Световна оперна прима ще пее във филма-концерт "Властелинът на пръстените" у нас

21 май 2014, 13:08 ч. 344 / 1 3
пред./следв.

   Вокалните партии във филма-концерт "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена" на 5 декември в зала "Арена Армеец" в София са поверени на оперната прима Розалинд Уотърс. Това е сопраното, чийто глас звучи и в музиката към култовия епос "Междузвездни войни".

   Солистката на Кралската опера в Ковънт Гардън е един от най-изявените изпълнители в музикалния формат на "Властелинът на пръстените" в цяла Европа и именно нейният глас ще чуе българската публика на живо заедно с прожекцията на първата част от филмовия шедьовър на Питър Джаксън. Освен соловите партии в музиката към лентата, тя ще изпълни и композицията "May It Be", която в оригиналния саундтрак на Хауърд Шор към филма е поверена на Enya. Розалинд Уотърс е с впечатляващ опит в кино жанра и вече е записвала за холивудските хитови заглавия като "Град на ангели", "Коледна песен", "Мастилено сърце" , "Шрек" 1 и 2 част, както и за саундтрака на Хауърд Шор към "Затъмнението".

   Диригент на премиерата на първия за България формат "Movie in Concert" ще бъде швейцарецът Давид Райц. Той ще ръководи оркестъра на Българското национално радио и над 150 хористи, на които ще бъде поверено живото изпълнение на музиката на Хауърд Шор.

   Билети за първия по рода си у нас филм-концерт "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена", който ще бъде на 5 декември, са вече в продажба в мрежата на "Eventim" (поръчай онлайн) на цени от 60 до 120 лв. Феновете могат да избират своите места в "Арена Армеец" между няколко сектора, носещи имената на емблематични герои от легендарния фентъзи епос: Фродо, Гандалф, Леголас, Арагорн, Ам-гъл, Саурон и др.

 

lotr



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


?????? 21.05.2014 18:26:28 отговори + 0 0
Прав си.Оперна да,но прима Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!!!!! 21.05.2014 13:45:00 отговори + 0 0
Таря не е, никога не е била и няма да бъде световна оперна прима. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

?????? 21.05.2014 13:41:54 отговори + 0 0
Таря ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".