Видео премиера: "Broken" на LEK CITY CASE

26 фев 2021, 11:00 ч. 812 / 7 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Днес, 26.02., в 11:00 е премиерата на първия официален видеоклип на родената в Бургас пост-гръндж, саутърн рок група Lek City Case. Дебютната им песен Broken излиза като радио сингъл в края на 2020, а вече си има и ярка видео форма в YouTube.

Видеото на Broken е снимано в края на миналата година в Red Panda Studio от Bashmotion и е по оригинална идея и режисура на Жоро Панчев. Това е първото официално видео на саутърн рок групата, a заснемането му предизвиква режисьора, познат от масови поп клипове Bashmotion, да извика: „Най-после малко рок! Бъдете велики!“. Шумни китарни рифове, силен текст, скелет, ретро автомобил и една сърна ¬- това са главните герои в интензивния мрачен епос Broken.

Lek City Case не се побират лесно в стилови рамки, с удоволствие свирят пост-гръндж, алтърнатив и прогресив, но в музиката им най-силно се усеща саутърн рок със слъдж влияния. Заедно са от 2013, но след поредица от неприятни моменти, сред които - загуба на основен член от групата и многобройни смени на други, групата се събужда за нов живот през 2019.

Lek City Case се захваща сериозно за работа по авторски материал, записва чисто нови песни и участва на няколко местни фестивала като July Morning Fest, Lokum Fest Burgas и Summer Boulevart Fest в Бургас, както и в няколко клубни гигове и концерти.

През 2020 Lek City Case правят и първите си професионални студийни записи в Audioslot в София под зоркото наблюдение и ръководство на всемогъщия Васко Райков от Odd Crew и издават пилотния си сингъл „Broken“. Lek City Case правят краткосрочни планове за ЕP и вече са готови с втората си песен, която предстои да излезе през април.

Lek City Case са:

Иван Петков – вокал
Борис Николов - китара
Александър Георгиев – бас
Иван Янков - барабани

 

 

Снимка: Жоро Панчев

още за:

Lek City Case


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Нелек 26.02.2021 17:55:38 отговори + 2 1
Браво. С нива над обичайния за нашите ширини ретрограден суб-продукт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".