Roger Waters отива във Франкфурт, независимо от съдебния спор за отмяната на концерта му

16 апр 2023, 16:15 ч. 755 / 6 2
пред./следв.

   По-рано тази година два концерта на легендата от PINK FLOYD Roger Waters в Германия бяха отменени заради обвиненията към музиканта в антисемитизъм. Общинските управи във Франкфурт и Мюнхен, които имат дял в организирането на събитията, взеха решения да откажат гостуванията на Waters. През миналия месец той заяви, че ще съди отговорните за действията им. Според музиканта, "този явен опит да му се запуши устата може да има сериозни и продължителни последствия за творците и активистите по целия свят, ако бъде оставен без да бъде оспорен".

   Като всяко съдебно дело, опитът на музиканта да оспори решението на местните власти няма да се реши много бързо. Без да изчака резултата от просеца, Roger разпространи изявление, че ще пътува до Франкфурт, незавасимо от всичко. Той се позовава на човешките права и свободата на словото и уточнява, че знае и помни атаките срещу евреите през 1938 г. и особено датата 9 ноември, наречена Кристалната нощ. Waters твърди и че сега е на страната на палестинците, защото те са жертви. И завършва с това, че няма да променя датата на концерта и ще отиде във Франкфурт на 28 май.

 

roger waters



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Hellraze 17.04.2023 12:01:57 отговори + 7 0
Прав е за евреите. От жертва се превърнаха в хищник/окупатор.
Много хора си премълчават очевидни истини за да нямат такива проблеми и по-точно за да не губят пари или по-точно за да спечелят пари. Някои хора и правят компромиси със ствестта си пак заради пустите пари. Като например организатора на оня фествал, на който Дейв казал, че няма да свирят, ако свирят и ROTTING CHRIST и така организатора решул да не свирят гърците.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

marillion 16.04.2023 17:11:46 отговори + 10 6
Визионерът в рок музиката снощи ни размаза в Стокхолм, а утре ще ти довърши в Копенхаген... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".