Цонко Цонев отпразнува рождения си ден с премиерата на книгата си и с John Lawton, Б.Т.Р. и ЧЕРНО ФЕРЕДЖЕ

4 юни 2016, 12:08 ч. 1642 / 5 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Станал известен като най-големият рокаджия сред кметовете – Цонко Цонев, съчета рождения си ден с премиерата на книгата си „Кметълски истории” вчера, 3 юни, в компанията на много приятели от музикалната и артистичната сфера. Кметълът едва побра желаещите да споделят емоцията му в рок бар Rock IT и определено вдигна голям купон по повод премиерата на книгата си „Кметълски истории”. В творческото си пътуване във времето, Цонко Цонев споделя свои съкровени спомени и разкрива в непозната светлина световни звезди като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър и много други. Сред гостите бяха Христо Мутафчиев, Мая Новоселска и Теди Москов, Астор, Адриан Рачев-Румънеца, медиците от Либия Здравко Георгиев и Кристияна Вълчева, Тончо Токмакчиев, Влади Въргала, Димитър Найденов - Джими и много други. След като кметълът каза няколко думи за книгата си, на сцената забиха с по няколко поздрава за него „Б.Т.Р.” с Васко Кръпката, Самеца, „Конкурент” и „Черно Фереже” , а Мая Новоселска не се сдържа и изпя акапелно своя забавна вариация на популярна джаз мелодия. Голямата изненада бе появата на бившия вокалист на „Юрая Хийп“ и голям приятел на Кметъла – Джон Лоутън, който бе в София по това време и нямаше как да пропусне събитието.

В „Кметълски истории“ авторът повдига завесата над интересни случки извън сцената, с едни от най-великите рок музиканти, идвали в България. Книгата съдържа 14 глави за най-известните групи и изпълнители сред които Кембълът, „Любе“, Б.Т.Р. и Санеца, Емир Костурица, „Апокалиптика“, „Моторхед“, Алис Купър, „Меноар“, „Аксепт“, Глен Хюз и много други. Книгата започва със спомени за вече покойния Рони Джеймс Дио, който е сред първите световноизвестни рокаджии, гостували в Каварна. Изключително силна и емоционална е главата, посветена на Кембълът, в която авторът споделя невероятните истории от запознанството им до самия трагичен край на неговия живот.

Специално място е отделено на женските гласове в рока – Доро Пеш, Таря Турунен и Шарън ден Адел от „Уитин Темптейшън“. От книгата запалените рок фенове ще научат повече и за колата с автографите на Кметъла, която той сам нарича „моят музей на колела“, както и за блоковете, изрисувани с ликовете на известните рокаджии. Първи е изобразен Рони Джеймс Дио, а освен образа на рок легендата е изписано и заглавието на безсмъртния му хит „Holy diver“.
Специално цветно приложение със снимки прави книгата още по-емоционална и стойностна, защото освен интересните истории, читателите ще получат и един своеобразен албум с фотографии на Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, „Скорпиънс”, Джон Лоутън, Кен Хенсли, „Дийп Пърпъл” и други.

 

още за:

Цонко Цонев


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


... 4.06.2016 12:13:44 отговори + 6 8
Колко лева струва бъдещият пулицър? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".