Създават инициативен комитет в Каварна за свалянето на Нина Ставрева, Цонко Цонев участва

24 юли 2016, 09:11 ч. 2600 / 5 45
пред./следв.

   Бившият кмет на Каварна - "Кметълът" Цонко Цонев - разпространи информация, че в крайморския град е създаден Инициативен комитет за провеждане на местен референдум с въпрос "Желаете ли да бъдат предсрочно прекратени правомощията на кмета на Община Каварна - Нина Ставрева?".

   Председател на инициативния комитет е Пламен Пенчев, членове са Дарина Аргирова, Теодора Георгиева, Марин Митев и Цонко Цонев. Допълнително ще бъдат обявени местата, където ще се събират подписите за отстраняването на Ставрева. "От приказки преминаваме към действия, за да отстраним некадърното и лъжливо управление на общината", коментира "Кметълът".

   Вестник "168 часа" анализира ситуацията, подчертавайки, че в закона обаче липсва регулация дали градоначалник може да бъде отстранен чрез такова допитване. По-нататък медията акцентира, че след встъпването в длъжност на Ставрева в община Каварна са "сътворени серия от безобразия, граничещи с престъпления". Сред тях са скандалите, свързани с един от 10-е най-красиви плажове в света - Болата, за който бе направен опит да бъде ограничен достъпа на плажуващи, трагичното състояние на местната болница, чийто управител наскоро се сдоби с договор за лизинг на джип с цена над пазарната, неяснотите при финансирането на различни културни мероприятия, включително и рок фестивала в Каварна, неподдържането на инфраструктурата, десетките консултантски договори за десетки хиляди лева за дейности, дублиращи ангажиментите на щатните служители в общината - със специалисти, приближени до областното ръководство на БСП - Варна, уволненията, определяни от мнозина като партийна чистка, и др. За част от тези действия вече са сезирани компетентните органи.

   Инициативата за местен референдум за това да бъде ли свален от длъжност кмет е първата по рода си у нас. Според закона за местната власт и местно самоуправление, в който изрично са описани начините за предсрочно прекратяване на правомощията на кметовете, няма възможност това да става с местен референдум. Инициативният комитет обаче смята, че ако събере подписка с над 20% от населението на общината, ще задължи председателят на ОбС да подложи въпроса от референдума на гласуване. В случай че над 50% от общинските съветници го подкрепят, Нина Ставрева би трябвало да уважи волята на суверена и да се оттегли от кметското кресло, пише "168 часа".


nina-stavreva



Коментари   (45)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


КОМИСАРА ТРАШЪР 26.07.2016 00:04:22 отговори + 3 2
Цонко сам отказа да се кандидатира сега друг му е виновен и си измисля некъкви страшни тъпотий, лъсна му селското его ,политик , като всички останали.А отгоре на всичко иска да ангажира и фенове за интригите му.Падението на един завистлив селски (екс )кмет.Не харесвам и сегашната кметица, но в крайна сметка нея са я избрали това е положението,KAVARNA FEST IS DEAD . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анунимен 25.07.2016 23:55:55 отговори + 8 1
цоня се пръска от яд че кметицата организира успешен фест без него хах Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Питам аз и отговор не иск 25.07.2016 13:50:44 отговори + 12 1
Ако Цонко претендира да е юрист ка каже тези писания в коя хипотеза на чл. 42 от ЗМСМА попадат (за предрочното прекратяване на правомощията на кмет). Иначе са просто дрънканици колкото да не заспим. И да не го забравим съвсем.
Ако има претенции да поспре с говоренето и все пак да се напъне да организира нещо. Много дрънканици пропаднаха, вкл. и Търново. Сега очаквам и Ловеч да пропадне и да лъсне чистата истина. Че на някой айрян му липсва киселото мляко.
В резюме каква е целта на занятието? Да се върне пак на хранилката или подставеното лице на оня, който го "ошамари" в "ъгъла"? Нали хората гласуваха точно срещу него и затова избраха тази кметица?

А можем и да се замислим въру риторични въпроси с какви пари е заплатено на сума ти групи 2005-2006 година за концертите им в Каварна. Дори и сметнато "само" по тиражирания хонорар за отпадналия новогодишен концерт 30000 евро стават поне 500000 евро.А тези групи са доста по-скъпи от Jorn Lande. И кой ги е дал тези пари и срещу какво. За безплатни концерти. И колко е струвало приватизираното общинско имущество.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 24.07.2016 23:50:03 отговори + 30 1
Цоню видя, че без общински пари, които да контролира той, сметките му излизат криви и след няколко никогонеизненадващи фишека, реши да опита да се прибере на село представяйки подвитата си опашка за развят байрак.

Най-тъпото в цялата история е, че поне половината неща, за които "протестират" са инфраструктурни и ако са в лошо състояние в момента е по-логично да се вини стария кмет, а не някой, който е на поста от по-малко от година. Ако днес инфраструктурата не е добре, това не значи, че сме се насрали вчера, а че се сере от поне едно 10 години. Но или "комитите" са плиткоумни, или вярват, че избирателите "им" са плиткоумни или и двете. Най-вероятно последното

Иначе да не решите, че защитавам смотаната лелка от една от най-противните партии в България - просто забелязах и реших да споделя.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 25.07.2016 07:13:06 + 9 0
Поздравления за коментара! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дрогаря Снегов 24.07.2016 18:52:12 отговори + 23 0
Абе на Цонко какъв му е филма? Нали сам реши да не се кандидатира за кмет? Или се е заблудждавал, че като изберат нов управник няма да се повтори старата българска традиция "зачеркваме всичко направено досега и почваме наново да ви "оправяме"". Че Ставрева е неадекватна е факт, ама и Цоньо с тия жалби и местене на кервана ха в Тутракан, ха в Симитли, ха в Добри Дол, та да покаже колко е ларж отблъсква много от мислещите български фенове. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Феята на Смъртта. 24.07.2016 18:29:11 отговори + 14 2
Референдумите са за културни и възпитани хора- вземете Швейцария, примерно.
В държава като България в която очевидно огромна част от хората бъркат откровено просташкото и безпардонно поведение в обществото за демокрация, референдумите са безпредметни! Също така, провеждането референдуми без предварителни ясни и честни безпристрастни разяснения към хората относно сърцевината на дискутирания проблем си е чиста проба популизъм !
Българите, са тотално заблудени хора, защото в България от 10 новинарски сайта или медии, има 10 различни виждания по един казус! И в 10 студия се канят 10 човека, които започват да сеят сифилис ефирно...
Обикновените хора, без презервативи на мозъка, хващат веднагически, всяка бактерия причиняваща я сифилис, я трипер...
...И като се почне- инициативни комитети/ е.аси комунистическите думи КОМИТЕТИ!!!/, мониторинги, референдуми, преврати, несъгласия, побоища, скандали, люспене, роене, реформиране, плюене, омаскаряване, чесане, говорене в медии, локуми, ластици, предложения, под-предложения, доказване кой е по- прав и повече демократ от опонента. Смешници жалки. Ето за това, България никога няма да се оправи и да бъде нормално място за живот. Run to the Hills братлета и... да се оправят тука с Инициативни комитети...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 24.07.2016 18:03:53 отговори + 13 4
Ще има ли по кебапче за всеки, който подкрепи Цонко? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

frost 24.07.2016 16:33:55 отговори + 14 5
Писна ми да им чета на тия драмите и евтиния PR... werock PLZ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 24.07.2016 15:42:49 отговори + 8 34
Стига с тая Каварна бе,нито фестивала им е кой знае какво,нито този прехваления Цонко е вече кмет.Разбирам да събира по 50-60 хиляди и да кара някакви по-големи имена,а то някакви залезли групи дето ги няма в хилядата.Съберат се 1000 хипита и прошляци/алкохолици и вече голяма драма,че нямало да има фест.Новият кмет,стария кмет.Човек ще си помисли,че Рок ам ринг или Download се организира в тва умряло село. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 24.07.2016 16:41:10 + 17 0
За съжаление е единственото, с което разполагаме и което е бай-близо до фестивал... ей там е драмата... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Борис 25.07.2016 00:48:57 + 7 0
Като ги интересува хората, ще го коментират. Теб като не те интересува, какво правиш тук? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 26.07.2016 01:17:35 + 2 0
Спри да ни натякваш, че хората са малко, разбирам, горд си че майка ти събира повече тълпа и то в много по забутано село, ама омръзваш! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Music professional 24.07.2016 15:18:11 отговори + 11 2
Референдумите както в бг, така и в Европа се превърнаха в преброяване на простолюдието и примитивизма на най-необразованите. Трябва да отпаднат напълно като уж демократично средство за допитване. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Санд 24.07.2016 16:39:12 + 8 1
Пълна глупост каза. В реалностите, в които живеем, няма по-демократично нещо от референдумите. Друг е въпросът, че на хората им се налагат въпроси, които не разбират и по които няма как да имат собствено мнение. Точно по тези въпроси, които не разбират, се предполага, че има политици начело, които да поемат отговорностт и да вземат решение от позицията на по-знаещи и разбиращи. Друг е въпросът, че политиците са боклук. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kavarna 24.07.2016 14:58:39 отговори + 9 9
Това малко човече очевидно никога няма да спре да се излага... и наистина, каква връзка има тази грандиозна новина с музика, та да бъде публикувана тук? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 24.07.2016 15:15:19 + 16 4
Питаш какво общо има кмета на Каварна с музиката? Нищо общо няма. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kavarna 24.07.2016 23:13:09 + 6 3
Питам какво общо с музика има новина за опит за сваляне на някаква селска кметица от предишния селски кмет.

А ако чаааак толкова трябва да разширим евентуалните връзки на двете кметчета с музиката - както при предишния кмет, така и при сегашната кметица фестивал имаше. Така че какво значение имат политическите напъни на тези двамата? И защо трябва да ни интересува какво иска да направи селяндурът Цонко с пачата Нина?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 24.07.2016 23:56:42 + 6 4
А при по-предишния имаше ли? И При Цоньо само този фестивал ли имаше? Нямаше ли на 6 май, на 6 септември, на нова година? Нямаше ли за няколко години и екстремен метъл фестивал? Новата кметица не отмени ли последния новогодишен концерт? Селцето не го ли наричат по централните новини рок столица на България? Или ти и централни новини не гледаш или и да гледаш толкова ги разбираш? Щото май мисълта ти тече само в една плоскост. Ако изобщо тече. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kavarna 25.07.2016 19:21:44 + 1 0
Като ти гледам ника, би трябвало да защитаваш новата кметица

"Централните новини" наистина не съм ги гледал, най-вероятно и по тази причина не ги разбирам. По коя медия ги излъчват? Ще ми е интересно да ги гледам за да разбера как дадено място с 5 концерта годишно е "рок столица" в държава, в която в друг град има поне по 100 концерта кодишно.

Някакъв, който е подпомагал организирането на концерти, е решил да сваля някаква, която е подпомагала организирането на концерти. Колко интересна новина за музикалните фенове

Столквай някой друг защото аз вече загубих интерес
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock'N'Troll 24.07.2016 14:26:05 отговори + 16 6
Това е толкова жалко... С това Цонко официално се нареди до другия идиот - Сидеров. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 24.07.2016 14:11:52 отговори + 2 8
Егати тъпотията. Знаете, че подкрепях Цонко, ама... Ама...
Явно е, че Ставрева направи всичките мизерии с цел да върне фестивала в ръцете на "Лауд", а сега той прави мизерии, за да го поемат отново "Бългериън Лайф". Стига вече.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 24.07.2016 14:20:43 + 13 3
"Явно е, че Ставрева направи всичките мизерии с цел да върне фестивала в ръцете на "Лауд","

Това изобщо не е така. Повече от явно Лауд се включиха абсолютно след последния момент и за Ставрева те бяха спасение. Българиан Лайф още януари казаха, че "търсят ново място за фестивала" т.е. нещата с тях са се разсъхнали още тогава. Лауд се включиха април. А и на нея не и трябва да прави мизерии за да развали договор за културна проява. Просто разваля стария и прави нов. Ако това беше целта и щеше да го направи още миналата година.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 24.07.2016 14:54:27 + 5 6
Ставрева и администрацията й абсолютно умишлено съсипаха отношенията на Каварна с "Бългериън Лайф" с публичните оплювания и безумните ултиматуми. Няма друга възможност. Според мен, целта беше именно фестивалът отново да падне в ръцете на "Лауд". Радвам се, че фестивалът стана хубав, де, макар че не можах да отида. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 24.07.2016 15:14:37 + 15 3
Българиан Лайф са в партия с Цоньо. Цоньо НЕ искаше да има фестивал. Ако някой е провалил Лайфовците да правят фестивал това са самите те и Цоньо. Ако Ставрева иска да върне Лауд - ще чака ли 3 месеца за това? И то 3 месеца след като се е разсъхнала работата с другите. Ако Ставрева е гъста с Лауд - ще знае, че успешен фестивал се прави когато подготовката започне много по-рано. Не след последния момент. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:) 24.07.2016 16:10:59 + 13 2
хахаха да не забравяме,че Българиан Лайф поставиха ултиматум Цонко да е част от организацията на фестивал кметицата каза НЕ и и Цонко се разсърди Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 24.07.2016 13:38:17 отговори + 22 3
Това е опит за отмъщение на Цоньо , защото фест имаше. А на него му се искаше да няма. И ако нямаше сега той нямаше да прави "инициативен комитет". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 24.07.2016 13:28:25 отговори + 12 4
Две неща бих искал да споделя с Вас...
Първото е- "Българите са малък, но много прост народ"
Второ- "По-добре да си държиш устата затворена и всички да те смятат за идиот, отколкото да я отвориш, и да разсееш всякакви съмнения"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


zulu 24.07.2016 17:38:22 + 8 3
1. Прости са тези от българите, която имат желание за транснационална операция, т.е. смятат се за чужденци родени в телата на българи, говорят за народа си в трето лице и т.н.
2. Винаги съм се чудел как би звучала думата "Фея" в мъжки род. Според политкоректната пропаганда би трябвало да е "Фей", но мнозинството от "простите" българи смятат че е "Феерас".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прост българин 24.07.2016 21:13:10 + 5 3
Фея или Фей, ти не живееш вече в България, върви оправяй бакиите и давай мнение за държавата, в която живееш. Щом не допринасяш вече за българското общество, вече не си част от него, си само един човек, който знае български. Не се завирай да даваш мнение прости ли сме, умни ли сме, това не ти влиза в работата.
Не ми се пише и под другия ти пост - комитет не е комунистическа дума, прочети малко преди да пишеш глупости.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сопот 24.07.2016 13:05:07 отговори + 12 0
Сопот е с Цонко! #АзСъмЦонко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:) 24.07.2016 13:33:09 + 8 4
ми супер вземете си го за кмет на Сопот Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 24.07.2016 12:48:09 отговори + 8 4
Офф, аман от сапунки, ама от "държавници"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Velikov 24.07.2016 11:32:49 отговори + 10 5
Сега поне като събере едва 200-300 подписа, дано да миряса, комунистите не са розови ама пък той щото беше.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

E nema takyw 24.07.2016 11:02:07 отговори + 18 8
Е тва жалко творение(не мога да измисля достатъчно силен епитет, който да го обрисува тоя) Ц. само си показа колко нищожен е всъщност. По-жалка работа отдавна не бях виждал. Тва е вече, не знам...от не може да се опише. Нещастна работа.
И на каква основа тая твар роптае. Ясно му се показа, че не го ще никой нито него, нито подлогата му. Само цеганите го искат, всички знаем защо. Сигурно пак разчита на тяхната "помощ" та се пъчи тва...творение. Подготвил си чантите за махалата, а?Баси наглостта!
Нищо, ПО-НАДОЛУ НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ ЗАКОПАЕШ, Цъки.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

..... 24.07.2016 10:50:10 отговори + 11 6
Цонко направо да си направи Рок република с четири центъра - Каварна, Тутракан, Ловеч и Сопот. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


На лов в Ловеч 24.07.2016 21:36:04 + 4 0
В Ловеч какво е направил освен празни приказки!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 24.07.2016 10:22:30 отговори + 18 7
Аре фак бе ,усрото нали сам по собствено желание се отказа да се кандидатира отново за кмет?? Сега кво стана.
Много е тъпо такива новини да се публикуват в сайт за музика.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

..... 24.07.2016 10:10:41 отговори + 9 10
Цонко Цонев - президент на България!!!

Пламен Пенчев - кмет на Каварна!!!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 24.07.2016 10:22:32 + 11 3
Останалите 3ма от инициативния комитет - и правителство и парламент!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 24.07.2016 09:44:43 отговори + 11 24
Давай, Цонко! Само ти можеш да спасиш Каварна от тиранията на Червената вещица и миньоните й!

Отменянето на новогодишния концерт, свалянето на рок/метъл постерите от спортната зала, новата традиция (по думите на кметицата) "Kavarna Youth Fest" и най-вече дните на руската култура в рок столицата преляха чашата... като това беше само началото. Кой знае какво очаква Каварна за в бъдеще, ако сегашната кметица остане на власт. Всички знаем какво стана с тазгодишния фест. Поне да беше извикала Веско Маринов да пее...

Въпросът е какво ще стане, ако Червената вещица падне от власт. Цонко Цонев ли ще я замести или ще си намерят дори по-зла вещица от някоя гора, която да руши Каварна?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

................. 24.07.2016 10:15:57 + 22 5
Какво стана с тазгодишния фест?! *******, сума ти фенове се разбихме на групи, които никога не бяха идвали! Организацията беше по-добра от миналогодишната! Стига си пропагандирал! Аман от тебе под всяка новина! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 24.07.2016 10:32:18 + 8 18
Ганьо, ти ли си? Няма нужда от лични нападки! Не съм казал нищо против феста тази година, освен рекордно ниската посещаемост! Миналата година стадион "Калиакра" беше препълнен - факт. Да оставим това настрана. Темата е за кметицата на Каварна, не за феста. Трябва ли да бъде свалена от власт? Защо? Защо не? Какво ти е мнението за престъпленията й срещу Каварна и праведната музика? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

................. 24.07.2016 10:40:04 + 22 5
Напротив, каза, ************** ------>
"Всички знаем какво стана с тазгодишния фест. Поне да беше извикала Веско Маринов да пее..."
К'во знаеш бе, кво знаеш, беше ли на феста? Дреме ми кой е кмет, дреме ми за Каварна като град! Ходя там само заради феста и ще продължа да ходя, ако традицията продължи. А колкото до препълнения стадион от миналата година - споко, бях там и не беше препълнен. Ама на феновете изобщо не ни дреме дали ще сме 10,000 или 2,000. Когато сме там и слушаме любимата си музика политиката не съществува... Пънове като теб също!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 24.07.2016 09:35:43 отговори + 24 6
Това ми се вижда като отчаян ход и признак на безсилие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".