Световният шампионат по "Air Guitar" за първи път в България

25 юни 2013, 09:31 ч. 2475 / 1 19
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

   България вече е официален член на Световния шампионат по Въздушна китара (Air Guitar World Championships). Първото състезание от българския шампионат ще се проведе на 2-ри юли във Варна, в рамките на фестивала FUNCITY. През юли ще бъдат проведени кръгове и в други градове, а в началото на август ще бъде излъчен най-добрия изпълнител на Въздушна китара (Air Guitar) в страната за 2013 г. Шампионът на България ще участва на Световния финал по Въздушна китара в Оулу, Финландия, който ще се проведе от 21-ви до 24-ти август.

   Гери Турийска от Rubikub и Иво Чалъков, китарист на Gravity Co. са сред членовете на журито във Варна. Те ще оценяват изпълнителите по три критерия: техника (сходство с истинско свирене на китара), сценично присъствие (излъчване на музикална звезда, рокенрол чар, атратктивно поведение), въздухарство (въплъщаване на налудничавия дух на Въздушната китара). Няма изисквания за облеклото. Всякакви интересни решения и костюми се поощряват.

   Инструментът на всеки участник трябва да бъде невидим, т.е. въздух. Самото състезание протича в два етапа. В първи етап участниците изпълняват 60 секунди от предварително избрано от тях парче или микс от няколко парчета. Във втори етап всички участници изпълняват 60 секунди от едно и също популярно парче подбрано от журито. Оценяването става по шестобална система. Участникът с най-много точки става градски шампион. Първите трима от всеки град се класират за националния финал.

   Всеки навършил 18 години може да се запише и да участва в състезанието. Свиренето на Въздушна китара не изисква умения за свирене на истинска китара, така че всеки, който е достатъчно смел да излезе на сцената, да направи шоу и да забавлява публиката може да участва. Най-добрият ще стане шампион на България и ще участва на Световния финал във Финландия. Записването става на e-mail airguitarbg@gmail.com или със съобщение на FB страицата на Air Guitar България facebook.com/AirGuitarBulgaria. Състезанието във Варна е на 2-ри юли, в 21:30 на сцена Обсерватория в Морската градина.

   Световният шампионат по Въздушна китара се разраства непрестанно през последните 15 години и в момента представлява мрежа от официални шампионати в повече от 20 държави. Най-добрите изпълнители на Въздушна китара се съревновават в националните си шампионати преди да дойдат във Финландия за сблъсъка на шампионите. Всяка година един от тях печели титлата Световен шампион по Въздушна китара - виртуоз на невидимия инструмент. Мисията на Световния шампионат по въздушна китара е да допринася за мира по света. Според идеологията на Въздушната китара (Air Guitar) войните свършват, глобалното затопляне спира и всички лоши неща изчезват, ако всички по света свирят въздушна китара.

   В чест на тази мисия, в края на всеки Световен финал по въздушна китара, всички хора по света са призовавани да засвирят въздушна китара едномвременно, за да спасят света.
air guitar world championship


Коментари   (19)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


hem6tabiqhem6ta*** 6.05.2018 09:28:25 отговори + 0 0
То туй може да се прави в цял свят, но не означава, че го обичат всички в цял свят. И кво, може да го има този момент, че еър китариста по сценично поведение и чупки да бие даже и Eddie Van Halen, Yngwie Malmsteen, Zakk Wylde и т.н. Много ясно защо - защото само това има и набляга на него а не се мъчи за правилното изпълнение на солата. Не се и учудвам,че българите сме номер едно в това. Защото навсякъде и отвсякъде сме пълен “еър”... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

леля Кичка /ама не Бодуро 30.06.2013 12:08:16 отговори + 0 1
тва е нещо като "китара-ката", нъл тъй, леля? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.06.2013 11:30:57 отговори + 0 0
Ае вие там сте големи мокрари ве! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.06.2013 07:45:44 отговори + 0 0
Ае вие тука сте големи сухари ве! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Веso 26.06.2013 04:06:32 отговори + 0 0
Не мога да разбера, защо заради нещо което не харесвам, наистина е ЗАБАВНО, но напълно БЕЗСМИСЛЕНО като съревнование, трябва да съм наричан "хейтър" или "задръстен" от най-вероятно някой анонимен дрисльо ? Защо трябва непременно да харесвам нещо което някъде-си се правело от 15 години ? Трябва ли тези на които им харесва да ги наричаме "ловъри" или "отдръстени" ?? В крайна сметка наистина би било хиляди пъти по-интересно да гледаш наистина свирещи хора, а не буфосинхронисти !! Според мен е смислено състезание точно колкото правене на точки, главички или футбол без топка, стрелба без пушка или мотокрос без мотори - обикаляш си, бръмчиш си ... мноооого яко .... след 3 джоинта ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 26.06.2013 01:38:20 отговори + 0 0
Някои хора наистина са големи задръстеняци... Едва ли има тук някой, който да не е свирил на въображаема китара, независимо дали насаме със стереото, на концерт, със приятели...Важно е купон да става. Какво значение има дали е с инстински инструмент или не?
Аз лично смятам да заведа надуваемата си приятелка. За нея безкофеиново кафе с диетична кола, за мен - безалкохолна бира; ще пушим електронни цигари, ще хапваме веганско меню и ще зяпаме концерт с въображаеми китари. Какво толкова?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.06.2013 21:14:22 отговори + 0 0
Що бе, не е толко зле :

https://www.youtube.com/watch?v=ddee_eQCMA4
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Т.Аr. 25.06.2013 20:30:45 отговори + 0 0
Ще има ли Смоука,а блек,а да и двудневни билети :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.06.2013 18:51:56 отговори + 0 0
леле, че тъпо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ingeborg 25.06.2013 17:04:58 отговори + 0 0
...а пък този на снимката е истински, екстремален guitar hero...
Аз лично, предпочитам нещата да се случват наистина, а не с голо въображение. Но няма лошо, който го влече.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Air Guitar Hero 25.06.2013 14:08:43 отговори + 0 0
Нека си хейтят на воля ве! Скоро сигурно и шампионат по хейтене ще се направи и тогава вече ще могат да се изявят и те (след като го нахейтят най-напред, естествено ).
Иначе адмирирам идеята да се провежда и у нас, това е едно много атрактивно и забавно състезание. Само дано да се организира както трябва.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.06.2013 14:03:05 отговори + 0 0
Air Fucking Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

наздраве5 25.06.2013 12:02:20 отговори + 0 0
Безмислени сте вие малки хейтърчита дето се мислите за големи разбирачи и все давате компетентни съвети! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

from work 25.06.2013 12:00:46 отговори + 0 0
сериозно, има състезание по чикибойство, рекордът беше нещо от сорта на 9 часа и го държи някъв китаец. (не питайте от къде знам такива безумия) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.06.2013 11:29:42 отговори + 0 0
Това се прави от години в цял свят. Но както винаги българските разбирачи са толкова възвишени и издигнати, че им е под нивото. Само дето те не са на никакво ниво Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ingeborg 25.06.2013 11:26:03 отговори + 0 0
Нещо като Шампионат по позьорство?!
Е, ние ще сме първи, просто няма по-добри от нас в това!
Наистина, няма такава тъпотия и безмислено нещо.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Николина Къртицата 25.06.2013 10:57:50 отговори + 0 0
MK - 2013-06-25 10:50:51

Ами то вече си има бе, приятелю!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MK 25.06.2013 10:50:51 отговори + 0 0
Сега чакаме и първенство по биене на чикии и сме я втасали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

streetcleaner 25.06.2013 09:58:16 отговори + 0 0
нема такава тъпотия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".