Списание "Rolling Stone" отбелязва една година в България с 13-ия си брой

1 ное 2010, 09:39 ч. 213 / 4 2
пред./следв.
От българската редакция на списание "Rolling Stone" разпространиха следната информация за предстоящия си нов брой:

   В юбилейния си брой, с който отбелязва една година в България (на пазара от 2 ноември), списание "Rolling Stone" ти показва какво в момента е яко на родна земя и в световен мащаб. Разбери кои са най-популярните изпълнители и най-чаканите филми, кои са най-големите открития в света на модата и дизайна, какво ново на българската арт сцена и защо възлагаме надежди на Лотар Матеус и на клубните футболисти. Кажи "здрасти" на супергорещата Яна Титова, която дебютира на голям екран с филма "HDSP: Лов на дребни хищници" – и на всички нови неща, които са къде-къде по-добри от боклуците, които си мислеше, че харесваш миналата година.
   Колко близо сме до следващата екологична катастрофа? Ледниците както в Антарктида, така и в Гренландия се топят два пъти по-бързо, отколкото през 2002 г., като губят по около 400 млрд. т лед годишно. Според данни на НАСА, ледниковият щит в Антарктида, където се намират 91 процента от световните ледници, е изтънял драстично през последното десетилетие. Почти целият шелфов лед в региона се отдръпва, осем ледника напълно или частично са се разпаднали. Новите проучвания сочат, че топящите се ледници могат да превърнат 153 милиона души в бежанци. От новия брой на "Rolling Stone" можеш да разбереш всичко за процесите, които ни водят към поредния природен катаклизъм.

   Джинджър Бейкър, 70-годишният барабанист на Cream, е човекът, изобретил солото на барабани в рока. През петдесетгодишната си кариера Бейкър е бил един от най-влиятелните и иновативни барабанисти. Свирил е с всички – от Ерик Клептън и Джони Ротън до Макс Роуч и Фела Кути, – но е не по-малко известен заради факта, че е един от първите луди наркомани в музиката, отчуждили се постепенно от семейството си, от приятелите си и от членовете на бандата си. "Хората твърдят, че Cream са заченали хеви метъла – казва Бейкър. – Ако случаят е такъв, трябвало е да направим аборт." От 1999 г. Бейкър живее в самоналожено изгнание в Южна Африка, след като е изхвърлен от няколко жилища в Англия, Нигерия, Италия и Америка. Виж как той продължава да си печели врагове и оттам.

   Разказваме ти и за шеметния възход на банда хакери, които са се нарекли "Зелени шапки". Избират за името си цвета на доларите, защото заредени с впечатляващо разнообразие от наркотици, младежите съчиняват код за пробив, чрез който източват милиони банкови сметки с помощта на откраднатите номера на кредитни и дебитни карти. Тримата другари на практика извършват най-голямото киберпрестъпление на планетата, което за кратко им позволява да живеят мечтите на половината човечество – да празнуват рожден ден в суперяк клуб в Ню Йорк за сумата от 75 000 долара, или да отсядат в луксозните апартаменти на свръхскъпи хотели. Но всяко удоволствие си има цена. В момента всички са зад решетките, като главният мозък зад кибероперацията "Стани богат или умри, докато се опитваш" ще остане там за поне 20 години.

И още: Джери Лий Люис, Ерик Клептън, Рон Ууд, Светът чества 70-годишнината на Джон Ленън, Halloween.

още за:

Rolling Stone


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 2.11.2010 20:33:43 отговори + 0 0
прилича на учебник по "безопасност на движението" за трети клас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Man in the Box 2.11.2010 20:29:50 отговори + 0 0
Само мен ли ме отблъсква тази корица? Удивително е как списание Ролинг Стоун успява да превърне и най-интересната тема в протяжна, дълга и поразително скучна статия. Това списание няма място в сайт за праведна музика (; Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".