Три концерта на "Alarma Punk Jazz" до началото на лятото

21 май 2018, 16:19 ч. 699 / 2 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Концертите на „Аларма Пънк Джаз“ до началото на лятото

Италиански джаз, шведски авангард-фолк и американски пауър-блус‘н‘рол с Лука Чарла, Symbio & Джеймс Лег

През следващите десет дни екипът на фестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР ви e подготвил още четири концерта, които направо ще ви отвеят. Започваме с истински пир за ценителите на европейския джаз. Първите ни гости са виртуозният цигулар Лука Чарла и неговият квартет.

Luca Ciarla Quartet (Италия) в Първо студио на БНР
23 май, сряда – 21:00ч. – Българско национално радио, бул. „Драган Цанков“ 4

Една от най-оригиналните джаз формации на съвременната италианска сцена, квартетът на виртуозния цигулар Лука Чарла, ще представи музиката си на живо за първи път пред софийската публика по покана на Италианския културен институт и, разбира се, „Аларма Пънк Джаз“. Цигуларят Лука Чарла има сериозна фестивална и концертна биография през последните години – участия на различни класически, джаз и уърлд мюзик фестивали от Мелбърн до Монреал, от Хонг Конг до Рио де Жанейро и от Шотландия до Балканите, откъдето минава и настоящото му турне. Стилистиката на квартета е оригинална среща на езика на съвременния джаз с италианския фолклор и средиземноморското звучене. Последният албум на четиримата ViolinAir е записван в Тайланд по време на дълго и плодотворно азиатско турне и съдържа както оригинални композиции, така и изключителни аранжименти на световни класики в джаза, които със сигурност ще разпознаете. Музикантите, с които Лука Чарла идва в София, са Антонио Де Лука (акордеон), Маурицио Пероне (контрабас) и Франческо Саворети (ударни).

Билети по 10 лв – в Рекламно-информационния център на БНР, както и в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна

Symbio: авангард-фолк от Швеция в Първо студио на БНР
25 май, петък – 21:00ч. – Българско национално радио, бул. „Драган Цанков“ 4

Посолството на кралство Швеция, заедно с триото за средновековна музика Ambient Folklore и „Аларма Пънк Джаз“ ще представи на сцената на Първо студио един необичаен дует за необичайни инструменти, роден в Стокхолм. Силното сценично присъствие на двамата музиканти от Symbio – Йоханес Геворкян Хелман (хърди-гърди) и ЛаршЕмил Ойебергет (акордеон), както и новаторското им звучене, им донасят наградата "Най-добър нов артист на годината" на Шведските награди за фолк и уърлд музика през 2016г. Концертите им с оригинална авторска музика са изпълнени с лични и пъстри истории, разказвани едновременно весело и сериозно.

Билети от 20 лв можете да закупите онлайн системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна.
На входа в деня на концерта ще са по 25 лв, а входът за деца до 13-годишна възраст (с придружител) е безплатен.
*В деня за концерта, 25 май, от 11:00ч. в 31 зала на БНР ще има и пресконференция с двамата музиканти, така че заповядайте.

James Leg & Mental Architects в София и Пловдив
31 май, четвъртък – 21:00ч. – София, клуб "Mixtape 5", B-Side (бул. „България“ 1, подлез „Галерия“)
1 юни, петък – 20:00ч. – Пловдив, „Пост-културна сцена“ (ул. „Йоаким Груев“ 36)

Финалът на “Аларма Пънк Джаз“ за сезона е с клавирен дърти олд рокендрол Апокалипсис, пред-блус и пост-хардкор с дяволското дуо на Преподобния Джон Уесли Майерс от Тенеси, известен повече като Джеймс Лег (James Leg). Музиката на Джеймс Лег е ритуал, откровение, „кръв по клавишите” (ако трябва да използваме заглавието на един от албумите му) и неминуемо пречистване.

И двата концерта са със специалното участие на Mental Architects, които миналия месец се преродиха също като (пост)апокалиптично дуо с ЕР-изданието Truesight.

Билети в EpayGo и на касите на EasyPay.
- за София – 15/17 лв предпродажба и 20 лв на входа на клуба преди концерта
- за Пловдив – 8 лв предпродажба и 10 лв на входа на клуба преди концерта

 

още за:

Alarma Punk Jazz


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".