Цигуларят Тодор Николаев ще свири на юбилейния концерт на Милена

18 май 2016, 11:22 ч. 677 / 11 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Милена и цигуларят Тодор Николаев са подготвили специално шоу за феновете в рамките на големия концерт „30 години Rock’n’Roll“ по повод 30-годишнината ѝ на сцена. Международно признатият музикант е един от специалните гости, които ще подкрепят кралицата на българския рок – Милена Славова на 26 май 2016 г. от 20:00 ч. в зала „Универсиада“. Концертът „30 години Rock’n’Roll“ ще премине под мотото „Да изкъртим мрака заедно“ и обещава да бъде едно от най-значимите музикални събития на годината. Билети могат да бъдат закупени от мрежата на Тикетпортал.

Тодор Николаев завършва с отличие Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София през 2000г. Същата година получава пълна стипендия за Guildhall School of Music & Drama в Лондон, Великобрирания, където завършва бакалавърска и магистърска степени в класа на проф. Ифра Нийман – един от най-уважаваните цигулкови педагози на XX в. Тодор Николаев е носител на награди от международни и национални конкурси по цигулка, сред които “Jan Kocian“ в Чехия, “Remember Enescu“ в Румъния. Свирил е с музиканти от ранга на Найджъл Кенеди и сър Колин Дейвис. Има записи за BBC, RAI, БНТ и БНР. Преподавател е по цигулка и камерна музика в „Сейнт Суидънс Скул", „Консерваторията Блекхийт" и „Блекхийт Хай Скул" в Лондон.

Освен Тодор Николаев в „30 години Rock’n’Roll“ ще вземат участие Васко Кръпката, Митко Кърнев, Буги Барабата, Шеки, Бандата на Пецата, „Обратен Ефект“, „Уикеда“, „Конкурент“, „Епизод“ и “Fyeld”. Организаторите от Mr. Rock Music обещават да изненадат феновете с още специални гости, които ще се включат в концерта „30 години Rock’n’Roll“. DJane Monique пък подготвя специални визуални ефекти и лазерно шоу.

По подготовката и организацията на 30-годишния юбилей на Милена Mr. Rock Music си партнират с най-големия рок бар в София – „ROCK IT“. От началото на годината стартира и серия от LIVE изпълнения, по време на които Милена изпълнява някои от най-големите си хитове за изминалите 30 години, както и парчета от последния си албум „13“.

Милена е една от емблематичните фигури на българската рок сцена. Дискографията на Кралицата на рока, както често я наричат, включва 7 албума: „Милена+Ревю“ (1989), „Ха-ха“ (1991), „Скандалът“ (The Scandal) (1993), „Дъ best +“ (1999), „Sold“ (1994), „10“ (с Ревю) (2002) и „13“ (2015).

Милена е съосновател на друга музикална легенда - „РЕВЮ“, която още през 1988 г. се превръща в една от знаковите групи в историята на съвремената българска музика. В същата година на сцената се появява и „Нова Генерация“, а в България е поставено началото на постпънк и ню уейв движението. „РЕВЮ“ изнасят концерти както в България, така и в почти всички държави от Източния блок, и в Западна Европа, и получават десетки награди.

От 1993 до 1999 г. Милена живее в Англия, където продължава да твори и изнася концерти. След завръщането си в България „РЕВЮ“ се събира в оригиналния си състав, но през 2002 г. Милена напуска групата окончателно, като на пазара излиза албумът „10“, част от който са емблематични и до днес за групата песни.

През 2015 г. излиза и албумът „13“, който включва хитовете „Моите ангели“, „Куклата Мици“, „Чворолино“ и още 10 парчета.

Информация за билетите:
 Трибуна А: 25 лв.
 Трибуна Б: 25 лв.
 VIP зона: 40 лв.

Билетите са в продажба в мрежата на www.ticketportal.bg

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".