Психо-патологии с френски финес: BENIGHTED в София

30 окт 2016, 10:30 ч. 2026 / 10 3
пред./следв.

   Петък вечерта на 28 октомври в София времето захладня, но това не попречи на верните фенове да посетят поредното екстремно събитие - концерт на френските "шизофренични дет грайнд екстремисти" BENIGHTED. Шоуто бе организирано от "Live & Loud" и включваше три брутални банди - BENIGHTED, плюс родните MIZERERE и WARSCUM. За първи път в България гостуваха BENIGHTED, които сбъднаха мечтите на родните екстремни фенове със своята "психо-екстремна" музика. Събитието беше посетено от около 150 верни метъл маниаци. Самите музиканти от BENIGHTED зарадваха родната публика с отлично настроение и богат асортимент от артикули като дискове и фланелки. Всичко предвещаваше страхотно, брутално метъл събитие в клуб "Live & Loud".

   Вечерта откри софийската брутална банда WARSCUM, създадена от Иво Масларов през 2014 г. Последваха бързи и ударни парчета като "Society Rape" от едноименото ЕР, "State of Blind" и "Invisible War", които нажежиха атмосферата в клуба. Нахъсаният и всеотдаен фронтмен Александър Петров рацепи залата със зверските си вокали. На ударните в WARSCUM е небезисвестният датчанин Mads Lauridsen от KONKHRA, който допринесе значително за мошпита пред сцената. На бандата предстои запис на албум, който се очаква до края на годината. WARSCUM са група с бъдеще и тепърва ще се говори още за нея.

   След кратка пауза втори на сцената се появи дет грайнд метъл бандата от София MIZERERE. В познат стил те изстреляха парчета от единствения си албум до момента "Vomiting Fecal Mass". Звучаха екстремизмите "Raped By Her Cut Fists" и "Sex Progress Up Her Ass", които сгъстиха редиците в клуба. Благовест Петров - ударни, завърналият се наскоро в бандата от Германия Калин Ламбрев и компания завършиха стегнатия си сет с "Бела плоча да ти пази сянка" и "Vomit Mouth to Mouth", които подготвиха публиката за бруталната сеч, която тепърва предстоше. Софийската чудовищна петорка в началото на следващата година ще издаде втори албум.

   Дойде ред на хедлайнърите за вечерта - френските "шизофренични екстремисти" BENIGHTED от Сент Етиен. Бандата е създадена от останките на три други групи - DISHUMANIZED, DARKNESS FIRE и OSGILIATH, и от 1998-а тероризира по брутален начин феновете по целия свят. Характерно за BENIGHTED е, че всичките им песни засягат психиатрични и патологични проблеми, като основен текстописец е вокалистът Julien Truchan, работещ в психистрична клиника. След кратко интро бандата започна ударно с песента "Collection of Dead Portraits". Последва "Experience Your Flesh" от актуалния албум на бандата "Carnivore Sublime". Julien Truchan обикаляше сцената като луд, с боси крака, пресъздавайки психо картини от своя нездрав вътрешен свят. Лудницата продължи с композицията "Let the Blood Spill Between My Broken Teeth" от култовия албум на бандата "Asylum Cave". От него пръскаха зараза и "Prey", "Fritzl" и "Swallow", като Julien се бе превъплатил в шизофреник с мракобеснически обсесии. Не бе подминат и ненормалният албум "Icon", който бе представен с песента "Slut" под съпровода на режещите китари на Oliver Gabriel и Emmanuel Dalle. От същия албум звуча и "Grind Wit", която доведе публиката до екстаз, като върху основния китарен риф се носеха рапърски семпли. Феновете се забавляваха в центъра на лудницата, в която главен ппсихиатър бе Julien Truchan. Екстремното разнообразие от патологични симптоми се прояви в "Asylum Cave" и "Jekyll", по време на които, под бесните тътени на Romain Goulon и режещия бас на Pierre Arnoux, публиката не спря да вилнее с ефекетен съркълпит. Лечението завърши скоропостижно като всеки един пациент откри своите проблеми и си тръгна оздравял, укротен и без психични отклонения. Бандата доказа безкомпромисно, че е едно от водещите имена на световната дет/грайнд сцена, като през февруари 2017-а им предстои издаването на поредната психо-патологична творба.

Сетлист BENIGHTED:
01. Intro
02. Collection of Dead Portraits
03. Experience Your Flesh
04. Let the Blood Spill Between My Broken Teeth
05. Carnivоre Sublime
06. Slut
07. Prey
08. Intro
09. Fritzl
10. Defilеd Purity
11. Grind Wit
12. Swallow
13. Intro
14. Asylum Cаve
15. Jekyll

 

Текст и снимки: Цветелин Замфиров - Morean, Михаил Бекяров - Син език





Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


AVA 31.10.2016 13:41:57 отговори + 9 1
Жесток концерт!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Шизофрения 30.10.2016 12:48:46 отговори + 10 8
Това ако е музика..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 30.10.2016 14:46:37 + 16 3
Адмирации от мен !!! Това не е музика , а тотална зверщина . Лудница !!! Къси ... Шоуто си заслужаваше според мен ! Доволен съм . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".