Супергрупата с Hugo Race DIRTMUSIC гостува у нас на 17 май

26 апр 2018, 13:44 ч. 599 / 2 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

„Аларма Пънк Джаз“ и Artmospheric Festival представят:

Световна концертна премиера на новата програма на
супергрупата DIRTMUSIC
[САЩ / Австралия / Словения / Турция / Чехия]

17 май 2018 (четвъртък) – 20:00ч. – клуб “Mixtape 5”, A-Side
(бул. „България“ 1, подлез „Галерия“)

Уважаеми колеги, фестивалът „Аларма Пънк Джаз“ на БНР в сътрудничество с най-утвърдения български фестивал за електронна музика „Артмосферик“ представят за първи път заедно на сцена…

Hugo Race (Хюго Рейс) - китари, глас [Fatalists, The Trie Spirit, ex-Bad Seeds]
Murat Ertel (Мурат Ертел) от „Баба Зула“ – саз, глас
Chris Eckman (Крис Екман) - китари, глас [The Walkabouts,
Glitterbeat Records]
Umit Adakale (Юмит Адакале) - перкусии
Milan Cimfe (Милан Цимф) - барабани

Групата Dirtmusic направи истинска революция в африканския психеделик-блус със записаните в Мали албуми BKO (2010), Troubles (2013) и Lion City (2014), в които участваха африкански артисти като Бен Забо, Самба Туре, Амината Уасидже Траоре, туарегите Tamikrest и Фадимата Уалет Умар (от Tartit) и пр...

Следващото им пътешествие обаче е към Анадола – с новия им албум Bu Bir Ruya, в който участват добре познатият на българската публика Мурат от "Баба Зула", Брена МакКримън (също от „Музиката на Истанбул“ на Фатих Акин), Гайе Су Акьол и изобретателят на струнно-ударната гръмотевична машинария (инструмента "яйбахар") Гьоркем Шен...

Албумът Bu Bir Ruya, който Dirtmusic издадоха (с марката на уърлд мюзик лейбълa Glitterbeat Records, настоящи издатели и на „Баба Зула“)) през януари 2018г. носи красотата, ужаса, отчаянието, виденията, транса, премеждията, напрежението, политическия коментар върху състоянието на света, които познаваме от зрелия им период. К акто албумите Troubles и Lion City са записвани в Мали в първите години на салафитския терор, така записите на Bu Bir Ruya започват броени месеци след опита за преврат и последвалите вълни на насилие и държавни репресии в Турция през 2016г. Факт, който направо си трепти в 7-те песни, докато ги съпреживяваме.

Концертът е откриващ за първото съвместно европейско турне на петимата музиканти!

Концертът се организира съвместно от платформаta Alarma Punk Jazz на БНР и с подкрепата на Surbahar Live Band & Cinnamint - Artmospheric Festival & Organisation, които ще излязат на сцената съответно преди и след Dirtmusic. С този концерт "Аларма" отбелязва 10 години на сцената и 5 години сценично сътрудничество с фестивала "Артмисферик".

График по часове:
20:00 - отваряне на вратите
21:00 - Surbahar Live Band на сцената
22:00 - DIRTMUSIC на сцената
00:00 - Cinnamint на сцената

Билети онлайн в системата нa EpayGо и на касите на EasyPay в цялата страна. 15 лв до края на април, 17 лв до 17 май (деня на концерта). 20 лв на входа на клуба в деня на концерт.

 

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".