Швейцарски рокендрол на "Alarma Punk Jazz" в последния ден на септември

20 сеп 2016, 16:11 ч. 373 / 3 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Alarma Punk Jazz & Voodoo Rhythm Records
представят:
ROY & THE DEVIL’S MOTORCYCLE (Швейцария) @ "Mixtape 5", B-Side, support: Lepi Xhoni (МК)
30 септември (петък) – 21:00ч. – клуб "Mixtape 5", B-Side

Билети в системата и на касите на Eventim:
10 лв – до 26 септември
13 лв – до 30 спетември
16 лв – на входа на клуба преди концерта

Готови ли сте за голямото събитие на радио фестивала „Аларма Пънк Джаз” на програма „Христо Ботев” за месец септември? На 30 септември от 21.00 ч. в столичния клуб "Mixtape 5", B-Side култовият швейцарски primitive rock’n’roll лейбъл Voodoo Rhythm Records гостува на „Аларма“ за четвърта поредна есен – този път с концерт на меланхоличните рокендрол-даркери Roy & The Devil’s Motorcycle.

Групата има четири албума за лейбъла на Reverend Beat-Man, като последният от тях – Tino, The Frozen Angel – е саундтрак към едноименния швейцарско-боливийски филм, посветен на европейския клон на мото-братството Hell Angels и на техния предводител Мартин Шиперт (1946-1981). Квартетът Roy & The Devil’s Motorcycle включва тримата братя Щели (Маркус, Матиас и Кристиян) – всеки от тях китарист и вокалист – барабаниста Елиас Рашле. Съвместната им история е 20-годишна, а за Voodoo Rhythm Records записват от 1998-а. Музиката им е причудлива смесица от блус, гаражен рокендрол, пост-пънк и психеделик. Свирили са съвместно с легенди като Acid Mother Temple, Black Lips, Psychic TV и Мартин Рев от Suicide, а през 2012г. правят и цяло европейско турне със Spiritualized.
Специалният гост-артист, който ще отвори събитието пък, е македонският рокендрол герой Lepi Xhoni (Лепи Джони), познат на българската публика от участието си на Rocket Psyence Fest с триото си The John, с което пък миналата година подгрява The Jon Spencer Blues Explosion. Lepi Xhoni записва за лейбъла PMG Recordings, а в миналото е бил и китарист на електроник-дарк активистите PMG Kolektiv. One-man бендът му е един от най-екстатичните и най-автентични примери за възхода на този жанр/формат на Балканите.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".