SOUNDPROPHET ще открият концерта на CONCRETE SUN в София

18 юни 2014, 17:05 ч. 368 / 4 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

След като певецът им Пенко Скумов направи постера за концерта, Soundprophet единодушно решиха също да вземат участие в него. Така на 5 юли в B-Side на Mixtape 5 освен жизнения южняшки груув на сръбските метъли Concrete Sun, ще чуем и дълбокия мелодичен алтернативен рок на столичната банда Soundprophet.

Билети вече се продават в мрежата на Eventim в страната на цена от 15 лева. В деня на концерта и на входа на клуба ще струват 20 лева.


За четирите години, откакто са заедно, Soundprophet си извоюваха водещо място на клубната сцена в София, а първият им концерт извън столицата препълни пловдивския клуб Петното на Роршах в началото на тази година. През ноември групата издаде и дебютния си албум “More Than Any Spoken Words”, в който участва и изключителната Деница Серафимова от етно-уърлд магьосниците Irfan. Песните на Soundprophet са едновременно лирични и дълбоки, като съчетават красиви китарни мелодии, страхотни вокални линии, мелодичност и тежест в перфектен баланс – пресечната точка на старите гръндж банди и модерния алтернативен рок с дълбочина, енергия и почерк.

Само седмица след концерта си в София, Concrete Sun ще излязат на Explosive Stage във втория ден на най-големия фестивал на Балканите EXIT. Това е поредното признание за бандата, чийто горещ, гаражен деветдесетарски звук им печели все повече фенове. В началото на седмицата пък групата представи поредния си нов видеоклип, този път към парчето “The Galley”.

Concrete Sun са на сцена от 2009 и са една от най-бързо набиращите скорост сръбски групи. Дебютният им албум от 2011 "Sky Is High" им донесе серия позитивни ревюта в световния ъндърграунд и ги прати на сцената на фестивали като Exit и Sziget. Песните им са директни, рифови пестници, които напомнят за силните години на груув и садърн метъла от 90-те и банди като Down и Ugly Kid Joe. Вторият им албум "Eight" също получава силни отзиви и ще чуем сериозна част от него на живо и у нас.

 

 

concrete sun poster



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Явката 19.06.2014 10:12:02 отговори + 0 0
SOUNDPROPHET са една страхотна БГ банда. Албумът им също се получи супер. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

grunge fan 19.06.2014 09:49:13 отговори + 0 1
Тези пичове да не са ви рода, много прехвалено пичове! Слушали сме ги SOUNDPROPHET, доста скучна група с жалки опити да прилича на Pearl Jam. Явно сръбската банда си няма никакви фенове и се надяват Пенко да докара публика Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".