ALCATRAZZ feat. Graham Bonnet свириха в Берковица на 26 юли

27 юли 2008, 11:35 ч. 679 / 9 14
пред./следв.
Първият концерт на ALCATRAZZ feat. Graham Bonnet в България е вече факт. След неуредицитие около несъстоялото се шоу на бандата на 1 юли в Пловдив, групата все пак свири у нас. Graham Bonnet и компания закриха традиционния фестивал "Беркрок" в града под връх Ком - Берковица. Тридневният форум събра на една сцена едни от най-дейните български банди. От 24 до 26 юли на поляната в центъра на града се събираха по 3000 души, за да чуят, видят и покуфеят с THE A.X.E. PROJECT, OFFROAD, ЛАВИНА, ГРАНУЛОМ, РЕВАНШ, ЕРИДАН, СИЛУЕТ, СИГНАЛ. Но най-чакан беше концертът на ALCATRAZZ feat. Graham Bonnet, групата, която според самите музиканти, няма нищо общо с онази банда ALCATRAZZ от началото на 80-те години на миналия век, а просто изпълнява нейните песни. В последния ден от феситвала - 26 юли саундчекът започна в 16:30 ч. Песните на ALCATRAZZ и RAINBOW привлякоха пред сцената немалко привърженици на класическия рок звук. Всеки акорд при проверката на звука беше посрещан с одобрителни викове, а имаше и мнения, че "на кого по дяволите трябват METALLICA (свирещи в София на 25 юли) при положение, че в Берковица идва Graham Bonnet". Срещуположния на сцената край на поляната беше отреден за палатковия лагер. Павилионите със скара и бира също бяха на лице. След страхотна работа, организаторите отново бяха създали най-добрите условия за еидн класически рок концерт. Два часа продължи проверката на звука на хедлайнерите. Китаристът Howie Simon не спря да търси най-доброто от апарурата, докато не постигна оптималния звук. На импровизираната пресконференция ALCATRAZZ feat. Graham Bonnet споделиха впечатленията си от Берковица, група СИГНАЛ, кято са слушали предишната вечер и която закри втория ден от феста - 25 юли, защо след фиаското "1 юли" все пак дойдоха у нас толкова скоро (причината според тях е професионалната работа на организаторите на "Беркрок"), пошегуваха се, че барабанистът Glen Sobel е лежал през 1999 година в български затвор и споделиха, че до края на годината се надяват да запишат чисто нов материал, от който към момента почти всичко е готово. Малко след 19 ч. THE STRUNES поставиха началото на последния ден от "Беркорк 2008". След тях бяха варненците ROCKFIRE, FALLEN ANGELS и последната българска банда за феста - AWAKE.
   За представянето на родните групари може да се каже само едно - тези момчета просто заслужават в тях да се инвестира, за да разгърнат потенциала си докрай. Защото от сцената на "Беркрок" поне едно нещо стана ясно - рокът у нас не просто има почва и не е поза, а светоусещане, което е пуснало дълбоки корени в съзнанието на фенове и музиканти. Иначе едва ли може да се обясни факта да пропътуваш цялата страна от Варна, за да свириш в Берковица и пак назад - общо 20 часа път в най-добрия случай. Защото Берковица никак не е близо. Всяка група свири около 40 минути, както собствени парчета, така и кавъри на класически и световно признати рок банди, писали историята на този стил.
   В 23 ч. в светлината на прожекторите излязоха най-чаканите на фестивала - ALCATRAZZ feat. Graham Bonnet. И се почнаха - парчета на ALCATRAZZ и парчета на RAINBOW. Песни, които едва ли някой пред сцената е мислил, че ще чуе на живо и то изпълнени от оригиналния вокалист Graham Bonnet. А той с леко отслабнал глас, платинено рус, покоряваше от сцената. Стабилна ритъм поддръжка от Glen Sobel и Tim Luce, и един великолепен Howie Simon на китарата. Дори проблемите с багажа на Tim Luce не помрачиха пребиваването на бандата в малкия подпланински град. Защото Tim си тръгна от Берковица така, както дойде - с дрехите на гърба си. Тази вечер и публиката беше повече и атмосферата беше различна - просто музикантите, като с машина на времето, върнаха феновете в златните години на рока. А след подобен финал въпросът дали догодина отново ще има фестивал е излишен и безмислен. Защото и през 2009 в Берковица ще има фестивал. Ще има "Беркрок". Поне така обещаха организаторите, справили се отлично с предизвикателствата, които поставя един тридневен рокфестивал.

   След изпълнението си Graham Bonnet и музикантите от бандата му се оттеглиха в една от шатрите и даваха автографи и се снимаха с абсолютно всички желаещи фенове. Очаквайте скоро снимки, а ето и сетлист на шоуто им:
01. Eyes Of The World
02. Too Young To Die
03. God Blessed
04. Stand In Line
05. Night Games
06. Guitar solo
07. Big Foot
08. Jet To Jet
09. Sons And Lovers
10. Kree Nakoorie / Hiroshima / Kree Nakoorie
11. Will You Be Home Tonight
12. Island In The Sun
13. Desert Song
14. Drum solo
15. All Night Long
Бис:
16. Oh, Darling! (The Beatles cover)
17. Since You’ve Been Gone
18. Lost In Hollywood

alcatrazz



Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Amorphine 29.07.2008 14:29:23 отговори + 0 0
Няма да си го простя, че пропуснах заради скапани несериозници Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Glen 29.07.2008 01:29:38 отговори + 1 0
Ей , я по-тихо!
Измислени банди и незнам си кво . . . Ако не беше този концерт на Металика, на дали щеше да се мъдрят толкова глупости тук! Хората отгоре са си го написали - чете и ще ви стане ясно за какво говорим! Концерта на Металика си е едно , това с БеркРок и Алкатраз си е друго - не можете ли да го схванете? Сега . . . критики можем да ръсим по адрес на кое ли не събитие Винаги има какво да се критикува! Нека се кефим,че можем да гледаме това-онова , че не се знае още колко време ще е.
Концертите не се засичаха - къде е толкова проблема? Или щом еди кой си идва в България, то никой друг не може да направи нещо някъде?
И не ми говорете за БълХария!!! Берковица си е супер градче,където винаги може да си прекараш страхотно и да релаксираш - ако знаеш как , естествено Според мен и Металика и БеркРОк с Алкатраз и Лени Кравиц на следващата вечер си мина страхотно! Аз бях и на трите събития И съм доволен,че успех да преживея тези 3 дни!
Поздрави . . . и по-спокойно , бре , хора
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 28.07.2008 22:06:35 отговори + 0 0
Фестивал, на който повечето хора са на масите с бирите и кебапчетата, а пред сцената се играе мач с бирени бутилки, докато забиват българските групи. Трагедия. Звукът отпред беше толкова силен, че два дни след това ми пищеше едното ухо. Ето защо хората стояли по масите! 3000 души е имало пред сцената някъде другаде. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 28.07.2008 17:31:41 отговори + 0 0
"Баце, не всичко започва и свършва с Металика, още повече музиката..."
Несъмнено е така. И дори не искам да кажа нещо лошо за Alcatrazz или за Греъм Бонет, но сравнението между концерт в Берковица и концерта на Metallica е, меко казано, тъпо. Освен това е ужасно тенденциозно - един вид, тия са позьори и свирят позьорски и ако нямаше 8-тонен екран и пламъци, щяха да са смешни. Не е така и трябва да си сляп (или може би глух?) за да не разбереш, че хората просто са професионалисти и чудесни музиканти. Верно е, машината е зад тях и всичко трябва да е голямо. Хубаво е да бъдеш и на по-малки концерти, истински рок, без всичкия този блясък. Но сравнението е безумно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Digger 28.07.2008 17:16:00 отговори + 0 0
"newsted - 2008-07-28 16:13:44
що за човек трябва да си да не дойдеш на METALLICA ми да ходиш на някви хипер измислени групи и то в най-гадния край на Бълхария ."

Баце, не всичко започва и свършва с Металика, още повече музиката...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


newsted 28.07.2008 16:13:44 отговори + 0 1
що за човек трябва да си да не дойдеш на METALLICA ми да ходиш на някви хипер измислени групи и то в най-гадния край на Бълхария . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Digger 28.07.2008 10:35:41 отговори + 0 0
"о!о - 2008-07-28 01:06:48
Ех добре че бяха няколкото бомби и ракети на концерта на Metallica че да го "спасят".........
Абе Вие като пишете гледате тавана и цъкате по клавиатурата на посоки ли ?????????????/"

ъхъ, определено това правим и мухи ловим. Стреляме и по канарчетата. Яко, нали?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

о!о 28.07.2008 01:06:48 отговори + 0 0
Ех добре че бяха няколкото бомби и ракети на концерта на Metallica че да го "спасят".........
Абе Вие като пишете гледате тавана и цъкате по клавиатурата на посоки ли ?????????????/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ARCTURUS 28.07.2008 00:47:33 отговори + 0 1
Scorpio-******************** и ни спести "професионалното" си мнение Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

shadowking 27.07.2008 22:50:35 отговори + 0 0
Като гледам сетлиста ще е бил добър концерта!Като чуя Eyes Of The World изтръпвам вече почти 30 г. Може да е само за един албум Бонет в Rainbow, но какъв....страхотия!
Завиждам благородно на тези дето са били в Берковица!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Scorpio 27.07.2008 22:29:02 отговори + 0 0
Доста по-голям експерт е от теб, смешни ми Йонас. Чудесен концерт и фестивал! Имах честта и удоволствието за пореден път да му се насладя и догодина пак ще го направя. Без излишните пози, а и без пиро и светлинните ефекти, които не предлагат по-скромните фестивали, Metallica ще изглеждат жалки. За сметка на това вчера бе една велика вечер! Просто музика и майсторство! Оттам насетне... А ве кефете си се, ваш си проблем. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 27.07.2008 20:27:41 отговори + 0 0
Тъжно е, че сред феновете на метъла има такива неграмотници.
Ходих миналата година на БеркРок, беше яко. За тази имах други планове, пък и не са ми сред любимците, но бих отишъл пак.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ani 27.07.2008 15:03:52 отговори + 0 0
hahahahha, "БеркРок" .... малоумно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 27.07.2008 12:17:40 отговори + 0 0
"на кого по дяволите трябват METALLICA (свирещи в София на 25 юли) при положение, че в Берковица идва Graham Bonnet"
хахаха, велико изказване, наистина. Несъмнено на някой истински експерт.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".