RAGE AGAINST THE MACHINE с изявление за приемането им в Залата на славата на рокендрола

4 май 2023, 13:37 ч. 766 / 7 7
пред./следв.

   По наблюдения на нашата редакция, много музиканти се изказват пренебрежително докато (най-често незаслужено) дълго време на биват приемани в американската Зала на славата на рокендрола, но след като се вземе решение да бъдат въведени в нея, коментират с радост и уважение това обстоятелство.

   От по-известните изпълнители най-близо до рок музиката във "випуска" за 2023 г. са RAGE AGAINST THE MACHINE. Бунтарската по самата си същност група не закъсня с официално изявление, в която изразява  позицията си относно вчерашната новина. То гласи:

За нас е изненадващо развитие да бъдем приети в Залата на славата на рокендрола.

През 1991 г. четирима души в Лос Анджелис създадоха музикална група, за да застанат там, където се пресичат звукът и солидарността. Нарекохме се RAGE AGAINST THE MACHINE. Група, която е известна както с албумите си, така и с яростното си противопоставяне на военната машина на САЩ, превъзходството на бялата раса и експлоатацията. Група, чиито песни издигнаха алтернативното радио до нови висоти, докато десните медийни компании се опитваха да премахнат всяка наша песен от ефира. Група, която пишеше бунтарски песни в изоставен индустриален склад в долината, която по-късно детронира поп монопола на Саймън Коуел и "X Factor", за да заеме първото място в британските класации и да има най-изтегляната песен в историята на Обединеното кралство. Група, която финансира и организира делегации, които да застанат на страната на мексиканските бунтовнически сапатистки общности, за да разобличат войната на мексиканското правителство срещу коренното население. Група, чиито експерименти в сливането на пънк, рок и хип-хоп се превръщат в самостоятелен жанр. Група, която за първи път в историята затвори Нюйоркската фондова борса. Група, която беше на прицел на полицията, която се опита да ни забрани да посещаваме разпродадени арени заради това, че издигнахме глас за освобождаването на Мумиа Абу-Джамал, Леонард Пелтие и други политически затворници. Група, която съди Държавния департамент на САЩ за фашистката му практика да използват музиката ни, за да изтезават невинни хора в Гуантанамо.

Много благодарим на Залата на славата за това, че призна музиката и мисията на RAGE AGAINST THE MACHINE. Благодарни сме на всички запалени фенове, на многото талантливи съмишленици, с които сме работили, и на всички активисти, организатори, бунтовници и революционери в миналото, настоящето и бъдещето, които са вдъхновявали нашето изкуство.

 

rage against the machine



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Нема 5.05.2023 17:03:43 отговори + 3 3
Коги мама и тате имат кинти лесно ставаш бунтар. Позьори. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHeadbanger 4.05.2023 21:04:22 отговори + 10 3
Джобът (им) "капиталистически" а "душата (им) социалистическа...ха..ха...
Лесно е да си "ляв" когато си милионер...
Фалшиви "пророци" на либерализма,но в днешните времена точно такива идеи които те прокламират вървят и са налагани.За всеобща беда....
Права,права...ами задължения....Кои и за Кои...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 4.05.2023 20:30:15 отговори + 12 1
С това си изказване отново се доказаха, че музиката е малко, а говоренето и позата са основното. Но точно в сегашното време се вписват много добре. А и отдавна алтернативното е мейнстрийм
Забравили си да добавят към постиженията си, че 2000 г. басиста им се прояви като тотална маймуна, когато МТВ даваха награда на LImp Bizkit.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 4.05.2023 16:33:48 отговори + 12 2
Всичко гореизброено от групата, не е много за гордост, мисля. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бичи Рлекмор 4.05.2023 16:33:28 отговори + 6 2
Том Морело се прави на борец за равни права, антикапиталист, но е в действотелност един лицемер и беше разкрит!!!
https://www.youtube.com/watch?v=hS5mWYnmQC0&pp=ygUTdG9tIG1vcmVsbG8gZXhwb3NlZA%3D%3D
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


хаха 4.05.2023 16:06:26 отговори + 8 3
Чер-ве-ни б*к-л*ци! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

EldritchAbomination 4.05.2023 15:53:22 отговори + 16 1
Забравят да кажат че са тези които бореха злият капитализъм с 300 доларови билети за Coachella. Тези които се бият в гърдите колко са anti-establishment докато са под шапката на Sony Music. Или че бяха тези които поощряваха грабежите, палежите и атаките над невинно население от страна на BLM терористите.

Били цензурирани, видиш ли...

Пълни смешници.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".