Трибют за Chuck Schuldiner на 13 декември в клуб "Live & Loud"

19 ное 2015, 13:17 ч. 853 / 7 1
пред./следв.

Получихме следното съобщение:

На 13 декември 2015 г. в новооткрития столичен клуб Live & Loud (ул. Позитано №8) ще се състои традиционният трибют за великия Chuck Schuldiner, легендарния китарист на DEATH и CONTROL DENIED, починал на този ден през 2001 г. Първите потвърдили участието си на концерта са: WOMB OF MAGGOTS от Гърция, както и българските банди HYPERBOREA, ABADDON и CUPOLA.
Скоро ще бъдат обявени имената на още групи, както и останалите подробности за събитието, което ежегодно събира вярна публика, състояща се от фенове на екстремния метъл. А сега ето малко информация за първите участници:
WOMB OF MAGGOTS идват от Атина.

Това няма да е първи концерт в България на момчетата от WOMB OF MAGGOTS. Те са свирили тук няколко пъти – във времето, когато носеха името Inactive Messiah, което приеха малко след като подписаха с несъществуващия вече култов лейбъл Black Lotus Records. И така от 2004 г. вече нямаше WOMB OF MAGGOTS. Наскоро обаче след големи рокади в състава на това, което беше приело формата на INACTIVE MESSIAH, основателят на групата Lefteris Christou и оригиналният вокалист Mineiro съживиха WOM като събраха нови музиканти под шапката WOMB OF MAGGOTS. Не само името, но и стилът на групата претърпя промени. Към днешна дата той е брутален дет метъл. Интересен факт е, че групата получи едно от първите изобщо ревюта на своето едноименно демо от 2001 г. в легендарното родно списание за екстремен метъл XAOC. Lefteris и Mineiro са свирили у нас май ще се съберат вече четири пъти – с KRISIUN и INCANTATION през 2007 г.; през 2009 г. със SEPTICFLESH и W.E.B. и др. на "BloodFest II" и дори помнят концерта си в О!Шипка преди около десет години, и винаги се връщат тук с кеф. Миналата година WOMB OF MAGGOTS пометоха сцената на летния театър в Бургас, където свириха на третото издание на фестивала Sea Of Black. Направиха го заедно с фенове, които поканиха да се качат при тях за здрав мош пит… В началото на 2015 г. WOM изкараха демо с четири песни.

Името на група ABADDON е познато на феновете от Death Metal Bulgarian Fans Free Compilation, където бе включена. ABADDON издадоха своя дебютен едноименен албум в края на месец октомври. Бандата съществува от 1999 г., но едва през 2015 г. е готова да се покаже на света. Дискът – в диджипак формат прави впечатление с доброто си оформление, а песните, включени в него с еклектичността на влиянията, които са попили в звученето си. Иначе момчетата определят стила си като Atomospheric Death Metal. След като преди около месец феновете в Бургас и Варна успяха да видят бандата на концерти там, организирани по повод излизането на албума, през декември ABADDON ще се борят и за вниманието на публиката в София.
В края на 2015 г. CUPOLA отбелязаха десетата си годишнина, издавайки втория си студиен албум „Pandaemonium“, наследил “Mistaken by Design” (2007). Тази есен бе белязана от активна концертна дейност на софиянците, които направиха силен сет на фестивала Autumn Souls Of Sofia 2015 и в момента предприемат турне из страната, на което представят на живо новото си издание. Актуалният състав на бандата е:  Михаил Сергеев (китара, вокали), Румен Тончев (клавишни), Симеон Манолов, (бас китара), Ангел Сергеев (барабани), Васил Гочев (китара) и Данчо Иванов (вокали).

Близо две десетилетия HYPERBOREA е една от най-обичаните български Death Metal банди. С няколко албума и множество концерти в страната и чужбина, те здраво са стъпили на сцената. Днешният им състав е: Кирил Кирилов (вокали), Йордан Кънчев (китари), Андрей Андронов (китари), Владимир Иванов (бас) и Антонис Трочопулос (барабани).

Очаквайте още информация!

 

Tribute_to_Chuck_Schuldiner



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Владо/FETUS RAPE 19.11.2015 19:47:33 отговори + 3 0
Там съм,сега поне съм в България и ще мога най накрая да посетя концертаm/m/m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".