SUFFER H се завръщат с ремастерирани издания на два албума

12 авг 2019, 16:32 ч. 1689 / 1 1
пред./следв.

   След повече от 10 години липса на активност родната кросоувър/метъл банда SUFFER H напомня за себе си. Поводът е 15 години от официалното издаване на последния им студиен албум "Code 187" (2004). Освен него, бандата е ремастерирала напълно и "Urban Filth" (2000), като и двете издания вече са налични онлайн. Албумите могат да бъдат чути в официалните профили на SUFFER H в "Spotify", "YouTube", "Apple Music", "Bandcamp", "SoundCloud" и другите стрийминг платформи.

   "В последните години стрийминг платформите се превърнаха в основен канал за слушане на музика. Периодично ни пишеха хора, които ни питат кога ще качим там и албумите на SUFFER  H. В началото на тази година решихме, че времето за това вече е дошло. Спряхме се само на последните ни два албума "Urban Filth" (2000) и "Code 187" (2004), защото те най-добре отразяват същността на групата. Дадохме песните на родния продуцент и музикант Константин Генчев (PhyX) от студио "MIG7", който е познат в родния метъл ъндърграунд и като барабанист на OPHAN. Той вложи много време и старание да ги ремастерира наново по най-добрия начин, но без да променя оригиналното им звучене. Благодарим му за добре свършената работа, както и на феновете на групата, които ни провокираха да направим тези версии. Двата албума няма да бъдат преиздавани на физически носители, но всеки който пожелае може да ги чуе свободно в "Spotify", "YouTube", "iTunes", "Bandcamp", "SoundCloud" и другите онлайн платформи за слушане на музика", коментират от SUFFER H.

   SUFFER H бяха една от най-активните родни ъндърграунд метъл банди в близкото минало. Столичната формация стартира през 1995 г. като в кариерата си има издадени пет студийни албума. В основата ѝ са вокалистът Васко Катинчаров (водещ на рок предаването "Фрактура" по телевизия "Diema"), китаристът Цветан Пейчев (Deity) и барабанистът Николай Вълчев (Abrazura). За известен период в бандата свирят Петър Съмналиев (GRAVITY  CO.), Илиян Шиклов (DOWNSLOT) и Виктор Александров (Alexandra Zerner). През годините SUFFER H са били специални гости на концертите на имена като MEGADETH, SOULFLY, SUICIDAL TENDENCIES, DESTRUCTION, PUNGENT STENCH и други. Без никога да обявява официално разпадането си, групата е неактивна от лятото на 2007 г.

   За повече информация може да посетите официалната страница на SUFFER H във Facebook

 

още за:

Suffer H


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


SiXXX 12.08.2019 20:48:04 отговори + 22 0
Code 187 и първият албум на Вендета бяха първият ми допир до тежка музика. Такива неща не се забравят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".