това е и нещото в живота ми, за което истински съжалявам.

Имало е периоди в живота ти, в които си имал проблеми с наркотиците. В тази връзка, има ли нещо, което искаш да кажеш на младите хора, които посягат към дрогата?
Да. Бих им казал, че това е една ужасна идея. Ако трябва да говоря от личен опит, то бих казал, че човек не тръгва да прави рок група с идеята да взима наркотици, а за да твори музика. За да изнася концерти. Но нещата по този път могат да се объркат. Затова бих казал на младите хора, които се занимават с музика: не докосвайте шибаните наркотици! Нека вашата дрога да бъде музиката, в която влагате сърцето и душата си.

Миналата година ти издаде първия си солов албум "Walk Through Exits Only". Защо реши да направиш подобна стъпка? Работата с DOWN не те ли задоволява напълно?
За мен музиката е един необятен океан. Обичам да правя различни видове музика, а не да се концентрирам само върху едно нещо. Винаги съм харесвал екстремния хеви метъл. Във всичките му проявления. Аз съм постоянна част от него, независимо дали става въпрос за PANTERA, CHRIST INVERSION, ARSON ANTHEM или който и да е от страничните ми проекти. Не намирам за необичайно да издам соло албум, който показва една по-различна музика от тази, която записвам с DOWN. Ако трябва да опиша DOWN, то бих казал, че това е боен кораб, който се нарича "Black Sabbath". В никакъв случай не е нещо, което е свръх сложно или космическо. Тази група винаги ще звучи по начина, по който си свикнал да я слушаш. Затова е напълно естествено да се стремя и към по-различен вид музика.

Последният студиен албум на DOWN е от преди седем години. Не е ли време да издадете нов? Има ли някакви идеи в тази насока?
Всъщност, ние току що завършихме записите и мастерирането за новия си албум. Би трябвало да го издадем през лятото на тази година.

Струва ми се, че през цялата ти кариера в музиката и текстовете на песните ти има много агресия. Откъде идва тя?
Според мен всеки човек, който създава песни, има собствен стил. Стил, който пасва на самия него. Така е и с мен. Когато пиша текст за песен, аз имам стил, който съм открил за себе си и който ми се струва правилен за мен. Затова и не бих използвал думата "агресия". По-скоро това е отражение на твърдия ми характер.

Благодаря ти за това интервю, Phil! Накрая, би ли казал няколко думи за нашите читатели, с голяма част от които ще се видиш на концерта на "Metal Allstars"?
България, нямам търпение да се видим! Имам голямо желание да дойда при вас и да направим заедно един здрав метъл концерт. Искам да пробвам бирата ви, храната ви и жените ви! Готов съм, чакайте ме! И ви благодаря за подкрепата.

Текст: Ози


metal allstars



Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Зле 26.02.2014 12:09:36 отговори + 0 0
Глупости!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

. 25.02.2014 19:13:15 отговори + 0 0
satanic psycho 666 - 2014-02-25 12:14:07
Нетърпението ми за Metal All Stars сега се утрои. Фил и Зак-вие сте виновни за това!

Ми накрая? Всички заедно на сцената?! Т'ва като го прочетох и ми избиха сълзи от кеф!
Нямам търпение!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pantera 25.02.2014 15:31:17 отговори + 0 0
"Cowboys from Heel"
Не се излагайте бе, няма такъв албум.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

satanic psycho 666 25.02.2014 12:14:07 отговори + 0 0
Нетърпението ми за Metal All Stars сега се утрои. Фил и Зак-вие сте виновни за това! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Етиен Леви 24.02.2014 23:58:28 отговори + 0 0
Като се съберат, може да направим общ концерт Трик, Конкурент и Пантера! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Митьо 24.02.2014 23:13:34 отговори + 0 0
Ти Младост ли се казваш? Че като гледам имаш комплекси за цял жилищен комплекс. Шоуто ще е дълго колкото да си удариш 23 злобарки, което е единственото ти друго удоволствие освен троленето. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Смях 24.02.2014 22:37:14 отговори + 0 0
Само амсалак би отишъл на подобно нещо. Някой "метъл", слушащ Пантера, хахах.Някаква гадна халтурка и клоунада тъкмо като за тука. Все пак, дано си прекарат весело посетилите, а и не се съмнявам че ще е така, в този своеобразен метъл цирк. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

blue 24.02.2014 20:38:37 отговори + 0 0
Само амсалак би пропуснал,подобно нещо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

. 24.02.2014 19:07:48 отговори + 0 0
.....Божке, ще си потроша костите... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ха 24.02.2014 00:54:39 отговори + 0 0
"Когато чуеш по медиите, че я издават, значи най-накрая съм приключил работата по нея."
Не че нещо ама това интервю не е ли за медия или и той ще разбере от тях?!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


асдфгх 24.02.2014 00:41:37 отговори + 0 0
Pink Panther, май ти си друсания, трай си там. ) Той е легенда и музиката му ще живее вечно, ти си едно голямо нищо. И край на спама... Относно темата, че да не е и моето спам, бих казала, че на моменти ми се идеше да заплача.

"Както сам каза, все още има почитатели на нашата музика. При това, говорим за млади хора. Което означава едно единствено нещо - има страхотни родители, които са направили децата си фенове на PANTERA. Това са родителите на 90-те. Голямо уважение имам към тях и им благодаря.". Аз като едно гордо дете на 90-те, със страхотни родители, бих казала че съм горда и няма да пропусна възможността за концерта на "Metal Allstars".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не. 23.02.2014 23:45:29 отговори + 0 0
цитат за Пинки: "България например - честно казано, не съм имал шанса да пея ЧЕСТО в страната ви по време на музикалната си кариера." Има едно голямо ЧЕСТО.Може би означава нещо , ама кой да прочете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pink Panther 23.02.2014 22:37:39 отговори + 0 0
Честно казано съм разочарован от отговорите които прочетох! Този човек е или друсан, или пиян, или глупав. Най-малкото трябваше да помни, че е бил тук! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:) 23.02.2014 20:30:44 отговори + 0 0
На 27-ми са GAMMA RAY & RHAPSODY Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".