Само 2 процента от посетителите на PRO-ROCK.NET не биха пестили за концерт

17 сеп 2007, 11:09 ч. 252 / 4 15
пред./следв.
Анкетите, които регулярно пускаме на PRO-ROCK.NET, понякога може да са служили за най-общ поглед върху аудиторията ни, но поради естеството на Интернет-вотовете и възможността за лесни манипулации, никога не сме им отдавали особено сериозно значение. Но за да има престъпление (манипулация), трябва да има и мотив или някакъв залог. В случая с последната ни приключена анкета - "Склонни ли сте да пестите, за да си купите билет за концерт?" - не е налице нито едното, нито другото. За това, с известно приближение, можем да направим някои социологически изводи от нея.

   От общо около 1500 души, които посещаваха сайта ни в последните седмици, са дадени точно 590 гласа, което можем да приравним на около една трета от аудиторията на PRO-ROCK.NET, съответно имаме достатъчно представителна извадка.

   Само 12 души или 2,04 процента от гласувалите са склонни да НЕ пестят или не биха пестили в никакъв случай. Този резултат няма как да не ни радва и дава надежда, че нещата в нашата родина лека-полека се оправят.
   Имаме и 66 души или 11,19 процента, които са с добро материално състояние и могат да посещават концерти без да се налага да пестят. Не, това съвсем не означава, че 90 процента от посетителите ни са със скромни възможности. Все пак, особено ако концертът е свързан и с пътуване и нощувка или нощувки, то необходимите средства за него са много повече от само цената на билета.
   244 души или 41,36 процента биха пестили на всяка цена, за да посетят някое шоу, дори и без уточнението то да е на любима тяхна група. Без коментар!
   127 души или 21,53 процента са склонни да пестят в умерени граници, а 141 или 23,9 процента биха пестили, само ако ще гледат своя любима банда.

   Няма как да не сме доволни - резултатите от тази анкета показват, че голяма част от аудиторията ни се състои от хора, които наистина милеят за рок музиката и биха положили сериозни усилия, за да я подкрепят и съпреживеят пред сцената.

   YOU ROCK!

още за:

Pro-Rock.net


Коментари   (15)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


stanislav 18.09.2007 12:11:52 отговори + 0 0
и все пак,откакто списанието е ежемесечно,качеството му падна с 40%...с разните му там тъпи "рубрики" за еднакви обложки и лошо облечени групи...май по-добре да намалите страниците.че туко виж наистина почнем да ходим на 2 концерта повече годишно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пак съм аз 18.09.2007 09:22:47 отговори + 0 0
а, извинявам се не съм знаел, значи все пак само по веднъж можело да се гласвува еми тогава всичко си е наред...
пък аз бих давал по 5-6 лева за брой, ама поне да има едно CD вътре. бахти той хай-клуб стурва левче, мисля че разликата в цените трябва да отговаря и на разликата в каласите ако не пушите и не пиете 2 дена ще имате предостатачно пари за 1 брой! аз оставам една вечер удома и после имам пари за списание пък и на трезва глава го чета по-лесно...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fanatik Priest 17.09.2007 23:35:02 отговори + 0 0
Браво, Дю, на място казано - имаше вече в коментарите такива спорове - аз тогава предложих хората да пестят от цигари и пиене, но някои не предпочитат...

Иначе резултатите от анкетата могат само и единствено да радват! Лошото е, че истината не е точно такава, но все пак има предостатъчно хора, които да се интересуват от концертите повече от някои потребности (както бях казал и по-рано - въпрос на приоритети е, нищо повече - вече дадох налични пари за Дийп Пърпъл и понеже съм го закъсал след закупуването на новата китара, ще пестя за билет за "Тиквите", които смятам да видя за 2-ри път, без да съм им особен привърженик - просто предния път шоуто ми хареса изключително!).

You Rock! ™
We Buy Tickets! ®
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.09.2007 20:07:40 отговори + 0 0
@ funk_soldier - 2007-09-17 12:53:56
и все пак мисля че ниската посещаемост това лято (особено в Каварна), говори друго

Само Арията може да се каже че е провал другото си беше доста прилично.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дю 17.09.2007 18:15:19 отговори + 0 0
Аз пък бих променила въпроса на "Бихте ли пестили от некупуването на СПИСАНИЕТО ни, за да ходите по концерти".

Щях да гласувам колкото пъти ми позволи с ДА, 100%. ДВЕ яки групи live на цената на няколко броя от тъничкото издание... Как ви се струва а

Кога ще се намерят достатъчно хора да възстанат срещу тия 4 незаслужени лева на брой?!?! То верно 4 лева нищо не са, ама ТОЧНО щото 90% са с ПО-скромни възможности, НЕ БИВА да се мародерстват така заради безмерната си любов към "праведната музика"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


borknagar 17.09.2007 17:13:06 отговори + 0 0
абе хора стига сте се разправяли,няма ли да издавате нов брой,бахти писна ми да чакам(бе ще си го купя,няма значение кога ще излезе,ама вече много време го бавите),вече препрочетох всички броеве,докато го чакам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 17.09.2007 15:50:01 отговори + 0 0
Не - тази анкета е деактивирана още от сутринта. Ти "гласувай", колкото си искаш, но общата бройка защо не става повече от 590 ;-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пак съм аз 17.09.2007 15:46:37 отговори + 0 0
току що направих един опит, знаете ли че в анкетата можеш да гласуваш колкото си искаш? или поне това показва моето проучване Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пак съм аз 17.09.2007 15:41:53 отговори + 0 0
ако не ходим по концерти, няма да идват...
ако ги правят скъпи няма да ходим...
ако умра от глад няма значение колко съм спестил...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gadnia_metal 17.09.2007 14:45:16 отговори + 0 0
в бг феновете винаги са били железни. Много от тях може да не ядат, за да посетят концерт, пък бил той и на не най любимата група. За съжаление организаторите се възползват от това и гледат как да ги обрулят колкото се може повече. Най пресния пример е с предстоящия концерт на deep purple и простотията сътворена от z-rock. Даже едно извинявайте нямаше Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


stanislav 17.09.2007 14:25:07 отговори + 0 0
ми копувам си аз.ето,след билетите за Пърпъл и Аморфис(които не бях предвидил)си седя в къщи с лев и 34 стотинки...а до заплата има почти 3 седмици...представям си ако обявят концерт на Анатема,Териън,Май Дайнг Брайд или Морбид Ейнджъл-ще трябва да извърша нещо незаконно ха ха ха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 17.09.2007 13:19:46 отговори + 0 0
Аз бих дал пари само за любима банда.Иначе няма смисъл да ходя,само заради това,че някой известен бил дошъл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

funk_soldier 17.09.2007 12:53:56 отговори + 0 0
и все пак мисля че ниската посещаемост това лято (особено в Каварна), говори друго Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Diluted 17.09.2007 12:34:16 отговори + 0 0
Хм, евала за анкетата и всичко, браво нали, може би отразява донякъде една по-позитивна реалност, друго е дразнещо, на много места в медиите и тн думичката РОК се използва като заместител на понятието МЕТЪЛ (не и в случая смятам, че просто тук е изпусната, нали нещо от сорта на "...милеят за рок И МЕТЪЛ музиката..."), тааа това е неприятното явление, което действа като дразнител де, така мисля, то е явно - МЕТЪЛЪТ става все по-комерсиален и се налага на световната сцена, това е то РОК и МЕТЪЛ, две различни и едновременно доста сходни понятия, които съществуват и ще продължат да съществуват колкото и да се опитват да го прикриват.Айде със здраве! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 17.09.2007 12:24:20 отговори + 0 0
аз лично гласувах с-склонни да пестят в умерени граници,иначе стига сте се офлянквате и пускайте новият брой,че мина над месец от предишноят брой Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".