Roger Waters заведе 15 000 българи на пътешествие до Обратната страна на Луната

5 май 2018, 07:48 ч. 5659 / 5 45
пред./следв.

   След като през 2013-а Roger Waters  събори Стената в държава, в която по принцип стени доста трудно падат, гениалният композитор, текстописец, певец и басист реши да ни дойде отново на гости. Това се случи снощи в столичната зала "Арена Армеец", когато около 15 000 човека се насладиха на страхотно шоу, чист и балансиран звук и великолепна музика. За разлика от предишното си гостуване у нас, когато Waters ни представи "само" албума "The Wall", този път зрителите имаха удоволствието да се потопят още по-дълбоко във флойдски води, наслаждавайки се на най-доброто от музикалните шедьоври "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here" и "Animals". Е, "The Wall" също не бе подминат, разбира се, както и новата студийна творба на Waters "Is This the Life We Really Want" (първа за него от цели 25 години). Предвид събитията в световен мащаб през последните десетина години, беше лесно да се предположи какво ще ни представи от сцената и от екраните Roger, вплетено в любимите ни композиции: силни антивоенни и анти-Тръмп послания. Изненади в това отношение нямаше.

   Началото на концерта бе точно в 20:30 ч., когато със "Speak to Me" и "Breath" се впускаме в кратко космическо пътешествие. Благодарение на огромния екран се реем из безкрайния Космос и приближаваме планетата Земя. На сцената виждаме десет музиканти (заедно с Waters), които в продължение на около два часа и половина ще ни представят по един изключителен начин немалка част от творчеството на PINK FLOYD. Прави впечатление, че групата на Waters е в силно променен състав в сравнение с предишното му гостуване у нас. Всъщност, като изключим Dave Kilminster (соло китара, беквокали) и Jon Caryn (пиано, клавир, китари, основни и беквокали), всички останали музиканти бяха нови. Зад барабаните видяхме Joey Waronker (Beck, R.E.M.), Bo Koster ни показа клавирните си умения, Ian Ritchie, който помним като продуцент на албума на Waters "Radio K.A.O.S.", се изяви като саксофонист, беквокалите бяха поверени на Jess Wolfe и Holly Laesig, Gus Seyffert (THE BLACK KEYS) свири на китара, бас и клавишни, а Jonathan Wilson представи част от китарните партии и изпя някои от основните вокали. Кацаме на земята, но не къде да е, а точно пред "Battersea Power Station", в югозападен Лондон. Електроцентралата, която познаваме от обложката на албума "Animals", леко ни подвежда. Все още е рано за този албум. Ред е на "One of These Days" (единствената изсвирена композиция от "Meddle"), а с нея идват и психеделичните картини, които се прожектират на екрана. Случайни хора сред публиката няма и всеки дошъл е наясно, че това няма да е просто поредният концерт. Изпълненията на Waters можем да характеризираме като аудио-визуален взрив, а самият музикант знае много добре какво трябва да направи, за да изуми публиката. "Time" (с първото от няколкото качествени сола, които чухме от Kilminster), "Breath (Reprise)" и "The Great Gig in the Sky" (интересно включване на беквокалистките Jess и Holly) отново ни пращат на онази, така любима ни, Обратна страна на луната (There is no Dark side of the moon really. Matter of fact it's all dark). До този момент публиката вече бе чула половината от един от най-великите албуми изобщо в световен мащаб ("нищо и никакви" 937 седмици в най-престижната класация "Billboard 200" и "едва" около 45 милиона продадени копия), а до края на концерта щеше да го чуе и почти целия. И като заговорихме за тъмнина и мрак, но този път вече като усещане, то те превзеха "Арена Армеец" по време на "Welcome to the Machine". Песента се превърна в една от най-силните композиции за вечерта, а с изпълнението си тук, 74-годишния Waters показа, че още го бива когато е на сцената. И то доста.

   След като Машината се опита да ни унищожи, настъпи моментът, в който чухме и три песни от новата студийна творба на Roger "Is This the Life We Really Want". Очаквано, те се характеризираха с типичните за музиканта хапливи текстове и познати като структура мелодии, които ни напомнят за някои моменти от дискографията на PINK FLOYD. "Ако аз бях Господ, щях да се справя доста по-добре." ("Deja vu") - вярно или не е без значение, но кой друг, ако не Roger Waters, би се осмелил да каже нещо подобно? И ако "The Last Refugee" не е нещо кой знае какво на фона на възможностите на създателя си, то "Picture That" си е истинско Waters-попадение. Това бе и първата песен за вечерта, с подчертано социално-политическа и антивоенна насоченост. В края ѝ чухме познатият ни до болка бял шум, който се получава когато сменяме станциите на радиото, и миг по-късно цялата зала припява на Roger: "How I wish, how I wish you were here!". Финалът на първата част на концерта бе запазен за композиции от "The Wall". И тук, както и през 2013-а на стадион "Васил Левски", български деца се качиха на сцената и заедно с Waters изпяха рефрена, превърнал се с времето във визитна картичка на PINK FLOYD и в частност на Roger Waters: We don't need no education / We don't need no thought control / No dark sarcasm in the classroom / Teachers leave the kids alone. След края на "Another Brick in the Wall" музикантите слязоха от сцената за кратка почивка, в която зрителите се опитаха да осмислят на какво са станали свидетели в последния един час, без да предполагат, че най-доброто тепърва предстои.

   Началото на втората част на концерта можем да определим като изпълнена мечта за всеки един FLOYD-маниак. "Animals" е музикален шедьовър от първата до последната нота и по този въпрос спорове едва ли може да има. Едва ли е имало някога и български фен на PINK FLOYD, който да е предполагал, че ще доживее ден, в който Roger Waters ще му дойде на крака в София и ще му изпълни голяма част от този великолепен албум. Е, случи се. И то как! Пред очите ни изниква вече споменатата "Battersea Power Station". Разпростряла се е по дължината на залата - от сцената, та чак до другия й край. Четирите й комина бълват дим в "Арена Армеец" (да, летящото прасе също беше там, между два от тях), докато върху зрителите се стоварва 20-минутната музикална вакханлия "Dogs". Всичко това наживо изглежда някак абсолютно нереално. Фасадата на електроцентралата служи и за втори, гигантски екран, на който освен случващото се на сцената, се прожектират визии и послания, които Waters държи да видим. Наясно сме, че "Animals" е албумът на PINK FLOYD с вероятно най-много социално-политически нюанси от дискографията на групата. Roger, разбира се, не ни ги спестява. Особено в "Pigs (Three Different Ones)", където си проличаха "любовта" и "уважението", които Waters изпитва към Доналд Тръмп. Видяхме няколко трансформации на американския президент. Той беше прасе, бебе, носеше маска на Ку-Клукс-Клан, отправяше нацистки поздрав и какво ли още не. Прочетохме и някои от най-силните му изказвания. Ето част от тях:

   Моят коефициент на интелигентност е един от най-високите и вие го знаете. Затова не се смятайте за прекалено глупави или несигурни - вината не е ваша.; Аз не съм балък. Дори целия свят да се срине, няма да загубя и пени.; В Ню Йорк не спира да вали сняг и е ужасно студено. Имаме нужда от Глобално затопляне.; Истината е, че никога не можеш да бъдеш прекалено алчен.

   След всичко това надписът "Тръмп е свиня" (на кирилица) едва ли е изненадал някого в залата. Естествено, Waters не се спря дотук, а продължи с критиките си, но този път не само към "приятеля" си Доналд, а към целия политически елит в света. Ние пък отново полетяхме към Луната с една от най-известните композиции на FLOYD - "Money". Тук, както и в "Us and Them", публиката се наслади на изящните мелодии, които Ian Ritchie извая със саксофона си. "Smell the Roses" беше последното намигване на Roger към "Is This the Life We Really Want", а след нея концертът се насочи към, меко казано, грандиозния си финал. От високоговорителите звучат "Brain Damage" и "Eclipse", пред сцената изниква огромна пирамида, а сноповете светлина, които преминават през нея, се превръщат в разноцветна дъга. Пред очите ни оживя най-известната обложка на албум, която човечеството познава (е, може би за първото място в тази класация конкуренция ѝ прави единствено снимката от корицата на албума "Abbey Road" на THE BEATLES). Гледката е… Ами, не е от тази планета. За капак на всичко Waters реши да довърши всичко живо в залата, което все още имаше някакви останали сили, с "Mother" (трябва ли да имаме доверие в правителството? - "В никакъв случай!", също изписано на кирилица) и, без абсолютно никакви изненади, "Comfortably Numb" (отново безпогрешен Kilminster). Брилянтен спектакъл от първата, до последната минута, който ще бъде помнен дълги години от българските фенове на PINK FLOYD, имали удоволствието да се докоснат наживо до изкуството на един музикален гений.

   Ако нещо в "Арена Армеец" тази вечер липсваше, то това определено беше изключителната композиция "Shine On You Crazy Diamond". Ами, нека си я пожелаем за едно бъдещо, трето гостуване, на Roger Waters у нас. Както се казва, три пъти за щастие. Въпреки че в България нещата, свързани с PINK FLOYD и нейните членове, са май от дълги години с главата надолу. По време на управлението на БКП, хората със свободно мислене, които слушаха музиката на FLOYD, бяха преследвани, някои от тях бити, а други вкарвани в арестите на тогавашната Народна милиция. За сметка на това обаче, именно заместник-председателят на БКП-наследницата придружи Roger Waters до гроба на майор Томпсън през 2013-а. Музиката на FLOYD в България се слуша преди всичко от интелигентни хора, които носят рока в душите и сърцата си. За сметка на това обаче, не къде да е другаде, а в едно чалга предаване, в което просташкото поведение изобилства, подариха на Nick Mason "Москвич". Зелен! Дванайсетак! Предвид повсеместната деградация случваща се у нас, ако случайно някой ден в България дойде и David Gilmour, то той пък вероятно ще бъде заведен в някоя китна, селска чалготека, където пошла сервитьорка ще му поднесе два пакета бели салфетки. Ей така, да си ги хвърля човекът. Не бихте се изненадали, нали? Борбата с войнстващата простащина по нашите географски ширини май отдавна е загубена. За сметка на това обаче, срещу нея има безотказно лекарство, което винаги ще ни помага да държим тази съвременна чума далеч от нас. Антидотът на простотията е музиката на PINK FLOYD:

And if the clouds bursts, thunder in your ear,
You shout and no one seems to hear,
And if the band you’re in starts playing different tunes,
I'll see you on the dark side of the moon...

   В галериите ни можете да разгледате десетки снимки от концерта на Roger Waters, организиран от "Sofia Music Enterprises" и провел се на 4 май, 2018 г. в столичната зала "Арена Армеец", а ето и пълен сетлист от събитието:

Част 1:
--- Intro: Speak to Me
01. Brеаth (PINK FLOYD song)
02. One оf These Days (PINK FLOYD song)
03. Time (PINK FLOYD song)
04. Breathe (Reprise) (PINK FLOYD song)
05. The Grеat Gig in the Sky (PINK FLOYD song)
06. Welcome to the Machine (PINK FLOYD song)
07. Dеjа vu
08. The Last Refugee
09. Picture That
10. Wish You Were Here (PINK FLOYD song)
11. The Happiest Days of Our Lives (PINK FLOYD song)
12. Another Brick in the Wall – part 2 (PINK FLOYD song)
13. Another Brick in the Wаll – part 3 (PINK FLOYD song)

Част 2:
14. Dogs (PINK FLOYD song)
15. Pigs (Three Different Ones) (PINK FLOYD song)
16. Money (PINK FLOYD song)
17. Us and Them (PINK FLOYD song)
18. Smell the Rosеs
19. Brain Damage (PINK FLOYD song)
20. Eclipse (PINK FLOYD song)

Бис:
21. Mоther (PINK FLOYD song)
22. Comfortаblу Numb (PINK FLOYD song)


Текст: Ози
Снимки: Станимир Сребър

 live&loud
Коментари   (45)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Бай Кире 8.05.2018 15:44:14 отговори + 11 12
Лично мнение, един солов концерт на Дъф от Гънс, ще е в пъти по-монументален и завладяващ. Вместо да предъвква 2 часа една и съща мелодийка, Дъф поне може да изсвири цели две без чужда помощ - знам го със сигурност. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 9.05.2018 11:31:19 + 3 7
Комунистите щурмуват небесата,
комсомолците след тях летят.
Пионери,
пионери!
Славен път ни чака –
звезден път!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

олд метъл 6.05.2018 21:21:53 отговори + 17 30
милионер със соц мислене. ютръмп верно му е враг следователно))): Прехвален музикант със спорни възгледи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 8.05.2018 16:22:53 + 4 10
Анадъ брик ин дъ уол, брат, ама кой да му каже, че сам не се сеща ?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Marv 9.05.2018 07:20:46 + 2 2
Че какви ще са тези възгледи, които да са безпорни?!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 9.05.2018 14:33:33 + 2 8
Комюнистс сторминг дъ скайс
Комсомолиънс флаинг бихайнд
Пайниърс!
Пайниърс!
Уи'р он дъ пат ъф глори
Пат оф старс!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крис 6.05.2018 12:58:10 отговори + 9 0
Освен блъсканицата всичко беше супер. Но залата беше пълна. Няма как при пълна зала да няма блъсканица. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

siXXX 6.05.2018 00:20:29 отговори + 16 19
Няма Дейвид Гилмор, няма парти...... Не бих отишъл на самостоятелен концерт на Роджър Уотърс, но няма лошо. Пак си носи духа на Пинк Флойд. Но малко на печалбарство ми намирисва. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hristo 6.05.2018 06:49:34 + 8 3
И аз така разсъждавах. За това не отидох на стената. Този път обаче не пропуснах и мисля, че просто беше изумително. Те просто са различен тип шоутата им. Имах щастието да гледам Гилмор във Виена преди две години. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

I robot 6.05.2018 10:20:46 + 25 1
По мое мнение Гилмор е най-добрият китарист в момента, и ако говорим за чистата музика, да, той е по-добрият музикант. Обаче без да се връщам към вечния спор той или Уотърс, само ще кажа че Гилмор дори не е искал да пише текстове, той си е музикант, иска да свири. Дивижън бел е велик албум но имаше късмета да има и текстописец...Нека се стремим да бъдем обективни и да признаем, че Флойд нямаше да има без който и да е от тези четиримата. А Уотърс, бидейки на 20 и няколко години тогава, е направил нещо, си мисля, за да стигнат Флойд докъдето стигнаха. Все си мисля, че се изисква и суров характер за определени постижения...Има и друго - знаете в България как стигаше до нас тази музика - оригинални албуми не се продаваха - ами сега нека заповяда да попечели в България, няма да му се разсърдя! Де да имаше повече такива като него. Значи десетилетия тия хора са ми носили емоции с музиката си а аз ще седна сега да им броя печалбите. Не се връзва. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Try 5.05.2018 22:06:52 отговори + 7 30
Направо заспах Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 8.05.2018 16:19:32 + 2 10
Аве, верно ли са свирили Анада брик ин дъ уол? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hristo 5.05.2018 20:44:23 отговори + 5 1
Всъщност, извинете за лаишкия въпрос, но Waters някога изпълнявал ли е Shine on you crazy diamond? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

marillion 5.05.2018 23:51:27 + 12 1
Да, последно Shine присъстваше в сетлиста по време на The Dark Side Of The Moon Tour през 2006 г. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dismember 5.05.2018 20:13:00 отговори + 8 8
Благодаря, Ози ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

I robot 5.05.2018 20:10:36 отговори + 24 2
Велик концерт грандиозно шоу, звук, сетлист.Само да можеше и днес да има, на стадион примерно????отрасла съм с тази музика но навремето най великото беше да хванеш нещо тяхно по ббс.и в най смелите си мечти не съм се надявала че ще слушам Animals наживо.за спектакъла - препоръчвам на който го е изпуснал тук да се пробва в някоя от постижимите дестинации.винаги някой предлага билети а това ще остане една от перлите в музикалните ви преживявания. Бяхме два пъти на Гилмор който безспорно е брилянтен но няма свят в който ще съжалите че сте гледали Уотърс.Колкото повече -толкова повече????Организацията -зле, имаше припаднал човек но сега ние сме в дивия капитализъм.Вижте видеа от концертите в Англия и Щатите от 70 те.Благодарна съм и алчно искам още от същото. Колкото до посланията -аз ги приемам, за мен е ок някой да си проповядва вярванията чрез музиката защото например вярва че изкуството е добър проводник. А в нашата действителност не е лоша идея да караш младежите да си мислят по някои въпроси.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vera Lynn 5.05.2018 14:54:58 отговори + 30 2
Беше невероятно, страхотно, чудесно, уникално, велико, изключително и неповторимо. Искам пак! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

marillion 5.05.2018 14:37:13 отговори + 19 15
Пореден прекрасен репортаж на Ози!

Единствените две неща, които бих допълнил:

1. След като на стари години зарови окончателно томахавката и поне привидно изпуши лулата на мира с Дейв, Господ намери свой нов изконен враг в лицето на Тръмп! Защото, както всички добре знаем, гневен Родж е гаранция за незабравимо преживяване.

2. Shine не присъства в сетлиста, защото присъства в сетлиста от последното турне на Дейв. Все пак, дори и терапията за укротяване на гнева не е в състояние да помрачи до такава степен съзнанието на Господ, че той да забрави онова що се не забравя никога!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пуша по концерти 5.05.2018 14:22:26 отговори + 20 1
Страхотно шоу, чист звук, ярки и разноцветни светлини и много пушек! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Алекс 5.05.2018 14:15:57 отговори + 20 2
Чета репортажа и направо ми се къса сърцето, че не можах да отида. Явно е било извънземно. Искрено завиждам на всички, които снощи са били в Армеец. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Astronomi Domine 5.05.2018 13:39:52 отговори + 34 4
Проблеми с политическите виждания на Уотърс нямам. Който не иска да ги гледа/слуша, да не му ходи на концертите. Ако някой не е наясно на какво ще стане свидетел на негов концерт значи просто не му е там мястото.
ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН спектакъл! Жалко, че в България рядко идват подобни продукции.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чочко 5.05.2018 13:28:47 отговори + 32 1
Велик концерт, на велик изпълнител. Поклон! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гост 5.05.2018 11:47:46 отговори + 8 26
Нещо за руското изказване преди Mother? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вЕрно си разбирач 5.05.2018 11:58:15 + 43 0
Човека каза, че Русия е демонизирана излишно и че не иска да воюва срещу тях, и ХОП изказването стана руско! Може Путин да му спонсорира концертите, помислете върху тази пропаганда! Смешно е... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 5.05.2018 11:41:12 отговори + 26 27
Чудесен концерт. Евала звук. Единственото ми разочарование в музикално отношение беше, че вокалите в първата част на "Dogs" не бяха поверени на ангелогласния Джон Карин.
Шоуто беше пищно. Само да не беше тази абсолютно излишна политизация, която отклони вниманието от музикантската програма именно по време на двете най-силни изпълнения на вечерта - "Dogs" и "Pigs (Three Different Ones)".
Хайде, Тръмп е крайно нелеп образ и там има някаква (дори и първична) логика да се плюе на общо основание. Но левичарски изказвания, комбинирани с ирония по образа на Мао, е все едно да ходиш на протест на Peta с яке от телешки бокс.
Изобщо, социално-обществено-политическите емоции на Уотърс са в сериозна степен нелогични и лековати. Ясно е, че са основна тема на творчеството му, но смятам, че би направил добра услуга на мислещата част от публиката си, ако ги спести поне във визуалната и вербална част от концертите си. Защото провокират нищо друго, освен идеологиеска мъгла. И снощи имаше пряк пример за това. Докато Уотърс говореше за руснаците, няколко гения из залата почнаха да скандират с все сила "Х*й за Русия".

Колкото до тези свободни съчинения:

"По време на управлението на БКП, хората със свободно мислене, които слушаха FLOYD, бяха преследвани, някой от тях бити, а други и вкарвани арестите на Народната Милиция"

В сериала "На всеки километър" присъства музика на Pink Floyd. Голяма част от пика на парчето "Careful With That Axe Eugene". След излъчването на въпросната серия явно не е имало достатъчно места в затворите за 3-4 милиона души и са отменили масовите арести.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Болен Сидеров 5.05.2018 13:53:09 + 13 12
Stewie Griffin прави разлика между да слушаш някоя група и да чуеш някоя нейна песен. То по твойта логика всички ние слушаме чалга........ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чочко 5.05.2018 14:38:08 + 23 11
Измъчваха комунист с музиката на Флойд. Не виждам нищо по-нормално от това, в комунистическа филм, да измъчват комунист с Флойд. С Ала Пугачова ло да го измъчват?
Ти може и да не помниш, но хората тогава бяха преследвана заради възгледите си и заради музиката, която слушат. Предимно рок, разбира се. Ние помним.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Shine 5.05.2018 20:00:51 + 12 13
Толерантен човек съм - търпя хора с различни убеждения, без да ги горя на клада. Но "социално-обществено- политически " ми дойде в повече. Особено, когато съчинилият го има претенции да е от мислещата половина на човечеството. За сведение - първите две части от определението са синоними, а самото то е претенциозно, но безсмислено. Почти като "народно-демократичен". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 5.05.2018 20:55:47 + 14 12
Shine, правя си труда да ти отговоря, защото в поста ти има 0 (нула) правописни грешки. Точно ролкова колкото бежанци е приютил карибския остров, притежаван от Роджър Уотърс.
"Социално-обществен" е нещо като "Либерално-демократичен". И като споменахме това жълтеникаво нещо, наречено "демокрация",...знаеш ли кое наричам аз "безценно"!?
Физиономията на либерал демократ, чиято дъщеря му е довела чернокож или циганин за зет.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 5.05.2018 10:58:44 отговори + 4 2
Лелеее, как ме е яд. Ако знаех, че ще е такъв сетлистът, щях да отида. Леле как съм се минал! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 5.05.2018 11:17:00 + 28 0
Ние каквото можахме - направихме...

Европейското турне на Roger Waters започна, вижте сетлист
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 5.05.2018 21:48:09 + 2 1
Мой пропуск, признавам. И за моя сметка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Болен Сидеров 5.05.2018 09:04:10 отговори + 27 6
Този минус на статията Пламен Орешарски ли дойде да го цъкне? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pig on the wing 5.05.2018 09:02:03 отговори + 29 1
Уникален концерт. Страхотен звук и мултимедия. Велик Роджър. Искам пак!
Благодаря и за чудесния репортаж.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вЕрно си мрънкач 5.05.2018 08:30:07 отговори + 27 7
Извинявай, ама от цялата есенция само Тръмп ли ти се наби??? ПЕРФЕКТЕН ЗВУК на първо място! Значи и в тази зала можело, стига да се постараеш! УНИКАЛЕН концерт, невероятна емоция! THANK YOU Mr. WATERS!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крис 5.05.2018 08:55:30 + 14 1
Във всяка, ама във всяка зала съм бил на концерт с добър звук. Както и с лош. Ама българските разбирачи толкова много разбират, че когато звука е лош отсичат "В тая зала не може да има добър звук". Край. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вЕрно си разбирач 5.05.2018 10:03:19 + 6 2
Никъде не съм написал, че цитирам: "В тая зала не може да има добър звук". Това, което казах е, че за първи път звука е добър и не просто добър а перфектен! Но пък, явно сте искали да си вмъкнете болката за т. нар. "български разбирачи", което между другото, автоматично Ви прави един от всички тях...мхм....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мрънкач 5.05.2018 08:02:38 отговори + 11 26
Евала за концерта, но аман вече с тоя тръмп. Голяма мода стана всичко живо да му се подиграва. Не че няма защо, но всеки ден е в новините навсякъде. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Болен Сидеров 5.05.2018 08:27:59 + 37 10
Ако спрем да се подиграваме на Тръмп - ще свикнем с него, ще го забравим и той съвсем ще започне да прави каквото си иска. Трябва да има силен коректив. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

некой 5.05.2018 09:18:32 + 13 5
не че тръмп не си прави каквото си иска Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

siXXX 6.05.2018 00:27:45 + 8 16
Оставете Тръмп на мира. Стига сте се водили по медиите (на 90 процента контролирани от естаблишмънта зад Демократическата партия). Аман от тази свобода на словото. Разбира, не разбира, ама мнение има. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Болен Сидеров 6.05.2018 04:50:37 + 13 6
Симпатизираш на БСП и милееш за Тръмп? КАКВО съвпадение!
Имаш и готов отговор кои лоши хора искат да навредят на милия чичко Тръмп.
И непременно трябва да я изкажеш публично. Още едно съвпадение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

siXXX 6.05.2018 13:52:52 + 7 15
Разбира се, че ще изказвам мнение. Защото е правилното. Инак остава само мнението на такива ганьовци, като теб Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Болен Сидеров 6.05.2018 21:35:18 + 10 6
От кога опорките станаха мнение бе?
"Правилното". Така ли те учат другарите?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SiXXX 9.05.2018 04:15:06 + 3 4
Не ме учат никакви другари, защото не членувам в никоя партия, че да ме учи някой. Книгите са ме научили. Едно такова нещо, направено от хартия и вътре е както субтитри по телевизията (описвам го на разбираем за теб език). Хайде живи здрави и приятно изграждане на светоглед с бТВ, бивол.бг и други такива... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".