Сайтът на магазини "На тъмно" - поредният крадец на новини от Pro-Rock.net

14 апр 2007, 20:18 ч. 269 / 7 0
пред./следв.
В дългогодишната история на най-посещавания български рок/метъл сайт - Pro-Rock.net не са един и два случаите, в които други Интернет страници буквално крадат новини от нас, на принципа "copy/paste", без да посочват източника, откъдето са ги взели. Това е нарушение не само на елементарната етика по отношение поднасянето информация на широка публика, но и на Закона за авторското и сродните му права, според който една новина сама по себе си не е обект на авторско право, но всеки превод и авторски текст на една медия е такъв и подлежи на защита.
   Най-вероятно е имало и/или има и други страници, които копи/пействат новини от Pro-Rock.net, без да ни цитират, но освен че е невъзможно да следим всички сайтове и сайтченца, не е и нужно...
   Досега винаги, когато забележехме подобно нарушение, първо изпращахме на съответния сайт писмо, с което надлежно разяснявахме гореописаното положение и в повечето случаи това даваше резултат. Но просто се изморихме. От последния заловен сайт-крадец насам - този на магазини "На тъмно", започваме публично изобличаване на нарушителите. Вариантите за изход пред тях са два - или да махнат всички новини, взети от Pro-Rock.net, или на всяка от тях да отбележат като източник нашия сайт. В противен случай ще бъдат предприети позволените от закона мерки за спиране тази форма на интелектуално пиратство.


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".