Семейството на Chris Cornell оспорва заключението на лекарите за самоубийство

19 май 2017, 20:19 ч. 2606 / 4 0
пред./следв.

   Адвокат, представляващ семейството на починалия на 18 май фронтмен на SOUNDGARDEN Chris Cornell, е направил изявление, че близките на музиканта се съмняват в първоначалното заключение на лекарите за самоубийство чрез обесване. Според тях, трябва да се изчакат резултатите от токсикологичните тестове преди да се правят изводи. Cornell е бил "възстановяващ се пристрастен" и е взимал успокоителни и др. лекарства. Основното от тях е "Ативан" ("Лоразепам") и е възможно певецът да е предозирал с него.

   Някои изследвания сочат, че този медикамент може да разстрои психиката на човек, вкл. да доведе до параноя и самоубийствени мисли, както и неправилна преценка. Роднините на Cornell предполагат, че той не е знаел какво върши, когато е посегнал на живота си, тъй като е бил под влиянието на лекарствата. Съпругата на Chris свидителства и че той е бил любящ и всеотдаен баща и не би оставил децата си по такъв начин. Малко преди последния концерт на SOUNDGARDEN в Детройт двамата са обсъждали плановете си за лятна почивка. В разговор по време на сауднчека Cornell дори е споменал, че може да е взел едно или две хапчета "Ативан" в повече. Тогава жена му се е свързала с охраната и я е помолила да провери състоянието на музиканта. Но това явно не е помогнало.

   За окончателните резултати от токсикологични тестове понякога е необходимо да минат седмици. Дотогава няма да знаем дали Chris Cornell се е самоубил под влияние на медикаменти. Но това не е най-важното. Факт е, че музикалният свят загуби една от най-ярките си личности и то докато е в активен творчески период. Липсата на фигура като Cornell няма как да бъде запълнена...

 

още за:

Chris Cornell


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".