Подробности за реюниъна на DARKSEED

9 ное 2008, 21:47 ч. 243 / 1 3
пред./следв.
Легендата на немската готик/дарк метъл сцена - DARKSEED се връща към активна дейност след няколко години мълчание. Напомняме, че след напускането на вокалиста Stefan Hertrich и басиста Martin Motnik през 2006 година, DARKSEED се разпаднаха. На 4 октомври в Мюнхен на "Helion Festival" DARKSEED се събраха за специално реюниън шоу като хедлайнери заедно с EQUILIBRIUM. Сетът на DARKSEED е бил от седем композиции, изпълнени от новия стар боен другар Harald Winkler. Harald е бил барабанист на DARKSEED в периода 1992 - 1996 година и е участвал само в първите два "класически" албума на групата "Romantic Tales" (1994) и "Midnight Solemnly Dance" (1996). Освен това, Harald е бил част от проекта BETRAY MY SECRETS, където влизат оригиналния вокалист на DARKSEED Stefan Hertrich (SHIVA IN EXILE, SPIRITUAL) и китаристът Christian Bystron (MEGAHERZ, SPIRITUAL). Новото попълнение в бандата е басистът Michael Behnke, заменил Martin Motnik.
   Съставът на DARKSEED сега изглежда така:
Harald Winkler - вокали
Thomas Herrmann - китари
Tom Gilcher - китари
Michael Behnke - бас
Armin Dorfler - клавишни
Maurizio Guolo - ударни
   В този състав групата подготвя нов албум, който се очаква да излезе през пролетта на 2009 година. Китаристът на DARKSEED, Tom Gilcher споделя: "Решихме да направим този концерт съвсем неочаквано... и изглежда това беше точното време. Martin Motnik се премести в Лос Анджелис, а Stefan Hertrich повече не искаше да пее с нас. Така вече имаме нов басист - Michael Behnke, наш приятел от Мюнхен. Armin Dorfler и аз бяхме с него в една група, преди той да се присъедини към DARKSEED. Вокалистът ни е Harald Winkler, бившият ни барабинст, който навремето изпълняваше и бек-вокалите. Случи се така, че Tommy Herrmann го е срещнал преди няколко месеца и Harald застана зад микрофона. Все още не са ясни плановете за бъдещето на бандата, но по договор трябва да запишем още един диск. В момента просто репетираме и е страхотно отново да свиря се тези хора след тригодишно прекъсване!"

   Основателят на DARKSEED, авторът на музиката и текстовете Stefan Hertrich издаде през тази есен вторият албум на проекта си SHIVA IN EXILE чрез лейбъла си Listen & Think.

   Последният засега диск на DARKSEED "Ultimate Darkness" излезе през 2005 година от немския лейбъл "Massacre Records" като двойно CD. През тази година полската компания "Metal Mind Productions" преиздаде по лиценз на "Nuclear Blast" три албума на DARKSEED: "Spellcraft" (1997), "Give Me Light" (1999) и "Diving Into Darkness" (2000). Всеки от тях е ремастериран и е достъпен като златен диск в лимитиран тираж от 2000 копия във формат диджипак.

още за:

Darkseed


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Rock Thrashler 11.11.2008 08:15:06 отговори + 0 0
`98 в Бургас.Една от най-добре стоящите на сцена групи,които съм виждал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.11.2008 01:05:19 отговори + 0 0
кога пък са свирили в БГ ???
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.11.2008 20:52:08 отговори + 0 0
избегна обичая да отбележиш, че са свирили в БГ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".