SYSTEM OF A DOWN са получили смъртни заплахи след подкрепата си за Армения в конфликта за Нагорни Карабах

15 ное 2020, 09:54 ч. 1376 / 4 7
пред./следв.

   SYSTEM OF A DOWN издадоха първите си две нови парчета от 15 години насам в началото на месеца. Песните с имена "Protect the Land" и "Genocidal Humanoidz" са продуцирани и написани от китариста Daron Malakian, а причината за появата им е военният конфликт между Армения и Азербайджан в Нагорни Карабах, който е най-кървавият от 26 години насам.

   За около седмица песните събраха над 600 000 долара, които групата ще дари на "духовната си родина" и пострадалите от конфликта. В изявление по повода музикантите обвиниха Азербайджан и подкрепящата го Турция във "военни престъпления". В последващо интервю басистът Shavo Odadjian разкрива, че той и бандата са получили смъртни заплахи заради позицията си и взимането на страната на Армения в спора.

   Odadjian предполага, че целта е да се попречи на други известни личности да дадат публичност на случващото се в Нагорни Карабах. "Аз съм роден там, имам много роднини там. По-младите са на фронта. Всяка сутрин се будя, надявайки се да не получа съобщение от майка ми, че някой от тях е загинал", казва Shavo.

   Преди пет дни бе подписано примирие между воюващите страни. То се прие като неизгодно за Армения, която отстъпва територии, населени с голям брой арменци. Те масово напускат родните си земи, а много от бежанците палят къщите след себе си, за да не попаднат в ръцете на азерите.

 

system-of-a-down

още за:

System Of A Down


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Гулиев 15.11.2020 21:05:23 отговори + 2 15
айде, пак почнаха с пиара.... аз съм атеист, но пак не мога да ги дишам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гулиев 15.11.2020 21:07:38 + 3 20
Азербайджан спечели справедливата война, тези арменски варвари опустошиха Карабах, и сега продължават да палят, да ровят мъртвите от гробовете и да секат горите. Няма да го видите в медиите. А системните си пеят песничките. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ron Jeremy 15.11.2020 22:18:40 + 20 2
Никакъв атеист не си, обикновен мюсюлмански боклик си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Xdd 16.11.2020 00:41:07 + 9 2
Ей ************, няма Карабах, има Арцах! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHeadbanger 15.11.2020 12:03:24 отговори + 35 4
Където има мюсюлмани наоколо винаги дебнат и проблеми.За жалост и ние граничим с **************,,....и рано или късно с тая наша наивност ще берем проблеми с тях.Драмата е,че ние сме слаби и никои от защитниците на глобализма и мултикултурализма не ги интересува националност и патриотизъм... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 15.11.2020 20:53:28 + 16 0
Единствено бих заменил наивност с продажност... но е много вероятно и да се допълват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal 15.11.2020 10:42:58 отговори + 29 3
Религията на мира се обиди. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".