СИГНАЛ празнуват 45 години с концерт с 45 музиканти и оркестър на 7 декември

20 сеп 2023, 10:19 ч. 890 / 43 6
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Група „Сигнал“ празнува 45 години с 45 артисти на сцената
С впечатляващ концерт-спектакъл в зала 1 на НДК рок група „Сигнал“ ще отбележи своята 45-та годишнина.

Заедно с Данчо Караджов, Александър Мариновски, Жоро Янакиев и Владимир Захариев на сцената ще се качи и Русенската филхармония с диригент Димитър Косев. Така общият брой на артистите става 45 – колкото години концертен живот празнува и емблематичната българска рок група.
„Създадох групата през 1978 г. и оттогава до днес тя не е спирала своите изяви. Не е имало период, в който „Сигнал“ да не я е имало – с това немного групи дори в световен мащаб могат да се похвалят.“, горд е Данчо Караджов. „Първата ни песен беше „Любов“. Така мога да опиша и всичките тези 45 години – любов към музиката, към рока, към публиката, към истинските неща в живота…“, не крие емоцията си един от най-разпознаваемите български гласове.

Неуморни в творческите си търсения, „Сигнал“ и Русенската филхармония ще съчетаят рока с класиката, за да поднесат на ценителите един вълнуващ прочит на обичаните от всички хитове: „Липсваш ми“, „Лодка ли е любовта“, „Сбогом“, „Сляп ден“, „Спри се“, „Между ад и рай“, „Може би“, „Да те жадувам“ и др. „Желанието ни е по повод нашия юбилей да подарим на нашите верни фенове, благодарение на които „Сигнал“ е това, което е, един различен и вярваме интересен музикален подарък – спектакъла „45 години рок“, разказва обичаният Данчо Караджов. Организаторите от Event Masters обещават и интересна сценография, която ще превърне събитието в истинско зрелищно шоу.

Концерт-спектакълът ще е на 7 декември от 20,00 ч. в Зала 1 на НДК. Билети могат да се закупят в мрежите на Eventim [поръчай онлайн] и Grabo, както и на билетната каса на НДК.

 

45 години Сигнал, концерт с Русенската филхармония



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


име и псевдоним 2.10.2023 01:25:17 отговори + 2 0
Голям щастливец съм да гледам последните големи концерти на Сигнал, в периода 1994 до 1999/2000. Тогава Ицо още беше там. Все още бяха големи, а последния им добър албум беше Сигналистика, последния им голям хит беше Грешница. Дотук! После много ангажименти, казарма, работа, работа. Един ден отивам да гледам Глен Хюз, 2005, БТР се бяха залепили да му свирят, и Сигнал бяха първи, на НДК отпред, безплатен лайв. Малко закъснях, но стигнах за Сигнал, гледам Данчо с някаква шапка, слънцето ми свети, не виждам изобщо Ицо, даже и кийборд нямаше на сцената. Някакви нови музиканти там, само Владо и Данчо разпознах. Викам си, Ицо нещо е болен може би. После гледам в нета - изгонил го още през 2001. Оттогава насам не съм гледал Сигнал на живо, въпреки, че исках. Но гледах каквото можах по тв, нета, купувах си дисковете им, и концертния "Абсолютно непознати", който съдържаше песни, които от средата не 90-те не са пели, като Сянка и Небе например. Пълна пародия! Гласът го няма вече, Ицо и Румен ги няма, Сигнал ги няма! Съжалявам, Данчо, но това е гласът на фена! И не - изобщо не харесваме джазиранията ти на вечните хитове, които твърдиш, че сме обожавали. Не харесваме "импровизациите ти", вместо да изпееш песента нормално, не харесвам и, че "Да те жадувам" ние трябва да я пеем, а ти да се провикваш и изживяваш като Фреди Меркюри, след като не си. От 1996 насам в концертите на Сигнал има ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН РЕГРЕС. Затова и няма да гледам този концерт с 45-50 музиканти, още повече, че не очаквам Данчо да е поканил Ицо и Румен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fantomas 21.09.2023 23:49:02 отговори + 6 2
Гласът му изчезна отдавна ! И само с едно викане на О йееее - не става ! Сигнал не съществуват ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 21.09.2023 15:01:53 отговори + 7 1
Без Ицо Ламбрев - основателя на групата - това е бледа сянка на Сигнал! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

LawbreakerNRS 20.09.2023 11:02:13 отговори + 14 3
Вече са парадоия, ала Данчо Караджов.Сигнал отдавна не са "оная" група, особено откакто в нея не са Христо Ламбрев и Румен Спасов ....От средата на 90-те Сигнал просто ги "няма" ... А последните им концерти са , меко казано , дразнещи.Поне за нас, коита сме израснали с тяхната музика и помним "взривоопасните" им концерти, изпълнени с много живец и енергия.Данчо Караджов с лчните си излияния отдавна я приключи тая, велика иначе , рок група. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 20.09.2023 10:46:43 отговори + 5 3
А миналата година бяха ли 44 музиканти? А по-миналата 43? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тор 20.09.2023 10:36:28 отговори + 11 0
От две години обикалят с този концерт. Гледах ги в Кюстендил и не останах много очарован. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".