SMALLMAN, Иван Шопов и AVIGEYA разчувстваха публиката в "Terminal 1" на 17 ноември

18 ное 2016, 12:02 ч. 2442 / 8 3
пред./следв.

   Идеята за съвместен проект между SMALLMAN, Иван Шопов и AVIGEYA развълнува софийската публика и билетите за представянето му в клуб "Терминал 1" се изчерпаха седмица преди датата на събитието - 17 ноември. Големият интерес предизвика определянето на втора дата на същото място в София – 26 декември, веднага след мини-турнето в Румъния, Германия и България. SMALLMAN са Цветан Хаджийски - вокали, гайда, перкусии; Иван Тодоров - китари; Стефан Пенев - бас; Андон Тръпков – барабани. Иван Шопов ни е познат от COOH, BALKANSKY и THE THIRD MAN, а AVIGEYA е фолклорна формация с участието на Александра Василева (сопрано), Ралица Кирилова (сопрано), Милена Великова (мецосопрано) и Сибина Раденкова (мецосопрано). За присъствието на SMALLMAN на сцената е говорено много, но не омръзва. Четиримата музиканти ангажираха вниманието на зрителите със силно и емоционално начало с три любими парчета ("Първом Първом", "Prayer" и "Dreaming Piece") от последния си албум "Envision". Появата на Иван на пулта, макар и в дъното на сцената, не можеше да остане незабелязана. Той доведе със себе си духа на бурята, звука на тежки стъпки по безплътни улици, мистични ритми и акценти, които се сляха с познатия въздействащ стил на групата. "Inner Oceans" е роден в планината и това се усети. Цялото преживяване беше като мощна стихия, която може да те приласкае и приюти, но и да те връхлети и разпилее. Истински вътрешен океан се пробуди за повече от час у всеки, присъствал в пълния клуб.

   Кулминацията беше появата на четирите певици от AVIGEYA, чиито гласове се вляха като бистър поток от кристална чистота и нежност, уравновесяваща силните мъжки енергии на сцената. Съвместния труд на изпълнителите, съчетан с голямата им любов към българската музика (със съдействието на George Apsion от "Kore Studios" (Лондон), дава като резултат изключително балансирано съчетание от индивидуалните им стилове. Ако се доверим на думите на фронтмена Цветан, всяко изпълнение може да е още по-изпипано и още по-прецизно. Какво по-хубаво обещание от това, че пътят към съвършенството е безкраен, но щом човек е стъпил на него, може да се стреми отвъд все по-широки хоризонти. Разбираемо беше желанието на публиката да задържи този момент за по-дълго и да поиска още. А музикантите пожелаха да достигнат границите си и да го дадат. Последното парче в биса беше композиция, отпаднала от записите за албума, но родена от същата сила, завихрила се между тези три вселени. В края феновете получиха огромно "благодаря" от музикантите, обричане да бъде лекота и любов и усещане за пълно оползотворяване на енергията. Вчера в "Терминал 1" въздухът беше толкова гъст и наситен с енергии, че на човек му идеше да се пресегне, да си вземе и да отнесе шепа със себе си. Един малък вътрешен океан, в който всяка отделна капка съдържа безкрая.

   Сетлист:

01. Първoм Първом
02. Prayer
03. Dreaming Piece
04. New Day
05. Drop
06. Duality
07. Silеnce
08. Fenix
09. Rhodopes (с AVIGЕA)
10. Rade (с AVIGEA)
11. Evolution
12. Undеrnеаth
Бис:
13. CWG

 

Текст: М.Е. Ганчева
Снимки: Калоян Тасков

 



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Георги 21.11.2016 17:06:30 отговори + 0 0
Моля, оправете сетлиста, песните Quality и Remix всъщност са Duality и Fenix, за справка - новият им албум в бандкамп https://smallman.bandcamp.com/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ген. Радев 21.11.2016 16:25:58 отговори + 0 0
разчуВстваха* Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mastodon_bg 18.11.2016 16:40:05 отговори + 7 3
Уникално шоу!
Нищо чудно, че залата се разпродаде още преди повече от седмица. За първи път гледах Цецо и компания на живо и не съжалявам за нищо - дори се чувствам обогатен по някакъв начин заради тяхната музика.

Самият вокалист изрази толкова емоционално огромната си благодарност към феновете. Смятам, че това е една от най-оригиналните и проспериращи банди в България през 21 век.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".