Вижте лейбъли, отхвърлили групи, които постигат огромен успех в последствие

18 юли 2015, 20:22 ч. 1496 / 7 1
пред./следв.

   70-те и 80-те години на миналия век бяха Златния век за звукозаписните компании - време, в което те печелеха милиони от продажби на албуми на своите групи и изпълнители. Ето списък на няколко банди, които постигат огромен успех, но преди това са отхвърлени от различни лейбъли.

 

"Decca" - отхвърлят THE BEATLES, за сметка на напълно забравените днес BRIAN POOLE AND THE TREMELOES . Мениджърът на компанията Dick Rowe до края на живота си носи прякора "Човекът, който отказа на BEATLES", въпреки че реално решението е на неговия заместник.

Британската инди рок група THE 1975 твърди, че нито един лейбъл не е пожелал да подпише с нея, преди косвено да влязат в лагера на "Polydor". А дебютният им албум от 2013-а е един от най-продаваните през тази година.

"Dischord Records" игнорират писмо на 14-годишния Dave Grohl, с което той ги моли да издадат сингъл на тогавашната му група MISSION IMPOSSIBLE.

През 1979-а "RSO" не проявяват интерес към U2 и им пожелават късмет в бъдеще. Към момента ирландската банда е продала около 200 млн. копия от албумите си.

LINKIN PARK изнасят 50 демонстративни гига пред различни лейбъли, преди "Warner Music", които вече веднъж са им отказаи, в крайна сметка да подпишат с Chester Bennington и компания. Тук поне първоначалната грешка е поправена.

Британските екстремни метъл пионери VENOM получават легендарно писмо от "EMI", в което пише просто "Fuck Off" с големи букви, "изрисувани" на пишеща машина. След това издават два албума, които са крайъгълен камък за стила. Ето писмото:

 



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


epic fail 20.07.2015 09:40:25 отговори + 1 1
Tremeloes не са напълно забравени, хайде сега. Аз даже им знам една песен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".