Правителството реши да се отменят културните събития заради коронавируса, скорошните концерти под въпрос

8 мар 2020, 19:22 ч. 2943 / 4 35
пред./следв.

   Днес сутринта се сбъдна прогнозата, че появата на коронавируса COVID-19 в България е само въпрос на време и трябва да се питаме не "Дали?", а "Кога?".

   Вече знаем отговора - 8 март, Международния ден на жената, е датата, на която бяха официално обявени първите четири случаи на заразени с COVID-19 в страната ни. Болните са в Габрово и Плевен. Кризисният национален щаб заседава и в момента.

   Още по обед Министерския съвет излезе с решение, в което се разпорежда спортните събития да се провеждат пред празни зали и стадиони, а културните събития на закрито да се отменят и/или пренасрочат до второ нареждане. На свое заседание Столичния общински съвет е взел решение общинските масови мероприятия да бъдат отменени.

   Под въпрос е провеждането на насрочените за този и следващия месец концерти, които по това време на година са винаги в зали. Дори да няма национална забрана, все повече групи и изпълнители отменят изцяло турнетата си. Вероятно още утре ще има повече официална информация от организатори и музиканти за някои скорошни събития. Ще ви държим в течение за новините около кризисната епидемиологична ситуация, свързана с новия коронавирус.


  На сайта на Eventim.bg може да бъде прочетена следната новина:

Поради настоящата безпрецедентна ситуация, свързана с разпространението в България на коронавирус (COVID-19) и пълната забрана от страна на властите за провеждане на културни и спортни събития, през следващите дни, за съжаление, няма да могат да се проведат планираните мероприятия до ново решение на Министерски съвет, позволяващо обратното.

В случай, че дадено събитието не може да се проведе, билетите ще бъдат валидни за възможна следваща дата. Ако се вземе решение, от страна на организатора, за анулиране на събитие, ще очакваме допълнителна информация относно начина на връщане на билети, която ще публикуваме в информационните канали на Ивентим.БГ ООД.

Моля, обърнете внимание, че непрекъснато ще се добавя актуална информация относно настъпилите промени, както и да използвате тази страница като най-актуалния източник на информация във връзка с Вашето събитие.


  Преди около час бяха отменени и всички събития в НДК:

Във връзка cъс Заповед на Министъра на здравеопазването и с цел превенция срещу епидемията от коронавирус НДК създава следната организация: Преустановяваме посещенията на културните мероприятия в НДК, считано от 08 март 2020 г. до второ нареждане. Това включва събитията във всички зали и пространства, управлявани от НДК, вкл. Театър Азарян, ДНК-пространство на съвременен танц и пърформанс, Артгалерия, кино „Люмиер Лидл”, Литературен клуб „Перото”, както и Нов театър и зала „В парка” в сградата на Малкото НДК.

Мярката важи и за всички културни събития на територията на ФКЦ Варна.

Билетният и Информационен център на НДК продължават да работят.

НДК подкрепя превантивните мерки на Министерски съвет и на Националния щаб за борба с короновируса, тъй като за нас здравето и сигурността на нашите зрители, клиенти и партньори са от първостепенно значение. Напомняме, че през различните събития в отделните зали и пространства на НДК ежедневно преминават между 300 и 5700 човека, които ние не бихме искали да излагаме на риск.

Разчитаме на разбиране и отговорност от страна на нашата публика и търговски партньори да се съобразят с въведената мярка.

Междувременно екипът на НДК ще положи необходимите усилия събитията от редовната програма да се пренасочат за следващи дати, за които закупените билети ще важат.

За събития, които не са организирани от НДК, съветваме зрителите да се обръщат за повече информация към организаторите на съответните събития.

За допълнителни подробности молим да следите сайта на НДК: www.ndk.bg и каналите ни в социалните мрежи.




Коментари   (35)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


The Jack 9.03.2020 11:28:00 отговори + 1 0
По повод концерта на Riverside, ето инфото от Евентим:

Уважаеми клиенти,

На 09.03.2020 в 10:55 ч. получихме следното съобщение от организатора на RIVERSIDE на 11 март, ЛАКРИЦ ЕООД:



"Предвид въведеното в страната извънредно положение за културните събития, концертът на RIVERSIDE планиран за тази сряда, 11 март в клуб Music Jam в София няма да се състои.



Все още не знаем дали шоуто се отменя или просто се отлага – очакваме информация за това от мениджмънта на групата. Официалното изявление по този повод ще бъде публикувано, по всяка вероятност утре"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тц, тц, мрън мрън 9.03.2020 09:01:05 отговори + 3 0
Oчакваме информация от организаторите на концертна на Riverside. По програма трябва да е на 11-ти, в сряда. Много обичам групата и имам билет, но трябва а бъдем разумни... Да сме живи и здрави, концерти ще има и за в бъдеще! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 9.03.2020 08:10:29 отговори + 3 8
Tutur седи си чичо в Орландовци и вари РИКИЯ.
ПАРДОН ПРАВИ ВАКСИНИ ПРОТИВ ВИРУСА. ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НА ТЕБ РАЗЧИТА. Забрави за сръбкините забрави Nervosa.
Цяла България е вперила погледа си към лабораторията ти в Орландовци.
Спаси ни чичо спаси ни...

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 9.03.2020 08:00:35 отговори + 13 1
Трябва да се ограничат масови събития. Това не е паника. Паника е изкупуване на стоки от магазините. И понеже стана въпрос-добре, че концертът на Мегадет беше преди да се появи официално вирус в България. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 9.03.2020 00:54:12 отговори + 8 5
И аз се дразня страшно много, но е факт, че в Китай, Италия и в други страни положението е сериозно. Дразня се, че снощи по.национашната телеяизия имаха извънредни репортажи и днес всички параноясаха, все едно преди два, три и повече дена не е било нещо различно. Рискът е реален, опасност има, но медиите както винаги ПРЕУВЕЛИЧАВАТ И СЕЯТ ПАНИКА С ЦЕЛ ПЕЧАЛБА. Та нали затова е медията първоначално - да сее страх, отчаяние и разединение със своите лъжи. Естествено САЩ, които по принцип си разработват такива вирусчета и епидемийки в лабораториите, сега ужким ще спасяват света с... ваксина. Какъв виц! Оу сей кен ю сий... или както се пее в оназо песен на Рамщайн "We're all loving in Amerika."


То не беше първо от прилепи, после от кучета, после от развалено месо, един приятел вила от прици било. Сами си правете изводите това истинска епидемия ли е или поредната разработка на световнотл правителство с цел да ни изтрови! Утре като чичо Дончо каже, че мюсюлманите или гейовете или африланците са виновни, няма дори да подлежи на съмнение. Рибите да духат супата
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анти-терлик 9.03.2020 00:56:56 + 1 4
"We're all living in America" *

Извинявам се за грешките, пиша от телефон и автокоригирането допълнително прецаква нещата!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 8.03.2020 22:42:29 отговори + 3 9
Надявам се коментара ми да не се приеме като заяждане (Одине, тук ли си? ) само искам да попитам нещичко. Нека всеки, който подкрепя подобни мерки за ограничаване на короновируса да каже (ама честно, с ръка на сърцето) дали би бил толкова радикален преди (колко, две седмици ли минаха?) когато беше концерта на Файв Фингър и Мегадет, например? Дали и тогава, при чакани с години групи (като едната въобще не беше стъпвала тук преди) биха подкрепили така безрезервно отмяната на концерти? Всъщност, не става въпрос само за Мегадет и Файв Фингър, де (всеки може да замени имената на групите с такива, по свой избор, които е копнял да види от години- дори и няма да намесвам името на група, за която всички говорите, че ще идва това лято). Или май е лесно да отменяме събития, когато гостуващите групи не са ни чак толкова важни и не ни пука особено дали ще свирят тук или не. Пак казвам, не се заяждам, просто ми е интересно да чуя искрени мнения. М? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 8.03.2020 22:45:21 + 1 4
Само да добавя- аз дори не съм фен на някои от групите, които посочих. Ама все пак вярвам в нещо, което се нарича "солидарност" и се опитвам да се поставя на мястото на другите... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 8.03.2020 22:52:41 + 9 1
Трябва да отида до Сърбия след две седмици на концерт и с няколкостотин лева за мърч за другари. Това може би ще се провали, но празните приказки са безсмислени! Събитията се отменят по принцип, не според важността им за тоя и оня... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 8.03.2020 22:56:44 + 6 2
Лично мен ме интересуват концертите на Machine Head и In Flames. Донякъде и на R. Ramone, но него го пропускам без мъка... Та, двата споменати концерта са през май месец. Много се надявам до май да се овладее разпространението на вируса, ала е съмнително, че ще се случи, особено ако температурите са по-умерени.
При настоящото положение, изобщо не се замислям за каквито и да било концерти! Гледам, че в Щатите вървят разни турнета, ала и там по западното крайбрежие започват рестрикциите. Ще слушаме музика у дома, това е!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 8.03.2020 23:01:22 + 1 8
Благодаря! Ето, значи можело да си говорим/ пишем нормално, с аргументи, а не само да си цъкаме безсмислени "минуси". Мен лично ме вълнува концерта на Ник Мейсън (за който имам и закупен билет) и аз също силно се надявам до тогава (май/юни) всичко това да отшуми и положението да бъде овладяно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 8.03.2020 23:06:23 + 0 4
И също като Tutur имам едно пътешествие в чужбина (което съм си планирал още края на декември, началото на януари) и за което също силно се надявам да не се провали заради проблеми на границата... Та, така. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 8.03.2020 23:10:20 + 8 1
Отмениха представленията в Музикалния театър сега. Мислех да отида да гледам "Фантомът на операта" и новината хич не ме зарадва. (Поне успях да го видя миналата година, де.) Обаче...

Обаче.

Никой не е умрял от неходене на концерти или мюзикли. Големият прас, егати, че отменили някакво развлекателно събитие. Все едно не се е случвало безброй пъти преди по всякакви причини.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 8.03.2020 21:53:32 отговори + 7 11
Правилни действия! Смъртоността при коронавируса на този етап е около 50 пъти по-висока от тази при една традиционна зимна грипна епидемия. Ама уязвими били само възрастните и хората с хронични заболявания. Че то поне една трета от света са в тази група! Само за изминалото денонощие в Италия са починали 133-ма души! Диагностицирани с вируса са близо 1500, с което заболелите стават почти 8000! Имам предвид единствено Италия! И то за две седмици, като в момента всеки болен се подлага на лечение и грижи. Представете си, че ситуацията излезе извън контрол. Смъртността ще се качи в пъти, ще гинем по улици и тротоари! Та, мерките дори трябва да са по-драстични. Не знам колко ще успеем да се предпазим, ала поне трябва да се опита, нашата татковина така или иначе е доста неорганизирана и бедна. А ако минем тънко, ще е най-добре! Да стискаме палци и да спазваме нужната хигиена и предписания... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гилъна 8.03.2020 22:55:55 + 16 3
С тази психоза и елементарно мислене ще има повече умрели от инсулти и инфаркти отколкото от коронавирус...Вие акъл имате ли?Птичи грип,свински грип,ебола.....аман от ненормалници! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zyklon 8.03.2020 21:50:42 отговори + 5 2
Вирусът на тиквите вече е плъзнал и в парламента. Юруш към магазините за последните пакети с боб. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 8.03.2020 21:15:22 отговори + 5 11
Не знам дали коментара ми ще се приеме като спам (най-вероятно- да ), ама както писах и преди, тая паника и масова психоза с тоя коронавирус вече минава всякакви граници. Хора, спрете се! Музиканти отменят концерти, правителства забраняват провеждането на такива. Мисля, всички носим глави на раменете си и всеки сам може да прецени доколко го е страх и дали да ходи на подобни масови мероприятия. Ама така да го поставят в положение, в което няма избор е ПОВЕЧЕ ОТ ГЛУПАВО. С най- чиста съвест слагам палец "долу" на тая новина и на решението, взето от (лицемерното ни ?) правителство. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Один 8.03.2020 21:18:49 + 6 1
На тебе мъдрост няма да ти дам. Ти не си ми син. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 8.03.2020 21:22:45 + 1 4
Споко, Одине ! При мен мъдрост и "здрав разум" не вирее (то ми и личи, де ) и затуй нямам нужда и от такава. Имам нужда от концерти ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Один 8.03.2020 21:26:03 + 6 0
Така е, Мастъре. Ти на моменти напомняш на по-малкия и малко по-умен брат на Терлика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 8.03.2020 22:44:34 + 5 0
Да, спам е... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 8.03.2020 22:48:38 + 0 4
Мерси, Tutur! А нещичко по темата с коронавируса ?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 9.03.2020 13:07:07 + 1 2
"Мисля, всички носим глави на раменете си и всеки сам може да прецени доколко го е страх и дали да ходи на подобни масови мероприятия. " - именно пради това, че всеки има право да взима лични решения, музикантите (и организаторите) също имат право да преценят дали да подлагат на риск здравето си, смесвайки се със смелите си фенове, които не са съгласни с това да им се забраняват масови мероприятия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Loki 8.03.2020 21:11:50 отговори + 24 4
А защо не затварят моловете, градския транспорт, супермаркети и други подобни, където дневно се събират много повече хора? Един заразен, ако ходи на работа с автобус или метро, за две седмици колко човека може да зарази. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Мастъра 8.03.2020 21:16:20 + 7 4
Браво, човеко!!! Ей това е смислен коментар! Браво,още веднъж!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Один 8.03.2020 21:17:15 + 14 4
Сине, както знаеш пил съм от извора на Мъдростта и затова пожертвах едното си око.
Ще те почерпя от моята мъдрост. Ако не ходиш на работа, не пазаруваш най-необходимите ти стоки в магазините - това ще е тотална катастрофа.
Докато без спорт и без концерти животът може да продължи нормално.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 8.03.2020 23:26:07 + 4 0
Один право дума. Реално, за мен и да спрат градския транспорт за две-три седмици няма да е кой знае какъв проблем, доколкото си работя от вкъщи и ходя пеша почти навсякъде, обаче най-близкият до мен магазин за хранителни стоки е в мол.
А за хората, които ходят с градския на работа, спирането му ще е съвсем катастрофално.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гост 9.03.2020 09:27:09 + 4 6
Не си прав, Одине. На концерт или представление човек отива когато се чувства добре и е здрав, за да се забавлява и наслаждава пълноценно на изживяването. Когато е болнав и се чувства зле, пропуска. Докато на работа се влачи болен на куче, и се сополиви по осем-десет часа над каквото там работи. И по магазините се влачат без да има нужда, сакън да не се пукне от глад.
Те за концертите се хванали...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Один 9.03.2020 09:51:12 + 8 1
Как реши, че не съм прав?
Как реши, че на коцерти ходят единствено и само 100% здрави хора? Никой там не кашля, не киха, не му прилошава?
И накрая, но не последно, да си чувал за инкубационен период? Защо се пази тази 2 седмици карантина? Защото може външно нищо да ти няма, но да носиш вируса в себе си и във всеки един момент да "избухнеш".

И ти не си ми син, но това са важни за здравето на всички хора неща и трябваше да ги кажа, за да не се видим скоро във Валхала.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 9.03.2020 10:07:14 + 3 5
Точно така, Гост. Нека на правителството като му пука толкова много за народа, да принуди със заповед всеки работодател да пусне в платена (подчертавам ПЛАТЕНА) отпуска служителите си. В смисъл- щом проблема е събирането на много хора на едно място (в случая- на концерти и спортни прояви), то значи същата опасност има и при събирането на много хора на работното място (само аз където работя сме над 30 човека). Така де, нека да не мерим с двоен аршин. И така, нека всички не ходим никъде, да си стоим по цял ден вкъщи, да 'апваме топли супички и пийваме чайчета и просто да изчакаме лошия коронавирус сам да се махне ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Один 9.03.2020 10:29:01 + 6 1
Взимам си думите назад, Мастъре.
Някои от твоите бисери не се различават изобщо от безумията на Терлика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 9.03.2020 10:41:03 + 0 3
Тъй, тъй, Одине ! Ми к'во да ти кажа- старая се максимално ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

........... 8.03.2020 20:28:29 отговори + 6 0
Реве ми се... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 8.03.2020 20:15:29 отговори + 5 0
Това сигурно ще важи и за концерти в клубове? Например в събота на 14-ти концерта на Truckfighters и този на Нови Цветя в три уши дали ще ги има? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 9.03.2020 12:55:39 + 1 1
Тези 2 концерта е възможно да ги има. Защото първия в Микстейп 5 ще има 5 души публика, а вторият в 3 Уши ще има 3 души публика Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".