RAMMSTEIN окъпаха в пламъци четвъртия "Sofia Rocks" фестивал

27 юли 2013, 13:46 ч. 5092 / 38 66
пред./следв.
Хедлайнърите на четвъртото издание на фестивала "Sofia Rocks" - RAMMSTEIN - бяха обявени още през октомври миналата година, когато стартира и продажбата на билети за събитието. През януари към афиша на "Sofia Rocks 2013" бяха добавени BULLET FOR MY VALENTINE и DORRN, а в края на март - SPINESHANK, ENSLAVED и HAEMATOM. Въпреки че се предполагаше, че на фестивала ще свирят и други групи, в крайна сметка такива не бяха анонсирани. Малко преди датата 26 юли стана ясно, че SPINESHANK отменят цялото си европейско турне и отпадат от "Sofia Rocks", а буквално часове преди началото на шоуто DORRN бяха заменени от сънародниците си LA FRONTERA. Причината е заболяване на фронтдамата на DORRN Jackie. Така се оформи окончателният лайнъп на "Sofia Rocks 2013", провеждащ се отново на стадион "Васил Левски" в столицата.

   LA FRONTERA дадоха старт на събитието точно в предвидения по програма час - 15:45 и от там нататък разписанието се спазваше съвсем точно. Не можем да кажем, че LA FRONTERA е позната на българската публика банда. Съществуването на испанска група със същото име дори стана причина доста хора да се объркат и да очакват да видят музиканти от Иберийския полуостров. Но националното разпределение на участниците (три германски банди) остана непроменено. LA FRONTERA демонстрираха колоритен имидж, подсказващ че основната цел на групата, когато е на сцена, е да се забавлява. Ранният час и работният ден обаче станаха причина те да свирят пред доста малко публика. Това, естествено, не им попречи да демонстрира увереност и да не смъкнат усмивките от лицата си.

   По-сериозно отношение показаха мултижанровите HAEMATOM, които сами определят стила си като "дойчметъл". Четиримата членове на бандата носят за артистични псевдоними четирите посоки на света - Север, Изток, Запад и Юг. Продуцентът им пък се подвизава като Екватор. Гримът, маските и костюмите на HAEMATOM правят от тях нещо средно между SLIPKNOT и блек метъл банда, а музиката им, въпреки наличието и на веселяшки парчета, е доста по-социално ангажираща от тази на LA FRONTERA (не е шега да имаш басист, който свири с чувал на главата). С втората група започна и същинската част на фестивала, в която предстоеше да гледаме все по-големи и интересни имена. С изключение на хедлайнърите, за всички участници това бе първо гостуване в България.
LA FRONTERA
haematom live


   Малко преди 19 ч. на сцената излязоха норвежците ENSLAVED. Спорен е въпросът дали тази група точно прилягаше на събитието и обкръжението от по-комерсиални, "стадионни" банди, но феновете на ENSLAVED сред публиката имаха редкия шанс да видят скандинавците на родна земя. От друга страна, в нехомогенната фестивална среда още повече изпъкна невероятният професионализъм на музикантите от северната държава. А и никой не можеше да се оплаче, че няма блек ;-)

   Групата започна сета си с интродукцията от парчето "The Sleeping Gods", включено в едноименния им сингъл от 2011 г. Първата песен, която ENSLAVED представиха, беше умопомрачителната "Riitiir" от последния им едноименен албум. Известно е, че "Riitiir" стана Албум на годината на списание "Metal Hammer Bulgaria" за 2012 г. и получи много високи оценки навсякъде по света от фенове и критика. Беше логично след този успех на творбата норвежците да включат в сета си няколко парчета от нея и освен заглавната песен, това бяха "Thoughts Like Hammers" и "Roots of the Mountain" - едни от най-силните им композиции. ENSLAVED бяха подбрали песни от най-различни периоди на творчеството си. Беше изпълнено и едно от най-очакваните от феновете парчета - "Ethica Odini" от "Axioma Ethica Odini" - смятан за един от най-значимите албуми на бандата. Към края на сета си ENSLAVED обявиха, че ще изпълнят песни от по-старите си творби, като започнаха с "Convoys to Nothingness" от "Monumension" (2001). "As Fire Swept Clean the Earth" направо смаза, а за финал на сета си избраха друго любимо на феновете парче - "Allfadr Odinn " от най-ранното им творчество.

   В началото на изпълнението на групата звукът не беше особено добър, ако някой искаше да чуе всички инструменти, трябваше да застане около средата на терена. Постепенно нещата се регулираха и към края на сета вече се чуваше прилично навсякъде. С прекъсване по технически причини (от което никой не е застрахован) донякъде беше опорочена разкошната композиция "Roots of the Mountain". По време на изпълнението на ENSLAVED публиката все още беше сравнително малко, но скандинавците определено привлякоха верните си фенове пред сцената. Фронтменът Grutle Kjellson правеше непрекъснати опити да раздвижи публиката, въпреки че музиката на ENSLAVED по-скоро предполага вглъбено слушане, за да може да се потопиш в настроението, което създава. Другото, което спечели публиката, беше забавната самоирония демонстрирана от групата с думите "Не ви харесват нашите песни, затова пък са дълги." Всъщност, не можеше да се каже, че песните не се харесват на публиката, а по-скоро, че събралата се тълпа беше доста разнородна - характерно за фестивал без определена стилова насоченост. Затова феновете на ENSLAVED могат да си пожелаят ново гостуване на групата, в по-уютната атмосфера на някой клуб, където музикантите да могат да се представят пред съмишленици и да имат възможност непринудено да общуват с публиката. Защото ENSLAVED е не само музика, това е една вселена и житейска философия. Изпипаните сложни композиции на бандата ненапразно са сравнявани с тези на PINK FLOYD, като дори ENSLAVED са наричани "Pink Floyd на норвежкия блек метъл".
Сетлист:
Intro (The Sleeping Gods)
01. Riitiir
02. Ruun
03. Еthicа Odini
04. Rооts of the Mountain
05. Thoughts Like Hammers
06. Convоуs to Nothingness
07. As Fire Swept Сlean the Earth
08. Allfadr Оdinn
enslaved live

   Около 20 ч. леко облечени девойки на средна възраст между 12 и 16 години проявяват всички признаци на нетърпението в нервно очакване на групата, която "ще ви подмокрим с един поглед" - прословутите BULLET FOR MY VALENTINE. Уелската сензация. Най-актуалната банда, стъпвала на наша земя, докато все още е актуална. Дългото очакване свършва - Островитяните традиционно започват сета си с колкото изтъркано, толкова и винаги способно да впечатели интро - "O Fortuna" от "Carmina Burana" на немския композитор Карл Орф.

   Независимо от личното ви отношение към тях, BULLET FOR MY VALENTINE са големи, а размерът, както знаем, има значение. Те излизат съпроводени от истеричните писъци на няколко хиляди гласове, представляващи множеството на верните им фенове. BULLET FOR MY VALENTINE са млади, силни и самоуверени. Отварящият риф на "Breaking Point" от тазгодишния им албум, "Temper Temper", връща температурата от 14 ч. с малката разлика, че сега всички имат достатъчно енергия не просто да се движат, а да спретнат наистина приветливо посрещане. Това определено не е най-добрата песен за начало на концерт, но тълпата е твърде заета да крещи, подскача, подритва или пък да изучава прическата на Matt Tuck. Ситуацията е драстично подобрена с "Your Betrayal" - една от най-силните композиции в третия им запис, "Fever", и вече се вижда, че четиримата са в тип-топ форма. И, разбира се, настроение да завладяват.

   Завоеванието продължава с "Waking the Demon" и всичко се разлива в пот и бира. Там, където солата на Ice Dale от ENSLAVED бяха ужасяващо заглушени, BULLET или нямат проблеми, или нямат сола. И когато песни като "Temper Temper" и "Scream Aim Fire" са заковани с типичния за групата, смазващ професионализъм, девойките в публиката са повече от доволни и скандиращите гласове - пресипнали. За хора с всички основания да се чувстват звезди, BULLET FOR MY VALENTINE демонстрират непретенциозност. Няма "най-велика публика", "вие сте откачени" или "това е велико". Има само една последна песен, един истински хит, наречен "Tears Don’t Fall". И сълза наистина не капва. Защото всички се усмихваме.

Сетлист:
-- Intro: Fortuna (Carl Orff song)
01. Brеaking Point
02. Your Betrayal
03. Waking the Demon
04. Saints & Sinners
05. 4 Words (To Choke Upon)
06. Temper Temper
07. The Last Fight
08. Guitar Solo (by Michael Paget)
09. Dirty Little Secret
Бис:
10. Scream Aim Fire
11. Tears Don't Fаll
BULLET FOR MY VALENTINE live
BULLET FOR MY VALENTINE live, fans


   В унисон с политическата ситуация в страната, в паузите между групите публиката периодично скандира "О-с-т-а-в-к-а!", с такива викове си тръгнаха от стадиона и доста на брой фенове след края на концерта. Общо около 15-20 000 души присъстваха на четвъртото издание на "Sofia Rocks". Близо половината от терена и трибуните на стадион "Васил Левски" бяха преградени и там не се допускаше публика, но в останалата част плътността на зрителите бе голяма, а когато дойде време RAMMSTEIN буквално да подпалят спортното съоръжение всичко е на max.


   Колкото и успешно да се справиха BFMV в ролята си на своеобразен ко-хедлайнър на "Sofia Rocks 2013", около час след слизането им от сцената и секунди след падането на огромното "люспесто" платнище, междувременно опънато в предната й част, едва ли у някого от присъстващите на "Васил Левски" е останало и грам съмнение кои всъщност са истинските и безспорни звезди на този фестивал...

   Три години след първата си изява в България и почти две десетилетия след създаването си, RAMMSTEIN безапелационно доказаха, че неслучайно са сред водещите метъл групи на планетата. Доказаха и че са машина - перфектно сработена, умело смазана и прецизно действаща, изпипвайки и най-дребния детайл.

   Още с първите акорди на откриващата "Ich tu dir weh" - и въпреки умопомрачителното розово кожухче на Till Lindemann - източноберлинският секстет грабна множеството пред себе си, владя го в продължение на час и 40 минути и не остави никого от присъстващите на иначе полупълния (или полупразен - зависи от гледната точка) стадион безучастен. С 18 песни, взети почти по равно от шестте им студийни издания (с лек превес на "Mutter" за сметка на "Rosenrot"), RAMMSTEIN като че ли успяха да удовлетворят и най-високите очаквания. Вярно, нямаше хитове като "Amerika" или вече до болка изтъркания "Engel", но за сметка на това други неизменни гвоздеи в програмата на шесторката като "Asche zu Asche" и направо претърканите и протрити от свирене "Du hast" и "Du riechst so gut" и този път зарадваха множеството. Нямаше ги и "Seemann" и "Haifisch" и традиционното плуване с лодка на Flake или Oliver в публиката, но и това им е простено - все пак вече не са първа младост...

   Важното обаче е какво имаше. А имаше почти от всичко, и то по много. Имаше ги горящите микрофони на Paul Landers и Richard Kruspe ("Asche zu Asche"), имаше ги адските огнедишащи маски ("Feuer frei!"), имаше ги пръскащите искри лъкове ("Du riechst so gut", "Du hast") и ръкавици на Till ("Sehnsucht"), имаше подпалени с бензинова горелка "случайни минувачи" ("Benzin"), имаше го и традиционното готвене на Flake в казан ("Mein Teil"). Разбира се, имаше и секс. Мно-о-ого секс, в който активната роля по правило изигра хер Lindemann и чиято първа "жертва" отново бе симпатичният кльощав клавирист, безпардонно наведен и осеменен с обилната струя, лееща се на талази от... ъъъ... маркуча на "партньора" му ("Bueck dich"). Вторият обект на желанието на похотливия вокалист се оказа самата публика, окъпана на изпроводяк с "Pussy" и порядъчно количество бяла пяна - в случая не от маркуч, а от цяло оръдие... но това са само дребни подробности от легендата за неутолимия мерак на наскоро чукналия 50 берлинчанин.

   И да, за малко да забравим най-важното - имаше и музика. Мно-о-ого музика. Повече дори и от секса. И докато стари RAMMSTEIN-ъри умираха от кеф под мачкащия тътен на "Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?", "Sehnsucht", "Asche zu Asche" и интрото на едноименната "Rammstein", други изпадаха в екстаз още с началните акорди на "Sonne", "Ich will" и "Keine Lust", трети се наслаждаваха на отдавна безспорния композиторски талант на секстета под звуците на "Ohne dich" и "Mein Herz brennt", четвърти надзъртаха в мрака на нечии извратени съзнания ("Wiener Blut"), пети пееха с пълно гърло ("Du hast"), а останалите просто се наслаждаваха докрай на поднесеното им перфектно от всяка гледна точка огнено шоу. Огнено и в буквалния, и в преносния смисъл на думата.

Сетлист на RAMMSTEIN:
01. Iсh tu dir weh
02. Wollt ihr dаs Bett in Flammen sehen?
03. Keine Lust
04. Sehnsucht
05. Asche zu Asche
06. Feuer frei!
07. Mein Teil
08. Ohne dich
09. Wiener Blut
10. Du riechst so gut
11. Benzin
12. Links 2 3 4
13. Du hast
14. Rammstein (intrо) / Bueck dich
15. Ich will
---
16. Mein Herz brennt (Piаno Version)
17. Sonnе
18. Pussy

RAMMSTEIN Live RAMMSTEIN Live RAMMSTEIN Live RAMMSTEIN Live RAMMSTEIN Live

   В галериите ни може да разгледате снимки на всички банди от "Sofia Rocks 2013":
HAEMATOM и LA FRONTERA
ENSLAVED
BULLET FOR MY VALENTINE
RAMMSTEIN


Коментари   (66)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Mrs.Pumpkin 1.09.2013 13:31:35 отговори + 0 0
FUCK FUCK FUUUUCK! Чак сега се сетих да погледна сетлиста и разбрах, че съм изпуснала любимите си песни на Рамщайн, по дяволите!! Поне останалите сте се забавлявали Следващия път като дойдат ТРЯБВА да съм там!!! \m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Damianov 21.08.2013 17:37:08 отговори + 1 0
Значи,за да кажеш,че този концерт не е бил добър,че Rammstein са надценени или нещо от сорта,трябва да си напълно комплексиран нереализиран и затъпял средностатистически българин,който на втората ракия слуша Ивана!Айде ако обичате да си държите критичните маловажни езици зад зъбите,а пък ако не искате,направете вие нещо по - добро - нали другите все не могат! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ostawka 1.08.2013 01:47:37 отговори + 0 0
до Анонимен - 2013-07-27 17:43:14

явно Брехт за теб е също вулгарен. Кой ти ампутира мозъка бе?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RAMMSTEIN 30.07.2013 14:34:27 отговори + 0 0
Тия хора са велики !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.07.2013 12:43:31 отговори + 0 0
Тил изрусил ли се е или е побелял? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


?!? 29.07.2013 16:55:42 отговори + 0 0
Анонимен - 2013-07-29 11:21:40
никаква чалга...) http://imageshack.us/photo/my-images/266/33zc.jpg/

Tи ошав от сливи не ядеш ли, че си тръгнал да критикуваш?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 29.07.2013 13:45:49 отговори + 0 0
flea, ти пък намери в коя държава да гледаш кви са им продажбите. В България се гледат броя на свалените торенти, не се научихте, ей! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

flea 29.07.2013 11:48:41 отговори + 0 0
Гледам пишат, че получили награда за златен статус по продажби на последния албум в България...Някой да знае колко бройки са това - 1000? И дали всяко дилдо от специалното издание се брои за отделна бройка? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Thream Deater 29.07.2013 11:40:11 отговори + 0 0
Всички големи, богати и популярни групи са мега надценени.
Единствено аз съм стойностен музикант и доказателството за това е, че мама и гаджето ми обожават музиката ми и знаят наизуст всичките ми парчета. Но понеже не съм комерсиален и не обичам да излизам от гаража, съм много подценен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.07.2013 11:21:40 отговори + 0 0
никаква чалга...) http://imageshack.us/photo/my-images/266/33zc.jpg/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Draco 29.07.2013 10:17:04 отговори + 0 0
Концерта беше супер, но видях родители с малки деца и се чудя какво са обяснявали след изпълнението на RAMMSTEIN Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до епизод 29.07.2013 07:57:27 отговори + 0 0
те па тия на които си се кръстил да не ти казвам колко са надценени,още свирят по градинките Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

епизод 29.07.2013 01:20:31 отговори + 0 0
хипер надценената група Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RAMMSTEIN 29.07.2013 00:59:51 отговори + 0 0
RAMMMMMMMMMSTEIIIIINNNNNNNNNNNNNNNN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.07.2013 23:59:17 отговори + 0 0
siXXX - 2013-07-28 09:14:14
Е ВИДЕ ЛИ ГО?Отмосно бфмв и последните им 2 албума много поздрави
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


cnupmucm 28.07.2013 23:47:49 отговори + 1 0
"Анонимен - 2013-07-28 12:26:08
чалга!!!"

Да го *****!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.07.2013 12:26:08 отговори + 0 1
чалга!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

siXXX 28.07.2013 09:14:14 отговори + 0 0
Аз не отитох, тъй като гледах Рамщайн преди 3 години, а Булет са бледо копие на бандата която бяха през 2005-2008г когато им бях, така да се каже - фен. Последните им два албума са пълна трагедия. "Най-актуалната банда, стъпвала на наша земя, докато все още е актуална" Вие или нищо не разбирате или ви плащат за тези репортажи. Само ще спомена нещо: Корн 2005г. (На върха на славата си тогава дойдоха в БГ, а всички знаем статуса който имаха Корн )
Рамщайн 100 процента са направили яко шоу, просто предпочетох този път да видя на живо Бат Бон Джоуви
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 28.07.2013 08:47:27 отговори + 0 0
следващия пълен Васил ЛЕвски ще е през 2015 на Металика... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 28.07.2013 02:10:59 отговори + 0 0
Аз лично се разпилях на тоя концерт. Моите уважения към Enslaved, които не слушам по принцип, но според мен се раздадоха и се държаха много професионално, въпреки тежките и дълги композиции. Haematom бяха голяма изненада за деня, а BFMV много исках да ги гледам и мисля, че добре паснаха на феста, въпреки леко омазания звук, но песента Riot въобще не са я свирили. Всяка група беше със собствен озвучител и от това зависеше качеството на звука ограничавайки се до възможностите на техниката с която разполага бандата. Бях на оградите и пиех като пич от двулитрова бутилка вода, която дори не ми беше взета на влизане, но за сметка на това ми гепиха българското знаме от охраната щото видиш ли било забранено! Как някой ще ми забрани да развявам флага на страната си, бе??? Като изключим това недоразумение всичко по организацията беше супер, дори охраната отпред раздаваше вода и пръскаше хора, а перцата на китаристите доволно ги раздаваха на феновете, когато падаха до тях. Нямаше около мен и грам простотия и говедарщина, типична за пияни блек метъли по концертите. Шоуто на Рамщайн е обновено основно в частта си с декорите и светлинното шоу - никъде не е казано, че са измилили супер новите номера за сцената, което вероятно хората са очаквали, ако съдя по коментарите. Обновен беше и сетлиста и изпълниха брутални класики от първите албуми, които не свириха предишният път. Да чуя любимите си песни от първите три албума (които си остават най-доброто, което групата е правила) беше уникално! За мен качеството на звука наистина беше страхотно и буквално ме боляха тъпанчетата, защото бях срешу колоните, вълната беше помитаща. За малко да хвана и палка, ама следващият път...Искам само да попитам има ли живи на мястото където Тил хвърли клавиатурата в края на Buck dich, имам чувстото, че там се избиха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Гошо възглавницата 28.07.2013 01:46:49 отговори + 0 0
Някой би ли ми казал setlist-тата на Hamatom ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wild Child 28.07.2013 00:53:33 отговори + 0 0
Ето ви и сетлиста на BFMV: http://www.setlist.fm/setlist/bullet-for-my-valentine/2013/vasil-levski-stadium-sofia-bulgaria-3c68167.html Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Predator 28.07.2013 00:48:19 отговори + 0 0
Бай Ганя, понеже некомпетентен и няма с какво друго да се защити, та обвинява бай Ганя за това Жалко.

На пича дето вика, че само 13 годишни се впечатляват от БФМВ - да си изкара главата от гъза

Няк'ъф анонимник се изтропа като споделя, че текстовете на Рамщайн били вулгарни? Вероятно съди по една песен. Похвално! Нека метне един поглед на Ohne Dich, Mein Hertz Brennt, Spieluhr, Seemann, Sonne, Spiel Mit Mir, всъщност трябва ли да изброявам 99% от песните им? Надали ще има смисъл.

И кой по дяволите ви втълпи, че Катехизис са компетентна и професионална медия?!? Та дори те самите не са излизали с подобно изявление. Не им правите добра реклама така.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аз 28.07.2013 00:16:24 отговори + 0 0
тва вокалче на булета яко копира james да го еева Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тил не е гей! 27.07.2013 23:55:55 отговори + 0 0
"Helmi - 2013-07-27 18:56:24
Сравнението ви на НЕМСКА група с машина е дори по-изтъркано от използването на O Fortuna като интро!"

Не е точно така. Има немски групи, които са доста далеч от машинарията. Виж, Rammstein са си баш машина и посочването на този факт изобщо не е излишно или изтъркано.

Страхотен концерт, Тил и компания изкъртиха мощно. Разбирам, че след това са изкъртили и няколко чалгарски сливи. Няма лошо! Чакаме ги пак!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Black & Death 27.07.2013 23:23:22 отговори + 0 0
Metal

2013-07-27 22:37:15
Slash - 2013-07-27 15:17:29.... Ще го напълни Роджър Уотърс съвсем скоро...
Роджър нищо няма да напълни, виж Стоунс - Да, U2-също, AC/DC - ама с тая криза и липса на фенове вече няма да има ни Big 4, ни Guns - остават само скандинавските дървари и други анонимни палячовци....

Буратино, дървар е баща ти!
Голем го изкара, а сигурно денсиш сека вечер на Saxon или Сандра.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Helmi 27.07.2013 23:10:06 отговори + 0 0
mdenchev - това е моята забележка към репортажа, която мисля, че не е съвсем безполезна. Не знаех, че е нужно да съм журналист/репортер, за да се изказвам. Пък.. авторът ако чете, може да се замисли, следващия път да измисли нещо по-оригинално, ние ще четем поне с една идея по-стойностен репортаж, а той ще става по-добър журналист. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal 27.07.2013 22:37:15 отговори + 0 0
Slash - 2013-07-27 15:17:29.... Ще го напълни Роджър Уотърс съвсем скоро...
Роджър нищо няма да напълни, виж Стоунс - Да, U2-също, AC/DC - ама с тая криза и липса на фенове вече няма да има ни Big 4, ни Guns - остават само скандинавските дървари и други анонимни палячовци....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wild Child 27.07.2013 22:20:20 отговори + 0 0
Пичове... BFMV не изпълниха Riot Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2013 21:21:48 отговори + 0 0
га ма няма Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 27.07.2013 20:51:06 отговори + 0 0
свириха я Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2013 20:26:12 отговори + 0 0
Не са я свирили, има футидж (с ужасно качество) на целия концерт в тубата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2013 20:23:52 отговори + 0 0
Наистина ли са я свирили? И кво праим ся-а-а-а?

ИЗВИНЕТЕСЕБЕ!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2013 20:19:30 отговори + 0 0
Грешката не е съвсем грешка, защото свириха част от Thoughts Like Hammers. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2013 19:28:11 отговори + 0 0
Алеко - 2013-07-27 19:15:04
Вие се радвайте, че Бай ви Ганя нямаше нищо общо, щото целия стадион щеше да е празен, а ние отвън на моабет с оркестрантите


Нямаше да е зле, Ивар един такъв сладкодумен мечо.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 27.07.2013 19:27:09 отговори + 0 0
Грешката я посочихме дотук към 58 пъти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Алеко 27.07.2013 19:15:04 отговори + 0 0
Вие се радвайте, че Бай ви Ганя нямаше нищо общо, щото целия стадион щеше да е празен, а ние отвън на моабет с оркестрантите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2013 19:06:47 отговори + 0 0
Да беше и посочил грешката поне, че да я оправят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 27.07.2013 19:06:36 отговори + 0 0
Helmi - не видях твоя репортаж от 2000 думи и 12 000 символа, както и твоите оригинални сравнения. Но ако имаш такъв, моля, покажи го. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2013 19:03:41 отговори + 0 0
Да беше и посочил грешката поне, че да я оправят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Хеймс Джетфийлд 27.07.2013 19:01:11 отговори + 0 0
Thream Deater в грешка си, бай ти Ганя никога не иска оставка, той е курва на всяка власт, която управлява.Когато на власт е бил Боко Тиквата, той е грухтял в негова чест, когато Тиквата падна, той почна да го плюе и да възхвалява Олигарски и манафите му, та не бъркай понятията и пак прочети "Бай Ганьо се върна от Европа"! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Helmi 27.07.2013 18:56:24 отговори + 0 0
Сравнението ви на НЕМСКА група с машина е дори по-изтъркано от използването на O Fortuna като интро! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2013 18:29:36 отговори + 0 0
Бай ти Ганьо е първи като става дума за йедене и други недотам възвишени и позитивни дейности, това знам аз за него.

Изпитахме кеф от репортажа за Инслейвд. Има фактологична грешка. Не че е особено важно, но го подчертаваме, имайки предвид колко държат на пунктуалността и фактологията от сайта тук, обикновено.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Thream Deater 27.07.2013 18:26:13 отговори + 0 1
Бай Ганьо иска публикуван репортаж пет минути след свършването на концерта.

Бай Ганьо иска репортажа огромен, описателен, без нито една фактологическа, стилистична или правописна грешка.

Бай Ганьо иска репортажът да е написан най-малко от Стивън Кинг, защото Бай Ганьо очаква да изпита удоволствие, четейки.

Бай Ганьо иска Стивън Кинг да е фен на съответните групи, да знае кога са родени бабите на музикантите на сцената и това да проличи в репортажа.

Бай Ганьо иска в репортажа да е отделено най-много време за неговата любима група, независимо от това, дали тя е най-излишната група на планетата.

Бай Ганьо иска той самият, неговата фейсбук страница или неговият блог да са изрично споменати в репортажа, ведно с изразени благодарности.

Бай Ганьо иска някой да му плати, че е прочел репортажа.

Бай Ганьо иска оставка.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2013 18:25:14 отговори + 0 0
А днес кои ще свирят, стана ли ясно вече или да отивам да си връщам билета? :| Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Стрина Пена 27.07.2013 18:14:27 отговори + 0 0
Анонимен - 2013-07-27 17:39:14
В духа на колегата надолу:

Rammstein - велики!
Bullet For My Valentine - бива.
Enslaved - лайномети.
Останалите - пълнеж.

Лайномет си ти, *****! 'Ем словесен, 'ем в буквалния смисъл.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

К 27.07.2013 17:52:22 отговори + 0 0
Беше страхотно шоу! Честно казано, най-много ми хареса от трите, които са им гледала. Е, имаше песни, които отново исках да чуя, но ....така са решили. За розовичкото якенце и изрусената изтъняваща "грива" - все пак провокацията е част от Рамщайн. Същото е, когато миналия път ги заведоха на чалга - ужас и половина, но пък ние си ги знаем - провокатори до дупка и то със странни, направо откачени идеи.
И една молба към организаторите - съобразявайте цените на билетите с възможностите на феновете! Все пак паричките не ги берем от дърветата, а на Вас, уважаеми организатори, Ви се наложи да заградите огромна част от стадиона, защото не можехте да го продадете. А знаете ли колко големи Рам-фенове са останали навън с наострени уши? МНООООГО! Много повете от онези, които дни наред протестират по улиците и които крещяха "Оставка" и между групите. Приятели, ако тези, към които е насочен призивът "Оставка", разбираха малко от посланията в метъла..., нямаше да се наложат такива призиви...
До следващия концерт!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2013 17:43:14 отговори + 0 1
Лириките на РАМСТЕЙН са вулгарни като чалга. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2013 17:39:14 отговори + 0 0
В духа на колегата надолу:

Rammstein - велики!
Bullet For My Valentine - бива.
Enslaved - лайномети.
Останалите - пълнеж.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гоци 27.07.2013 17:31:16 отговори + 0 0
Яко беше и този път. Искам розаво якенце! Хахахахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Murderous 27.07.2013 17:15:06 отговори + 0 0
На големите медии не им отива да правят и най-малките грешки. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2013 16:54:12 отговори + 0 0
Да бе да се сбърка една песен на фестивал с 5 групи е много некомпетентно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Black Art 27.07.2013 16:44:34 отговори + 0 0
Thoughts Like Hammers НЕ я изпълниха. Много моля, поне си направете труда да акредитирате компетентни хора, които адекватно да отразяват събитието, инак некомпетентността става традиция за вашия сайт. Но какво да се очаква от сайт, който не вижда по-далеко от Whitesnake и AC/DC.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2013 15:42:54 отговори + 0 0
Metal - 2013-07-27 14:30:05
Много, много добър концерт и сет... Жалко за сравнително слабата посещаемост /на фестивал преди София в Русия са свирили пред 700000 според официалния им сайт/. Май повече никой няма да напълни националния стадион.
В Русия феста е бил Безплатен, от няколко години така празнуват денят на Русия с концерти . Когато тука ще е така, тука по-вероятно ще направят фрее концерт на некви мазни чалги отколкото - истинската музика ...... no comment .....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2013 15:23:07 отговори + 0 0
Анонимен - 2013-07-27 15:18:08
Thoughts Like Hammers я свириха на уредбата вкъщи!

Чудна!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 27.07.2013 15:18:08 отговори + 0 0
Thoughts Like Hammers я свириха на уредбата вкъщи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Slash 27.07.2013 15:17:29 отговори + 0 0
Metal - 2013-07-27 14:30:05
Много, много добър концерт и сет... Жалко за сравнително слабата посещаемост /на фестивал преди София в Русия са свирили пред 700000 според официалния им сайт/. Май повече никой няма да напълни националния стадион.
Ще го напълни Роджър Уотърс съвсем скоро... а да видиш Стоунс като дойдат какво ще е?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2013 15:08:07 отговори + 0 0
Thoughts Like Hammers са свирили, ама друг път. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

EntombeD 27.07.2013 15:06:12 отговори + 0 0
Rammstein- безкомпромисен звук, шоу и професионализъм

Enslaved- доживях ги! магия!

BFMV- предпочитам да си пусна Мetallica, а не тяхни бледи копия. освен 13-годишните друг няма да впечатлят

Останалите групи- пълнеж!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2013 15:00:08 отговори + 0 0
Браво, много добро ревю на Инслейвд. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Християн 27.07.2013 14:51:38 отговори + 0 0
Беше просто невероятно шоу !! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 27.07.2013 14:39:35 отговори + 0 0
* Шверин, не Лайпциг. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nespithe 27.07.2013 14:38:01 отговори + 0 0
Ей, и още нещо. Линдеман е родом от едно селце край Лайпциг. Берлинчанин става чак когато First Arsch и Feeling B постепенно мутират в Рамщайн. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nespithe 27.07.2013 14:33:54 отговори + 0 0
"И сълза наистина не капва. Защото всички се усмихваме."

Всъщност едно девойче до мен не на шега се разплака, когато излязоха BFMV.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal 27.07.2013 14:30:05 отговори + 1 0
Много, много добър концерт и сет... Жалко за сравнително слабата посещаемост /на фестивал преди София в Русия са свирили пред 700000 според официалния им сайт/. Май повече никой няма да напълни националния стадион. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 27.07.2013 14:11:32 отговори + 0 0
"Fever" е трети албум на BFMV, не втори. Такъв факт изисква малка справка, а подобна грешка не отива на медия като вас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".