Влатко Стефановски представя новия си албум с концерт в София на 30 март

19 фев 2018, 13:21 ч. 2658 / 10 5
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Sofia Live Club има удоволствието да представи Влатко Стефановски с акустичен соло концерт през март 2018 година!

На 30-ти март, събота, легендата на македонската музика, виртуозният китарист Влатко Стефановски, излиза отново пред българската публика. Този път македонецът ще представи своя последен соло албум „Майчин език“.

В съботната вечер ще може да се насладим на колаборация от импровизаторски умения, балкански фолклор, блус, рок, джаз и най-новото от репертоара на виртуоза. Специални гости за вечерта ще бъдат зашеметяващите DESTINY квартет – Гергана Алексиева – цигулка, Звезделина Халтъкова –цигулка, Ивелина Туджарова – виола и Лора Табакова – виолончело, които умело съчетват класическо звучене с модерни съвременни ритми.
Звукът на една китара завладя Балканите в края на 70-те години. Талантът на Влатко Стефановски създава магия и събира светове – Изток и Запад, рок и фолклор, Европа и Балканите. Влатко Стефановски е един от най-известните музиканти със своята уникална техника и звукоизвличане. Рок китарист, който свири акустично, по начина, по който играе електричеството. Композитор и фюжън музикант, създал свой собствен стил. Още като тийнейджър той създава групата „ЛЕБ И СОЛ“, която се превръща в едно от най-известните имена на музикалната сцена на бивша Югославия. Групата издава 14 албума и обикаля света. Композира музика за филми и театрални спектакли, като сред безспорните му шедьоври е саундтракът към "Циганска магия".

От средата на 90-те години Стефановски успешно развива солова кариера. В последните няколко години той записва с едни от най-добрите музиканти като Томи Емануел, Сточело Розенберг, Златан Гибони, Ян Акерман, Теодосий Спасов, Стефан Миленкович, Кудси Ергюнер, Ману Катче, Тони Левеин и други.

След повече от 40-годишна впечатляваща кариера, Влатко Стефановски, издаде последния си албум „Майчин език“. Само няколко дни трябвали на македонеца, за да намери вдъхновение и мотивация, след което на бял свят се появили девет инстументални скъпоценни мелодии. С песните в него той създава един близък път до слушателя или както самият той каза: „На песните не им трябва път, те летят през границите и стават едно общо добро, едно обща култура, която се усеща навсякъде.“

Корица на албума е неговата майка, известната актриса Нада Стефановска. Това е снимка, направена през 40-те години на миналия век, докато играе в пиеса и държи китара.

На 30-ти ще имаме удоволстивето да се потопим в света на Стефановски, по начин, който само той може да ни завладее и остави безмълвни от емоции!

Билети за концерта могат да гъдат закупени на предварителна продажба от мрежата на www.eventim.bg цена 20 лева. На място в деня на концерта билетите ще са на цена 25 лева.

 

vlatko stefanovski

още за:

Vlatko Stefanovski


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ariel 19.02.2018 14:41:56 отговори + 9 0
Песента е,,Бел кон,, и няма нищо общо с циганите. По- късно е включена като саундтрак към филма,,Gipsy Magic,, и след това се среща под заглавие,,Gipsy song,,-GIPSY означава и скитник и текстът е за бедния скитник,емигрант. Използвана е в спектакъла,, Хъшове,, . Циганите не са хъшове и хъшовете не са цигани. А бел кон е символ на свободата. Той се среща рядко- също като белата ластовица и носи надежда. Песента е хубава като текст и музика и въобще няма значение дали е етно- рок или кросоувър... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Патриот 19.02.2018 14:29:27 отговори + 3 6
Ми не става ясно от статията кой сега е този "Майчин език"? И кажете му, ако обичате, че "Влатко" се пише с "д" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cornhusker 19.02.2018 14:16:35 отговори + 0 7
Излагате се с тези новини Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дядо Рок от епохата на Тол 19.02.2018 14:08:38 отговори + 0 5
E-па.Владко кога ке станал бре хеви-метул. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Вечна дружба 19.02.2018 13:48:15 отговори + 5 0
Ще пее на български?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".