Премиера на рок-театъра "Аспарух - битката за Онгъла" през май

3 апр 2018, 13:44 ч. 2370 / 3 4
пред./следв.

   Екип от рок музиканти претворява исторически събития от 680 г. в уникално сценично произведение. Небезизвестни имена от сцената ни ще се въплътят едновременно в историческите роли и в ролите на музиканти в едно представление, което включва множество изкуства и е определено от създателите си като рок-театър.

   Вдъхновение за спектакъла, чиято реализация е отнела повече от година, е почерпено от най-новите исторически изследвания и последните известни извори за събитията около пристигането на българите на Балканския полуостров. Въпреки художествения елемент, авторът предлага високовероятен прочит на детайлите около известните събития. Песенните компоненти добавят приятен акцент към драматургичната част на произведението, чието представяне ще трае около два часа. Скоро ще бъде разпространено и либретото към произведението, което запознава с героите и завръзката в него.

   Премиерни представления на рок театъра "Аспарух - битката за Онгъла" ще бъдат осъществени на 4 май в София ("Sofia Live Club"), на 5 май във Варна ("Varna Live Club") и на 18 май на крепостта "Туида" край Сливен, където спектакълът ще е под егидата на община Сливен. Предварителната продажба на билети стартира от днес на цена от 10 лв. в мрежата на "Eventim" (поръчай онлайн). Очаквайте скоро представяне на рок спектакъла и в други градове!

 



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ей така 4.04.2018 10:52:53 отговори + 0 0
Интересно защо авторът на музиката, Симеон Христов и диригентът, Васил Бележков, са се дистанцирали напълно от основната си група, Епизод. Все пак това би дало идея как ще звучи всичко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Преминаващ 4.04.2018 11:46:03 + 2 1
Защо да са се разграничили? Във фейсбук събитието е организирано и се разпространява от София Лайф Клуб и Епизод. А и едва ли тристата човека, които ще се заинтересуват от събитието, не знаят кои са Симеон Христов и Васил Бележков.
Оптимист съм по отношение на музиката и сценографията. Васко е добър музикант и композитор, с много широка музикална култура, отдавна трябваше да надрасне групата, и да влезе в голямата музика.
Ако нещо ме спре да отида, това са вокалите. Много слаб подбор.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Occulta 3.04.2018 15:42:22 отговори + 9 6
Не от хейтърство по default, а по вътрешно убеждение подозирам, че това ще е страхотен синкретичен бълвоч! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 3.04.2018 22:57:56 + 2 2
Щом не става за скачанье... вие ентелектуалците нема да го аресате Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".