Подробен репортаж от първия ден на "Sofia Rocks 2012"

8 юли 2012, 14:09 ч. 1456 / 15 63
пред./следв.
На 7 юли, около 14:00 ч. започна първият ден от третото поредно издание на фестивала "Sofia Rocks". Както и преди две години, когато бе под шапката на "Sonisphere" (или "Sonisphere" бе под шапката на "Sofia Rocks"), събитието бе отново двудневно. Този път това създаде редица проблеми в организацията: Липсата на еднодневни билети, отпадането на три от общо 12-те групи в последния момент, в който те вече нямаше как да бъдат заменени с други, голямата разлика във "величините" на изпълнителите в двата дни и др. Като че ли миналогодишният формат, при които в един ден гостуваха пет чужди банди с ко-хедлайнинг изпълнение на WHITESNAKE и JUDAS PRIEST, бе по-успешен. Но, разбира се, изводите трябва да бъдат направени след като измине и днешният ден. Ето, ненакратко, какво се случи вчера.
   Обявените само няколко дни преди 7 юли български банди VIPERFISH и АНАЛГИН откриха фестивала пред почти празен стадион. Постепенно прииждаха зрители, но съоръжението започна да изглежда по-запълнено чак след средата на програмата. VIPERFISH са млада родна банда, съчетаваща прогресив, пънк и други влияния в музиката си. Момчетата с нищо не показаха, че се притесняват от малкото публика, и забиха стегнато и професионално, за да отстъпят място на събраните около класика на българския рок - Звезди от АХАТ - АНАЛГИН. Видяхме ги съвсем скоро и като съпорт на шведите EUROPE, а и тогава, и сега се видя, че групата гледа съвсем сериозно на съществуването си и има и желанието, и умението да дели една сцена със световни звезди.
   Любимите на METALLICA SWEET SAVAGE се появиха на сцената точно по график - в 16:00 ч., и въпреки някои технически проблеми, които изпитваха, веднага показаха висок ирландски градус. Имаше нещо в белфастката шайка, което напомняше Голямата четворка - може би мощният замах на барабаниста Marty "Mighty" McCloskey, или пък похватът на пеене на Ray Haller. Във всеки случай SWEET SAVAGE показаха яко поведение пред публиката и не пропуснаха да поканят всички на късното афтърпарти в "Rocka Rolla". Сетът завърши, разбира се, с двата хита "Killing Time" (на която METALLICA правят кавър) и старата "Whiskey in the Jar" (свирена от кого ли не).
   Шведската банда SCAR SYMMETRY вдигна още повече напрежението, сред вече и без това доста загрялата от слънцето публика. Внушителното вокално дуо на групата ни атакува с много идейни двугласия, смес от чистите, мелодични линии на Lars Palmqvist и якия рев на Roberth Karlsson. За щастие звукът се поизбистри след първите няколко парчета и успяхме да чуем виртуозните партии на бесния барабанист Henrik Ohlsson и много от разчупените ритми и китарни сола, патент на бандата от Авеста. Стадионът вече бе събрал доста публика и гора от ръце и всеобщ одобрителен рев посрещаше всяка следваща песен на SCAR SYMMETRY. Хората се разбесняха и тук-таме видяхме и малки кръгчета пого, насърчавани от двамата фронтмени, които препускаха като подивели по сцената.
   Третият чуждестранен дебют от тазгодишното издание на "Sofia Rocks" беше отреден за HEAVEN SHALL BURN. След като сами настроиха техниката си, членовете на немската дет/метълкор формация излязоха отново под звуците на интрото "Echoes" οτ "Antigone"(2004) и още с първата песен "The Weapon They Fear" буквално пометоха публиката. И докато в зоната пред сцената вреше и кипеше огромен зверски мошпит, немците продължиха с кавър на превърналата се в класика "Black Tears" на едни от пионерите в мелодичния дет метъл EDGE OF SANITY. Сетлистът на HEAVEN SHALL BURN беше умело подбран, като при първото си гостуване на българска земя те се постараха да представят по нещо от цялото си творчество. По време на цялото изпълнение фронтменът на групата Marcus Bischoff не спря да насърчава публиката към все по-голям "circle pit", започнат още от третата песен "Behind The Wall Of Silence". Без излишни приказки и суетене немската машина продължи да гази с три песни от "Iconoclast"(2008), а след тях беше представен и последният албум на групата "Invictus"(2010) с "Combat", "The Omen" и "Return To Sanity". Междувременно, заедно с началото на изпълнението на "Voice Of The Voiceless", станахме свидетели и на третия, най-брутален, опит за "wall of death", при който българската публика доказа, че добре е усвоила и тази "дисциплина" в метъла. Така неусетно измина единият час, отреден на HEAVEN SHALL BURN в програмата на първия ден от "Sofia Rocks" и след закриващата "Trespassing The Shores Of Your World", последвана от дежурните благодарности от страна на групата, немците отстъпиха сцената за следващите участници във фестивала, а публиката имаше около половин час да си вземе дъх, вода и бира след това доста агресивно и динамично изпълнение.
   Пухкави бели облачета, поръбени в златно от залязващото слънце, висят безметежно над стадиона малко преди да дойде време за CLAWFINGER. Феновете на групата обаче, а и всички, гледали изпълнението на шведите преди три години на Spirit of Burgas, не могат да бъдат заблудени от спокойната природна картина. Очаква се тотално размазване, кратко и ясно. Час и половина по-късно очакванията напълно се оправдаха.

   Началото е дадено с "Prisoners" - мачкащи барабани, две вихрушки от дълги коси над китарите и баса, гологлавият Zak Tell, фучащ из сцената като свиреп дух, намилащ бесни речетативи, Jocke Skog на клавира с доволно изражение. "Радваме се, че се върнахме - обръща се Zak към публиката след края на парчето - Миналия път, когато бяхме тук, се отнасяхте с нас като с крале." И след "Nothing Going On" пада на колене и се покланя на феновете. А после, в типичния си майтапчийски стил, изръсва: "По-добре от това не може да стане, така че благодаря и довиждане." До края на сета контактът с публиката не секва - шеги, благодарности и уверения, че това е най-страхотното преживяване, най-прекрасната публика, най-добрият прием. Израженията на музикантите и енергията, която се лее от тях, говори, че или са възхитително искрени, или адски добри актьори. Но публиката не се преструва и не си спести вдигнатите ръце, припяванията с пълно гърло ("You can’t catch me, try to catch me if you can"), погото, подскачанията, дивеенето и, както казахме вече, тоталното размазване - от кеф. CLAWFINGER без съмнение са идеална група за концерт и могат да увлекат дори хора, които по принцип не биха си пуснали техен диск вкъщи. Zak е магнетичен фронтмен, луд в най-добрия смисъл на думата, който не спира да беснее по сцената, навъртайки завиден километраж, а как Bаrd Torstensen и Andrе Skaug не си откачиха главите от куфеене, все още не можем да си обясним.

   "Biggest and the Best" идва след като Zak заклейми клишето "сега ние ще се приберем, пък вие ще ни върнете на бис", но това не попречи на групата да се шмугне зад кулисите и да изпробва какви децибели могат да вдигнат феновете, преди да се върне и да забие още три парчета. Финалът с култовата "Do What I Say", въведена със закачка с "The Final Countdown" на сънародниците от EUROPE, довършва всички. Пред сцената ври и кипи, а на нея дивеят и беснеят. След щателни приготовления, Andrе се мята в публиката, понася се из нея на десетки ръце, и когато изплува отново при другарите си, изглежда грейнал и доволен като дете, извършило безнаказано поредната хитроумна пакост. Последно мощно включване на публиката с гласови възможности, поклони, обичаме ви, страхотни сте, лека нощ, пак да дойдете, непременно, всичко хубаво. Шегата настрана, определено се надяваме на трето посещение - този път защо не и като самостоятелен концерт.
   Хедлайнерското изпълнение на TRIVIUM на "Sofia Rocks 2012" си е потенциален прецедент в българската концертна история. На 7 юли родните фенове видяха една модерна група, чийто първи албум е издаден преди по-малко от десет години, и която е в пика на популярността си. И която бе основната атракция на първия фестивален ден на най-големия стадион в България. Причините, довели до това обаче, не бяха нечии далновидни решения, смел поглед в бъдещето или пък желание за поемане на риск, а форсмажорните обстоятелства, предизвикали отпадането на GODSMACK. Да, по този начин "Sofia Rocks" влезе в историята на TRIVIUM като първият фестивал, на който групата е хедлайнер (и съответно първото им стадионно хедлайнерско участие), но нещата едва ли трябваше да се получават точно така. Защото американският квартет доказа, че е разкошна група на живо и не заслужаваше участта именно в този паметен за тях момент да се окажат пред полупразен стадион, на който публиката, с напредване на сета им постепенно намаляваше. Тази реакция по-скоро би следвало да се отдаде на непознаването на творчеството на TRIVIUM от по-голямата част от присъстващите отколкото на сценичното изпълнение на Matt Heafy (вокали и китара), Corey Beaulieu (китара и беквокали), Paolo Gregoletto (бас) и Nick Augusto (барабани). От другата страна обаче бяха онези, които знаеха под какво са се подписвали TRIVIUM и обичаха групата. Този сет беше за тях.

   "Каквото и да се случва на сцената, пред нея трябва да има движение!" призоваваше Matt Heafy, за да не изпуска бързо заформилите се съркъл и мош питове. Независимо дали "Васил Левски" се тресеше от смазващата "Pull Harder on the Strings of Your Martyr" (от все още считания от мнозина за най-добър техен албум "Ascendancy" - 2005 г.), или от новите парчета, които звучаха доста стегнато на живо, действието се развиваше в зоната пред сцената. Басистът Paolo Gregoletto явно имаше някакви проблеми с гласа, тъй като по принцип той изпълнява чистите беквокали на концертите на TRIVIUM, а в тази вечер въобще не припари до микрофоните. За сметка на това Heafy и Beaulieu покриваха максимална вокална площ и липсата се забелязваше единствено от онези, които са добре запознати със студийните варианти на песните. Двамата добавяха и другата основна есенция в музиката на TRIVIUM - китарната - и то по начин, който не оставяше никакво съмнение в техническите им възможности. Американците никога не са крили влиянието си от METALLICA и им личеше, че са взаимствали някои сценични похвати от идолите си, особено в начина, по който Matt, Corey и Paolo непрестанно сменяха местата си по сцената, придавайки допълнителна динамика на сета си, а междувременно не спираха и да контактуват визуално с предните редици от фенове. Песните се извъртаха почти на един дъх ("Into the Mouth of Hell We March", "Black", "Detonation", "The Deceived"... пълният сет можете да видите по-долу) и само паузите за обръщения на Matt Heafy даваха моменти за почивка. Вокалистът представяше следващите парчета, хвалеше българската публика или българската кухня (по-запознатите с TRIVIUM вероятно знаят, че Matt има блог, в който споделя гастрономските си приключения); благодареше за оказаната чест на бандата да закрие първия фестивален ден... В един момент Heafy честити рождения ден на озвучителя на TRIVIUM и група и публика изпяха едно задружно "Happy Birthday". Някои от присъстващите се пошегуваха, че именно личният празник е причината тази вечер саундът да не бъде много балансиран - противно на логиката най-добре се чуваше в първите 10-15 метра в зоната непосредствено пред сцената, но ако човек се изтеглеше по-назад, включително и около озвучителната кула, то ритъм китарите (солата се чуваха доста отчетливо) започваха да се губят под двойни каси и вокали. За тези, които обаче продираха гърла на "In Waves", "Rain" и "Dusk Dismantled" това едва ли имаше особено значение.
   На сцената, освен обложката на последния студиен албум на групата "In Waves", беше опънат и националният ни флаг с надпис "Trivium Bugaria", който е бил подарен на групата от фен на meet & greet-а. След поредното "отскачане" до "Ascendancy" ("Drowned and Torn Asunder" преля в "A Gunshot to the Head of Trepidation" и соловата вакханалия в средата звучеше по-добре от всякога), беше отбелязан и дебютът на TRIVIUM, където за заглавното парче основните вокали пое Corey Beaulieu. Някъде тук започна да се усеща и умората на феновете от дългия, потен ден, защото тяхната активност постепенно взе да спада, а квартетът от Орландо все още не беше приключил. Реално бис нямаше, защото групата не се скри с цел да кара публиката да играе познатата до болка игра. TRIVIUM просто стовариха връз нея "Built to Fall" и "Caustic Are the Ties That Bind" (може би най-силните парчета от последния албум, като за втората Matt сподели, че би желал това да е химнът за вечерта), а на изпроводяк тотално изпиха останалите сили с "Down from the sky" и "Throes of Perdition".

   "Не знам дали го осъзнавате, но след DVD-то на Голямата четворка вие тук сте много известни и сега се уверихме, че сте наистина страхотни. TRIVIUM ще се връщат винаги когато е възможно!" казваше вокалистът от сцената и на феновете на групата не им остава нищо друго, освен да се надяват да видят американците в една малко по-интимна обстановка (пред изцяло тяхна публика), в която бандата да успее да блесне още по-ярко.

   Между 17-18 и 20 000 души бяха на стадион "Васил Левски" в София на 7 юли, като, за съжаление, по-точна преценка на посещаемостта е много трудно да се направи, а днес поне ще можем да видим колко са зрителите в сравнение с вчерашния ден. Както завършихме увода, изводите от третото издание на фестивала "Sofia Rocks" ще бъдат направени след неговия завършек. Със сигурност ще има много и противоречиви коментари. Но нека преди това се насладим на българските участници, както и на гостуващите за първи път в страната ни UGLY KID JOE, KAISER CHIEFS, WITHTIN TEMPTATION и GUNS N' ROSES.


Коментари   (63)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 19.07.2012 21:36:14 отговори + 0 0
Искахме си Годсмак! Дадох 120 лв само за тях, Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sulfuras 13.07.2012 20:40:40 отговори + 0 0
аз щях да ходя само заради godsmack trivium И iggy pop ама сега се радвам че не бях . Trivium ще дойдат пак. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

INwaaaaaaaves 11.07.2012 19:27:20 отговори + 0 1
на никой не му пука за Godsmack...IIIIIIIIIIN WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAVEEEEEEEES Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дю 9.07.2012 20:20:39 отговори + 0 0
"Bulgarian Stadium Headliner end-of-set photo. Absolute insanity. I love you Bulgaria. Trivium will return. pic.twitter.com/jYEsffck"

Matthew Heafy, Trivium
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vik 9.07.2012 18:07:01 отговори + 0 0
Искахме си Годсмак! Дадох 120 лв само за тях, а организаторите са боклуци! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Built 2 Fall 9.07.2012 15:28:51 отговори + 0 0
Сори пичове ама ни писна от Пенсионери!!! тва си беше нашата мечтана вечер че дори и без GODSMACK Нямам против Звезди ама не му беше мястото точно с банди като HSB и Clawfinger ;] аре със здраве и си ходете на каварна стига мрънкали Крайно време е за Нови Банди в България. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 14:42:12 отговори + 0 0
Ако има някой не съгласен с причината която изтъкнах, нека да заповяда да я обсъдим. Ако някой претендира, че съм обидил група/човек/... или изобщо желае да се заяжда с мен, няма да отговарям, защото няма смисъл. А, kmignt, извинявай за объркания никнейм в миналия пост.
Със здраве
:-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Б. 9.07.2012 14:37:09 отговори + 0 0
kmight, не съм фен нито на тези подстилове, нито на тези групи. Водя се по уикипедиата, която съм си направил труда да отворя и да прочета. Каквото пише там, това съм използвал, защото не мога да съм точен до съвършенство в понятията, които не ползвам често. Извинявай за неточностите, не просто не това е целта на това, което писах... Колкото до солата, аз обичам да слушам сола и бях разочароан от липсата им. Това е, не съм казал, че трябва да се излезе и да се направи 15-минутно прогресив соло. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Б. 9.07.2012 14:33:33 отговори + 0 0
Да не говорим, че концепцията на това, за което толкова време писах, явно въобще не си я проумял. Качеството на звука е нещо допълнително, просто давам причината защо си тръгваха хората. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kmignt 9.07.2012 14:32:22 отговори + 0 0
А стига бе Борисе... преди да говориш научи коя група кой стил е. Heaven Shall Burn са деткор, Trivium (до Shogun албума са металкор/траш, а Shogun и In Waves са си алтернативен може би металкор, но е прекалено силно казано, че са металкор... толкова им е майн стрийм албума, че няма накъде... Не случайно ги определят за следващата Металика - имат супер много влияние от тях и се отдалечават все повече от металкор-а. Heaven Shall Burn нямали соло... много ясно че няма да имат... това е музика в която всеки член на групата е важен, а не да ми излезе единия китарист напред и другите да идат до тоалетна примерно, докато тоя свърши със напълно безсмислено соло както е в повечето от любимите ви heavy metal и hard rock песни и старци... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Борис 9.07.2012 14:30:10 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-07-09 14:23:10
Не знам дали си се разходил по целия стадион, та толкова много знаеш. Ако си бил там, където бях аз, щеше да желаеш ти да си навреш главата в задника. И на мен ми писна ми от екзалтирани фенове като теб, които понятие си нямат за какво приказват, но не желаят да си го признаят. А това колко страхотни са групите е нещо, което всеки преценява сам. Не знам дали знаеш, но мнението ти не е меродавно, просто е злобно. Следователно, просто можеш да си го спестиш. Хайде с пожелание здравия разум да навести и теб...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 14:23:10 отговори + 0 0
...всички групи бяха страхотни и звукът беше добър,особено пък на Тривиум беше размазващ!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 14:21:41 отговори + 0 0
Борисе,Борисееее...извади си главата от задника приятелю,както и всички останали мрънкачи тука.Писна ми да ви чета простотиите под всеки репортаж!!!Концертът беше убийствен,всички групи б Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Борис 9.07.2012 14:14:00 отговори + 0 0
Така, дайте да изясним защо си тръгваха хора по време на Тривиум...
Едната причина (вероятно) е за да могат да използват градския транспорт.
Другото, което според мен е по-вероятно, е същността на музиката, която свиреха Trivium.

Има много различни видове метъл- класическите групи като Мейдън, Пърпъл и прочие, симфоник изпълнителите (Nightwish, Epica,...), пауър (Helloween, Stratovarius, Blind Guardian), блек, дет... Разбирате ме. Всеки човек е фен на един или повече поджанрове, но малко са тези, които са фенове на всичко. В конкретния случай, относително малък процент хора си бяха купили двудневния билет, за да могат да слушат (мело)дет метъл групи като Scar Symmetry и Heaven Shall Burn, както и доста тежичките metalcore-ове Trivium. Повечето зрители искаха да слушат къде-къде по-възприемчивата музика на Guns N' Roses и Godsmack (един от тези хора бях и аз). И какво се получи? Отидох на концерт първият ден, изгледах Sweet Savage, след това донякъде се изкефих на все пак мелодичните Scar Symmetry, но Heaven Shall Burn, в комбинация със слънцето, което ме напече, ми докара главоболие (склонен съм да вярвам, че главно слънцето беше виновно, все пак). Аз лично не можех да разбера къде свършва една песен и започва друга, бях разочарован, че при все наличието на двама китаристи не чух нито едно соло, а и екстремните вокали ми дойдоха в повече. С други думи, не това е моя стил музика (справка, аз харесвам пауър, симфоник и "класически" метъл). Към Clawfinger бях настроен негативно, защото не харесвам рап, но останах изненадан колко читава банда са. Може би бях афектиран от предхождащите ги групи. И дойде време за хедлайнерите... Бях останал с впечатлението, че Trivium са по-скоро траш метъл, подобни на Металика и тем подобни. За това и не очаквах чак такива изпълнения. След няколко часа силна музика и слънце, не издържах. Откровено казано, не можах да намеря музикалните достойнства на тяхното творчество, вероятно заради определената ми неопитност в жанра. Още повече, както е и споменато в горното крайно фалшиво и до болка познато ми подлизурско ревю на katehizis-а, звука там, където стоях, просто не беше на ниво- баса и барабаните напълно заглушаваха китарите, с изключение на някои сола, а в комбинация с вокалите се получаваше абсолютна шумова каша (предполагам, че не групата е виновна за това нещо). Е, видях, че много хора не желаят да слушат тези крайни нива на метъла, неразбирайки смисъла на това, което става около тях. И понеже и баща ми ми каза, че няма да може да изтърпи това още един час, тръгнахме си. И то не заради градския транспорт. Уважавайте правото на избор на хората каква музика да слушат- всеки е прав за себе си и има пълното право да слуша каквото иска и да си тръгне тогава, когато реши, че му стига. Не ги плюйте, макар и да не са прави да изливат негативните си емоции под формата на коментари по форумите, вгорчавайки по този начин изкефилите се на ставащото. Аз от своя страна не целя да се заяждам с този стил музика и феновете и, само давам личната ми субективна гледна точка по въпроса.

Сега, кой е виновен за тръгналите си хора... Според мен- BEC. Първия ден 3 от 5 групи бяха съпоставими, ок. Но да задължават хората, почитатели на не-толкова-хеви метъла (примерно Guns) да купуват билети и за първия ден не беше правилно. Е, какво да се прави, хората са купили, отишли са, защото все пак са си платили за това право, послушали са и са си тръгнали- няма нищо лошо. Но по този начин евентуално някой от групата може да е останал с грешни впечаления. Нормалната практика да пуснат отделно билети и за двата дни би била добра алтернатива, другия вариант е да подбират по-внимателно групите, защото малко от феновете на Guns биха слушали Heaven Shall Burn (примерно) просто ей така. Е, това е моето мнение по въпроса, не искам да засягам никого по никакъв начин.

Stay Heavy
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 13:48:12 отговори + 0 0
"Само на мен ли ми се струва, че фестивалите в България стават все по-скучни, постни и жалки?!"

Чакай да видиш тазгодишната Каварна, пък тогава ще си говорим за скучно, постно и жалко (най вече като присъствие на феновете) ))))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 9.07.2012 12:57:54 отговори + 0 0
според мен нямаше повече от 10 000 човека Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 12:55:55 отговори + 0 0
Сетлисти нещо?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

maskarata 9.07.2012 11:53:23 отговори + 0 0
Рап и гей-нео-метъл - бахти и рок феста Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бъчвата 9.07.2012 09:30:23 отговори + 0 0
е*ати тъпия фест Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 08:50:42 отговори + 0 0
Да не говорим, че и не знаят как да подберат групите, за да няма сърдити фенове. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 9.07.2012 08:33:03 отговори + 0 0
Само на мен ли ми се струва, че фестивалите в България стават все по-скучни, постни и жалки?! Нищо хубаво не виждам вече от тях... Дойде някоя добра група и остава разочарована от публиката и организацията тук. Ужас е! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.07.2012 00:16:44 отговори + 0 0
Пич, слушам метъл от самата му зора в началото на 80-те. Тогава да намериш нов албум своевременно беше нещо повече от лукс. Днес имаш всичко на тепсия в Интернет и вместо да си шибано благодарен за това, че можеш да слушаш стотици невероятни млади банди, ти ми обясняваш, че щото некой нема дълга коса, значи не е метъл!?! Дръж си елека, пий си бирата и не говори там, където нямаш какво да кажеш, братко. Вече достатъчно си изгубих уважението в хората от онази иначе толкова хубава ера. Гей-парада, Остава и Д2 ти ги оставям на теб. Плиткото ти мислене не е далеч от тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Plamen 8.07.2012 23:36:37 отговори + 0 0
Еми сори, но Тривиум не ми харесват... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ХА-ха 8.07.2012 23:18:29 отговори + 0 0
Пич,от 20 години слушам Метъл,но това което беше вчера нямаше нищо общо с този стил музика!(И ДНЕС ДЕ!АХХААХ)слушайте си Д2 и Остава.Айде всички на гей парада! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.07.2012 22:58:40 отговори + 0 0
ХА-ха е един затлсъстял комплексар, не му се връзвайте на жалкия тролинг. Той е висш елек в труу мьетАл средите, оставете настрана хора като него и само им пикайте отгоре. Такива малоумници не заслужават да слушат метъл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


asd 8.07.2012 22:41:25 отговори + 0 0
и да докарат най-любимата ви група за без пари, пак ще намерите от какво да сте недоволни - това е жалката истина, и ако на Хийфи му преведат тези коментари, сигурно би си върнал всички думи от снощи назад... но вие продължаваите да недоволствате от факта, че в една година ще гледате Axl, Trivium, Slayer, KoRn, и кой ли още не Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

juni0r 8.07.2012 22:23:09 отговори + 0 0
@ХА-ха
Заради ей такива ограничени копелета като теб в България винаги ще е трудно да се получи свестен фестивал.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ХА-ха 8.07.2012 22:07:24 отговори + 0 0
Дългите коси са задължителни за всеки музикант който претендира ,че твори МЕТЪЛ!Пишлемета като Тривиум с някакви ризкки творят само педерстия! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sulfuras 8.07.2012 21:42:47 отговори + 0 0
тва вокала на downslot ли е на последната снимка в публиката , открийте го Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.07.2012 21:25:06 отговори + 0 0
asd - 2012-07-08 20:49:06
било полюция... ар
е седи си у вас и си полютвай
е аз си седя бе сельо
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


фрезиста 8.07.2012 21:24:53 отговори + 0 0
Които смятат ,че фестът е добър ,да отидат на фестивал някъде навън!Това беше смях! ******** групи(С някои изключения)********** организатори!С тази подборка на бандите друго не се и очакваше!Живи и здрави да сте! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asd 8.07.2012 20:49:06 отговори + 1 0
било полюция... аре седи си у вас и си полютвай Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.07.2012 20:47:06 отговори + 0 0
полюция Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.07.2012 20:46:42 отговори + 0 0


HAVOC - 2012-07-08 19:15:22
Хейтърите да мълчат. Като не ви харесва изобщо не ходете или просто си злобейте вкъщи с приятелите хейтъри, а не по форуми и статий които които нямат нищо общо с вас и вашите вкусове. Ма кво говоря и аз българинът трябва да съобщи на всички колко е недоволен и колко много нещо му пречи
не хейтъри,реалисти в този случай.не говорим за представянето на бандите,а за това ,че това беше една страхотна полю
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

HAVOC 8.07.2012 19:15:22 отговори + 0 0
Хейтърите да мълчат. Като не ви харесва изобщо не ходете или просто си злобейте вкъщи с приятелите хейтъри, а не по форуми и статий които които нямат нищо общо с вас и вашите вкусове. Ма кво говоря и аз българинът трябва да съобщи на всички колко е недоволен и колко много нещо му пречи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 8.07.2012 18:32:20 отговори + 0 0
не обичам метълкор! много тъп фест като цяло! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

izrodka 8.07.2012 17:23:58 отговори + 0 0
Браво, много добър репортаж. Аз се разцепих на TRIVIUM, както вика Камен Донев "вкъщи едвам натискам бравите" Трудно, но тръгвам пак натам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kkk 8.07.2012 16:36:17 отговори + 0 0
песента "bigger and the best" съм я изтървал, но за сметка на това гледах "BIGGEST and the best" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

oxxoline 8.07.2012 16:36:12 отговори + 0 0
Фен съм на Trivium от години и си изкарах страхотно. До такава степен, че дори и не забелязах, че има хора, които се разотиват по време на сета. Мога да кажа само - много тъжно. ОК.. повечето хора предпочитат да слушат единствено легенди като Металика и АЦ/ДЦ, както и Гънс, но трябва да се дава шанс и на бъдещето. Българинът е доста критичен и консервативен характер за съжаление, но както се вика - на кой не му харесва, хваща пътя Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.07.2012 15:46:33 отговори + 0 0
Нямам против удължаването на сетовете, а изкуственото им удължаване с Вайпърфиш и смотаната бандичка на дебелия Звездопръц Керемидчиев. Можеше да свърши в 23:00 тоя концерт, като така и така нямаше Godsmack... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Didi 8.07.2012 15:46:14 отговори + 0 0
вход 10 , сектор Б , блок 25 места : 7 и 8 двата билета ги взех за 120 сега ги давам за 60 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Argon 8.07.2012 15:44:14 отговори + 0 0
@ Didi - зона, цена ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

one fan 8.07.2012 15:37:18 отговори + 0 0
theclansman

Не всички си тръгнаха заради транспорта.Аз лично,пък бих казал и доста още хора си тръгнахме защото това не е нашият стил музика(като цяло целият ден не беше това което аз лично предпочитам).

Хубаво щеше този стил музика да си имаха един ден и да не слагат ни в клин ни в ръкав Годсмак като закриваща група.

Много хора бяхме там от чисто любопитство(да си пусна Death и подобни вкъщи няма как да стане) да ги видим на живо.

Тривиум ми дойдоха малко тежки,както и на много други хора.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

juni0r 8.07.2012 15:36:12 отговори + 0 0
theclansman + 1000

Аз лично си тръгнах след Тривиум, даже като чухме, че пускат Heaven and hell с приятели останахме да я изслушаме и да си попеем като за последно и на нея...И пак си хванах последното метро в посока Обеля, така че нямам оплаквания. Страхотно изживяване!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Didi 8.07.2012 15:35:38 отговори + 0 0
за днеска примерно двата билета за 60 лв. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 8.07.2012 15:30:14 отговори + 0 0
Didi - за къде са билетите и колко струват Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

theclansman 8.07.2012 15:25:18 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-07-08 15:14:30
Но защо трябваше да се удължават сетовете, вместо да се оставят хората да изпуснат последното метро? Или последният рейс?

Бати мисленето. След концерта едвам говорех и едвам ходех, но въпреки това минах половин София пеша, хей така обладан от еуфорията, че най-после видяхме на Българска земя актуални банди, като HSB и Trivium. Ако бяха свирили по-малко, щеше пък да има, защо свириха толкова кратко, те не ни уважават. Ей странно племе сме си и това е. А, че Паоло не пя, го забелязахме доста хора, но е наистина неуважително да си тръгваш за да си хванеш рейса по време на Trivium.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Didi 8.07.2012 15:17:02 отговори + 0 0
Някой случайно да си търси още билети за концерта имам два свободни Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.07.2012 15:14:30 отговори + 0 0
Българските банди бяха под всякаква критика и изобщо не трябваше да се появяват там. Празнотата на стадиона беше показателна.

От SS нататък ставаше все по-добре с всяка изминала минута! Clawfinger и Trivium можеха спокойно да са истински хедлайнери страхотни бяха! Само един шкембелаквидях, дето не се изкефи на Clawfinger и мрънкаше "къв е тоя рап". Всички останали се смазаха от кеф.

Но защо трябваше да се удължават сетовете, вместо да се оставят хората да изпуснат последното метро? Или последният рейс? Защо не ги удължиха с половин час? Защо нямаше мърчъндайз, освен ако не броим тоя на Triviumр който беше 50 ЛЕВА за тениска?! 30 бих дал, даже и 40 в редки случаи, но 50 е твърде много. Минераланта водичка 2 лева, в тая жега... ей такива еврейски номерца много ме дразнят...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

juni0r 8.07.2012 15:09:39 отговори + 0 0
В сектор STANDING REGULAR (т.е. терен) също се заформиха стабилни питове! Много силен ден за феновете на този стил музика! Изкарахме си страхотно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Бобз 8.07.2012 15:08:17 отговори + 0 0
Аз също ги прецених между 15-20 000, пък не бачкам за Катехизис или БЕК . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Църето 8.07.2012 15:01:57 отговори + 0 0
В публиката само интелигентни млади хора виждам на снимката))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.07.2012 15:00:41 отговори + 0 0
20 000??? Посмали малко... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Метал 8.07.2012 14:59:18 отговори + 1 0
Какви 18 хиляди бе? Най-много да е имало 12-13 хиляди! Не говорете глупости моля! Това е неуважение към хората, които ви четат сайта, след като сами с очите си са видели празния стадион! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

PredatorX 8.07.2012 14:56:03 отговори + 0 0
Хаха Clawfinger били осмислили деня... Може би само за тези които се кефят на рап... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 8.07.2012 14:50:19 отговори + 0 0
17-20 000 ??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 8.07.2012 14:49:31 отговори + 0 0
Trivium & HSB са много големи и кадърни банди! Дано повече хора почнат да ги слушат и тук вече! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дю 8.07.2012 14:46:06 отговори + 0 0
Някой е писал репортаж за Scar Symmetry без да бил на стадиона по това време )))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.07.2012 14:33:58 отговори + 0 0
хората си тръгваха защото искаха да хванат метрото.можеше организаторите да направят така, че да удължат с 1ч поне метрото.това е главната причина Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

худ 8.07.2012 14:29:49 отговори + 1 0
Clawfinger осмислиха деня Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Down From The Sky 8.07.2012 14:29:33 отговори + 0 0
Дано българската публика порастне някога и започне да оценява новите групи. HSB и Trivium размазаха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

46 8.07.2012 14:26:54 отговори + 0 0
Абе умрехме си,и тва е!!!))))))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Peter 8.07.2012 14:24:30 отговори + 0 0
Имах големи очаквания към изпълнението на Trivium, които бяха оправдани. И да - определено ми направи впечатление, че Паоло изобщо не пя. Пичовете, които изглеждаха, че искрено се кефят, не заслуваха подобно отношение (хора, които си тръгват през почти целия сет). Ако дойдат пак, ще отида задължително. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".