SLIPKNOT, TOOL, NICKELBACK и др. са получили заеми заради кризата с коронавируса

8 юли 2020, 09:19 ч. 1323 / 7 11
пред./следв.

   Кризата, породена от пандемията от новия коронавирус COVID-19, се отразява тежко почти във всички сфери на икономиката, а особено тежко пострада шоу бизнесът.

   Невъзможността за провеждане на големи концерти и фестивали на живо лишава музикантите от основния им източник на доходи. Затова не е чудно, че групи и изпълнители масово се възползват от предлаганите от правителствата помощи и заеми при изгодни условия за преодоляване на кризата.

   Изненадващо или не в САЩ между 150 000 и 300 000 долара заеми са получили не само по-неизвестни банди, но и мултиплатинени изпълнители, които би трябвало да имат ресурс за преодоляване на COVID-19 кризата. Такива са: SLIPKNOT, TOOL, NICKELBACK, PAPA ROACH, SEVENDUST, SKILLET, GREEN DAY, PEARL JAM, WEEZER, Sammy Hagar, TESLA, IMAGINE DRAGONS и др.

   В България също се предлагат и заеми, и безвъзмездни помощи за малки и средни фирми. Рок и метъл бандите у нас обаче много рядко имат търговски дружества, с които да могат да кандидатстват за финансова подкрепа от правителството. 

 



Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


maxXx 10.07.2020 13:27:26 отговори + 0 0
Дават ли ти изгодно - взимай!

Безлихвени кредити, кредити с отложено плащане, кредити с остатъчни плащания след краят им след години над 15%...и аз бих взел 8-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 8.07.2020 18:50:02 отговори + 6 5
Изненадан съм да видя някои от най-големите имена, които правят музика от десетилетия, та дори и Сами Хейгър сред тях! Докато истинските музиканти страдат, комерсиалните поп звезди имат цели корпорации и милиардери зад гърба си, които държат на имиджа им, славата и най-вече на това да правят нискокачествена музика д пошли текстове и клипове, която да промие мозъците на по-младите слушатели и да ги програмира така, както те искат. Винаги дъм твърдял, че рок и метъл музиката (като цяло) е извън системата и затова никой не популяризира смислена музика като цяло (та дори да не е Праведна). Ако Ленън беше млад музикант днес, щеше да свири на улицата и да качва клипове в Ютуб, надявайки се някой да го забележи... докато такива като Ники Минаж и Бийбър печелят "музикални" награди за добре свършената работа (да деградират слушателите си). Ковид-1984! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 8.07.2020 20:19:45 + 4 1
Защо си толкова неблагодарен? Нали заради короната са те пуснали от психодиспансера на домашно лечение? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 8.07.2020 21:51:02 + 3 0
>Ако Ленън беше млад музикант днес, щеше да свири на улицата и да качва клипове в Ютуб,
---
Ти нали знаеш, че Бийбър правеше точно така?

Иначе, всъщност, не се учудвам толкова от новината, макар че в началото я приех странно. Музикантите са достатъчно богати и на тях заеми не им трябват, обаче целият антураж, който се носи с тях по турнета и който сега е без работа, е друга работа.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kuzman 8.07.2020 15:49:13 отговори + 2 1
Ами като дават - вземат. Но не мисля, че всички имат спешна нужда. Туул например отдавна не могат да се нарекат професионални музиканти. Те работят най-различни други неща и имат странични бизнеси. Джеймс Мейнърд Кийнан например е сериозен винопроизводител със собствени лозя, машини, изби и т.н. Наскоро покрай новия им аблум бяха пуснали едночасов филм за него... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 8.07.2020 14:25:11 отговори + 5 2
ДиДжеите напоследък поскъпнаха множко и е нормално Слипнот да имат нужда от някой лев. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванката 8.07.2020 13:19:18 отговори + 4 0
Смятам че на Корито мног му трябва помощ https://prnt.sc/tdzgjx Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


destroy_and_sick 8.07.2020 10:08:43 отговори + 12 0
Бандите са търговски дружества, тоест фирми, които подлежат на фалит и всякакви негативни последствия от кризи и безобразия. Друг въпрос е колко долари има в личната сметка на всеки един музикант. Със сигурност доста от изброените могат да изкарат до преклонна възраст, живеейки съвсем добре, без да изнесат нито един концерт повече. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

UGIN 8.07.2020 09:34:23 отговори + 4 2
Големите банди не за богати, просто през тях минават много пари. Това е. Голяма банда - голямо шоу. Това струва пари. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 8.07.2020 09:42:45 + 5 0
Фирмата в която работя кандидатства за 60/40. То са едни бумаги, едни попълвания на всякакви документи. Не е за обикновени хора това. Трябва да имаш екип счетоводители и т.н., които да свършат работата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 8.07.2020 12:53:13 + 7 0
Все не са богати. Кори Тейлър, както установих току-що, е с нетна стойност десет милиона долара. Чад Крогър е с осемдесет милиона долара. Джакоби Шадикс е с дванайсет милиона долара. Мейнърд Джеймс Кийнън е с шейсет милиона долара. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".