Стартира дарителска кампания за изграждане на мемориален комплекс на хан Кубрат и неговите синове

19 апр 2018, 08:55 ч. 1077 / 2 6
пред./следв.

   Музикантите, участващи в рок-театъра "Аспарух - битката за Онгъла" стартират дарителска кампания за изграждане на мемориален комплекс на хан Кубрат. Премиерата на спектакъла е на 4 май в София, на 5 май във Варна и на 18 май на крепостта Туида в Сливен.

   Желаещите да се включат в дарителската кампания за мемориалния комплекс на хан Кубрат и петимата му синове, разположен върху гроба на хан Кубрат, който се намира до с. Мала Перешчепина, Украйна, ще могат преди и след представленията на рок-театъра да закупят дарителски талон с воден знак и пореден номер.

   Екипът на спектакъла "Аспарух - битката за Онгъла" си е поставил мисията в рамките на три години да събере значителна част от сумата, необходима за изграждането на мемориалния комплекс.

   Предвижда се комплексът да включва: паметник на мястото на гроба, осемметров монумент, избразяващ хан Кубрат на кон и петимата му синове, арка на входа, място за отдих и развлечения, както и паркинг. На мястото вече е разположена паметна плоча върху специална площадка. Заложени са кабелите за осветлението на бъдещия паметник. Изградена е железобетонна алея от началото на гората до площадката с дължина повече от 200 метра, като по този начин е положена основата на единна архитектурна композиция.

 



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Санд 19.04.2018 22:05:42 отговори + 7 7
За всичко и за всеки има място под небето... Няма обаче бъдеще без минало, както и дърво без корен...
Прекрасна инициатива. Дано се случи и дано повече хора успеят да посетят мемориала.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Няма 19.04.2018 22:42:23 + 9 7
Какви красиви празни сентенцийки...

Няма дърво без корен, катеричка без опашка и празна глава без гордост от чужди постижения...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кавхан Онегавон 22.04.2018 20:16:44 + 0 0
Дано истенските патреоти един ден научат, че синовете на кан Кубрат не са били петима. Или поне не и тези, които незнайно защо децата зазубрят от едни морално поостарели учебници. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockPro 19.04.2018 12:23:59 отговори + 10 18
Поредната балканска олигофрения... Вместо да инвестирате в ниви технологии и бъдещо образование на децата в музика и култура, харчите пари за скулптура на диваци. За това и нямате нормални рок концерти. С вашите промоутъри, с които имам контакти, направо се смея на глас.... Няма други по-некадърни и необразовани в Европа и по света. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Петко Даркнеса 19.04.2018 16:47:31 + 15 6
Историята трябва да се цени и да се пази паметта и имената на великите личности. Диваци или не те са важна част от историята на България. Тъжно ми е, че вижда подобни коментари... дивака дава определение за дивак. Единственото нещо, което отчитам като минус е, че паметника ще бъде извън България. Малко българи ще имат възможността да го посетят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 19.04.2018 18:08:47 + 4 6
RockPro отрече паметниците като такива. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".