Софиянците COMASUMMER и гърците NERRVES с турне у нас и в Европа

10 ное 2016, 16:40 ч. 471 / 5 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

На 18 ноември софийската сайкъделик-гараж рок група Comasummer стартира своето второ турне в страната и чужбина, непосредствено преди да започнат записите на следващия им албум, който се очаква да бъде издаден през 2017. Този път към тях се присъединява гръцката гараж-пънк банда Nerrves. Десетдневното турне на Comasummer и Nerrves е организирано изцяло от музикантите и обхваща градове в България, Сърбия, Унгария и Гърция. Ето какъв е техният график:

18 ноември – София, България – Mixtape 5, B-Side
19 ноември – Пловдив, България – Void
20 ноември – Ниш, Сърбия – Feedback
21 ноември – Белград, Сърбия – Elektropionir
22 ноември – Зегед, Унгария – Grand Cafe Varkert
23 ноември – Печ, Унгария – Pecsi Est Cafe
24 ноември – Зайчар, Сърбия – Omladinski centar Zajecar
25 ноември – Солун, Гърция
26 ноември – Серес, Гърция

Comasummer е създадена в началото на 2014 в София. Tе смесват Psych, Garage, Desert Rock и Shoegaze елементи, за да създадат звукова амалгама, която остава в съзнанието на слушателите. Дебютният им албум “Out of the Sun” е издаден в края на 2015 от американския лейбъл Custom Made Music. Той получава позитивна критика в страната и чужбина и заема челни места в специализирани класации в Англия, САЩ, Чили и Русия. Групата е споделяла сцена с The Shivas, Whereswilder, The Noise Figures, Temple of the Smoke и множество български музиканти. Турнето с Nerrves е третото представяне на Comasummer извън България, след концертите им в Македония с The Black Swells и балканското им турне с Whereswilder през пролетта на 2016. В момента групата е в състав: Пламен Печин, Николай Каракехайов, Владимир Лалов, Десислава Петкова и Иван Шентов.

Nerrves e Garage-Punk група, създадена през 2013 г. в Атина, Гърция. Бандата започва като трио, състоящо се от Jox, Stevum и NickDi, а по-късно към тях се присъединява Jiomy на електрически орган. Чрез инструменталите си те споделят своята любов към американските ъндърграунд музиканти от 80-те, както и към новата вълна на гаражния рок и пънк, докато вокалните им партии са вдъхновени от съвременното течение Neo-Psychedelia. Групата е делилa сцена с банди като Heaters, Spectres и Parquet Courts, както и с множество от гръцките си колеги. Техният дебютен EP се нарича “Pest” и е издаден на 7-инчов винил през 2014. Албумът е продуциран от John Vulgaris от Bazooka в студио Dia de Los Muertos Recordings. В момента работят над нов албум. Настоящото им турне с Comasummer е първото турне на Nerrves извън Гърция, а концертът им в София е техният дебют в чужбина. Това е една от малкото групи, които можете да видите в България, чиито вокали са поети изцяло от барабаниста.

След лайв изпълненията на групите в София и Пловдив, двете вечери ще продължат с рокенрол селекция от екипа на Rocket Psyence. Rocket Psyence е колектив от музиканти и DJ-и, създаден през 2015 в София. Стартирал като проект на Пламен (Comasummer), Мартин (Doesn’t Frogs) и Владимир (Comasummer), колективът реализира концертите Rocket Psyence Night и промото на “Out of the Sun” на Comasummer, а през пролетта на 2016 идеята прераства в Rocket Psyence Fest с участие на български и чуждестранни имена. Турнето на Comasummer и Nerrves, както и серията от DJ партита в бар Ателието и други столични заведения, на които може би сте попадали през последните месеци, са изцяло DIY инициативи на Rocket Psyence.

 

още за:

ComasummerNerrves


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".