Строителството на многохилядната спортна зала в София - все по-близо

3 ное 2009, 16:29 ч. 235 / 5 10
пред./следв.
Продължаваме общо взето единствени от музикалните медии да следим отблизо развитието на проекта за многохилядна спортна зала в София. Когато тя бъде завършена и в нея започнат да се провеждат концерти, всичко това със сигурност ще бъде оправдано. Ето и актуална публикация на Novsport.com по темата:

   "Главболгарстрой" изпреварва с 18 дни графика за проектирането на новата спортна зала

   На 4-и и 5 декември тази година ще бъде получено разрешение и ще започне строителството на новата многофункционална спортна зала на 4-и километър в София.
   Към днешна дата "Главболгарстрой" изпреварва с 18 дни графика и програмата за проектиране на обекта, обяви изпълнителният директор на компанията Павел Калистратов на среща с представители на 24 федерации, чиито спортове ще се практикуват в залата. Сбирката бе инициирана от Министерството на физическото възпитание и спорта с цел запознаване на федерациите с идейния проект и с моментното състояние на дейностите по обекта.
   На този етап всички съоръжения и сгради на терена са съборени и изчистени, а водопроводите, електрическото захранване и каналите, минавали през обекта, са изнесени извън неговата територия.
   "Това е инженерингов проект, в който първо стартираме с проектирането – една много дълга и сложна фаза" - заяви Павел Калистратов. "Приключихме всички съгласувателни процедури със "Софийска вода", "ЧЕЗ – електроснабдяване", зелените системи, противопожарна служба, екология и околна среда. В средата на тази седмица проектът за залата ще бъде внесен за разглеждане на експертен съвет в направление "Архитектура и благоустройство" на Столична община. Целта ни е на 1 август 2011 година залата да бъде готова и всички ние да бъдем там."

   12 410 души е основният капацитет на новата многофункционална спортна зала. Тя ще бъде разположена върху 12 блока, което гарантира нейната надеждна и сигурна експлоатация. Конструкцията ще бъде осигурена и за допълнителни натоварвания. Проектът в максимална степен удовлетворява изискванията за функционалност.
   Залата е съобразена със спецификата на различните видове спорт като бадминтон, баскетбол, волейбол, бокс, тенис на маса, хандбал, стрелба с лък, гимнастика и други. Тя ще разполага с допълнителна спортна зала с размери 32 на 46 метра. Обектът е осигурен от гледна точка на достъпност и условия за комуникация в това число и за хора с физически увреждания.
   Новата зала ще има и допълнителни функции - за организиране на концерти, изложби и други обществени прояви, каквато е европейската практика, каза при представянето на проекта архитект проф. Жеко Тилев. По време на концерти залата може да поеме 18 до 19 хиляди души.

още за:

Sofia


Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


sv 12.11.2009 20:42:20 отговори + 0 0
Proekta e ygasno grozno ne6to, vigte Beogradska arena i 6te razberete. za sagalenie otnovo se pravi porednoto grozno ne6to. neznam sarbite po glupavi li sa ot nas, za da si napraviat strahotna sgrada. kapaciteta na beogradska arena e 20 000 mesta, na6ata 16 000. vse pak ne se stroi vseki den takava sgrada. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mendo 5.11.2009 20:52:30 отговори + 0 0
hehe
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.11.2009 18:08:38 отговори + 0 0
На проектантите им е работата да осигърят тази акустика. Не само за концертите ,ами защото ако я няма тая акустика звукът ще излиза извън залата и ще се чува на майната си Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metallica fan 3.11.2009 23:14:41 отговори + 0 0
Нека да не бързаме да се радваме, защото е много важно дали проектантите и строителите ще осигурят нужната акустика за концерти. Много ми се иска всичко да бъде наред и съм сигурен, че няма да се усети как ще минат две години. Всичко ще е добре, ако свърши подобаващо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.11.2009 22:27:43 отговори + 0 0
Надявам се, когато тази зала се построи, Рамщайн да са още живи и тя да е угодна за техните изисквания... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Владимир Иванов 3.11.2009 22:26:21 отговори + 0 0
с тая тенденция в последно време, концерти да се правят в малки и все по-малки клубове (Blue Box, The Box) и др. не виждам скоро някоя група да напълни зала за 18-19 хил. Дано не я пазят само за големи групи които наистина могат да я напълнят, а да я отварят и за по 4-5 хил. човека , вместо да се тъпчем в Зимния, Универсиада, Фестивална и Хр. Ботев Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

D.S.V. 3.11.2009 20:20:39 отговори + 0 0
абе има светлина в тунела.Айде дано след 2 години да имаме повод да си кажем "ей най-сетне да се проведе голям концерт зимата в свестна зала" .Много хубава новина Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.11.2009 19:02:28 отговори + 0 0
дано! дано! ама едва ли! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 3.11.2009 18:00:25 отговори + 0 0
Ще ми липсва бзметежно разпадащата се конструкция на някогашната хокейна пързалка, както и кофти теренът за футбол до нея и неясното предприятие в близост...
Обаче - зала за концерти на две крачки от нас - КЕЕЕФ!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кубинеца 3.11.2009 17:17:16 отговори + 0 0
Дано! Дано! Дано! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".